Respect voor de politie


Publicatie datum:

respect voor de overheid, politie

Gesponsorde koppelingen

Ik zag in de lokale krant weer eens staan, dat de overheids dienaren respect verdienen van de burger. Ik zet even mijn eigen ervaringen met de politie neer.

Dan kan minister Opstelten misschien berijpen, waarom de boel ''op stelten'' gezet wordt.

FIETSENDIEFSTAL.

In de afgelopen 12 jaar zijn er van mijn zoon een 5-tal fietsen gestolen. Hetzij op het station, hetzij voor zijn deur, hetzij voor mijn deur. Altijd was de fiets afgesloten. Na de 5e keer heb ik de grootste ruzie gehad met mijn zoon, daar hij onze betonschaar uit de garage haalde, en wilde vertrekken. Op mijn vraag wat de bedoeling was, zei hij : pap, ik ben het nu zat. Het politie bureau nam geen fietsendiefstal in behandeling, voor welke reden dan ook. Dus hij wilde geen fietsen meer kopen, hij wilde er gewoon een terug pakken.

Ik zeg tegen hem, jongen je verlaagt je tot het niveau van die mensen die dit bij jou gedaan hebben. Hij vond dat de maatschappij maar eens iets moest doen tegen dit soort kleine criminaliteit.

VROUW.

Ook van mijn echtgenote zijn inmiddels al 2 fietsen gestolen, en eveneens nam de politie de aangiftes niet op. Mijn vrouw is Russische en was totaal verrast, dat in een beschaafd land als Nederland, de politie geen actie onderneemt tegen dit soort gevallen.

MIJN JONGSTE ZOON

We woonden in een dorp in Limburg. De jongens gingen met de fiets of te voet uit naar het jeugdcentrum. Mijn jongste zoon ging in de avond pinnen bij de RABO bank, en werd door 4 man neergeslagen, en die wilden zijn pinpas afpakken. Hoewel hij vrij groot is en sterk, ging hij niet vechten tegen 4 man.

Hij kon zijn pas pakken en wegvluchten naar de dichts bijzijnde kroeg en kwam daarna met bebloed gezicht thuis. Ook hier hebben we van de politie nooit meer iets vernomen. Mijn oudste zoon heeft ook een dergelijke ervaring waar we bij de politie maar niet eens aangifte over gedaan hebben.

ZELF

Na verhuisd te zijn naar de stad, kwamen wij in een nieuwbouw wijk te wonen. Alles keurig netjes. Mijn eerste vrouw was overleden en mijn jongste zoon bleef in Limburg. Mijn oudste zoon woonde bij mij in.

Ik kom van werk thuis en zie dat er overal slijk en zand in huis ligt en laden van kasten open staan. Ik kwaad op mijn zoon want ik dacht dat hij iets dringend nodig had gehad. Het bleek dat er via de garage, een slaapkamerraam geopend was en er dus ingebroken was. Een zooi, en natuurlijk juist een paar zaken weg, welk voor mij belangrijk waren omdat dit erfstukken waren van mijn vrouw. Politie komt, neemt vingerafdrukken, maakt een rapport van de inbraak. Nooit meer iets van gehoord.

RESPECT VOOR DE POLITIE

Mijn ervaring met de politie is dus niet bepaald goed te noemen. Ik begrijp dat een moord belangrijker is. Evenals zware criminaliteit.

Maar als ik zie dat met mijn 50.000 km per jaar rijden, ik wel met regelmaat een bonnetje binnen krijg van 4 of 7 km te hard rijden dan wordt ik wild. Zo ook met 5 of 10 minuten te lang parkeren. Ik kan me niet herinneren dat ik in de laatste 25 jaar een bon gehad heb van meer als 10 km te hard rijden, dus een roekeloze chauffeur ben ik niet. Ongelukken heb ik in 30 jaar niet meer gehad. Met het parkeren is dat precies hetzelfde. Ik let altijd op, maar soms kun je de tijd niet exact halen, en dan is 10 minuten niks.

Mijn conclusie is dus dat er ruimschoots voldoende dienders zijn die de tijd hebben om op eenvoudige wijze geld te incasseren waar mogelijk, maar die geen tijd hebben om de werkelijke criminaliteit aan te pakken.

En dan zie je de tv reclame: die pet past iedereen. En we moeten respect hebben voor overheidsdienaren. Respect moet je verdienen. Ook als overheid. En als je de burger slechts ziet als iemand die geld uit de zak geklopt kan worden onder het mom van ''veiligheid'' en ''regels zijn regels'' dan denk ik niet dat je daarmee respect verdienen zult. Dat geeft ergernis bij de burger.

Als het goed betaalde management van de overheid dus eens wat gekort zou worden en de minder betaalde dienders op de juiste plaats ingezet zouden worden dan zou het kunnen zijn, dat er wat meer zaken opgelost worden en minder ergernis bij de burger is en aldus er ook respect verdiend zal worden.

 fredira 1 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Jeugdhulpverlening in Nederland

Mijn ervaring als ouder met jeugdhulpverlening. De gevolgen van de jeugdhulpverlening in Nederland.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

Eerste ervaring met muziek voor volwassenen

eerste ervaring en het resultaat hiervan

Ik heb ADD, hoe gaat mijn leven eigenlijk?

Hoe is het nu om te leven met ADD?

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Depressie of niet?

Door gezondheidsproblemen op weg naar een depressie of niet.

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie is best wel anders dan in Nederland. Benieuwd hoe het er bij de zuiderburen aan toe gaat?

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?