Soms is het leven hard


Publicatie datum:

Het verhaal over een 13 jarige jongen, die te verwerken krijgt dat zijn oma zwaar dement word en zijn moeder niets kan doen.

Gesponsorde koppelingen

Mensen kennen mijn verhaal niet. 
Mijn verhaal is hard en waar. 

Toen ik 5 jaar was heeft mijn vader een stuk huis bij ons aan laten bouwen voor mijn grootouders. De eerste paar jaar was er niets aan de hand. Na een paar jaar ging het achteruit met Opa hij kreeg een probleem met zijn aorta en na werdt geopereerd en werdt toen zwakker terwijl hij nog tot z'n tweeëntachtigste heeft getennist. Na een paar jaar ging het ook slecht met Oma. Ze werd dement. een paar jaar lang hebben mijn opa en mijn moeder voor haar gezorgd. 

Totdat 3 jaar terug mijn moeder schreeuwend op de badkamer vloer lag, het is dat mijn vader net thuis was om te eten anders was ik geflipt. mijn moeder werdt met 8 spuiten in slaap gebracht en naar het ziekenhuis gebracht. 
Ze had een accute nekhernia die ze niet konden opereren. 

Ik heb toen ze 2 weken in het ziekenhuis verbleef en de drie maanden daarna voor mijn opa en oma gezorgd en heb ook ons huishouden gedraaid. En omdat ik ook naar school moest heb ik dat dus allemaal tegelijk gedaan. Meteen na school de boodschappen doen, toen koken en de was doen dan mijn opa en oma helpen, gelukkig hadden we thuishulp om oma te wassen en naar bed te brengen. midden in de nacht nog huiswerk maken. nog even 2 uur op school blijven voor huiswerk en dan weer boodschappen doen en de was en stofzuigen en noem maar op. mijn vader kon niet helpen want die had een baan en bedrijf dus die was daar ook druk mee. 

Na deze periode heb ik mijn moeder ook nog steeds moeten helpen met de 2 huishoudens omdat mijn moeder nog last had van haar arm vanwege de hernia. die last heeft ze nu nog. 

Die periode speelde van oktober tot januari. In februari ging mijn oma naar een middel zware instelling omdat het echt niet anders kon. Ik heb daar weken s' nachts om liggen huilen .Na zo'n periode terwijl je 13 bent wil je niet meer verder met het leven hoor. dan zie je niks meer zitten. 

na deze periode van 4 - 5 jaar hebben we relatieve rust gehad totdat mijn opa ook heel slecht werd na een poosje kon hij nog amper auto rijden en lopen maar hij wou zo graag! hij wou zich niet overgeven aan de ouderdom op 92 jarige leeftijd. Na een jaartje zo aan te rommelen kon hij bijna niks meer. Mijn opa kreeg iedere dag thuiszorg. 

En zo brak er weer een hoofdstuk aan. Ik had op 1 september 2008 een nieuwe baan als ochtend kranten bezorger. s' ochtends om half vijf uit bed en om vijf uur op de fiets zodat je half zeven klaar bent om om zeven uur weer naar school te vertrekken. 

Na 2 weken kwam de ochtend verpleegster aan rennen bij ons huis opa was benauwd. dat klopte, we belde de huisartsenpraktijk en die waren er binnen 10 minuten. Opa had een Tia gehad en die zoude steeds wederkeren en ook dat klopte die zelfde avond kreeg hij weer een Tia en na een paar dagen kreeg die ze bijna ieder uur. Ook kreeg hij kapriolen. Hij kroop s' nachts het bed uit en ging roken in bed. vandaar dat we s' nachts bij hem bleven waken. ook ik. 

na een nacht daar te zitten moest ik mijn kranten doen. na de kranten ging ik naar school waar ik dus in slaap viel bij natuurkunde. gevolg: bak water in mijn nek van de docent! hierna wist school ook mijn thuis situatie. 

Na een paar weken is ook opa in een instelling gestopt op aandringen van hem zelf. 

2 weken na dat hij daar zat waren die tia's minder maar kreeg hij 2 keer achter elkaar een long ontsteking. war wij eerst bij elke tia al dachten van nu gaat hij dood dachten we dat nu des te meer. maar hij bleef wonder boven wonder altijd leven. de laatste maanden gaat het goed met opa alleen maakte hij zich zo ongelooflijk veel zorgen om oma die in de instelling naast hem zat. 

1,5 maand terug kregen we een bericht: oma zou niet zo lang meer hebben want ze had een zware long ontsteking. en inderdaad ze overleed een paar dagen later terwijl ik aan het karten was op 93-jarige leeftijd. sinds dien is er een last van opa af en is opa weer helemaal gezond alleen kan hij niet lopen en is licht aan het dementeren maar ja.. wat wil je nou op zo'n leeftijd hoor ik iedereen nu zeggen. hij is nu 94. 

Dit verhaal schreef ik 3 jaar geleden. Een half jaar later stierf mijn opa.. op 95 jarige leeftijd een rustige dood. Uiteindelijk werd het hem allemaal te veel. Hij is net zoals mijn Oma opgegaan voor de wetenschap zoals dat heet.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Is Jonge onschuldige maagd patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe een jonge onschuldige maagd door een zwangerschap zonder vader veranderde in de patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika.

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

Hormonen of ongewenst gedrag?!

Als je zwanger bent spreekt ineens iedereen zijn mening over je uit. Moeten we dit maar standaard leuk vinden?

‘Leven met fibromyalgie’

Je hebt veel pijn vooral spierpijn en stijfheid die uitstraalt naar je benen, armen en rug. Eerst denk je dat het wel over zal gaan, maar als het na een paar weken nog niet over is ga je toch maar een keer naar de dokter.

Wachtgeldregeling

Het kabinet wil haast maken met versobering va deze regeling.

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Niemand is uniek

Ben ik wel zo uniek als ik zelf denk?

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

Recht in Nederland

We worden allemaal geacht de wet te kennen.

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Geloof en Wetenschap

Geloof en Wetenschap lijken twee verschillende werelden.maar dat is niet zo,.dat blijkt ook uit.de volgende uiteenzetting.

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.