Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind


Publicatie datum:

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Gesponsorde koppelingen

Ieder mens, heeft een mening. Meningen over van alles en nog wat in de maatschappij. Sommige mensen houden deze mening voor hun, anderen juist niet. 

De afgelopen jaren heb ik meerdere keuzes gemaakt. Over twee daarvan hadden mensen een duidelijk, vaak negatieve, mening: full-time moeder zijn en geen peuterschool voor mijn zoontje.

"Mijn mening is", "Ik denk dat...", "Ik zou het zo doen.." enz enz. Allemaal dingen die u vast ook wel eens gezegd hebt. Ongevraagd of gevraagd, wie weet.

Net zoals ieder mens, moet ook ik keuzes maken in mijn leven. Ga ik die kant op? Of zal ik toch die richting nemen? Keuzes maken, is iets wat ik lastig vind, waar ik lang over na moet denken. Met of zonder mijn partner. 

In de afgelopen jaren heb ik verschillende keuzes moeten maken. Misschien is "moeten" een verkeerd woord. Ik heb keuzes gemaakt. Samen met mijn partner. Keuzes die ons leven aangingen en nog steeds aangaan. Ons leven met onze kinderen. 

Twee keuzes waren: Ik ga stoppen met werken en word full-time moeder. Heerlijk bij de kinderen. Redenen: Goed voor de kinderen, mijn functie beviel met niet en geen gevlieg meer van oppas, naar werk, van werk naar oppas. Gewoon thuis. En financieel kon het. Goed, we zouden het wat krapper krijgen. Nog net niet: aan het einde van mijn geld, houd ik nog een stukje maand over (Loesje). Maar wel krapper, zuiniger aan moeten doen. 

Keuze twee: onze zoon van nu 3 gaat niet naar de peuterzaal. Reden: ik ben thuis en het financiële plaatje: het kan dan wel deels vergoed worden, maar door mijn keuze hierboven, is het financieel toch wat moeilijker geworden. 

Twee keuzes, waar ik veel meningen over gehoord heb. En heel veel ongevraagd. Waarom hebben mensen toch altijd een mening? En dan ook nog vaak negatief?  

Meningen die ik gehoord heb over mijn keuze om full-time moeder te gaan worden: zou je echt wel stoppen met werken? Ga je je dan niet vervelen? Raak je dan niet in een isolement? Altijd je kinderen om je heen, wil je dat wel?  

En dan mijn zoon die niet naar de peuterschool gaat.   Het is net alsof wij, de ouders van mijn zoon,  zeldzame gevallen zijn. Uiterst zeldzaam.  De mening die ik het vaakst gehoord heb is: het is goed voor je zoon om naar de peuterschool te gaan: goed voor zijn ontwikkeling, voor zijn omgang met andere kinderen, voor zijn zelfstandigheid? En één die ik ook vaak gehoord heb is: het is ook lekker voor jou, om hem even kwijt te zijn. 

Kunnen ouders/verzorgers niet er voor zorgen dat hun kinderen zelfstandig worden? Kunnen zij er niet voor zorgen dat ze contacten leggen met andere kinderen (wel of niet leeftijdsgenootjes)?  Laatst kreeg ik een compliment: dat mijn zoon zo zelfstandig was.  Dus hiervoor het je geen peuterschool nodig. En ik neem mijn zoon regelmatig mee naar neefjes en nichtjes, naar vriendjes en vriendinnetjes. Ik als moeder heb daarvoor echt geen peuterschool nodig. 

Door die meningen krijg ik soms het gevoel dat ik mijn zoon een groot te kort doe. Maar hoezo? Ik ben er voor hem, dag en nacht. Ik breng hem niet elke dag naar de oppas, crèche of peuterzaal of alle drie. Moederliefde, is het belangrijkste van alles. 

Meningen die vaak ongevraagd naar mij toe gevuurd worden. En wat doe ik? Mezelf verdedigen. Achteraf denk ik dan: "waarom doe ik dat? het is toch mijn leven, mijn keuze?". Maar altijd trap ik er weer en en daar ga ik weer:  "ja maar..., ik heb die keuze gemaakt omdat...."

Meningen: ik zal er tegen aan blijven lopen. Of mensen ze uitspreken richting mij of dat ik zelf een mening heb.  In meningen geven ben ik voorzichtig. Denken doe ik, maar uitspreken vaak niet. Ja...of ze moeten er om vragen (en dan nog ben ik voorzichtig).

Mensen en meningen: ze horen bij elkaar. Of we het nou leuk vinden of niet. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Voorkomen is beter dan het paard achter de wagen spannen

De oud-Hollandse waarheid dat voorkomen beter dan genezen is, slaat niet op het huidige kabinetsbeleid.

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Woningen worden geen 30 % goedkoper door zelfbouw.

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

De kwetsbaarheid van ieder mens opent de mogelijkheid voor liefde en geluk

Een artikel over het wonderlijke gegeven dat de meest kwetsbare plek van ieder mens de toegang is tot dat wat we het meest verlangen; liefde en geluk.

Een goede bloeddrukmeter kiezen

In dit artikel helpen we je met het zoeken naar een goede bloeddrukmeter

Contant geld

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?