Hufters, wie zijn dat eigenlijk?


Publicatie datum:

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Gesponsorde koppelingen

De VVD roept: we willen de samenleving weer terug veroveren op de hufters. Ook kraaien ze: de VVD wil orde op zaken stellen. Wat doen ze nou eigenlijk?

HUFTERS

Rutte en consorten bedoelen daar wat anders mee als wat de burgers hier mee bedoelen. Voor ons zijn niet alleen hangjongeren, hooligans of Marokkaantjes hufters. Ook niet een stelletje armoedzaaiers die wat bijstandsfraude plegen. Niet dat we dit goedkeuren maar er zijn ergere zaken. Voor de burger zijn de hufters die lieden die profiteren van de maatschappij. En dat zijn de zakkenvullers als bankiers. Of de zogenaamd marktconform betaalde managers en bestuurders bij de overheid en semi overheid. Van die lui die een riant salaris inpikken en als er iets fout gegaan is toch zeggen: afspraak is afspraak. Kijk als de afspraak is dat iemand goed zijn werk doet dan hoort afspraak ook afspraak te zijn. Maar als hij of zij er een zootje van maakt dan moet die veel te dure kwast ook zeggen: mensen ik heb het fout gedaan, ik vertrek en laat iemand anders het maar beter doen. Dan moet die overbetaalde kwast die voldoende reserves heeft kunnen opbouwen van zijn riante salaris maar nadenken over wat hij wel kan doen en zonder dat hij recht heeft op uitkering of wachtgeld. Hij was toch zo goed dat hij dacht recht te hebben op zo'n riant inkomen, dus waarom moet hij dan een zak geld mee krijgen als gebleken is dat hij dat niet waard was?

ZAKKENVULLEN

Maar nee, al dit soort lieden zeggen dan plotseling dat ze volgens contract rechten hebben. En van die rechten maken ze allemaal gebruik. Fiscale aftrek, bonussen, pensioenregelingen, gouden handdruk en ga zo maar door.

Diezelfde lieden spreken als ze nog in functie zijn over de ''hoge loonkosten'' en ''hoge kosten voor de zorg'' en onze geweldige(?) sociale voorzieningen. Maar als ze zelf falen pakken ze toch wat ze pakken kunnen.

Als een ondernemer failliet gaat dan verliest hij misschien zelfs nog zijn eigen vermogen. Dat gunnen we niemand. Maar overbetaalde kwasten verliezen nooit niks van hunzelf. Hoogstens hun reputatie maar die blijken ze niet waard geweest te zijn anders hadden ze niet gefaald. Het stoort de burger mateloos dat hij pensioen moet inleveren, hogere ziektekosten betalen, eigen bijdrage verhoogd wordt en wat allemaal nog meer. Maar deze lieden komen overal mee weg onder het mom van afspraak is afspraak.

PENSIOENAFSPRAAK

We hebben allemaal ons leven lang betaald aan de AOW regeling. Ook hebben de meeste mensen nog een extra (klein) pensioentje. Altijd is ons voorgehouden dat ons spaargeld en pensioen zeker is gesteld. Maar nu zeggen ze dat de kosten te hoog worden en er dus bezuinigd moet worden.

Hoe kan het dat de kosten te hoog worden als IEDEREEN daar aan betaalt? Zit dat misschien in kantoren, bureaucratie en management?

In deze gevallen is dus afspraak geen afspraak. En de VVD maar toeteren dat er in landsbelang  hervormingen moetenkomen op de arbeidsmarkt. Kortom de burger, de harde werker, de AOW-er  daar gelden geen afspraken voor.

Ik zou zeggen meneer Rutte, als je orde op zaken wilt stellen dan moet je dat niet doen bij die mensen die een leven lang werken, maar bij je eigen kiezertjes. 30 Miljard zwart geld kun je ook wel iets aan doen want die zitten niet bij de harde werkers of AOW-ers, die zitten meer bij jou kiezertjes.

Als VVD en CDA decennia lang in staat zijn om ambtenaartjes aan te stellen voor controle op de uitkeringen, dan denk ik dat veel minder ambtenaartjes veel meer geld kunnen vinden door jullie kiezertjes eens te onderzoeken.

Zo ook met de afspraak is afspraak regelingen met de zakkenvullers.

En dat levert niet alleen veel geld op, dat geeft ook een voorbeeld hoe het moet. Dus minder ambtenaren en bestuurders= meer bezuinigen en meer geld binnen halen=  en dat is minder bezuiniging voor de burger= meer vertrouwen van de burger zodat dat die weer geld durft uit te geven= economische groei zonder belasting verhogingen.

1+1 = 2 zo simpel is dat.

Dat zou wel orde op zaken stellen zijn, maar dan komen jullie dus bij de eigen achterban en dat kost zeteltjes natuurlijk.

VERENIGD EUROPA

Ik heb reeds 2 jaar veel economen horen zeggen dat geld naar Griekenland sturen een bodemloze put is. Het zou voor de Grieken beter zijn als ze failliet gaan en voor ons. Maar dan zouden die briljante geldverslindende directies van banken in de problemen komen: die zouden omvallen. Dus die veel te duur betaalde sukkels hebben nooit gezien dat Zuid Europa financieel slecht georganiseerd is. Of hadden ze op dat moment meer belangstelling voor hun bonus? In beide gevallen hebben ze gefaald. En de VVD en CDA regering zegt dus dat we de banken moeten redden door Griekenland te redden.

Burgers, we leggen helaas de rekening bij jullie neer voor al deze blunders want dat is landsbelang. Dus ook hier is afspraak geen afspraak. En er is NIEMAND opgestapt die verantwoordelijkheid heeft genomen voor dit wanbeleid bij de overheid of in de finaciele wereld. Wie roept er orde op zaken stellen? Wie pakt de hufters aan?

EUROPA

Het ziet er naar uit dat in meerdere landen de burgers genoeg hebben van die onzin. En terecht. De Griekse burgers worden verantwoordelijk gesteld voor de graai cultuur van hun politici. De 1000 rijkste families van Griekenland kunnen de hele zaak oplossen, maar die zitten inmiddels met hun geld wel in de belastingparadijzen. De burger mag het oplossen.

Zo gaat het in Nederland ook. Bestuurslagen blijven, managers blijven, vriendjespolitiek blijft, en maar aan de burger verkopen dat wij Nederland dus ons aan afspraken willen houden. De regering jegens de burger dus niet.

De hufters blijven, er wordt geen orde op zaken gesteld, en nu worden de belastingen gewoon verhoogd en wie krijgt de rekening?

U en ik.

De politiek gebruikt vrijwel als enige het woord ''heronderhandelen''. In Brussel zeggen ze dat dagelijks. Doch de politici doen dat alleen voor HUN belangen. Meneer Rutte: geef dat voorbeeld nou eens en haal geld waar je het MOET halen en niet bij ons.

fredira 17 mei 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Stemadvies van Johan Derksen

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Genitale verminking: het egoïsme van de Afrikaanse man

Vrouwenbesnijdenis wordt nog te vaak uitgevoerd. Waarom het nog steeds een belangrijk discussiepunt is.

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

‘Leven met fibromyalgie’

Je hebt veel pijn vooral spierpijn en stijfheid die uitstraalt naar je benen, armen en rug. Eerst denk je dat het wel over zal gaan, maar als het na een paar weken nog niet over is ga je toch maar een keer naar de dokter.

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Voorkomen is beter dan het paard achter de wagen spannen

De oud-Hollandse waarheid dat voorkomen beter dan genezen is, slaat niet op het huidige kabinetsbeleid.

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

De VDAB heeft moeite mensen in armoede te identificeren.

wat is er in ons landje loos met de armoede?

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

Penoza II Spannend maar Juridisch Schaamteloos Onjuist

De problemen die leven in de maatschappij komen vroeg of laat via een of meer plegers in de rechtzaal terecht. De strafrechtelijke vervolgingspraktijk zoals die door Penoza II wordt geschilderd staat zo bol van onjuistheden dat bij deze serie niet meer geloofwaardig kan zijn aangehaakt bij welke maatschappelijke misdra

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?