Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam


Publicatie datum:

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Gesponsorde koppelingen

Hij staat er imposant bij, de Euromast. 185 meter hoog en daarmee de hoogste uitkijktoren van Nederland. Een blik naar boven doet menig mens al hoogtevrees krijgen.

Eigenlijk is er alleen maar een silhouet te zien, want linksachter de Euromast doet een verblindende zon de optische details van de toren verdwijnen. Maar het mag de pret die komen gaat niet drukken. Met een hand voor de zon is er best nog wel wat te zien van de waaghalzen die twee dagen lang het publiek zullen verassen met levensgevaarlijke stunts vanaf en rond de Euromast.

Onder aan de Euromast is er met linten een stuk van de grond, ongeveer ter grootte van 100 bij 500 meter, afgezet. In het midden ervan is een groot wit kruis geplaatst die, als het goed is, de precieze landingsplek is voor de tientallen parachutisten die vandaag gaan landen.

Het publiek, en enkele gespierde mannelijke deelnemers van het evenement, staan aan de kant. “Oh, ik vind het nu al eng.” Zegt een meisje uit het publiek, terwijl zij niet eens hoeft te springen. Een gespierde, blonde knaap, die net met ontbloot bovenlijf zijn parachute aan het nachecken is, kijkt glimlachend naar haar en vervalt dan weer in een stoere, zelfverzekerde blik.

 

Dan begint het. Een galmende stem knalt uit de speakers en doet iedereen opkijken. “Dames en heren. Over enkele ogenblikken zal de officiële opening van de Go Fast Xtreme Days plaatsvinden. Wil u zich alvast laten horen voor de eerste basejumper van vandaag!” Het publiek joelt enthousiast, maar er is nog niks te zien. “Onze jumper loopt nu alle procedures na voor de sprong en dan zullen wij met aftellen beginnen.”, Roept de omroeper. Het publiek verstomt weer.

De omroeper telt af en is het moment daar. Een man springt op 96 meter hoogte van de euromast en valt in vrije val naar beneden. Het publiek houdt zijn adem in, maar haalt opgelucht adem als de man na een seconde of twee zijn parachute in de lucht gooit en veilig, maar met een vrij hoge snelheid op de juiste plek land. Het publiek is weer in extase en enkelen rennen zelfs joelend op de basejumper af.

 

De zon begint voor een aangename temperatuur te zorgen, waardoor de mensen wat relaxter worden. Sommigen gaan op het gras naast de landingsplek zitten, of zelfs liggen. Hippe housemuziek dendert door de speakers het veld over, waarop een enkeling aan het dansen is. De sfeer zit er goed in.

Alsof het niks is glijden enkele abseilers aan een diagonale kabel met het hoofd naar beneden de Euromast af. Het publiek reageert er niet echt op. Waarschijnlijk wachten ze op de volgende stunt die, naar het schijnt, zeer spectaculair is.

 

“Als jullie allemaal even naar het balkon kijken, dan zien jullie dat Eric Scott zich klaar maakt voor zijn vlucht.” Zegt de presentator. Mensen kijken op en zien een man op het balkon van de Euromast staan met een raar geval op zijn rug. Vanuit de verte lijken het op twee vastgebonden gasflessen. “Eric Scott gaat zometeen met zijn Jetpack van het balkon naar het landingspunt vliegen. Denk erom mensen, het gaat een ongelooflijke herrie maken.” Dan telt de presentator af. Met een oorverdovend geluid stijgt de man op van het balkon en komt langzaam richting het landingspunt gezweefd. Door de herrie is de muziek niet meer te horen en angstig houden mensen hun handen tegen hun oren. Maar men blijft gefascineerd de Jetpackvlieger volgen, tot aan zijn landing op het witte kruis.

 

Ondertussen staat de zon recht achter de Euromast en lijkt hij op een lang uitgerekt zwart gat aan de hemel. Veel van het restaurant is niet meer te zien, maar gelukkig zijn de volgende parachutesprongen vanuit vliegtuigen, die al aan het rondcirkelen zijn boven het publiek.

Het beloven nog twee zenuwslopende dagen te worden, met tal van activiteiten en halsbrekende toeren. Een ding is zeker, het publiek smult ervan.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Sonny

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

De VDAB heeft moeite mensen in armoede te identificeren.

wat is er in ons landje loos met de armoede?

Stemadvies van Johan Derksen

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

De kracht zit in de detail binnen de voetbalclub.

“ Zij die geld hebben, hebben de macht in handen“ , komt vaak voor in het voetbalwereldje

Diabetes

Mijn ervaring met diabetes

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

Sluimercampagnes tijdens herdenking

Een analyse van de presidentsverkiezingen in 2008

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

Engeland en haar mode op straat in 2010!

Wat ik om me heen aan mode zie in engeland in het najaar van 2010!

1984 geweldige film of beangstigend toekomstbeeld.

Is het boek 1984 misschien toch een stuk realistischer dan we denken?

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Woningen worden geen 30 % goedkoper door zelfbouw.

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Broer & Zus

De broer-zus relatie is een levenslange relatie die we niet kunnen kiezen en ons gegeven wordt.

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Doorgaan na overlijden door zelfmoord...

Als je iemand hebt verloren aan zelfmoord, lijkt alles donker en grauw....

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Niemand is uniek

Ben ik wel zo uniek als ik zelf denk?