Sluiting van coffeeshops nabij scholen


Publicatie datum:

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

Gesponsorde koppelingen

Het sluiten van Coffeeshops binnen 250 meter van scholen is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. Als coffeeshop bezoeker merk ik dat dit een onderwerp is die altijd de nodige discussies opwekt.

De voornaamste reden voor het ontstaan van Coffeeshops is het (deels)decriminaliseren van cannabis. De eerste Coffeeshop opende in 1972 in Amsterdam zijn deuren onder de naam Mellow Yellow. Het gedoogbeleid begon toen als experiment en werd als belachelijk beschouwd door de buitenlandse politiek. In het begin werd er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs waardoor er ook openlijk in harddrugs gedeald werd. Dit gebeurde toen voornamelijk op de Zeedijk en op de Dam in Amsterdam. Pas in 1976 werd er duidelijk onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs waardoor in de jaren daarna de bekende verkoopplekken van harddrugs 'schoongeveegd' werden.

Vanaf 1992 moeten Coffeeshops zich houden aan de AHOJ-regelgeving, deze heeft als voornaamste doel het beschermen van softdrugs kopers tegen harddrugs en criminelen. Sinds 2003 is het ook bij apotheken mogenlijk medicinale cannabis te halen. Nu in 2011 met dit rechtse kabinet staan de coffeeshops op losse schroeven, niet alleen nabij scholen. Het kabinet ziet het liefst de coffeeshops totaal verdwijnen, alleen dit kan natuurlijk niet in één keer want dat leidt tot protest, dus eerst nabij scholen en dan kijken wat er gebeurt.

Ik begrijp absoluut dat kinderen op scholen beschermd moeten worden tegen het gebruik van softdrugs, dit kan namelijk nooit bevorderend zijn voor de studie en ontwikkeling. Maar als je de coffeeshops binnen een straal van 250 meter sluit los je hiermee naar mijn mening het probleem niet op. Mochten de scholieren willen roken zijn ze ook wel bereid iets verder te reizen dan 250 meter. Bovendien hebben bijna alle scholieren wel een fiets of brommer, en wees nou eerlijk wat is 250meter? Vaak is het ook nog zo dat scholieren zelf op school gaan 'dealen', en ontstaat er dus criminaliteit op school. Is dit niet de voornaamste reden waardoor coffeeshops zijn ontstaan? 

Een betere manier om een dergelijk probleem op te lossen is het probleem niet bij coffeeshops te leggen maar bij de scholen en vooral bij de scholieren zelf. Leraren moeten beter opletten, en vooral bij verdenking van handel in of gebruik van cannabis harder optreden. Ook ouders moeten duidelijker zijn in het gebruik van softdrugs, vaak blijkt dit een onbesproken onderwerp te zijn bij scholieren en komen de ouders het pas te weten als het al te laat is.

Verder vind ik dat er door het kabinet, als zij de scholieren toch zo goed willen beschermen, strenger moet worden opgelet op het gebruik van alcohol onder scholieren. Naar mijn mening is het gebruik van cannabis nog altijd beter dan het gebruik van alcohol. Het gebruik van alcohol richt veel meer schade toe en eist makkelijk veel meer minderjarige slachtoffers. Ooit gehoord van comablowers? Nee, dit bestaat ook niet, als iemand te veel cannabis gerookt heeft valt hij hoogstens in slaap.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Slim geld verdienen zonder te werken.

Wie droomt er niet van slim geld verdienen zonder te werken.

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Diabetes

Mijn ervaring met diabetes

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Dyslexie en Rechten samen?

Kan iemand met dyslexie de opleiding rechten volgen? Gaat dat goed?

visie op een steeds actueler wordende filosofie door een student

Hoe houdt de overheid de samenleving bij elkaar, en zijn wij het daar eigenlijk wel mee eens?

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

Nierstuwing een pijnlijke aangelegenheid

een nierstuwing een verstopping die er tot leidt dat je nieren hun afval niet kwijt kunnen.

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

Het Nedelandse leger

Nederland heeft een groot leger met de volgende vier krijgsmachtsdelen: Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee.

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren