Oldtimers


Publicatie datum:

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Gesponsorde koppelingen

Hoe bestaat het dat zo'n wethouder de tijd heeft voor zulke onzin uit te kramen.Rondvaartboten, vrachtschepen, bussen, treinen en 100-den brommers vervuilen veel meer dan die paar oldtimers. Om nog maar niet te spreken over de maaimachines, veegmachines enz van de gemeente.

OLDIMERS.

Ook ik behoor tot de categorie mensen die een oldtimer hebben. Een prachtige Mercedes van 26 jaar oud, in staat van nieuw en perfect onderhouden. Ik rijd niet meer zoveel, zeg 8000 km per jaar. Deze perfecte auto werd en wordt uitstekend onderhouden en loopt op LPG. Mijn rijstijl is rustig te noemen: in 40 jaar geen auto ongeluk gehad. Alleen van die kutbonnen voor 6 km te hard rijden en 10 minuten te lang parkeren om het ambtenaren apparaat aan de vreet te houden. Ik heb deze auto omdat mijn AOW en pensioen zo weinig zijn dat ik geen wegenbelasting en geen dure benzine meer kan betalen. Net zo min als ons dure openbaar vervoer.

Dus ik ga met mijn vrouw maar niet meer naar Utrecht toe want als een stad alleen mensen wil ontvangen die niets vervuilen dan is die stad zo leeg. Ik heb voor mijzelf besloten alles te doen om geen cent belasting meer te betalen in dit land. Iedere cent die ik daar op kan besparen geef ik  voor mezelf uit. Ik heb genoeg van deze ambtenaren zooi die zelf uit de staatsruif vreten en maar zonder enig nadenken iets roepen.

LIEFHEBBERS.

De liefhebbers van oldtimers die ik ken zijn allen rustige rijders die waarde hechten aan kwaliteit. Zij kopen een oldtimer voor dezelfde redenen als ik. Bijna allemaal zie ik er schone, mooie en perfect onderhouden auto's, geparkeerd in de garage. Ik ken er geen die een wrak hebben want zij willen met een goede auto rijden. De auto moet meteen starten en perfect en veilig rijden en alleen voor onderhoud naar de garage moeten.

Wel zie ik overal Polen en Roemenen rond rijden in wrakken van 8 of 10 of 15 jaar oud van een paar 100 €. Dat zijn geen liefhebbers van oldtimers. De liefhebber koopt alleen kwaliteit. Stelt eisen. Dus als zo'n wethouder begint te roepen wat bedoelt hij dan eigenlijk? Of wil hij soms ergens wat belasting proberen te innen? De lambal zei iets over het belang van de gezondheid van zijn burgers. Wat een onzin. Alle zaken die te maken hebben met vervuiling in zijn stad kan hij niet aan: zie de asbestsanering in Utrecht. Zo is het ook met andere vervuilende machines in de stad. Maar om dat hij niet weet hoe belangrijke zaken aan te pakken en toch wil laten zien dat hij iets doet roept hij over vervuilende oude Duitse dieselauto's. Het zouden er wel 350 in het centrum zijn. Zelfs al zouden dit wrakken van Polen zijn dan nog, waar spreek je over: 350 auto's die 5 km per dag in de stad rijden. Wat zouden die uitstoten? Laat staan als het perfecte oldtimers zijn. 10 Brommers van studenten de hele dag in het centrum vervuilen veel meer dan die oude auto's en maken nog meer herrie ook.

BESTUURDERS.

Dit is weer zo'n voorbeeld van de kwaliteit van onze bestuurders. Of het nou bij de provincie, dorp of stad, of in Den Haag is, dit zijn het soort lieden die verantwoordelijk zijn voor de economische ellende waar we in zitten. 100 % zeker dat hij een HBO opleiding heeft van het niveau Pechtoldje.

Pak potverdorie de echte problemen aan. Ga kijken in je wijken hoe de burgers daar moeten leven. Kijk hoe je armzalige politiekorps werkt. Zie hoe Marokkaantjes de wijken terroriseren. Doe daar wat aan. Ga in het centrum kijken hoeveel P.C. Hoofd tractoren er rond denderen en op welke manier. Ga de rovers die de belastingcenten opmaken of stelen bij de corporaties en pensioenfondsen. Zorg dat de hondenstront opgeruimd is. Maar nee hoor want dat zijn te moeilijke onderwerpen voor deze veel te dure lieden.

Wethouder, ik wed met je dat als we samen gaan rijden met jou en mijn auto dat de mijne minder vervuilend is als de jouwe. Mijn prachtige 26 jaar oude Mercedes zal schoner zijn.

NEDERLAND.

Welke idiote bestuurders wij hier ook hebben, in het voorbeeldland van Rutte en consorten V.S. koopt iedereen weer gewoon een 8 cylinder slurper. Daar kost de benzine ook maar 0,78 € per liter. Dus daar mag vervuild worden. Zo gauw als het in Nederland auto of energie betreft, dan moeten de burgers bloeien: belasting, belasting en nog eens belasting. Het milieu? Wel nee, dat is het excuus. Het gaat om de belastinginkomsten. Het ambtenaren apparaat moet betaald worden. En nu ook nog staatsschulden die door die lieden veroorzaakt zijn, niet door de burger. En nog meer belasting om de Euro en de E.U. in stand te houden voor onze rechts politici.

Wethouder, ga je schoolgeld terug halen. Ga eens kijken wie er met wat voor oldtimer rond rijden en waarom. Gezondheid van je burgers interesseert je helemaal niets anders hadden we al 40 jaar auto gereden op LPG of aardgas.

Je vreet wel van de belastingcenten van je burgers, probeer dat te onthouden.

fredira 6 augustus 2012

lees ook andere artikelen van fredira

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Stemadvies van Johan Derksen

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

internet marketing mentor Casper Camps

wie is Casper Camps en wat doet hij?

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Bezoek aan Teatro La fenice in VENETIE

Het bezoeken van de Opera Il Trovatore van Verdi in Teatro La Fenice in Venetie voerde me een spectaculaire wereld binnen van muziek en spektakel in de beste Italiaanse volkstraditie.

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Rijken verlaten massaal Frankrijk

Sinds Hollande president is vertrekken rijke Fransen naar ''betere oorden''.

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

Stoppen met roken

Mijn ervaring over stoppen met roken.

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

Humanity House

True the eyes of a refeguee

Lekkere trek

Ik heb lekkere trek.

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Ik heb ADD, hoe gaat mijn leven eigenlijk?

Hoe is het nu om te leven met ADD?

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Depressie, voor de rest van je leven?

Depressie, wat is het, hoe kom je eraan maar hoe kom je eraf?

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?