Lenteakkoord


Publicatie datum:

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Gesponsorde koppelingen

Zijn onze politici nou echt zo dom dat ze niet zien dat een btw verhoging, pensioen leeftijd verhoging, etc. niet bezuinigen is maar een doodgewone belasting verhoging? En we hebben al de hoogste belastingdruk in de wereld.

KUNDUZAKKOORD

Jankees de Jager glimlachend vertellen dat ze een heel eind op scheut zijn met de invulling van het Kunduzakkoord. Dan hoor je weer de lariekoek die aan de kiezer verkocht moet worden. Europa, 3 % norm, afspraken volgen etc.

Ik ben er klaar mee. Er kan maar 1 conclusie getrokken worden en dat is dat de brave burger betalen moet voor wat de politiek ziet als nuttig. Het gaat helemaal niet over het oplossen van problemen in onze maatschappij maar over geld. De overheden hebben al jaren te veel geld uitgegeven. Bij mijn weten is dat dan gedaan door de politici,regeringen en de ambtenaren.

Wij kiezers die eens in de 4 jaar ( of 5 keer in 10 jaar) naar de stembus mogen om de verhalen van de partijen aan te horen en er dan een uit te kiezen waarvan je denkt dat die ergens voor staat. Zodra de verkiezingen zijn geweest begint dezelfde dag al het circus met compromissen want ze willen allemaal macht uitoefenen en in de oppositie iets bereiken is wat moeilijker. Kortom wat ze voor de verkiezingen vertelden is na de verkiezingen al wat anders. In het dagelijks leven noemen we dat bedrog.

UITGAVEN

Bezuinigen doe je door minder geld uit te geven. Meer geld binnen harken doe je door belasting verhoging. Dagelijks moeten de burgers horen dat of de uitkeringen te hoog zijn of de zorgkosten of de lonen. Wat ik niet begrijp is dat loonsverhoging onze concurrentie positie verslechtert maar belasting verhogingen niet. Een Amerikaan betaalt 70 c per liter benzine, een Rus ook, wij 1,80 €. Zij betalen geen of nauwlijks wegenbelasting, wij wel. Hun inkomstenbelasting is peanuts in vergelijking met wat wij betalen. En toch moeten wij nog meer gaan betalen en geen loonsverhoging krijgen? Wat doen wij dan verkeerd? Duitsland is wat lonen en belasting betreft ongeveer zoals in Nederland en toch gaat het daar een stuk beter: de industrie floreert, kwaliteitsproducten en export wereldwijd. Wat doen wij verkeerd?

FINANCIELE MARKTEN

Mij valt op dat we nu dagelijks in het nieuws informatie krijgen over of de financiele markten ons nog wel vertrouwen. Het nieuws meldt altijd weer over de lage rente die onze overheid moet betalen en dat ze eenvoudig weer een hoop geld opgehaald hebben. Simpel gezegd houden wij belastingbetalers dus de banken overeind om de overheid weer geld te lenen.

De landen die niet zo goed bekend staan moeten hogere rente betalen. En hele verhalen hier omheen. Toch dacht ik vernomen te hebben dat er een bankencrisis was. Dat er gigantische verliezen genomen moesten worden. Dat de banken overeind gehouden moesten worden. Dus de incompetente financiele markten hebben roulette gespeeld, zichzelf verrijkt met riante bonussen en toen moest dat compleet rotte systeem door belastingbetalende burgers overeind gehouden worden. En  niemand zeikt over de weer hogere salarissen en bonussen want dan is afspraak plotseling afspraak.

Al die kostenverhogingen hebben blijkbaar onze concurrentie positie niet benadeeld.

OVERHEID

Pak de krant en zie weer wat voorbeelden: COA onderzoek heeft al meer als 9 ton gekost. Dus er wordt een directeur benoemd die niet capabel is en die veel te veel geld gekost heeft, en nou komt er een onderzoek wat ook weer een kapitaal kost. Welke op wachtgeld staande lieden doen hier weer hun zakken mee vullen? Volgende artikel: VU medewerkers uiten onvrede over bezuinigingen door het College van Bestuur.

Nieuwe functies hebben hun intrede gedaan en worden vervuld door managers welke van wetenschap geen benul hebben. Ze gedragen zich als goed betaalde slavendrijvers en doen investeringen in gebouwen. Einde citaat.

Kijk, we hebben de voorbeelden van Vestia, InHolland, Rochdale, Amarantis, COA bij de hand, en toch gaat dit soort onzin gewoon door. Overal zitten managers en bestuurders die uit een of andere politieke partij komen. Met hun riante salaris en doordat zij geen verantwoordelijkheid af te hoeven leggen zijn zij voor de rest van hun leven onder de pannen. Er wordt altijd wel weer een nieuw baantje voor hen gevonden, bij de VN of in Brussel.

BEZUINIGINGEN

Bezuinigen moet je dus doen zoals u en ik dat thuis moeten doen. Niet op vakantie gaan, 2e auto eruit, wat minder uitgaan enz. Dus minder geld uitgeven dan je binnen krijgt. En minder uitgeven doe je niet aan dingen die ten koste van het gezin gaan.

Maar de overheid, politiek, ambtenaren die beginnen zoals Rutte zegt: orde opzaken te stellen. Ze doen dat niet zoals u en ik. Nee ze gaan eerst weer belasting verhogen. En zij blijven hun salaris houden, baantjes en bijbaantjes houden en nog erger want zij gaan bezuinigen op wat de burger en maarschappij juist nodig heeft: goede gezondheidszorg, goed onderwijs, een redelijk pensioentje etc. Daar heeft die burger al jaren belasting voor betaald. De politiek begint dan: we hebben met ons allen te veel geld uitgegeven..............................enz.

Nou Kunduz knakkers, ik kan mij niet herinneren dat ik geld van de overheid heb uitgegeven. Ik ageer ook al jaren tegen de bureaucratie. Jullie hebben te veel uitgegeven, dus jullie moeten terug betalen. De bureaucratie en de kosten hiervan zijn opgebouwd door alle regeringspartijen over de afgelopen decennia zoals de VVD, CDA, PvdA en D66, niet door Wilders, niet door de SP, niet door de Partij voor de Dieren of de Ouderenpartij.

Dus heren politici en bestuurders in Den Haag en Brussel, stap op in het landsbelang en zonder wachtgeld. Jullie hebben al jaren gefaald.

Laat nu meneer Roemer het maar eens proberen. Dan weten we dus allemaal een ding heel zeker, dat die het niet voor zijn eigen portemonnee gaat doen of voor een latere carriere bij de ING. En dat is al puur winst om vertrouwen van de burger in de politiek terug te krijgen. Zoals Bolkestein zei: in Europa heeft nog nooit iemand zich aan afpraken gehouden (nota bene VVD-er). Dan laten we de 3 % norm nu niet heilig verklaren, en gaan voor economische groei en bezuinigen waar dat moet: bij de bureaucratie.

fredira 10 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

Pixiboekjes...Ken je ze nog?

Pixiboekjes, ik en mijn zus spaarden ze altijd vroeger. 1 boekje ken ik zelfs nog uit mijn hoofd, deze heb ik zo vaak voorgelezen.

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Geeft een ondernemer een fout eerder toe dan een minister?

Fouten toegeven is niet gemakkelijk. Wie scoort er nu het beste van de twee? De ondernemer of de overheid?

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

De Joden in de Johannes Passion

Een onderzoek naar anti- Semitisme in de vertaalde Nieuwe Testament boeken

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.

Discobollen

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Verbeter de wereld, begin bij de koffie

Het vergroten van de duurzaamheid in de productie van koffie.

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Verkeerd zelfbeeld door schoonheidsideaal?

Als kind begint het al, je wordt doodgegooid met allerlei afbeeldingen en foto’s van perfecte mensen.

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?