Hufters, wie zijn dat eigenlijk?


Publicatie datum:

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Gesponsorde koppelingen

De VVD roept: we willen de samenleving weer terug veroveren op de hufters. Ook kraaien ze: de VVD wil orde op zaken stellen. Wat doen ze nou eigenlijk?

HUFTERS

Rutte en consorten bedoelen daar wat anders mee als wat de burgers hier mee bedoelen. Voor ons zijn niet alleen hangjongeren, hooligans of Marokkaantjes hufters. Ook niet een stelletje armoedzaaiers die wat bijstandsfraude plegen. Niet dat we dit goedkeuren maar er zijn ergere zaken. Voor de burger zijn de hufters die lieden die profiteren van de maatschappij. En dat zijn de zakkenvullers als bankiers. Of de zogenaamd marktconform betaalde managers en bestuurders bij de overheid en semi overheid. Van die lui die een riant salaris inpikken en als er iets fout gegaan is toch zeggen: afspraak is afspraak. Kijk als de afspraak is dat iemand goed zijn werk doet dan hoort afspraak ook afspraak te zijn. Maar als hij of zij er een zootje van maakt dan moet die veel te dure kwast ook zeggen: mensen ik heb het fout gedaan, ik vertrek en laat iemand anders het maar beter doen. Dan moet die overbetaalde kwast die voldoende reserves heeft kunnen opbouwen van zijn riante salaris maar nadenken over wat hij wel kan doen en zonder dat hij recht heeft op uitkering of wachtgeld. Hij was toch zo goed dat hij dacht recht te hebben op zo'n riant inkomen, dus waarom moet hij dan een zak geld mee krijgen als gebleken is dat hij dat niet waard was?

ZAKKENVULLEN

Maar nee, al dit soort lieden zeggen dan plotseling dat ze volgens contract rechten hebben. En van die rechten maken ze allemaal gebruik. Fiscale aftrek, bonussen, pensioenregelingen, gouden handdruk en ga zo maar door.

Diezelfde lieden spreken als ze nog in functie zijn over de ''hoge loonkosten'' en ''hoge kosten voor de zorg'' en onze geweldige(?) sociale voorzieningen. Maar als ze zelf falen pakken ze toch wat ze pakken kunnen.

Als een ondernemer failliet gaat dan verliest hij misschien zelfs nog zijn eigen vermogen. Dat gunnen we niemand. Maar overbetaalde kwasten verliezen nooit niks van hunzelf. Hoogstens hun reputatie maar die blijken ze niet waard geweest te zijn anders hadden ze niet gefaald. Het stoort de burger mateloos dat hij pensioen moet inleveren, hogere ziektekosten betalen, eigen bijdrage verhoogd wordt en wat allemaal nog meer. Maar deze lieden komen overal mee weg onder het mom van afspraak is afspraak.

PENSIOENAFSPRAAK

We hebben allemaal ons leven lang betaald aan de AOW regeling. Ook hebben de meeste mensen nog een extra (klein) pensioentje. Altijd is ons voorgehouden dat ons spaargeld en pensioen zeker is gesteld. Maar nu zeggen ze dat de kosten te hoog worden en er dus bezuinigd moet worden.

Hoe kan het dat de kosten te hoog worden als IEDEREEN daar aan betaalt? Zit dat misschien in kantoren, bureaucratie en management?

In deze gevallen is dus afspraak geen afspraak. En de VVD maar toeteren dat er in landsbelang  hervormingen moetenkomen op de arbeidsmarkt. Kortom de burger, de harde werker, de AOW-er  daar gelden geen afspraken voor.

Ik zou zeggen meneer Rutte, als je orde op zaken wilt stellen dan moet je dat niet doen bij die mensen die een leven lang werken, maar bij je eigen kiezertjes. 30 Miljard zwart geld kun je ook wel iets aan doen want die zitten niet bij de harde werkers of AOW-ers, die zitten meer bij jou kiezertjes.

Als VVD en CDA decennia lang in staat zijn om ambtenaartjes aan te stellen voor controle op de uitkeringen, dan denk ik dat veel minder ambtenaartjes veel meer geld kunnen vinden door jullie kiezertjes eens te onderzoeken.

Zo ook met de afspraak is afspraak regelingen met de zakkenvullers.

En dat levert niet alleen veel geld op, dat geeft ook een voorbeeld hoe het moet. Dus minder ambtenaren en bestuurders= meer bezuinigen en meer geld binnen halen=  en dat is minder bezuiniging voor de burger= meer vertrouwen van de burger zodat dat die weer geld durft uit te geven= economische groei zonder belasting verhogingen.

1+1 = 2 zo simpel is dat.

Dat zou wel orde op zaken stellen zijn, maar dan komen jullie dus bij de eigen achterban en dat kost zeteltjes natuurlijk.

VERENIGD EUROPA

Ik heb reeds 2 jaar veel economen horen zeggen dat geld naar Griekenland sturen een bodemloze put is. Het zou voor de Grieken beter zijn als ze failliet gaan en voor ons. Maar dan zouden die briljante geldverslindende directies van banken in de problemen komen: die zouden omvallen. Dus die veel te duur betaalde sukkels hebben nooit gezien dat Zuid Europa financieel slecht georganiseerd is. Of hadden ze op dat moment meer belangstelling voor hun bonus? In beide gevallen hebben ze gefaald. En de VVD en CDA regering zegt dus dat we de banken moeten redden door Griekenland te redden.

Burgers, we leggen helaas de rekening bij jullie neer voor al deze blunders want dat is landsbelang. Dus ook hier is afspraak geen afspraak. En er is NIEMAND opgestapt die verantwoordelijkheid heeft genomen voor dit wanbeleid bij de overheid of in de finaciele wereld. Wie roept er orde op zaken stellen? Wie pakt de hufters aan?

EUROPA

Het ziet er naar uit dat in meerdere landen de burgers genoeg hebben van die onzin. En terecht. De Griekse burgers worden verantwoordelijk gesteld voor de graai cultuur van hun politici. De 1000 rijkste families van Griekenland kunnen de hele zaak oplossen, maar die zitten inmiddels met hun geld wel in de belastingparadijzen. De burger mag het oplossen.

Zo gaat het in Nederland ook. Bestuurslagen blijven, managers blijven, vriendjespolitiek blijft, en maar aan de burger verkopen dat wij Nederland dus ons aan afspraken willen houden. De regering jegens de burger dus niet.

De hufters blijven, er wordt geen orde op zaken gesteld, en nu worden de belastingen gewoon verhoogd en wie krijgt de rekening?

U en ik.

De politiek gebruikt vrijwel als enige het woord ''heronderhandelen''. In Brussel zeggen ze dat dagelijks. Doch de politici doen dat alleen voor HUN belangen. Meneer Rutte: geef dat voorbeeld nou eens en haal geld waar je het MOET halen en niet bij ons.

fredira 17 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Goudhamster fan

Een pleidooi voor het houden van een goudhamster

U kent ze wel: drie typen treinreizigers waaraan ik me soms dooderger.

Dit artikel gaat over gedrag van mensen in de trein dat u waarschijnlijk bekend voorkomt.

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

De groen lobby

enegiebesparing, of idioterie

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Depressie of niet?

Door gezondheidsproblemen op weg naar een depressie of niet.

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

De poetsvrouw is nog steeds ondergewaardeerd

Naar mijn aanvoelen wordt de functie als poetsvrouw nog steeds ondergewaardeerd.

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

Opleiding afmaken of stoppen

Als je voor de keuze staat om te kiezen tussen een opleiding doen/afmaken of te gaan werken.

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.