Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam


Publicatie datum:

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Gesponsorde koppelingen

Hij staat er imposant bij, de Euromast. 185 meter hoog en daarmee de hoogste uitkijktoren van Nederland. Een blik naar boven doet menig mens al hoogtevrees krijgen.

Eigenlijk is er alleen maar een silhouet te zien, want linksachter de Euromast doet een verblindende zon de optische details van de toren verdwijnen. Maar het mag de pret die komen gaat niet drukken. Met een hand voor de zon is er best nog wel wat te zien van de waaghalzen die twee dagen lang het publiek zullen verassen met levensgevaarlijke stunts vanaf en rond de Euromast.

Onder aan de Euromast is er met linten een stuk van de grond, ongeveer ter grootte van 100 bij 500 meter, afgezet. In het midden ervan is een groot wit kruis geplaatst die, als het goed is, de precieze landingsplek is voor de tientallen parachutisten die vandaag gaan landen.

Het publiek, en enkele gespierde mannelijke deelnemers van het evenement, staan aan de kant. “Oh, ik vind het nu al eng.” Zegt een meisje uit het publiek, terwijl zij niet eens hoeft te springen. Een gespierde, blonde knaap, die net met ontbloot bovenlijf zijn parachute aan het nachecken is, kijkt glimlachend naar haar en vervalt dan weer in een stoere, zelfverzekerde blik.

 

Dan begint het. Een galmende stem knalt uit de speakers en doet iedereen opkijken. “Dames en heren. Over enkele ogenblikken zal de officiële opening van de Go Fast Xtreme Days plaatsvinden. Wil u zich alvast laten horen voor de eerste basejumper van vandaag!” Het publiek joelt enthousiast, maar er is nog niks te zien. “Onze jumper loopt nu alle procedures na voor de sprong en dan zullen wij met aftellen beginnen.”, Roept de omroeper. Het publiek verstomt weer.

De omroeper telt af en is het moment daar. Een man springt op 96 meter hoogte van de euromast en valt in vrije val naar beneden. Het publiek houdt zijn adem in, maar haalt opgelucht adem als de man na een seconde of twee zijn parachute in de lucht gooit en veilig, maar met een vrij hoge snelheid op de juiste plek land. Het publiek is weer in extase en enkelen rennen zelfs joelend op de basejumper af.

 

De zon begint voor een aangename temperatuur te zorgen, waardoor de mensen wat relaxter worden. Sommigen gaan op het gras naast de landingsplek zitten, of zelfs liggen. Hippe housemuziek dendert door de speakers het veld over, waarop een enkeling aan het dansen is. De sfeer zit er goed in.

Alsof het niks is glijden enkele abseilers aan een diagonale kabel met het hoofd naar beneden de Euromast af. Het publiek reageert er niet echt op. Waarschijnlijk wachten ze op de volgende stunt die, naar het schijnt, zeer spectaculair is.

 

“Als jullie allemaal even naar het balkon kijken, dan zien jullie dat Eric Scott zich klaar maakt voor zijn vlucht.” Zegt de presentator. Mensen kijken op en zien een man op het balkon van de Euromast staan met een raar geval op zijn rug. Vanuit de verte lijken het op twee vastgebonden gasflessen. “Eric Scott gaat zometeen met zijn Jetpack van het balkon naar het landingspunt vliegen. Denk erom mensen, het gaat een ongelooflijke herrie maken.” Dan telt de presentator af. Met een oorverdovend geluid stijgt de man op van het balkon en komt langzaam richting het landingspunt gezweefd. Door de herrie is de muziek niet meer te horen en angstig houden mensen hun handen tegen hun oren. Maar men blijft gefascineerd de Jetpackvlieger volgen, tot aan zijn landing op het witte kruis.

 

Ondertussen staat de zon recht achter de Euromast en lijkt hij op een lang uitgerekt zwart gat aan de hemel. Veel van het restaurant is niet meer te zien, maar gelukkig zijn de volgende parachutesprongen vanuit vliegtuigen, die al aan het rondcirkelen zijn boven het publiek.

Het beloven nog twee zenuwslopende dagen te worden, met tal van activiteiten en halsbrekende toeren. Een ding is zeker, het publiek smult ervan.


Foobie gebruiker Sonny

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Eindexamen gehaald? WAT NU!??

Is studeren in het buitenland een en al pracht en praal, of kent het ook zijn donkere zijden?

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Gezellig ruzie maken?

Hoe maken we ruzie

Eerste kamer; blok aan het been van snelle besluitvorming

Lees hier waarom de Eerste Kamer moet worden afgeschaft.

De voorspellende waarde van de astrologie

Wat zegt een horoscoop

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?

De Emotie van een Bevalling

Hoe voelt en om een kind te krijgen?

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Geld verdienen met bedelen.

Lees hier hoe je op allerlei manieren veel geld kunt verdienen met bedelen.

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.