Nieuwkomers


Publicatie datum:

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Gesponsorde koppelingen

Wilders zegt dat Nederland vol is. Ik ben niet zo Wilders-achtig, maar hij heeft wel een punt met de moslims. De regelmatige lezer van fredira artikelen heeft wel begrepen dat ik met een Russische ben getrouwd, dus ik heb ook een nieuwkomer hierheen gehaald.

NIEUWKOMERS.

Vanaf de 60-er jaren in de vorige eeuw kwamen de ''gastarbeiders'' hier werken. Eerst kwamen de Spanjaarden en Italianen. Er werd wel eens vreemd tegen die mensen aangekeken, maar ik kan me niet herinneren dat er veel problemen ontstonden. Ook de Chinezen kwamen vanaf die tijd overal hun restaurants openen en daar waren ook geen problemen mee. Ondanks de cultuurverschillen ging dat allemaal best samen. Toen de Spanjaarden en Italianen vertrokken kwamen de Turken en Marokkanen. Ook kregen we nog een hoop Surinamers en Antillianen erbij. Eigenlijk begon in de 70-er jaren de arbeidsimmigratie pas vol op gang te komen. Plotseling kregen we te maken met heel andere culturen , leefgewoontes, eetgewoontes en arbeidsmentaliteit in ons landje. Waar we de fout in zijn gegaan is naar mijn mening dat we toegestaan hebben hele gezinnen hier te laten komen. Dat resulteerde er in dat de mannen in het begin zich wel enigszins aanpasten aan onze cultuur, maar in hun eigen gezin hielden ze hun lokale cultuur en gewoontes. En dan blijkt ook dat religie weer een grote rol gaat spelen.

NEDERLANDSE EMIGRANTEN.

De Nederlanders die in de 50-er jaren hun heil zochten in Canada, V.S. Zuid Afrika, Nieuw Zeeland of Australie, pasten zich daar redelijk snel aan. Er zullen wel wat van die Gereformeerde zwart rokken geweest zijn die hun Christelijke wortels niet vergaten, maar ik heb in 40 jaren reizen over de wereld weinig van dat soort mensen ontmoet. Laat staan dat ze nog zo gekostumeerd bij liepen als in Staphorst. Natuurlijk zie je overal wel ergens een kleine gemeenschap als de Amish of de pijpenkrullen Joden maar door de bank genomen hielden de meeste emigranten hun religie en gewoontes binnenshuis. Het waren ook allemaal harde werkers. Ik heb er geen ontmoet die ergens van een uitkering leefden. Dat werd hier anders met de moslims. Geen enkele religie wordt zo uitgedragen als de Islam. De leiders van die religie zijn in de middeleeuwen stil blijven staan. Te vuur en te zwaard moet die Koran verdedigd worden. Dat wisten we allemaal wel, maar we dachten als de mosims in het westen zouden wonen en werken zij zich wel aan zouden passen. Niet dus.

Er zijn ongetwijfeld moslims die hard gewerkt hebben en zich ook wel aangepast hebben. Maar de harde cijfers wijzen uit dat er 5 keer zoveel allochtonen (moslims) in de Bijstand zitten dan autochtonen. Zo ook met de criminaliteit en dat is dus de reden waarom zoveel Nederlanders genoeg hebben van de Islam.

BUITENLANDSE VROUW.

Veel Nederlandse mannen zochten sinds de 70-er jaren en nu nog steeds naar een buitenlandse vrouw. Ik heb kennis gemaakt met mijn vrouw door mijn zakelijke activiteiten in Rusland. Tijdens haar inburgeringscursus heb ik kennis gemaakt met vrouwen uit Thailand, Filippijnen Ukrain, Brazilie enz. Ik kan niet anders zeggen als dat zij vrijwel allemaal Nederlands geleerd hebben en zich perfect hebben aangepast aan onze samenleving. Ik zie geen gekostumeerde Chinezen of Colombianen. Dus met die nieuwkomers is geen enkel probleem in ons landje. We gaan eten bij de tandori, chinees, of pizza of maken zelf borsch, roti, of nasi, bami of tapas.

Dus waar we wel probleem mee hebben is 1.000.000 moslims. Overal komt een moskee te staan.Overal zie je ze in lange jurken en baarden naar de moskee gaan. Vrouwen lopen er bij in een partij todden. Ze zjn gewoon wereld vreemd. Je ziet en hoort ze spreken in hun eigen taal, hun kinderen opvoeden in hun eigen taal en met hun eigen gewoontes. Ze klitten bij elkaar. Daarom spreken veel van die kinderen ook zo slecht Nederlands.

MULTICULTUREEL.

Dat gedrag van die moslims is niet multicultureel. Dat is je eigen weg bewandelen en verwachten dat iedereen jou levenswijze en religie respecteert.

Dat kun je ook zien als je hun winkels binnen stapt waar je tot op straat over de kisten valt. Of als je kinderen met hun moeders of oma's naar school ziet gaan. Geen Nederlandse kinderen er bij en vrouwen gekostumeerd als in een slechte carnavalsoptocht en sprekend in hun eigen taal. Ik woon zelf in het centrum van een middelgrote stad en zie deze taferelen dagelijks. Het lijkt wel of hier meer moslims zitten dan in Bodrun in Turkije. Frappant is ook als ik ga wandelen in ons prachtige park waar kolonies moslims rond dwalen en overal hun etensresten zie, terwijl er toch containers staan. 

Als werkgever wordt je verplicht als je een moslima aanneemt dat je haar toestaat een hoofddoek te dragen. Dus wij Nederlanders moeten ons aanpassen, maar moslims mogen zich profileren zo als zij dat willen. Omdat het religie is, vrijheid van Godsdienst.Ik wordt al moe als ik die hoofddoekjes zie op het gemeentehuis. 

MULTICULTURELE SAMENLEVING MISLUKT.

Dat is dus waarom de multiculturele samenleving tot nu toe niet werkt. Zolang moslims de Islam uitdragen en zij zich niet aanpassen aan de westerse samenleving, zullen westerlingen hen discrimineren. Dat is zo in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Belgie of in Rusland. Als moslims zich realiseerden dat een hoop problemen opgelost waren als ze hun religie en cultuur binnenshuis hielden, dan is mijn overtuiging dat de meeste westerlingen de Islam gauw vergeten zijn. Polen worden toch gezien als westerlingen, en al drinken ze wel eens een biertje teveel, ze gedragen zich ook westers.

Als overheid zou ik keiharde eisen stellen aan arbeidsimmigranten. En geen moslims meer binnenhalen. Overal in de wereld zijn de religieuze problemen met een of ander tak van de Islam. En als immigranten komen uit Soedan, Somalie, Pakistan of Irak, ze houden hun levenswijze vast. Wel willen ze gebruik maken van onze democratie, als het in hun eigen voordeel werkt.

In dat opzicht heeft Wilders gewoon gelijk ; moslims blijven moslims.

RUSLAND.

Als ik zelf naar de datsja ga in Rusland dan leer ik ook Russisch. Al ben ik 64 jaar toch leer ik me aanpassen. Dat wil niet zeggen dat ik ook wodka moet zuipen, ik drink een glaasje mee en blijf verder aan mijn biertje en ben nooit dronken. Ik kan zelf boodschappen doen en de weg vinden, het nieuws volgen en zeg iedereen netjes goedendag in hun taal.

Maar bij mij in de stad zie ik Turkse vrouwen die al 20 jaar hier zijn en nog geen woord Nederlands spreken. Hoe je het ook bekijkt, ik denk dat als je 1.000.000 Nederlanders in 30 jaar naar Taiwan of een ander klein landje laat emigreren, dat je daar ook problemen mee zult krijgen. Zeker als driekwart van die Gereformeerden zouden zijn die nog in het zwart rond lopen. Te veel in te korte tijd is per definitie verkeerd. Tolerant zijn is niet de oplossing. Haat zaaien ook niet. We kunnen alleen maar hopen dat in de komende decennia de moslims zich in hun cultuur en religieuze opvattingen zullen aanpassen en verder geen enkele moslim meer toelaten.

fredira 4 juni 2012.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?

Wie zit er achter dat masker?

een betoog over het al dan niet invoeren van een boerkaverbod in Nederland.

Garantieservice Wehkamp

Prima service ook buiten garantie

Penoza II Spannend maar Juridisch Schaamteloos Onjuist

De problemen die leven in de maatschappij komen vroeg of laat via een of meer plegers in de rechtzaal terecht. De strafrechtelijke vervolgingspraktijk zoals die door Penoza II wordt geschilderd staat zo bol van onjuistheden dat bij deze serie niet meer geloofwaardig kan zijn aangehaakt bij welke maatschappelijke misdra

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Genitale verminking: het egoïsme van de Afrikaanse man

Vrouwenbesnijdenis wordt nog te vaak uitgevoerd. Waarom het nog steeds een belangrijk discussiepunt is.

Motorrijden? Je rijbewijs, en dan?

Motorrijden, waarom zou je dat gaan doen?

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

Whitney Houston

herrineringen die iedereen wel heeft en deelt

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Depressie te lijf

Depressie en op een natuurlijke weg eruit

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Sluiting van coffeeshops nabij scholen

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!