Oldtimers


Publicatie datum:

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Gesponsorde koppelingen

Hoe bestaat het dat zo'n wethouder de tijd heeft voor zulke onzin uit te kramen.Rondvaartboten, vrachtschepen, bussen, treinen en 100-den brommers vervuilen veel meer dan die paar oldtimers. Om nog maar niet te spreken over de maaimachines, veegmachines enz van de gemeente.

OLDIMERS.

Ook ik behoor tot de categorie mensen die een oldtimer hebben. Een prachtige Mercedes van 26 jaar oud, in staat van nieuw en perfect onderhouden. Ik rijd niet meer zoveel, zeg 8000 km per jaar. Deze perfecte auto werd en wordt uitstekend onderhouden en loopt op LPG. Mijn rijstijl is rustig te noemen: in 40 jaar geen auto ongeluk gehad. Alleen van die kutbonnen voor 6 km te hard rijden en 10 minuten te lang parkeren om het ambtenaren apparaat aan de vreet te houden. Ik heb deze auto omdat mijn AOW en pensioen zo weinig zijn dat ik geen wegenbelasting en geen dure benzine meer kan betalen. Net zo min als ons dure openbaar vervoer.

Dus ik ga met mijn vrouw maar niet meer naar Utrecht toe want als een stad alleen mensen wil ontvangen die niets vervuilen dan is die stad zo leeg. Ik heb voor mijzelf besloten alles te doen om geen cent belasting meer te betalen in dit land. Iedere cent die ik daar op kan besparen geef ik  voor mezelf uit. Ik heb genoeg van deze ambtenaren zooi die zelf uit de staatsruif vreten en maar zonder enig nadenken iets roepen.

LIEFHEBBERS.

De liefhebbers van oldtimers die ik ken zijn allen rustige rijders die waarde hechten aan kwaliteit. Zij kopen een oldtimer voor dezelfde redenen als ik. Bijna allemaal zie ik er schone, mooie en perfect onderhouden auto's, geparkeerd in de garage. Ik ken er geen die een wrak hebben want zij willen met een goede auto rijden. De auto moet meteen starten en perfect en veilig rijden en alleen voor onderhoud naar de garage moeten.

Wel zie ik overal Polen en Roemenen rond rijden in wrakken van 8 of 10 of 15 jaar oud van een paar 100 €. Dat zijn geen liefhebbers van oldtimers. De liefhebber koopt alleen kwaliteit. Stelt eisen. Dus als zo'n wethouder begint te roepen wat bedoelt hij dan eigenlijk? Of wil hij soms ergens wat belasting proberen te innen? De lambal zei iets over het belang van de gezondheid van zijn burgers. Wat een onzin. Alle zaken die te maken hebben met vervuiling in zijn stad kan hij niet aan: zie de asbestsanering in Utrecht. Zo is het ook met andere vervuilende machines in de stad. Maar om dat hij niet weet hoe belangrijke zaken aan te pakken en toch wil laten zien dat hij iets doet roept hij over vervuilende oude Duitse dieselauto's. Het zouden er wel 350 in het centrum zijn. Zelfs al zouden dit wrakken van Polen zijn dan nog, waar spreek je over: 350 auto's die 5 km per dag in de stad rijden. Wat zouden die uitstoten? Laat staan als het perfecte oldtimers zijn. 10 Brommers van studenten de hele dag in het centrum vervuilen veel meer dan die oude auto's en maken nog meer herrie ook.

BESTUURDERS.

Dit is weer zo'n voorbeeld van de kwaliteit van onze bestuurders. Of het nou bij de provincie, dorp of stad, of in Den Haag is, dit zijn het soort lieden die verantwoordelijk zijn voor de economische ellende waar we in zitten. 100 % zeker dat hij een HBO opleiding heeft van het niveau Pechtoldje.

Pak potverdorie de echte problemen aan. Ga kijken in je wijken hoe de burgers daar moeten leven. Kijk hoe je armzalige politiekorps werkt. Zie hoe Marokkaantjes de wijken terroriseren. Doe daar wat aan. Ga in het centrum kijken hoeveel P.C. Hoofd tractoren er rond denderen en op welke manier. Ga de rovers die de belastingcenten opmaken of stelen bij de corporaties en pensioenfondsen. Zorg dat de hondenstront opgeruimd is. Maar nee hoor want dat zijn te moeilijke onderwerpen voor deze veel te dure lieden.

Wethouder, ik wed met je dat als we samen gaan rijden met jou en mijn auto dat de mijne minder vervuilend is als de jouwe. Mijn prachtige 26 jaar oude Mercedes zal schoner zijn.

NEDERLAND.

Welke idiote bestuurders wij hier ook hebben, in het voorbeeldland van Rutte en consorten V.S. koopt iedereen weer gewoon een 8 cylinder slurper. Daar kost de benzine ook maar 0,78 € per liter. Dus daar mag vervuild worden. Zo gauw als het in Nederland auto of energie betreft, dan moeten de burgers bloeien: belasting, belasting en nog eens belasting. Het milieu? Wel nee, dat is het excuus. Het gaat om de belastinginkomsten. Het ambtenaren apparaat moet betaald worden. En nu ook nog staatsschulden die door die lieden veroorzaakt zijn, niet door de burger. En nog meer belasting om de Euro en de E.U. in stand te houden voor onze rechts politici.

Wethouder, ga je schoolgeld terug halen. Ga eens kijken wie er met wat voor oldtimer rond rijden en waarom. Gezondheid van je burgers interesseert je helemaal niets anders hadden we al 40 jaar auto gereden op LPG of aardgas.

Je vreet wel van de belastingcenten van je burgers, probeer dat te onthouden.

fredira 6 augustus 2012

lees ook andere artikelen van fredira


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Leven met/na de ziekte van Pfeiffer.

Hoe verder leven met de diagnose Pfeiffer. Mijn mening en ervaringen die verschillende huisarsten niet delen

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

KitchenAid Artisan, de ideale keukenrobot?

De Artisan van KitchenAid is de ideale keukenrobot als je van bakken houdt.

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Zomaar zaterdag....

prettig gezelschap of lastige baasspelertjes?

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Partner van een diabeet

Leven met een Diabeet, een vergeten groep.

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

De groen lobby

enegiebesparing, of idioterie

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)