Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam


Publicatie datum:

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Gesponsorde koppelingen

Hij staat er imposant bij, de Euromast. 185 meter hoog en daarmee de hoogste uitkijktoren van Nederland. Een blik naar boven doet menig mens al hoogtevrees krijgen.

Eigenlijk is er alleen maar een silhouet te zien, want linksachter de Euromast doet een verblindende zon de optische details van de toren verdwijnen. Maar het mag de pret die komen gaat niet drukken. Met een hand voor de zon is er best nog wel wat te zien van de waaghalzen die twee dagen lang het publiek zullen verassen met levensgevaarlijke stunts vanaf en rond de Euromast.

Onder aan de Euromast is er met linten een stuk van de grond, ongeveer ter grootte van 100 bij 500 meter, afgezet. In het midden ervan is een groot wit kruis geplaatst die, als het goed is, de precieze landingsplek is voor de tientallen parachutisten die vandaag gaan landen.

Het publiek, en enkele gespierde mannelijke deelnemers van het evenement, staan aan de kant. “Oh, ik vind het nu al eng.” Zegt een meisje uit het publiek, terwijl zij niet eens hoeft te springen. Een gespierde, blonde knaap, die net met ontbloot bovenlijf zijn parachute aan het nachecken is, kijkt glimlachend naar haar en vervalt dan weer in een stoere, zelfverzekerde blik.

 

Dan begint het. Een galmende stem knalt uit de speakers en doet iedereen opkijken. “Dames en heren. Over enkele ogenblikken zal de officiële opening van de Go Fast Xtreme Days plaatsvinden. Wil u zich alvast laten horen voor de eerste basejumper van vandaag!” Het publiek joelt enthousiast, maar er is nog niks te zien. “Onze jumper loopt nu alle procedures na voor de sprong en dan zullen wij met aftellen beginnen.”, Roept de omroeper. Het publiek verstomt weer.

De omroeper telt af en is het moment daar. Een man springt op 96 meter hoogte van de euromast en valt in vrije val naar beneden. Het publiek houdt zijn adem in, maar haalt opgelucht adem als de man na een seconde of twee zijn parachute in de lucht gooit en veilig, maar met een vrij hoge snelheid op de juiste plek land. Het publiek is weer in extase en enkelen rennen zelfs joelend op de basejumper af.

 

De zon begint voor een aangename temperatuur te zorgen, waardoor de mensen wat relaxter worden. Sommigen gaan op het gras naast de landingsplek zitten, of zelfs liggen. Hippe housemuziek dendert door de speakers het veld over, waarop een enkeling aan het dansen is. De sfeer zit er goed in.

Alsof het niks is glijden enkele abseilers aan een diagonale kabel met het hoofd naar beneden de Euromast af. Het publiek reageert er niet echt op. Waarschijnlijk wachten ze op de volgende stunt die, naar het schijnt, zeer spectaculair is.

 

“Als jullie allemaal even naar het balkon kijken, dan zien jullie dat Eric Scott zich klaar maakt voor zijn vlucht.” Zegt de presentator. Mensen kijken op en zien een man op het balkon van de Euromast staan met een raar geval op zijn rug. Vanuit de verte lijken het op twee vastgebonden gasflessen. “Eric Scott gaat zometeen met zijn Jetpack van het balkon naar het landingspunt vliegen. Denk erom mensen, het gaat een ongelooflijke herrie maken.” Dan telt de presentator af. Met een oorverdovend geluid stijgt de man op van het balkon en komt langzaam richting het landingspunt gezweefd. Door de herrie is de muziek niet meer te horen en angstig houden mensen hun handen tegen hun oren. Maar men blijft gefascineerd de Jetpackvlieger volgen, tot aan zijn landing op het witte kruis.

 

Ondertussen staat de zon recht achter de Euromast en lijkt hij op een lang uitgerekt zwart gat aan de hemel. Veel van het restaurant is niet meer te zien, maar gelukkig zijn de volgende parachutesprongen vanuit vliegtuigen, die al aan het rondcirkelen zijn boven het publiek.

Het beloven nog twee zenuwslopende dagen te worden, met tal van activiteiten en halsbrekende toeren. Een ding is zeker, het publiek smult ervan.


Foobie gebruiker Sonny

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Tussen wal en schip, hoera een uitkering...

Van een carrière en een goed inkomen naar een plaats in de rij bij de voedselbank

Humanity House

True the eyes of a refeguee

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

Oei, een gezicht op Mars, wat nu?

Overwegingen omtrent het bestaansrecht van het Gezicht op Mars.

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Psychose

Wat is een psychose?

Soms is het leven hard

Het verhaal over een 13 jarige jongen, die te verwerken krijgt dat zijn oma zwaar dement word en zijn moeder niets kan doen.

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

Wat is Geluk?

Mensen gaan in hun leven op zoek naar geluk of iets wat hun gelukkig kan maken.

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

Valentijnsdag

Valentijnsdag, commercieel gebeuren maar het hoort er toch een beetje bij.

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

Geeft een ondernemer een fout eerder toe dan een minister?

Fouten toegeven is niet gemakkelijk. Wie scoort er nu het beste van de twee? De ondernemer of de overheid?