Islam: Gevaarlijk of niet?


Publicatie datum:

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Gesponsorde koppelingen

Voor 11 september 2001 was alles op de wereld normaal. De meeste mensen konden het prima met elkaar vinden. Na de aanslag, die op 11 september plaatsvond, veranderde alles. Mensen begonnen de moslims te wantrouwen. Er waren zelfs gevallen van mensen die niet eens naast een moslim in een vliegtuig wilden zitten. Inmiddels is het bijna 2011, en veel mensen bestempelen moslims nog als "gevaarlijk". Maar is dit wel terecht?

Laat ik eerst beginnen met wat de islam nou eigenlijk is. De Islam is een monotheïstische godsdienst dat voortkwam uit het jodendom en het christendom. Net zoals het jodendom en christendom, heeft ook de islam een heilig boek: de Koran. In de Koran staat hoe moslims zich moeten gedragen, en hoe ze moeten leven. Veel van wat in de Koran staat komt overeen met wat in de Bijbel en de Torah staat: je mag niet moorden, je mag niet liegen, je mag niet stelen, je behandelt iedereen met respect. enzovoort enzovoort. Dus waarom wordt de Islam als een gevaar voor de samenleving beschouwd, als het een vredelievend geloof is dat veel overeenkomsten heeft met het christendom en jodendom?

Een van de redenen dat de islam als gevaarlijk wordt beschouwd, zijn de terroristen die zogenaamd doen wat de Koran hen opdraagt. In werkelijkheid zijn terroristische activiteiten een grote misdaad in de islam (Telkens wanneer zij het oorlogsvuur ontsteken, dooft Allah het en zij pogen wanorde te scheppen op aarde en Allah heeft de onruststokers niet lief. (Koran 5: 64). De mensen die de Koran ook echt hebben gelezen weten dat er nergens in de Koran staat dat terrorisme word goedgekeurd. Moslims moeten hun medemens respecteren, ondanks hun keuzes. De Koran geeft hen niet het recht om anderen van hun leven te beroven, dit recht heeft alleen hun God.Onwetendheid kan leiden tot vooroordelen en die vooroordelen worden door de aanslagen in de VS alleen maar verder gevoed. Echter, als je hierover goed nadenkt, en een beetje onderzoek doet naar terrorisme, zie je dat terrorisme voorkomt in elk land, elk geloof, en elke cultuur. Betekent dit dat we alle geloven, culturen, en landen moeten afschaffen?

Een tweede reden is dat de islam vrouwen onderdrukt. Uithuwelijken, boerka, hoofddoeken, huiselijk geweld, eerwraak en dergelijke. En ja, natuurlijk krijgt de Koran hier weer de schuld van. "Ja maar de Koran zegt zus en zo." Nee, de Koran zegt juist dat vrouwen en mannen als gelijken moeten worden behandelt. De vrouwen hebben dezelfde rechten als de mannen, maar verschillende plichten. Hier volgt een overzicht van de rechten en plichten van de vrouw in de islam:

 

  1. Educatie. Vrouwen hebben het recht om naar school te gaan. 
  2. Werken buitenshuis. Vrouwen mogen werken zolang ze hun plichten thuis maar vervullen. Volgens de islam hoort de man de kost voor zijn gezin te verdienen. 
  3. Eenvoudige kleding. Mannen en vrouwen zijn verplicht om zich fatsoenlijk te gedragen en te kleden. Vrouwen mogen alleen hun handen, voeten en gezicht laten zien. Boerka's hebben dus niets te maken met de islam, maar met cultuur. Boerka's zijn verboden in de islam. Mannen horen zich overigens ook fatsoenlijk en bedekkend te kleden. 
  4. Eerwraak en/of bloedwraak is VERBODEN. Het maakt niet uit wat voor misdaad een vrouw heeft begaan, haar familieleden mogen het recht niet in eigen handen nemen, maar dat aan hun God overlaten. Zelfs bij overspel mag ze niet gestraft worden.
  5.  Recht op vrije partnerkeuze. Uithuwelijken is dus ook VERBODEN. Bedreigingen of uit de familie/huis zetten is ook verboden. 
  6. Het recht op geen tweede vrouw. Als de vrouw geen toestemming aan de man geeft voor een tweede vrouw, staat de man voor twee keuzes: Hij kan van de eerste scheiden, of hij leeft gewoon verder met de eerste. 
  7. Recht op hulp in de huishouding. Ja je leest het goed, de man heeft ook plichten in de huishouding. 
  8. Recht op bezit. Ondanks wat iedereen zegt is dit een plicht die nagekomen moet worden. Vrouwen krijgen inderdaad minder dan mannen, maar de mannen hebben dan ook de plicht om hun gezin te onderhouden en financieel bij te staan.

 

Zoals je ziet, hebben vrouwen veel rechten. Het feit dat deze rechten soms niet nageleefd worden betekent nog niet dat ze niet bestaan. Zelfs voor vrouwen is de islam een vredig geloof. En dan nu over het feit dat mannen met 4 vrouwen mogen trouwen en de vrouwen maar met 1 man: als de vrouw zwanger raakt, hoe weet je dan van wie ze zwanger is? Ja, DNA test zou je zeggen. Maar die hadden ze in de 7e eeuw dus niet.. Als een man besluit met meerdere vrouwen te trouwen, komt daar toch heel wat meer bij kijken dan wij denken. Alle vrouwen horen gelijk behandelt te worden. Als de eerste een horloge krijgt, krijgen de anderen ook een horloge. Als hij een week bij de eerste doorbrengt, moet hij een week bij elk van de anderen doorbrengen. Ook mogen de vrouwen niet bij elkaar wonen: iedere vrouw heeft recht op haar eigen huis! In andere woorden, als je geen multimiljonair bent, kun je echt geen meerdere vrouwen hebben.

Hier heb je nog zo'n geweldig vooroordeel: Moslims zijn antisemitisch. Ze haten Christenen, en ze vinden dat ongelovigen niet mogen leven. "Ja maar dat staat in de Koran!", en weer geldt: nee dat staat niet in de Koran. Volgens de Koran heeft God nog steeds als enige het recht om te oordelen over wat goed en fout is. Volgens de Koran moeten moslims vooral joden en christenen als broers en zussen beschouwen en met respect behandelen. Als een paar moslims deze regels niet volgen, maakt dat niet het hele geloof antisemitisch. In de meeste moslim landen leven onder andere ook joden en christenen. Vergeet niet dat je nooit mensen over 1 kam moet scheren. Iedereen is verschillend en daarom is iedereen ook uniek.

Kortom: dit geloof is geen gevaar voor de samenleving. Ze proberen hun geloof niet aan je op te dringen, en ze horen ook geen vrouwen te onderdrukken. Het wordt tijd dat mensen het verschil leren tussen cultuur en geloof. Dat zou het leven voor iedereen een stuk makkelijker maken. Terrorisme is iets wat in alle geloven voor komt. Vergeet niet dat ook christenen "ketters en heksen" op de brandstapel hebben gegooid. De wereld is van ons allemaal, dus we moeten elkaars verschillen accepteren, dan komt alles weer goed.

Een mooie quote die ik heb gevonden: "Het feit dat er elke dag auto ongelukken gebeuren betekent niet dat men alle verkeersregels en verkeersborden moet afschaffen. Het feit dat er verkeersslachtoffers vallen heeft in veel gevallen te maken onbekendheid met de verkeersregels, het niet nakomen van deze verkeersregels of roekeloos rijgedrag." (moslima.nl)

 

Voor meer informatie over de islam:

http://www.u-subjects.nl/index.php/artikelen/3-informatie/10-is-de-islam-gevaarlijk

http://www.ontdekislam.nl/

http://www.islamcity.nl/


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Ontslag nemen

Daar zit je dan ineens zonder baan. En dat alleen maar omdat je voortaan een half uur later pas op het werk kan verschijnen. En dat terwijl je je meer dan 2 jaar met hart en ziel hebt gegeven voor die baan en waar je het ontzettend naar je zin hebt gehad!

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Pixiboekjes...Ken je ze nog?

Pixiboekjes, ik en mijn zus spaarden ze altijd vroeger. 1 boekje ken ik zelfs nog uit mijn hoofd, deze heb ik zo vaak voorgelezen.

Weg met het woord homohuwelijk.

Waarom homo’s, waar dan ook ter wereld, geen homohuwelijk kunnen sluiten.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Case Wilders

Een korte beschouwing van de rechtszaak tegen Wilders.