Ook gek op slangen?


Publicatie datum:

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Gesponsorde koppelingen

Slangen zien is mijn lust en mijn leven. Graag zou ik er zelf eentje willen hebben, een hele grote...

3 jaar geleden ben ik met mijn man in Tenerife op vakantie geweest. Schitterend appartement en accomodaties. Het was september en nog heel mooi weer. We hebben een heleboel gezien maar het mooiste was toch de slangenshow die op een avond gegeven zou worden.

Het begon met hele kleine slangetjes die kinderen mochten vasthouden, slangetjes van 30 of 40 cm lang en heel onschuldig. De kinderen genoten hiervan in tegenstelling tot veel verontwaardigde ouders. Helaas zat ik niet vooraan maar met het vooruitzicht dat de grootste slang die ze bij zich hadden in een rieten mand van 1,5 bij 1 meter werd binnengereden was ik blij toch een beetje achteraan te zitten. Hoewel ik er uren naar kan kijken en ze van heel dichtbij wil zien (achter glas) ben ik er natuurlijk wel huiverig voor maar was altijd jaloers op mensen met een hele grote slang om hun nek. Dit was een hele grote droom van mij en ik dacht dat hij nooit meer uit zou komen maar ik kreeg nu toch het gevoel dat het die avond wel eens werkelijkheid zou worden.

De dieren werden steeds groter natuurlijk, een schildpad en een hagedis en salamander en varaan en na een halfuur bijna was het zover....het grote gevaar zou komen. Met wijd opengesperde ogen en weinig aandacht meer voor de mensen om mij heen hield ik die mand in de gaten en zag ik een heuse Boa Constrictor uit de mand getild worden door de eigenaar.
Hij was ongeveer 12 cm dik en bijna 2 meter lang. Trots hield hij die slang omhoog en brabbelde iets in het spaans dat hij langs het publiek zou lopen met een cameraman voor de liefhebbers die hem om hun nek wilde hebben voor 10 euro. Mijn hart tikte eens zo snel van de zenuwen en ik stak mijn arm omhoog voor ik er erg in had. Ik was 1 van de 2 personen die zich opofferden en ik zag die man met slang mijn kant opkomen. Ik wist even niet hoe snel ik mijn bril af moest doen en mijn haar goed moest doen voor de foto en liet die man die slang om mijn nek doen en instucties geven voor het vasthouden (niet vlak achter de nek anders stikt hij en wordt ie aggressief en niet te strak). Okee....daar stond ik dan, met een slang van ongeveer 12 kilo om mijn nek die mijn hoofd naar beneden drukte waardoor ik maar net kon lachen want ik durfde geen adem te halen, bang dat hij trillingen zou voelen en mij als lekker hapje zou zien. Flits!!! De volgende avond kon ik mijn foto ophalen bij de receptie. Helaas waren er wel mensen die het nodig vonden die slang te aaien toen ik voor de camera stond dus die handen zag je ook weer op de foto. Die slang stond er overigens ook mooier op dan ik, lekker relaxed. Ik kon niet wachten om hem aan mensen te laten zien thuis. Heerlijk die reacties van huiverende familieleden die ervan gruwelen.

Vorig jaar besloot ik het opnieuw te doen maar waar? Ik wilde een foto hebben waar zowel die slang als ik beiden leuk opstonden. Eindelijk na lang zoeken heb ik een adres gevonden van iemand die ook een Boa had van 2 meter en 10 kilo die hem wilde lenen voor fotosessies. Het kon bij haar thuis en de minuten wachten leken wel uren te duren. ai ai ai, deze was langer dan die in Tenerife leek wel. Ze deed hem voorzichtig om mijn nek en nam mij  camera en maakte foto's en kletste ondertussen met mijn man die ver van die slang afstond en geen foto's durfde te maken. Deze slang was in tegenstelling tot die in Tenerife veel actiever, hij gleed over mijn armen en nek heen en weer en zweefde met zijn kop langs mijn nek en bleef met zijn kop naast mijn oor liggen en ik schrok van een keihard sissend geluid. ondertussen gleed hij verder om mijn nek en riep ik haar voorzichtig want ik had het idee dat hij me wilde wurgen want de afstand van mijn keel naar zijn lichaam werd steeds kleiner en ze haalde hem even weg godzijdank. Ik had deodorant opgedaan en dat kon die ruiken en was dus niet zo'n goed idee. Eenmaal weer op zijn gemak werd de fotosessie herhaald....dit keer ging het beter gelukkig en ik heb er zo'n 25 schitterende foto's aan overgehouden. Van de 25 slangen die ze ongeveer had(????????), en de kameleon en vogelspin en haaien en kerkuil mocht ik ook nog met een python van zo'n 1,20 meter op de foto en met de kerkuil buiten.

Later ben ik met een vriendin nog eens teruggeweest en mocht ik nog een keer met die kleinere pythons op de foto en heb ik nu een hele mooie foto voor aan de muur.

Maar voor een slang als huisdier heb ik toch maar afgezien. Ik zag die slang daar in een terrarium van zo'n 1,5 m2 liggen en dat is natuurlijk veel te klein. Als je de hele dag op je werk bent is dat opgesloten zitten toch best zielig en dat alleen maar om geld te vangen van mensen die met hem op de foto willen? Ik zou dan misbruik maken van die slang en daarvoor ben ik veel te gek op ze. Ze willen er ook wel eens uit en moeten ook gevoerd worden en dat is best veel werk. Maar buiten dat, deze schitterende dieren horen in de natuur thuis en niet alleen in een opgesloten hokje die door TL lampjes verwarmd wordt om als fotogerei te dienen om de baas rijk te maken.

Nee hoor....ik geniet er wel lekker van in de dierentuin of op TV bij natuurdocumentaires.......

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Tussen wal en schip, hoera een uitkering...

Van een carrière en een goed inkomen naar een plaats in de rij bij de voedselbank

Valentijnsdag

Valentijnsdag, commercieel gebeuren maar het hoort er toch een beetje bij.

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

Toekomst van verzoringsstaat Nederland

Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Depressie, voor de rest van je leven?

Depressie, wat is het, hoe kom je eraan maar hoe kom je eraf?

vakantie in Groot-Brittannië

Samen met een vriendin ben ik op vakantie geweest in Groot-Brittannië. Ik wil deze ervaring graag delen met jullie.

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Kanker een ziekte die gezinnen het heel moeilijk maakt

Het verhaal van een gezin dat vecht tegen die verschikkelijke ziekte (kanker)

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

De 'juiste mensen kennen'

Denken dat je de juiste mensen moet kennen om ergens een succes mee te worden is ouderwetse gedachte en onzin in 2013.