Het leuke verjaardagsfeest


Publicatie datum:

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Gesponsorde koppelingen

In Nederland viert men heel graag de verjaardag met familie en vrienden.  Je kunt het tafereeltje al heel snel herkennen als je een willekeurige woonkamer inkijkt. Er zitten allemaal mensen in een kringetje in de woonkamer. Aan de ene kant de mannen en aan de andere kant zitten de vrouwen. Een persoon zit niet. Die persoon loopt met een rood hoofd heen en weer met taart, koffie, limonade, blokjes kaas en plakjes worst. Die persoon daar draait alles om. Het is namelijk de jarige Jop.

 Gisteren was het mijn verjaardag. Weer een jaartje en een paar grijze haren rijker. Niet dat ik zoveel zorgen heb. Nee, in mijn leven is alles prima in orde. Er is echter een uitzondering op de regel. Die uitzondering is altijd op dezelfde datum in het jaar, alleen de dag veranderd elk jaar weer. Dan kun je zo'n dag ook beter op een maandag meemaken en zijn zulke dagen in het weekend een ware horror. Misschien is het je al enigszins duidelijk geworden waar ik op doel. Inderdaad mijn VERJAARDAG. Kijk dat ik een jaartje ouder wordt, dat boeit mij niet zo. Dat hoort bij het leven zullen we maar zeggen. Nee, het is iets heel anders wat deze dag voor mij elk jaar weer tot een ware kwelling maakt. Juist ja, het verjaardagsfeestje.

 

De gasten:

Voor wie wordt dit feest eigenlijk gevierd, vraag ik mij wel eens af. Het verjaardagsfeest wordt niet gevierd voor de jarige, maar voor haar gasten. Zo komt het op mij zeer zeker over. Zo heb ik familie die ik het hele jaar door niet zie of spreek, maar ze staan altijd op de stoep als ik jarig ben. Het maakt niet uit of ik ze uitnodig of niet, ze zijn er gegarandeerd. Zouden ze 's morgens soms denken van, fijn vandaag weer gratis eten en drinken want er is weer iemand in de familie jarig.. Ze nemen ook elk jaar weer het zelfde soort cadeautjes voor me mee. waarschijnlijk zijn het afdankertjes uit het kerstpakket van de afgelopen kerst, want je ziet dat ze het opnieuw hebben ingepakt in kerstpapier. Ze nemen heel het gezin mee inclusief hond. Nu heb ik met de hond nog de minste problemen, als ze hem dan ook maar eens uitlieten op zo'n dag. regelmatig trap ik in een hondenplasje als in de keuken. Mijn lieftallige neefje geeft mij meer kopzorgen op zo'n dag. Hij zit werkelijk aan al mijn spullen. Zijn ouders vinden alles fantastisch en goed wat hij doet. Dat ik de komende 7 dagen op zoek moet naar mijn huur dvd die ik vandaag terug moet brengen, dat laten we maar even voor wat het is. Het feit dat ik mijn nieuwe vloerkleed naar de stomerij moet brengen omdat ik zijn vetkrijtjes er niet met een sopje uit krijg, laten we ook maar even terzijde. Wat mij wel woest maakt is dat hij in mijn badkamer al mijn dure geurtjes en lotionnetjes tot een soort van heksenpapje heeft omgetoverd. Als ik hier wat van zeg dan moet ik niet zo zeuren, want hij zit in de levensfase waarin hij zijn creativiteit ontwikkeld.. Dan heb ik het nog niet gehad over mijn achternichtje. Ze denkt een keer per jaar dat ik haar beste vriendin ben en loopt als een hondje achter me aan. Als ik haar niet in de gaten houd, dan zit ze gewoon in mijn dagboek te lezen. Niet dat ik mijn dagboek voor het grijpen heb liggen, maar op de een of andere manier weet ze hem ieder jaar weer te vinden. Het is dan ook niet zo dat ze hem voor haar zelf houdt, nee ze zit mijn dagboek aan het hele gezelschap voor te lezen. Heel fijn zo'n verjaardag. 

De rommel:

Dit was alleen nog maar een voorbeeld van de gasten die voor mijn neus staan. Wat dacht je van het werk dat je op zo'n dag moet verrichten. Je loopt wat af met hapjes en drankjes. Het zal niet in iemand opkomen om de jarige eens lekker te vertroetelen. Wat een geluk dat ik een vaatwasser heb, want anders sta ik om een uur 's nachts nog de verjaardag afwas te doen. Het komt regelmatig voor dat ik als iedereen naar huis is pas mijn eerste glaasje wijn drink, want daar heb ik tijdens het feest geen tijd voor. Taart heb ik al helemaal niet kunnen nuttigen het laatste restje is door de hond naar binnen geschokt.


Conclusie:

Voor mij is het heel duidelijk een jarige viert geen feest, dat doen de gasten, genodigd of ongenodigd, wel voor haar. Vanaf nu vier ik mijn verjaardag niet meer. Het komend jaar is mijn huis hermetisch afgesloten. Het alarm staat aan en de rolluiken zijn gesloten. En ik..., ik zit heel ver weg in het zonnetje en laat mij een cocktail bezorgen door een mooie gespierde jongeman. Dat is pas jarig zijn!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker mirake

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Birds, een dag als Hitchcock

Mijn ervaringen van de film

De Rollercoaster

de droom van twee mensen om een wereldbedrijf te bouwen

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Valentijnsdag

Valentijnsdag, commercieel gebeuren maar het hoort er toch een beetje bij.

Sprookjes voor volwassenen

Games van nu of sprookjes van vroeger?

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Nalatigheid ziekenhuizen/zorginstellingen wegens crisis (bezuinigingen)

Het vertrouwen in ziekenhuizen en/of ander zorg instellingen wordt op de proef gesteld

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.