Het leuke verjaardagsfeest


Publicatie datum:

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Gesponsorde koppelingen

In Nederland viert men heel graag de verjaardag met familie en vrienden.  Je kunt het tafereeltje al heel snel herkennen als je een willekeurige woonkamer inkijkt. Er zitten allemaal mensen in een kringetje in de woonkamer. Aan de ene kant de mannen en aan de andere kant zitten de vrouwen. Een persoon zit niet. Die persoon loopt met een rood hoofd heen en weer met taart, koffie, limonade, blokjes kaas en plakjes worst. Die persoon daar draait alles om. Het is namelijk de jarige Jop.

 Gisteren was het mijn verjaardag. Weer een jaartje en een paar grijze haren rijker. Niet dat ik zoveel zorgen heb. Nee, in mijn leven is alles prima in orde. Er is echter een uitzondering op de regel. Die uitzondering is altijd op dezelfde datum in het jaar, alleen de dag veranderd elk jaar weer. Dan kun je zo'n dag ook beter op een maandag meemaken en zijn zulke dagen in het weekend een ware horror. Misschien is het je al enigszins duidelijk geworden waar ik op doel. Inderdaad mijn VERJAARDAG. Kijk dat ik een jaartje ouder wordt, dat boeit mij niet zo. Dat hoort bij het leven zullen we maar zeggen. Nee, het is iets heel anders wat deze dag voor mij elk jaar weer tot een ware kwelling maakt. Juist ja, het verjaardagsfeestje.

 

De gasten:

Voor wie wordt dit feest eigenlijk gevierd, vraag ik mij wel eens af. Het verjaardagsfeest wordt niet gevierd voor de jarige, maar voor haar gasten. Zo komt het op mij zeer zeker over. Zo heb ik familie die ik het hele jaar door niet zie of spreek, maar ze staan altijd op de stoep als ik jarig ben. Het maakt niet uit of ik ze uitnodig of niet, ze zijn er gegarandeerd. Zouden ze 's morgens soms denken van, fijn vandaag weer gratis eten en drinken want er is weer iemand in de familie jarig.. Ze nemen ook elk jaar weer het zelfde soort cadeautjes voor me mee. waarschijnlijk zijn het afdankertjes uit het kerstpakket van de afgelopen kerst, want je ziet dat ze het opnieuw hebben ingepakt in kerstpapier. Ze nemen heel het gezin mee inclusief hond. Nu heb ik met de hond nog de minste problemen, als ze hem dan ook maar eens uitlieten op zo'n dag. regelmatig trap ik in een hondenplasje als in de keuken. Mijn lieftallige neefje geeft mij meer kopzorgen op zo'n dag. Hij zit werkelijk aan al mijn spullen. Zijn ouders vinden alles fantastisch en goed wat hij doet. Dat ik de komende 7 dagen op zoek moet naar mijn huur dvd die ik vandaag terug moet brengen, dat laten we maar even voor wat het is. Het feit dat ik mijn nieuwe vloerkleed naar de stomerij moet brengen omdat ik zijn vetkrijtjes er niet met een sopje uit krijg, laten we ook maar even terzijde. Wat mij wel woest maakt is dat hij in mijn badkamer al mijn dure geurtjes en lotionnetjes tot een soort van heksenpapje heeft omgetoverd. Als ik hier wat van zeg dan moet ik niet zo zeuren, want hij zit in de levensfase waarin hij zijn creativiteit ontwikkeld.. Dan heb ik het nog niet gehad over mijn achternichtje. Ze denkt een keer per jaar dat ik haar beste vriendin ben en loopt als een hondje achter me aan. Als ik haar niet in de gaten houd, dan zit ze gewoon in mijn dagboek te lezen. Niet dat ik mijn dagboek voor het grijpen heb liggen, maar op de een of andere manier weet ze hem ieder jaar weer te vinden. Het is dan ook niet zo dat ze hem voor haar zelf houdt, nee ze zit mijn dagboek aan het hele gezelschap voor te lezen. Heel fijn zo'n verjaardag. 

De rommel:

Dit was alleen nog maar een voorbeeld van de gasten die voor mijn neus staan. Wat dacht je van het werk dat je op zo'n dag moet verrichten. Je loopt wat af met hapjes en drankjes. Het zal niet in iemand opkomen om de jarige eens lekker te vertroetelen. Wat een geluk dat ik een vaatwasser heb, want anders sta ik om een uur 's nachts nog de verjaardag afwas te doen. Het komt regelmatig voor dat ik als iedereen naar huis is pas mijn eerste glaasje wijn drink, want daar heb ik tijdens het feest geen tijd voor. Taart heb ik al helemaal niet kunnen nuttigen het laatste restje is door de hond naar binnen geschokt.


Conclusie:

Voor mij is het heel duidelijk een jarige viert geen feest, dat doen de gasten, genodigd of ongenodigd, wel voor haar. Vanaf nu vier ik mijn verjaardag niet meer. Het komend jaar is mijn huis hermetisch afgesloten. Het alarm staat aan en de rolluiken zijn gesloten. En ik..., ik zit heel ver weg in het zonnetje en laat mij een cocktail bezorgen door een mooie gespierde jongeman. Dat is pas jarig zijn!


Foobie gebruiker mirake

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

De grote vraag , wat eten we vanavond

De immer terugkerende vraag, wat eten we vanavond. Is dat voor jou ook zo'n groot dilemma?

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Doorgaan na overlijden door zelfmoord...

Als je iemand hebt verloren aan zelfmoord, lijkt alles donker en grauw....

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

vakantie in Groot-Brittannië

Samen met een vriendin ben ik op vakantie geweest in Groot-Brittannië. Ik wil deze ervaring graag delen met jullie.

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?