Schietpartij en democratie


Publicatie datum:

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Gesponsorde koppelingen

Weer was er een schietpartij met 12 dodelijke slachtoffers en meer als 40 gewonden in de V.S. Geen politicus die iets over het wapenbezit durft te zeggen wat de wapenlobby is zo machtig. Dit meest gewelddadige land ter wereld waar altijd over democratie gekraaid wordt is in handen van een paar machtige lobby's. En dat land is Rutte's  grote voorbeeld.

WAPENLOBBY.

Er wordt getreurd om de slachtoffers. Verder geen discussie. Hoe het mogelijk is dat elke idioot gewoon een arsenaal aan wapens kan kopen met liefst 6000 kogels zonder dat iemand iets vraagt dat kan alleen in de V.S. De wapenfabrikanten en verkopers zeggen gewoon dat de koper/eigenaar zelf verantwoordelijk is voor wat hij er mee doet. Hij haalt zelf de trekker over. Einde verhaal. De wapenlobby is zo machtig dat er 300 miljoen wapens in omloop zijn in dat land. Wat een markt. Geen president die hier tegen op kan treden want dan kan hij zijn (her)verkiezing wel vergeten. We kunnen dus concluderen dat die lobby's in de V.S. zo machtig zijn dat de hele regering inclusief president niets durven ondernemen. Zo zijn er de machtige lobby's van de Joden, de olieindustrie, de chemie (inc. geneesmiddelen), de banken, de media en de tabaksindustrie. Misschien nog wel een paar. De democratie in de V.S. wordt dus geregeerd door deze machtige figuren. Niets meer en niets minder. Ik begin terroristen wel een beetje te begrijpen die geweld met geweld bestrijden. Er zit gewoon niets anders op. Jammer dat de slachtoffers altijd gewone burgers zijn en geen kindertjes of familie van die figuren.

BELASTINGPARADIJZEN.

Meer als 27 biljoen Euro neemt men aan dat er gestald staat in belasting paradijzen. Dat is geen geld van de burgers maar van die machtige concerns en hun eigenaren, de 1 % zoals de occupy beweging het noemt. Zeker een groot aantal Amerikanen. Dus dat neo-liberale systeem heeft niets te maken met democratie. Het volk kan stemmen wat en op wie het wil, republikeins of democratisch, het maakt niet uit welke pop er zit. Wie er ook zit, de lobby's bepalen de agenda. Voor de Joden per definitie steun aan Israel al wordt er geen enkele resolutie van de V.N. gevolgd. Wel Rusland en China veroordelen voor steun aan Assad, maar niks over Israel. Voor de wapenlobby moet de verkoop van wapens liefst over de hele wereld vrij zijn. Voor de olieindustrie laten we Powell in de V.N wat fotootjes tonen over chemische en nucleaire wapens in Irak zodat we Saddam kunnen opruimen. Dan hebben we die olie ook. Zo ook in Libie met Gadaffi. De war on drugs levert veel gevangenen op dus privatiseren we die gevangenissen en dan hebben we de meest winstgevende bedrijven ( althans voor de eigenaren). En vrijgekomen gevangenen moeten eigenlijk weer zo snel mogelijk terug dus helpen we ze niet met de terugkeer in de maatschappij. Laten we maar niet verder spreken over de geneesmiddelen want die markt is helemaal ten hemel schreiend. 

Kortom, als we Rutte en consorten volgen dan moeten we dat hier ook doen. Israel moeten we ook blijven steunen. Het oorlogsverleden van de Joden moet in ere gehouden en herdacht worden. Niet de slavenhandel, rassen discriminatie, Chili, Indonesie, Argentinie of Vietnam. Dat is historie. Al de winsten die door de concerns gemaakt worden mogen verdwijnen naar belastingparadijzen. Als de banken door roof en mismanagement instorten lossen de burgers, de belastingbetalers dit wel weer op.

DEMOCRATIE. 

Wat wil die kreet heden ten dage nog zeggen? Het westen kraait overal rond dat democratie de beste regeringsvorm is want dan kan het volk stemmen op hun partij of kandidaat. En dan? De kandidaat die het meest investeert in zijn campagne wordt gekozen. In de V.S. spreek je over een paar procent verschil. Dus als Obama vandaag besluit iets te ondernemen tegen de wapenverkoop dan steunt de machtige wapenlobby niet hem maar Romney. Dus Obama zwijgt over wapenverkoop net als alle andere politici, democraat of republikein. Zo gaat dat met alle lobby's.

En denken we dat het anders is in Nederland? Nu de S.P. met Roemer op grote winst staat zal er voor de verkiezingen nog wel een hoop onzin over zijn partij en hem uitgestrooid worden om het tij te doen keren. Ook al wordt hij de grootste partij, er moet toch een coalitie komen. Lukt dat niet, dan krijgen we hetzelfde gekonkel als met het Kunduz akkoord: 4 of 5 anderen vinden elkaar wel voor de macht. De baantjesjagers blijven zitten, de democratie heeft gezegevierd en er veranderd niets.

MEDIA.

De media doen voorkomen of wij burgers geen andere keus hebben dan steun geven aan een Verenigd Europa en de Euro. Dat gedrocht heeft miljarden gekost en de winsten die gemaakt zijn door de multinationals staan veilig in de belastingparadijzen. De kosten van die Euro miskleun waar de politici ingetrapt zijn mogen door de burgers opgehikt worden. De schulden die door overheden gemaakt zijn op advies van Goldman Sachs en J.P. Morgan aan de banken moeten met hoge rente terug betaald worden. De slachtoffers zijn weer de belastingbetalende burgers. Wij hebben toch zelf die politici democratisch gekozen? En zo wordt de democratie aan ons verkocht. We trappen er nog in ook. Er zal weer een revolutie nodig zijn om verandering door te voeren. Net als in de Arabische wereld waar men strijd om democratie te krijgen, moeten wij strijden om die te behouden. Dat kan  niet door op de huidige manier door te modderen. Alle burgers dienen goed geinformeerd te worden over de werkelijkheid. De schietpartij in Aurora moet iedereen duidelijk maken dat zodra de politiek aan de leiband loopt van machtige lobby's de democratie alleen in naam bestaat. Amerikaanse dissidenten als Michael Moore worden daar  geweerd. Laten we er hier een standbeeld voor oprichten. Laten we niet meer luisteren naar de Ruttes of De Jagers. Als over 1 jaar Goldman Sachs en consorten weer miljarden van ons geplunderd hebben mag de Euro wel verdwijnen. Wij zullen dan weer jaren nodig hebben om een redelijk leven op te bouwen. Waar een schietpatij in Amerika toch goed voor is: het stemt je tot nadenken. Laat de lobby's zien dat wij het anders willen. Vergeet de firma's List & Bedrog als de VVD. Change. Slechts 5 % van dat geparkeerde geld bij de belastingparadijzen lost de hele Euro crisis op en bespaart 500 miljoen mensen voor armoede.

fredira 24 juli 2012.

lees ook andere artikelen van fredira.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Dagboek van een gescheiden man...stap 1.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 1 is.

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

De moderne lopend band medewerkers

De moderne lopende band medewerkers

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Verkeerd zelfbeeld door schoonheidsideaal?

Als kind begint het al, je wordt doodgegooid met allerlei afbeeldingen en foto’s van perfecte mensen.

Hoe schrijf je een dating profiel?

Wil je een dating profiel, waarbij vrouwen jou als eerst iets schrijven. Of zonder nadenken op je reageren?

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Gelukkig worden of gelukkig zijn?

Gelukkig worden is een reis die het hele leven duurt. Maar tijdens deze reis: vergeten we dan niet gelukkig te zijn?

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Toekomst van verzoringsstaat Nederland

Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....