Oei, een gezicht op Mars, wat nu?


Publicatie datum:

Overwegingen omtrent het bestaansrecht van het Gezicht op Mars.

Gesponsorde koppelingen

Het gezicht op Mars is een heuvel op de planeet Mars, gelegen in het Cydonia gebied die vanuit de lucht gefotografeerd en met de juiste belichting precies op een menselijk gezicht lijkt. Toen de foto pas gepubliceerd was zei een nieuwsvoorlezer indertijd ongelukkigerwijs dat dit net een menselijk gezicht leek wat op onze planeet aarde een ware hype veroorzaakte omdat men kortstondig meende eindelijk bewijs te hebben gevonden voor buitenaardse intelligentie. Tevens toonde men toen aan dat er een hele stad in de buurt van dat monumentale gezicht lag

Het gezicht op Mars werd pas door mijzelf ontdekt toen de strijd erom allang gestreden was en de debunkers gewonnen hadden met hun geërodeerde heuvel. Ongetwijfeld blijft er een bescheiden groep mensen over die er het hunne van denkt, maar die zich verder niet belachelijk wilt maken. Alle strijd ten spijt is het een boeiend onderwerp om over na te denken. En uiteraard niet alleen het gezicht maar ook de stad waarvan men meende dat die er om heen lag, een stad met verschillende piramidevormen er in. Het bewijs voor het feit dat het een stad of een serie bouwwerken zou zijn was als volgt: Men toonde dit aan door het verschil te laten zien tussen natuurlijke vormen, vormen hoe dan ook ontstaan door de werking van de natuur; het water; de wind, die men fractal noemt, en kunstmatige vormen, door de computer als  non fractal beschreven. En die vormen in de buurt van dat hoofd  waren non fractal. Met andere woorden de natuur heeft ze zo niet kunnen maken, dus daar moeten denkende entiteiten bij te pas gekomen zijn

Debunkers winnen discussies meestal omdat scepticisme hoger in het vaandel staan dan blind geloof, maar niet perse omdat zij nu zo’n sluitende bewijsvoering hebben voor hun zaak. Simpel gezegd je maakt meestal een intelligentere indruk als je iets in twijfel trekt dan dat je iets gelooft. Misschien is in twijfel trekken een dominanter gedragstype dan geloven op onze apenrots. Je manifesteert je als een zelfstandig denkend mens die zich niet in het ootje laat nemen. Maar dat zegt verder niet over enige afdoende bewijs. Alleen al het feit dat we niet naar Mars kunnen om er eens een kijkje te nemen met schepjes en emmertjes en zachte kwasten.En de debunkers zijn derhalve ook niet ter plekke geweest zijn om het ding uit te graven, en verder onderzoek te doen naar de o zo geheimzinnige niet-fractale vormen er om heen

 Maar dat gezicht dan, áls er al leven op Mars geweest is, dan moet dat toch al een hele tijd verdwenen zijn. En Mars is even oud als onze Aarde. Is het dan wel mogelijk dat er intelligent leven de tijd gehad zou hebben om zich te ontwikkelen, en zich dan ook nog eens aan de gril te buiten zijn gegaan om zoon gezicht en rare stad te bouwen? Eerst dacht ik, er is geen tijd geweest voor intelligent leven om te ontstaan. Maar toen dacht ik, als zij nu eens geen Sauriërs gehad hadden? Ik bedoel maar die Sauriërs die concurreerden alles bij ons weg, de kleine zoogdiertjes konden geen kant op & en al helemaal niet groot of slim worden. Pas na het grootschalig afsterven van de Sauriërs kwamen ze tot iets. Snellere ontwikkeling op Mars door afwezigheid van problematische concurrenten? Dan nog lijkt het krap aan. Als de bliksem ontwikkelen; intelligent worden en superstad & bizar naar de hemel gericht smoelwerk bouwen? Om maar eens wat te zeggen, is het niet gek dat dit gezicht naar de hemel kijkt? Hier op aarde richten wij de beelden meer op onszelf, hooguit slaat men in vertwijfeling de ogen te hemel. Het beeld wordt vergeleken met de Sfinx, maar ook de Sfinx kijkt ons aan. Zou het omgevallen zijn dan? Maar als je het overeind projecteert, wordt het wel akelig hoog. Een snel ontwikkelde superbeschaving op Mars, die slim en gis zijn eigen einde alweer zag naderen, wegens de uitdovende kern en geringe zwaartekracht en die toen als noodkreet een gezicht op de hemel richtte, dat ook nog eens ongebruikelijk groot moest zijn wilde iemand het op een afstand zien? Een wanhoopsactie?

 Of er is nooit intelligent leven geweest op Mars, en waren het bezoekende intelligenties van buiten af, die er voor de aardigheid wat beeldhouwden? Of gestrande buitenaardsen die wederom een noodkreet ten hemel zonden; radio kapot, in godsnaam dan maar zoon grote kop gemaakt, die goed van veraf te zien is, want men moet toch wat?

 Om kort te gaan, we weten het niet, en mogelijk zullen we het ook nooit weten, en dat is nu juist het aardige van de zaak. Mimi

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Miriam van Zelst

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

De groen lobby

enegiebesparing, of idioterie

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Gratis openbaar vervoer

Waarom zou je niets eens nadenken wat de gevolgen zouden zijn als je het openbaar vervoer gratis zou maken?

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Dommer dankzij technologie

Voor alles heb je tegenwoordig een electronisch hulpmidddel. Maar is dat nu wel zo handig?

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.