Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?


Publicatie datum:

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Gesponsorde koppelingen

Elke week wordt er flink gefeest op vele plekken op de wereld. Ook de jongeren feesten vrolijk mee en drinken daarbij natuurlijk ook wel wat alcoholische drankjes. Feesten is natuurlijk leuk zolang het een beetje normaal gaat, maar dat is dus niet altijd het geval. Zo zijn er veel jongeren die teveel alcohol nuttigen en vervolgens behoorlijk vervelend kunnen zijn. Moet hier wat tegen gedaan worden? Je leest het in het volgende artikel.

 

Er zijn namelijk mensen die vinden dat jongeren tussen de 15 en de 18 teveel alcohol gebruiken en dat zou dus slecht zijn voor hun gezondheid. Dat alcohol niet goed is voor je lichaam, daar kunnen we niet omheen. Maar wie zegt dat het probleem gelijk verholpen is als de leeftijd van de verkoop van alcohol omhoog gaat?

De jongeren zijn nu namelijk gewend dat ze alcohol drinken vanaf hun 16e, als ze het tenminste niet al eerder gewend zijn. Ze zullen dus gewoon doorgaan met drinken, dit lukt dan waarschijnlijk alleen niet meer in de stad. Daarom zullen de jongeren huisfeesten gaan organiseren en liters drank achterover slaan als ze een huisparty hebben. De jongeren kunnen zeer waarschijnlijk toch wel via via aan de drank komen. En de overlast van huisfeesten zou nog vele malen groter zijn. Buren zullen er namelijk last van hebben en de jongeren kunnen doen en laten wat ze willen, er is tenslotte geen politie in de buurt.

Tevens zullen de jongeren bijvoorbeeld in een park of bij een hangplek alcohol gaan drinken en zullen met een paar glaasjes op meer criminele gedachten hebben en ook meer rotzooi trappen. Dit betekent dus ook een indirecte stijging van crimineel gedrag en vandalisme.

Stel dat de jongeren zich wel aan de regel zouden houden. Dan zullen de jongeren tot hun 18e geen alcohol drinken. En dan opeens wel veel. Dan blijft het even slecht voor hun gezondheid. En tevens mogen zij dan net autorijden en zij weten dan niet hoe ze om moeten gaan met alcohol, dit gaat dan problemen opleveren. En tenslotte wordt er meer gevochten tussen jongeren boven de 18 dan daaronder. En als die jongeren boven de 18 dan niet weten hoe ze met alcohol om moeten gaan, dan zullen er dus meer gevechten op straat komen.

Voldoende redenen om de leeftijd waarop je alcohol mag kopen dus niet te verhogen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het geld dat het uitgaansleven misloopt als de jongeren onder de achttien niet uitgaan. Ik ben dus duidelijk tegen een verhoging van de leeftijd van de verkoop van alcohol.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Armoede - De Cirkel van Ellende

artikel over mijn ervaring als kansarme

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Een goede bloeddrukmeter kiezen

In dit artikel helpen we je met het zoeken naar een goede bloeddrukmeter

Dagboek van een gescheiden man...stap 1.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 1 is.

Hoe schrijf je een dating profiel?

Wil je een dating profiel, waarbij vrouwen jou als eerst iets schrijven. Of zonder nadenken op je reageren?

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Is Jonge onschuldige maagd patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe een jonge onschuldige maagd door een zwangerschap zonder vader veranderde in de patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika.

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

De Rollercoaster

de droom van twee mensen om een wereldbedrijf te bouwen

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

De grote vraag , wat eten we vanavond

De immer terugkerende vraag, wat eten we vanavond. Is dat voor jou ook zo'n groot dilemma?

Diabetes

Mijn ervaring met diabetes

Soms is het leven hard

Het verhaal over een 13 jarige jongen, die te verwerken krijgt dat zijn oma zwaar dement word en zijn moeder niets kan doen.