Ook gek op slangen?


Publicatie datum:

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Gesponsorde koppelingen

Slangen zien is mijn lust en mijn leven. Graag zou ik er zelf eentje willen hebben, een hele grote...

3 jaar geleden ben ik met mijn man in Tenerife op vakantie geweest. Schitterend appartement en accomodaties. Het was september en nog heel mooi weer. We hebben een heleboel gezien maar het mooiste was toch de slangenshow die op een avond gegeven zou worden.

Het begon met hele kleine slangetjes die kinderen mochten vasthouden, slangetjes van 30 of 40 cm lang en heel onschuldig. De kinderen genoten hiervan in tegenstelling tot veel verontwaardigde ouders. Helaas zat ik niet vooraan maar met het vooruitzicht dat de grootste slang die ze bij zich hadden in een rieten mand van 1,5 bij 1 meter werd binnengereden was ik blij toch een beetje achteraan te zitten. Hoewel ik er uren naar kan kijken en ze van heel dichtbij wil zien (achter glas) ben ik er natuurlijk wel huiverig voor maar was altijd jaloers op mensen met een hele grote slang om hun nek. Dit was een hele grote droom van mij en ik dacht dat hij nooit meer uit zou komen maar ik kreeg nu toch het gevoel dat het die avond wel eens werkelijkheid zou worden.

De dieren werden steeds groter natuurlijk, een schildpad en een hagedis en salamander en varaan en na een halfuur bijna was het zover....het grote gevaar zou komen. Met wijd opengesperde ogen en weinig aandacht meer voor de mensen om mij heen hield ik die mand in de gaten en zag ik een heuse Boa Constrictor uit de mand getild worden door de eigenaar.
Hij was ongeveer 12 cm dik en bijna 2 meter lang. Trots hield hij die slang omhoog en brabbelde iets in het spaans dat hij langs het publiek zou lopen met een cameraman voor de liefhebbers die hem om hun nek wilde hebben voor 10 euro. Mijn hart tikte eens zo snel van de zenuwen en ik stak mijn arm omhoog voor ik er erg in had. Ik was 1 van de 2 personen die zich opofferden en ik zag die man met slang mijn kant opkomen. Ik wist even niet hoe snel ik mijn bril af moest doen en mijn haar goed moest doen voor de foto en liet die man die slang om mijn nek doen en instucties geven voor het vasthouden (niet vlak achter de nek anders stikt hij en wordt ie aggressief en niet te strak). Okee....daar stond ik dan, met een slang van ongeveer 12 kilo om mijn nek die mijn hoofd naar beneden drukte waardoor ik maar net kon lachen want ik durfde geen adem te halen, bang dat hij trillingen zou voelen en mij als lekker hapje zou zien. Flits!!! De volgende avond kon ik mijn foto ophalen bij de receptie. Helaas waren er wel mensen die het nodig vonden die slang te aaien toen ik voor de camera stond dus die handen zag je ook weer op de foto. Die slang stond er overigens ook mooier op dan ik, lekker relaxed. Ik kon niet wachten om hem aan mensen te laten zien thuis. Heerlijk die reacties van huiverende familieleden die ervan gruwelen.

Vorig jaar besloot ik het opnieuw te doen maar waar? Ik wilde een foto hebben waar zowel die slang als ik beiden leuk opstonden. Eindelijk na lang zoeken heb ik een adres gevonden van iemand die ook een Boa had van 2 meter en 10 kilo die hem wilde lenen voor fotosessies. Het kon bij haar thuis en de minuten wachten leken wel uren te duren. ai ai ai, deze was langer dan die in Tenerife leek wel. Ze deed hem voorzichtig om mijn nek en nam mij  camera en maakte foto's en kletste ondertussen met mijn man die ver van die slang afstond en geen foto's durfde te maken. Deze slang was in tegenstelling tot die in Tenerife veel actiever, hij gleed over mijn armen en nek heen en weer en zweefde met zijn kop langs mijn nek en bleef met zijn kop naast mijn oor liggen en ik schrok van een keihard sissend geluid. ondertussen gleed hij verder om mijn nek en riep ik haar voorzichtig want ik had het idee dat hij me wilde wurgen want de afstand van mijn keel naar zijn lichaam werd steeds kleiner en ze haalde hem even weg godzijdank. Ik had deodorant opgedaan en dat kon die ruiken en was dus niet zo'n goed idee. Eenmaal weer op zijn gemak werd de fotosessie herhaald....dit keer ging het beter gelukkig en ik heb er zo'n 25 schitterende foto's aan overgehouden. Van de 25 slangen die ze ongeveer had(????????), en de kameleon en vogelspin en haaien en kerkuil mocht ik ook nog met een python van zo'n 1,20 meter op de foto en met de kerkuil buiten.

Later ben ik met een vriendin nog eens teruggeweest en mocht ik nog een keer met die kleinere pythons op de foto en heb ik nu een hele mooie foto voor aan de muur.

Maar voor een slang als huisdier heb ik toch maar afgezien. Ik zag die slang daar in een terrarium van zo'n 1,5 m2 liggen en dat is natuurlijk veel te klein. Als je de hele dag op je werk bent is dat opgesloten zitten toch best zielig en dat alleen maar om geld te vangen van mensen die met hem op de foto willen? Ik zou dan misbruik maken van die slang en daarvoor ben ik veel te gek op ze. Ze willen er ook wel eens uit en moeten ook gevoerd worden en dat is best veel werk. Maar buiten dat, deze schitterende dieren horen in de natuur thuis en niet alleen in een opgesloten hokje die door TL lampjes verwarmd wordt om als fotogerei te dienen om de baas rijk te maken.

Nee hoor....ik geniet er wel lekker van in de dierentuin of op TV bij natuurdocumentaires.......


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

1984 geweldige film of beangstigend toekomstbeeld.

Is het boek 1984 misschien toch een stuk realistischer dan we denken?

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

christelijk artikel hoe om te gaan met andermans verdriet

Dit artikel gaat over het omgaan met het verdriet van een ander. Wat te zeggen...of juist niet?

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

De kwetsbaarheid van ieder mens opent de mogelijkheid voor liefde en geluk

Een artikel over het wonderlijke gegeven dat de meest kwetsbare plek van ieder mens de toegang is tot dat wat we het meest verlangen; liefde en geluk.

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Contant geld

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

vakantie in Groot-Brittannië

Samen met een vriendin ben ik op vakantie geweest in Groot-Brittannië. Ik wil deze ervaring graag delen met jullie.

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?