Respect voor de politie


Publicatie datum:

respect voor de overheid, politie

Gesponsorde koppelingen

Ik zag in de lokale krant weer eens staan, dat de overheids dienaren respect verdienen van de burger. Ik zet even mijn eigen ervaringen met de politie neer.

Dan kan minister Opstelten misschien berijpen, waarom de boel ''op stelten'' gezet wordt.

FIETSENDIEFSTAL.

In de afgelopen 12 jaar zijn er van mijn zoon een 5-tal fietsen gestolen. Hetzij op het station, hetzij voor zijn deur, hetzij voor mijn deur. Altijd was de fiets afgesloten. Na de 5e keer heb ik de grootste ruzie gehad met mijn zoon, daar hij onze betonschaar uit de garage haalde, en wilde vertrekken. Op mijn vraag wat de bedoeling was, zei hij : pap, ik ben het nu zat. Het politie bureau nam geen fietsendiefstal in behandeling, voor welke reden dan ook. Dus hij wilde geen fietsen meer kopen, hij wilde er gewoon een terug pakken.

Ik zeg tegen hem, jongen je verlaagt je tot het niveau van die mensen die dit bij jou gedaan hebben. Hij vond dat de maatschappij maar eens iets moest doen tegen dit soort kleine criminaliteit.

VROUW.

Ook van mijn echtgenote zijn inmiddels al 2 fietsen gestolen, en eveneens nam de politie de aangiftes niet op. Mijn vrouw is Russische en was totaal verrast, dat in een beschaafd land als Nederland, de politie geen actie onderneemt tegen dit soort gevallen.

MIJN JONGSTE ZOON

We woonden in een dorp in Limburg. De jongens gingen met de fiets of te voet uit naar het jeugdcentrum. Mijn jongste zoon ging in de avond pinnen bij de RABO bank, en werd door 4 man neergeslagen, en die wilden zijn pinpas afpakken. Hoewel hij vrij groot is en sterk, ging hij niet vechten tegen 4 man.

Hij kon zijn pas pakken en wegvluchten naar de dichts bijzijnde kroeg en kwam daarna met bebloed gezicht thuis. Ook hier hebben we van de politie nooit meer iets vernomen. Mijn oudste zoon heeft ook een dergelijke ervaring waar we bij de politie maar niet eens aangifte over gedaan hebben.

ZELF

Na verhuisd te zijn naar de stad, kwamen wij in een nieuwbouw wijk te wonen. Alles keurig netjes. Mijn eerste vrouw was overleden en mijn jongste zoon bleef in Limburg. Mijn oudste zoon woonde bij mij in.

Ik kom van werk thuis en zie dat er overal slijk en zand in huis ligt en laden van kasten open staan. Ik kwaad op mijn zoon want ik dacht dat hij iets dringend nodig had gehad. Het bleek dat er via de garage, een slaapkamerraam geopend was en er dus ingebroken was. Een zooi, en natuurlijk juist een paar zaken weg, welk voor mij belangrijk waren omdat dit erfstukken waren van mijn vrouw. Politie komt, neemt vingerafdrukken, maakt een rapport van de inbraak. Nooit meer iets van gehoord.

RESPECT VOOR DE POLITIE

Mijn ervaring met de politie is dus niet bepaald goed te noemen. Ik begrijp dat een moord belangrijker is. Evenals zware criminaliteit.

Maar als ik zie dat met mijn 50.000 km per jaar rijden, ik wel met regelmaat een bonnetje binnen krijg van 4 of 7 km te hard rijden dan wordt ik wild. Zo ook met 5 of 10 minuten te lang parkeren. Ik kan me niet herinneren dat ik in de laatste 25 jaar een bon gehad heb van meer als 10 km te hard rijden, dus een roekeloze chauffeur ben ik niet. Ongelukken heb ik in 30 jaar niet meer gehad. Met het parkeren is dat precies hetzelfde. Ik let altijd op, maar soms kun je de tijd niet exact halen, en dan is 10 minuten niks.

Mijn conclusie is dus dat er ruimschoots voldoende dienders zijn die de tijd hebben om op eenvoudige wijze geld te incasseren waar mogelijk, maar die geen tijd hebben om de werkelijke criminaliteit aan te pakken.

En dan zie je de tv reclame: die pet past iedereen. En we moeten respect hebben voor overheidsdienaren. Respect moet je verdienen. Ook als overheid. En als je de burger slechts ziet als iemand die geld uit de zak geklopt kan worden onder het mom van ''veiligheid'' en ''regels zijn regels'' dan denk ik niet dat je daarmee respect verdienen zult. Dat geeft ergernis bij de burger.

Als het goed betaalde management van de overheid dus eens wat gekort zou worden en de minder betaalde dienders op de juiste plaats ingezet zouden worden dan zou het kunnen zijn, dat er wat meer zaken opgelost worden en minder ergernis bij de burger is en aldus er ook respect verdiend zal worden.

 fredira 1 mei 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Op koemelkvrij dieet tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Is het mogelijk om een relatief zwaar dieet vol te houden tijdens een toch al zware periode.

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Partijdig nieuws is een groot gevaar

Wie zich baseert op onvolledige of onjuiste informatie neemt een grote verantwoordelijkheid. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

christelijk artikel hoe om te gaan met andermans verdriet

Dit artikel gaat over het omgaan met het verdriet van een ander. Wat te zeggen...of juist niet?

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Het Nedelandse leger

Nederland heeft een groot leger met de volgende vier krijgsmachtsdelen: Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het basisonderwijs

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Basisonderwijs op de Comeniusschool

Stoppen met roken

Mijn ervaring over stoppen met roken.

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?

Overwin je depressie!

Iedereen kent ze: de absolute rotdagen. Lees hier wat je kunt doen!

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....

Lessons in Love

Wat realiteit over romantiek