Rokers zijn gezellig


Publicatie datum:

Mijn kijk op het rookbeleid

Gesponsorde koppelingen

Deze tekst is alleen voor rokers. Niet-rokers mogen deze tekst wel lezen, maar dan alleen met een dikke winterjas aan vlak voor de deur van het kantoor of voor hun huis, het liefst nog in de regen met windkracht 6. Er mag door niet-rokers tijdens het lezen niet instemmend worden gebromd, gelachen of worden gevloekt.

Na het lezen moeten de handen van de niet-rokers worden gedesinfecteerd. Deze tekst moet worden verscheurd dan wel gedelete en eenmaal weer binnen mag er niet met familieleden of collega's over deze tekst worden gesproken. Niet-rokers die dit nu toch binnen lezen, zullen uit hun huizen worden gesleept en in speciale niet-rokerskampen worden heropgevoed.

Rokers daarentegen mogen deze tekst lekker met de voeten op het bureau lezen. Glaasje wijn er bij en natuurlijk mag er tijdens het lezen as worden afgetikt boven een van de foeilelijke planten die door de niet-rokers maffia het kantoor binnen is gedragen.

 Drie pakjes

Ik ben zelf een roker, maar ik begin volgende week met meer roken. Ik zet meteen maar in op drie pakjes per dag. Als ik ergens niet bij wil horen is het wel de fundamentalistische anti-rook brigade. Ik ga liever jong dood dan dat ik de rest van mijn leven in rookloze cafés moet verblijven, met die humorloze vitamineslikkers, djembee-trommelaars en bloemenfluisteraars om me heen.

Want laten we eerlijk zijn, rokers hebben humor. Rokers hebben stijl. Rokers zijn sexy. Na het liefdesspel rook je samen bezweet een sigaret in bed. Niet-rokers aaien samen een kat. Niets is opwindender dan een man met haar dat naar rook ruikt.

Niet-rokers haar ruikt altijd naar perzikken of naar veerkrachtige bamboe. Goed, niet-rokers zijn misschien net zo gezond als een sinaasappel, maar helaas hebben ze ook het gevoelsleven van deze vrucht.

Fanatisme

Vooral de betuttelende houding van de overheid en de niet-rokers maakt me gek. Ik zou me schamen voor mijn niet-roken. Dat kleinzielige gedoe, dat belerende en dat bijna religieuze fanatisme, het maakt me onpasselijk. Trots zijn op je gezondheid en niets liever willen dat een ander ook gezond gaat leven, dát vind ik pas ziekelijk.

Dat eeuwige gejank van niet-rokers over het meeroken. Dat ze van alles binnen krijgen. Ik zou zeggen, wees blij dat je eens ergens aan meedoet, en dat je eindelijk eens iets binnenkrijgt.

Gevoelsdingetje

Roken is een gevoelsdingetje. Roken, dat is met een vreemde man in een café zitten. Hij pakt zijn pakje sigaretten, blijft je aankijken terwijl hij naar je luistert en steekt een sigaret op. Roken, dat is naar een voetbalwedstrijd kijken en op van de zenuwen een sigaret opsteken.

Rokers zijn mensen die 's nachts twee uur lopen naar een benzinestation om sigaretten te kopen. Niet-rokers liggen dan al uren op bed na te denken over eeltplekjes op hun hielen. Rokers lopen na een avondje stappen gewoon kaarsrecht naar huis en rijden niet met 130 km per uur op twee meisjes in. Alcohol mag wel in cafés. Onbeperkt.

Slappe zakken

Ik vind de wet die de horeca helemaal rookvrij heeft gemaakt belerend en hoogmoedig. Alsof rokers zelf niet weten wat goed of slecht is. Juichend hoor je het de niet-rokers vertellen op de radio en de televisie: steeds meer mensen willen stoppen met roken. Slappe zakken vind ik dat, mensen die nu stoppen om samen met niet-rokers in een café te kunnen zitten.

Ga juist niet meer naar de kroeg, rokers. Thuis blijven. Rookgordijnen optrekken. Eens kijken hoe ze het zonder jullie gaan redden. Eens kijken hoe de gesprekken gaan stokken in die rookvrije ruimtes als al die gezonde mensen bij elkaar aan een tafeltje zitten. Geen asbak om mee te spelen. Ga er aan staan.

Binnen vier maanden zullen ze jullie smeken of je weer gezellig binnenkomt. Wet of niet. Trap er niet in, deze zoveelste vanuit de overheid genomen betuttelings-actie. Als het aan de overheid ligt zitten we over 10 jaar allemaal kampvuurliederen te zingen in een tot Centreparcs omgebouwd Nederland. Daarom zeg ik: rook voor je vrijheid. Rook ze uit.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Case Wilders

Een korte beschouwing van de rechtszaak tegen Wilders.

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.

Opleiding afmaken of stoppen

Als je voor de keuze staat om te kiezen tussen een opleiding doen/afmaken of te gaan werken.

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

De voorspellende waarde van de astrologie

Wat zegt een horoscoop

Onbegrip, het leed en de obstructie van een angst stoornis

De onbevangen aandoening

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?

Rokers zijn gezellig

Mijn kijk op het rookbeleid