ongevraagde scheiding


Publicatie datum:

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Gesponsorde koppelingen

Een ongevraagde scheiding.

Is een scheiding die vande enekant van een partner komt. Een scheiding die jij niet had gewild. De emoties die er in die tijden aanwezig zijn, de verandering in je leven.In dit verhaal, een scheiding waar de partner voor een andere partner kiest.

 

Een ongevraagde scheiding.

Wat is een ongevraagde scheiding, dat is een scheiding waar jij niet voor gekozen hebt. Je staat zonder het eigenlijk te willen er alleen voor, soms zonder en soms met kinderen. Je partner kiest ervoor om een ander leven te gaan leiden.

Is elk leed na een ongevraagde scheiding hetzelfde? Vroeg ik me zelf wel eens af. Het is voor velen een rouwproces, waar je doorheen gaat en moet. Sommigen doen dat door hulp te zoeken en andere doen het in stilte. Ik ben me gaan verdiepen in het verwerken van een ongevraagd scheidingproces.

Na zelf enkele ongevraagde scheidingen meegemaakt te hebben, dacht ik wel de nodige ervaring te hebben opgedaan. Die ervaring wilde ik met anderen delen om er beiden van te leren. Mijn ervaring leerde mij dat een ongevraagde scheiding een zware periode is in je leven. Opeens sta je er alleen voor, je wordt in een situatie gezet en er wordt van je verwacht een ander leven te gaan leiden waar je niet voor gekozen hebt. Je hebt er niet voor gekozen om alleen voor de kinderen te zorgen, je hebt er niet om gevraagd om het huishouden alleen draaiende te houden.

Je hebt er niet voor gekozen om alleen beslissinggen te nemen, je hebt er niet voor gekozen om alleen in dat bed te liggen. Maar toch moet je daar doorheen met je gevoelens, dat proces ontloop je niet, je pijn en je verdriet zijn er al na het afscheid van je ex partner begonnen. Dan begint de vragenlijst van hoe, wat en waarom, ook komt de onzekerheid om de hoek kijken. De fouten bij je zelf zoeken is een bekend verschijnsel bij een scheiding. De woede en het onbegrip van beide kanten speelt meestal een grote rol in het proces. De ex partner verwacht van zijn verlaten partner dat hij/zij doorgaat met zijn/haar leven “ga toch genieten” wordt vaak gezegd. Ga afleiding zoeken? Je wilt niet je wilt niet genieten, “ je hoeft geen afleiding”, ”je wilt je leven terug!”. Je gaat dwars tegen deze uitspraken in.

Ook de ontkenningfase komt voorbij, hij of zij houdt nog wel van me, hij of zij komt terug. Dan komt het besef dat het echt over is, hij of zij komt niet meer terug, daar komt weer de hartverscheurende pijn en je voelt je nu eenzaam en in de steek gelaten. Ook het uiterlijk speelt een rol, je gaat meer aandacht besteden aan je haar, figuur en kleding. Sommigen ondergaan een hele metamorfose. Dit doen mensen om zich sterker te voelen.

In de meeste gevallen zijn er ook nog de kinderen. Het liefst houd je de kinderen bij je thuis, omdat je bang bent om die ook te verliezen. Bang dat ze het daar meer het naar hun zin hebben en dat de regels van thuis niet nageleefd worden. Tenslotte heb je het gevoel dat jij degene bent die streng moet zijn.

Wanneer je ex een nieuwe liefde krijgt, kom de jaloezie om de hoek kijken, gevoed door het gevoel dat diegene jouw leven leidt.

De weekeinden die je dan alleen thuis bent en zij met jouw kind(eren) een gezinnetje vormen, doen pijn. Je leven is nu weer even leeg en je weet je geen raad met de tijd die je moet invullen. Ook hebben we de neiging om de geliefde van de ex partner als een slecht persoon neer te zetten, we gaan ons zelf vergelijken met haar of hem.

Dit doet men om hun eigenwaarde en zelfvertrouwen omhoog te halen, we gebruiken dan ook regelmatig de uitspraak “ik ben toch beter dan …?”. Uiteindelijk begint dan je toekomst, waar je dan de zelfredzaamheid die je in je scheiding geleerd hebt, gaat gebruiken op een positieve manier.

Ook al zullen we het verleden niet vergeten uiteindelijk kunnen we de gebeurtenissen vergeven. De ongevraagde scheiding heeft wel degelijk vorm aan je persoonlijkheid gegeven. Voor de een positief en voor de ander negatief.

Tenslotte wil ik nog toevoegen, als je leert met jezelf te leven, leer je ook met een ander te leven.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Appartement of kamer huren als student deel 2

tips & trics

De Joden in de Johannes Passion

Een onderzoek naar anti- Semitisme in de vertaalde Nieuwe Testament boeken

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Ouders en schoolregels

Hoe zouden ouders met schoolregels om moeten gaan.

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Wie zit er achter dat masker?

een betoog over het al dan niet invoeren van een boerkaverbod in Nederland.

Voorkomen is beter dan het paard achter de wagen spannen

De oud-Hollandse waarheid dat voorkomen beter dan genezen is, slaat niet op het huidige kabinetsbeleid.

worden we bedot op veilingsites

Worden we bedot op veilingsites en hoe kan je ermee omgaan

Bezoek aan Teatro La fenice in VENETIE

Het bezoeken van de Opera Il Trovatore van Verdi in Teatro La Fenice in Venetie voerde me een spectaculaire wereld binnen van muziek en spektakel in de beste Italiaanse volkstraditie.

Kanker een ziekte die gezinnen het heel moeilijk maakt

Het verhaal van een gezin dat vecht tegen die verschikkelijke ziekte (kanker)

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.