Hufters, wie zijn dat eigenlijk?


Publicatie datum:

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Gesponsorde koppelingen

De VVD roept: we willen de samenleving weer terug veroveren op de hufters. Ook kraaien ze: de VVD wil orde op zaken stellen. Wat doen ze nou eigenlijk?

HUFTERS

Rutte en consorten bedoelen daar wat anders mee als wat de burgers hier mee bedoelen. Voor ons zijn niet alleen hangjongeren, hooligans of Marokkaantjes hufters. Ook niet een stelletje armoedzaaiers die wat bijstandsfraude plegen. Niet dat we dit goedkeuren maar er zijn ergere zaken. Voor de burger zijn de hufters die lieden die profiteren van de maatschappij. En dat zijn de zakkenvullers als bankiers. Of de zogenaamd marktconform betaalde managers en bestuurders bij de overheid en semi overheid. Van die lui die een riant salaris inpikken en als er iets fout gegaan is toch zeggen: afspraak is afspraak. Kijk als de afspraak is dat iemand goed zijn werk doet dan hoort afspraak ook afspraak te zijn. Maar als hij of zij er een zootje van maakt dan moet die veel te dure kwast ook zeggen: mensen ik heb het fout gedaan, ik vertrek en laat iemand anders het maar beter doen. Dan moet die overbetaalde kwast die voldoende reserves heeft kunnen opbouwen van zijn riante salaris maar nadenken over wat hij wel kan doen en zonder dat hij recht heeft op uitkering of wachtgeld. Hij was toch zo goed dat hij dacht recht te hebben op zo'n riant inkomen, dus waarom moet hij dan een zak geld mee krijgen als gebleken is dat hij dat niet waard was?

ZAKKENVULLEN

Maar nee, al dit soort lieden zeggen dan plotseling dat ze volgens contract rechten hebben. En van die rechten maken ze allemaal gebruik. Fiscale aftrek, bonussen, pensioenregelingen, gouden handdruk en ga zo maar door.

Diezelfde lieden spreken als ze nog in functie zijn over de ''hoge loonkosten'' en ''hoge kosten voor de zorg'' en onze geweldige(?) sociale voorzieningen. Maar als ze zelf falen pakken ze toch wat ze pakken kunnen.

Als een ondernemer failliet gaat dan verliest hij misschien zelfs nog zijn eigen vermogen. Dat gunnen we niemand. Maar overbetaalde kwasten verliezen nooit niks van hunzelf. Hoogstens hun reputatie maar die blijken ze niet waard geweest te zijn anders hadden ze niet gefaald. Het stoort de burger mateloos dat hij pensioen moet inleveren, hogere ziektekosten betalen, eigen bijdrage verhoogd wordt en wat allemaal nog meer. Maar deze lieden komen overal mee weg onder het mom van afspraak is afspraak.

PENSIOENAFSPRAAK

We hebben allemaal ons leven lang betaald aan de AOW regeling. Ook hebben de meeste mensen nog een extra (klein) pensioentje. Altijd is ons voorgehouden dat ons spaargeld en pensioen zeker is gesteld. Maar nu zeggen ze dat de kosten te hoog worden en er dus bezuinigd moet worden.

Hoe kan het dat de kosten te hoog worden als IEDEREEN daar aan betaalt? Zit dat misschien in kantoren, bureaucratie en management?

In deze gevallen is dus afspraak geen afspraak. En de VVD maar toeteren dat er in landsbelang  hervormingen moetenkomen op de arbeidsmarkt. Kortom de burger, de harde werker, de AOW-er  daar gelden geen afspraken voor.

Ik zou zeggen meneer Rutte, als je orde op zaken wilt stellen dan moet je dat niet doen bij die mensen die een leven lang werken, maar bij je eigen kiezertjes. 30 Miljard zwart geld kun je ook wel iets aan doen want die zitten niet bij de harde werkers of AOW-ers, die zitten meer bij jou kiezertjes.

Als VVD en CDA decennia lang in staat zijn om ambtenaartjes aan te stellen voor controle op de uitkeringen, dan denk ik dat veel minder ambtenaartjes veel meer geld kunnen vinden door jullie kiezertjes eens te onderzoeken.

Zo ook met de afspraak is afspraak regelingen met de zakkenvullers.

En dat levert niet alleen veel geld op, dat geeft ook een voorbeeld hoe het moet. Dus minder ambtenaren en bestuurders= meer bezuinigen en meer geld binnen halen=  en dat is minder bezuiniging voor de burger= meer vertrouwen van de burger zodat dat die weer geld durft uit te geven= economische groei zonder belasting verhogingen.

1+1 = 2 zo simpel is dat.

Dat zou wel orde op zaken stellen zijn, maar dan komen jullie dus bij de eigen achterban en dat kost zeteltjes natuurlijk.

VERENIGD EUROPA

Ik heb reeds 2 jaar veel economen horen zeggen dat geld naar Griekenland sturen een bodemloze put is. Het zou voor de Grieken beter zijn als ze failliet gaan en voor ons. Maar dan zouden die briljante geldverslindende directies van banken in de problemen komen: die zouden omvallen. Dus die veel te duur betaalde sukkels hebben nooit gezien dat Zuid Europa financieel slecht georganiseerd is. Of hadden ze op dat moment meer belangstelling voor hun bonus? In beide gevallen hebben ze gefaald. En de VVD en CDA regering zegt dus dat we de banken moeten redden door Griekenland te redden.

Burgers, we leggen helaas de rekening bij jullie neer voor al deze blunders want dat is landsbelang. Dus ook hier is afspraak geen afspraak. En er is NIEMAND opgestapt die verantwoordelijkheid heeft genomen voor dit wanbeleid bij de overheid of in de finaciele wereld. Wie roept er orde op zaken stellen? Wie pakt de hufters aan?

EUROPA

Het ziet er naar uit dat in meerdere landen de burgers genoeg hebben van die onzin. En terecht. De Griekse burgers worden verantwoordelijk gesteld voor de graai cultuur van hun politici. De 1000 rijkste families van Griekenland kunnen de hele zaak oplossen, maar die zitten inmiddels met hun geld wel in de belastingparadijzen. De burger mag het oplossen.

Zo gaat het in Nederland ook. Bestuurslagen blijven, managers blijven, vriendjespolitiek blijft, en maar aan de burger verkopen dat wij Nederland dus ons aan afspraken willen houden. De regering jegens de burger dus niet.

De hufters blijven, er wordt geen orde op zaken gesteld, en nu worden de belastingen gewoon verhoogd en wie krijgt de rekening?

U en ik.

De politiek gebruikt vrijwel als enige het woord ''heronderhandelen''. In Brussel zeggen ze dat dagelijks. Doch de politici doen dat alleen voor HUN belangen. Meneer Rutte: geef dat voorbeeld nou eens en haal geld waar je het MOET halen en niet bij ons.

fredira 17 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Zomaar zaterdag....

prettig gezelschap of lastige baasspelertjes?

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Je zwakte als sterkte: HUH?

Een artikel over hoe we onze zwaktes kunnen gebruiken om juist STERK te zijn..

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

U kent ze wel: drie typen treinreizigers waaraan ik me soms dooderger.

Dit artikel gaat over gedrag van mensen in de trein dat u waarschijnlijk bekend voorkomt.

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Keuzes maken

Ik ga niet graag naar school, en dat heeft consequenties.

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Broer & Zus

De broer-zus relatie is een levenslange relatie die we niet kunnen kiezen en ons gegeven wordt.

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

visie op een steeds actueler wordende filosofie door een student

Hoe houdt de overheid de samenleving bij elkaar, en zijn wij het daar eigenlijk wel mee eens?