Islam: Gevaarlijk of niet?


Publicatie datum:

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Gesponsorde koppelingen

Voor 11 september 2001 was alles op de wereld normaal. De meeste mensen konden het prima met elkaar vinden. Na de aanslag, die op 11 september plaatsvond, veranderde alles. Mensen begonnen de moslims te wantrouwen. Er waren zelfs gevallen van mensen die niet eens naast een moslim in een vliegtuig wilden zitten. Inmiddels is het bijna 2011, en veel mensen bestempelen moslims nog als "gevaarlijk". Maar is dit wel terecht?

Laat ik eerst beginnen met wat de islam nou eigenlijk is. De Islam is een monotheïstische godsdienst dat voortkwam uit het jodendom en het christendom. Net zoals het jodendom en christendom, heeft ook de islam een heilig boek: de Koran. In de Koran staat hoe moslims zich moeten gedragen, en hoe ze moeten leven. Veel van wat in de Koran staat komt overeen met wat in de Bijbel en de Torah staat: je mag niet moorden, je mag niet liegen, je mag niet stelen, je behandelt iedereen met respect. enzovoort enzovoort. Dus waarom wordt de Islam als een gevaar voor de samenleving beschouwd, als het een vredelievend geloof is dat veel overeenkomsten heeft met het christendom en jodendom?

Een van de redenen dat de islam als gevaarlijk wordt beschouwd, zijn de terroristen die zogenaamd doen wat de Koran hen opdraagt. In werkelijkheid zijn terroristische activiteiten een grote misdaad in de islam (Telkens wanneer zij het oorlogsvuur ontsteken, dooft Allah het en zij pogen wanorde te scheppen op aarde en Allah heeft de onruststokers niet lief. (Koran 5: 64). De mensen die de Koran ook echt hebben gelezen weten dat er nergens in de Koran staat dat terrorisme word goedgekeurd. Moslims moeten hun medemens respecteren, ondanks hun keuzes. De Koran geeft hen niet het recht om anderen van hun leven te beroven, dit recht heeft alleen hun God.Onwetendheid kan leiden tot vooroordelen en die vooroordelen worden door de aanslagen in de VS alleen maar verder gevoed. Echter, als je hierover goed nadenkt, en een beetje onderzoek doet naar terrorisme, zie je dat terrorisme voorkomt in elk land, elk geloof, en elke cultuur. Betekent dit dat we alle geloven, culturen, en landen moeten afschaffen?

Een tweede reden is dat de islam vrouwen onderdrukt. Uithuwelijken, boerka, hoofddoeken, huiselijk geweld, eerwraak en dergelijke. En ja, natuurlijk krijgt de Koran hier weer de schuld van. "Ja maar de Koran zegt zus en zo." Nee, de Koran zegt juist dat vrouwen en mannen als gelijken moeten worden behandelt. De vrouwen hebben dezelfde rechten als de mannen, maar verschillende plichten. Hier volgt een overzicht van de rechten en plichten van de vrouw in de islam:

 

  1. Educatie. Vrouwen hebben het recht om naar school te gaan. 
  2. Werken buitenshuis. Vrouwen mogen werken zolang ze hun plichten thuis maar vervullen. Volgens de islam hoort de man de kost voor zijn gezin te verdienen. 
  3. Eenvoudige kleding. Mannen en vrouwen zijn verplicht om zich fatsoenlijk te gedragen en te kleden. Vrouwen mogen alleen hun handen, voeten en gezicht laten zien. Boerka's hebben dus niets te maken met de islam, maar met cultuur. Boerka's zijn verboden in de islam. Mannen horen zich overigens ook fatsoenlijk en bedekkend te kleden. 
  4. Eerwraak en/of bloedwraak is VERBODEN. Het maakt niet uit wat voor misdaad een vrouw heeft begaan, haar familieleden mogen het recht niet in eigen handen nemen, maar dat aan hun God overlaten. Zelfs bij overspel mag ze niet gestraft worden.
  5.  Recht op vrije partnerkeuze. Uithuwelijken is dus ook VERBODEN. Bedreigingen of uit de familie/huis zetten is ook verboden. 
  6. Het recht op geen tweede vrouw. Als de vrouw geen toestemming aan de man geeft voor een tweede vrouw, staat de man voor twee keuzes: Hij kan van de eerste scheiden, of hij leeft gewoon verder met de eerste. 
  7. Recht op hulp in de huishouding. Ja je leest het goed, de man heeft ook plichten in de huishouding. 
  8. Recht op bezit. Ondanks wat iedereen zegt is dit een plicht die nagekomen moet worden. Vrouwen krijgen inderdaad minder dan mannen, maar de mannen hebben dan ook de plicht om hun gezin te onderhouden en financieel bij te staan.

 

Zoals je ziet, hebben vrouwen veel rechten. Het feit dat deze rechten soms niet nageleefd worden betekent nog niet dat ze niet bestaan. Zelfs voor vrouwen is de islam een vredig geloof. En dan nu over het feit dat mannen met 4 vrouwen mogen trouwen en de vrouwen maar met 1 man: als de vrouw zwanger raakt, hoe weet je dan van wie ze zwanger is? Ja, DNA test zou je zeggen. Maar die hadden ze in de 7e eeuw dus niet.. Als een man besluit met meerdere vrouwen te trouwen, komt daar toch heel wat meer bij kijken dan wij denken. Alle vrouwen horen gelijk behandelt te worden. Als de eerste een horloge krijgt, krijgen de anderen ook een horloge. Als hij een week bij de eerste doorbrengt, moet hij een week bij elk van de anderen doorbrengen. Ook mogen de vrouwen niet bij elkaar wonen: iedere vrouw heeft recht op haar eigen huis! In andere woorden, als je geen multimiljonair bent, kun je echt geen meerdere vrouwen hebben.

Hier heb je nog zo'n geweldig vooroordeel: Moslims zijn antisemitisch. Ze haten Christenen, en ze vinden dat ongelovigen niet mogen leven. "Ja maar dat staat in de Koran!", en weer geldt: nee dat staat niet in de Koran. Volgens de Koran heeft God nog steeds als enige het recht om te oordelen over wat goed en fout is. Volgens de Koran moeten moslims vooral joden en christenen als broers en zussen beschouwen en met respect behandelen. Als een paar moslims deze regels niet volgen, maakt dat niet het hele geloof antisemitisch. In de meeste moslim landen leven onder andere ook joden en christenen. Vergeet niet dat je nooit mensen over 1 kam moet scheren. Iedereen is verschillend en daarom is iedereen ook uniek.

Kortom: dit geloof is geen gevaar voor de samenleving. Ze proberen hun geloof niet aan je op te dringen, en ze horen ook geen vrouwen te onderdrukken. Het wordt tijd dat mensen het verschil leren tussen cultuur en geloof. Dat zou het leven voor iedereen een stuk makkelijker maken. Terrorisme is iets wat in alle geloven voor komt. Vergeet niet dat ook christenen "ketters en heksen" op de brandstapel hebben gegooid. De wereld is van ons allemaal, dus we moeten elkaars verschillen accepteren, dan komt alles weer goed.

Een mooie quote die ik heb gevonden: "Het feit dat er elke dag auto ongelukken gebeuren betekent niet dat men alle verkeersregels en verkeersborden moet afschaffen. Het feit dat er verkeersslachtoffers vallen heeft in veel gevallen te maken onbekendheid met de verkeersregels, het niet nakomen van deze verkeersregels of roekeloos rijgedrag." (moslima.nl)

 

Voor meer informatie over de islam:

http://www.u-subjects.nl/index.php/artikelen/3-informatie/10-is-de-islam-gevaarlijk

http://www.ontdekislam.nl/

http://www.islamcity.nl/

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Engeland en haar mode op straat in 2010!

Wat ik om me heen aan mode zie in engeland in het najaar van 2010!

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Recht in Nederland

We worden allemaal geacht de wet te kennen.

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

visie op een steeds actueler wordende filosofie door een student

Hoe houdt de overheid de samenleving bij elkaar, en zijn wij het daar eigenlijk wel mee eens?

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....

Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Geeft een ondernemer een fout eerder toe dan een minister?

Fouten toegeven is niet gemakkelijk. Wie scoort er nu het beste van de twee? De ondernemer of de overheid?

17 dagen rondtrekken door Thailand: prachtig!!!

Rondtrekkend door Thailand hebben we 17 dagen met de mond open gelopen van verbazing.