Stemadvies van Johan Derksen


Publicatie datum:

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

Gesponsorde koppelingen

In Tour du Jour gaf  Johan Derksen commentaar over de crisisbelasting welke door de Kunduz club noodzakelijk geacht werd. Johan zei dat het nog erger zou worden als de S.P. in de regering zou komen en gaf een negatief stemadvies.

JOHAN EN JOHAN.

We zien Johan altijd zwetsen over voetbal, spelers, trainers, bestuurders en fans. Hij doet dat met verve en heeft gelukkig een eigen mening. Klasse dus. Verder is hij een groot voorstander van de deskundigheid van Johan Cruijff te gebruiken en aldus in plaats van veel te dure buitenlanders juist de opleiding van jonge spelers te verbeteren. Johan heeft Cruijff door dik en dun gesteund bij zijn strijd tegen de nitwits die Ajax bijna om zeep geholpen hebben. Wat wil nu het toeval: Johan Cruijff zegt letterlijk: die spelers die om geld komen voetballen moeten NIET bij Ajax zijn. In Cruijff's visie moet Ajax juist een opleidingsinstituut zijn waar spelers groot gemaakt kunnen worden en dan voor veel geld verkocht kunnen worden aan de grote en rijke clubs. Dan zal Ajax ook financieel gezond kunnen draaien en winst kunnen maken. Cruijff denkt dus goed na over wat er in Nederland mogelijk is en welke plaats wij als voetballand in kunnen nemen.

DERKSEN EN POLITIEK.

Johan Derksen heeft wel eens geroepen dat hij voor Mark Rutte gestemd heeft maar daar achteraf spijt van had want bij Mark kreeg je Geert Wilders er gratis bij. En gelijk had Johan. Ook heb ik hem eens horen roepen dat hij nu nog niet weet wat hij gaat stemmen maar zijn sympathie ging uit naar Pechtoldje.

Beste Johan: de geweldige initiatiefnemer van het Kunduz akkoord was schoolmeester Pechtoldje. Voor het geval je het niet weet: er waren 5 partijen die zonodig iets onzinnigs op wilden schrijven voor Brussel. Dat waren de VVD, CDA, D66, C.U., en Groen Links. Dus waar de KNVB nu over zevert is het akkoord van deze partijen. Johan, de politici waar jij tot nu toe je voorkeur aan gaf, VVD en D66 zijn verantwoordelijk voor deze onzin. Niet de S.P. of de PvdA of zelfs Geertje Wilders. Voor dat je dus een stemadvies geeft aan jou kijkers moet je eerst zelf even verder kijken dan je neus lang is. Dat zeg je ook altijd als voetbaljournalisten iets melden. Je wilt ferme uitspraken van die mensen horen. Doe dat dan zelf ook met ''politiek'' getinte uitspraken.

SOLIDARITEIT.

In het voetbal spreek je ook altijd over solidariteit. Spelers en trainers dienen te werken voor hun geld en dat niet alleen, ze moeten PRESTEREN,

Ik ben dat volledig met je eens. Voetballers en trainers behoren tot de best betaalde werknemers in de samenleving. Daar moeten ze dus ook iets tegenover stellen: goede prestaties en verrekte hard werken. Ik heb dat met het E.K. echter niet gezien bij onze zogenaamde topspelers die miljoenen verdienen in buitenlandse competities. Evenmin zie ik dat bij prutsers als Mounir Elhamdaoei bij Ajax. Voetballers en trainers moeten dankbaar zijn dat zij met hun talent tot de best verdienende sporters behoren. Die voetballers die zichzelf te groot vinden om iedere week een topprestatie neer te leggen mogen wat mij betreft gekort worden. Ik wil namelijk hetzelfde van bankiers, directeuren van corporaties en bestuursleden. Om het geld spelen laat ze dat maar doen als ze naar Real, Ac Milan of United gaan, want dan is het voor rekening van het geroofde geld van criminelen als Berlusconi en Abramovich.

NEDERLAND.

Beste Johan, ik wil je nog wat informatie geven waar je even over kan nadenken. De economische chaos van nu is NIET veroorzaakt door de S.P. Vergelijk het maar eens met Ajax hoe de neergang daar is ontstaan. Zoals je zelf altijd zegt is die ontstaan door onkundige publieksgeile zakkenvullers die graag op de voorpagina staan. Dat moest duidelijk anders. En wie doet dat anders? Jou favoriet Johan Cruijff. En doet die dat voor het geld? Nee. Wil hij dat spelers voor het geld komen? Nee.

Zo is het in de maatschappij ook. Jou vorige keuze VVD en Mark Rutte, hebben die orde op zaken gesteld? Nee. Wie nam Blonde Geertje mee? Jou keuze.

Pakt jou keuze de zakkenvullers aan? Nee. Lossen ze iets op aan maatschappelijke problemen? Nee.

Wie gaat het nou anders doen? Dat is Emiel Roemer. Vult die zijn eigen zakken? Nee. Heeft hij een overtuiging zoals Cruijff? Ja dus.

Net zo min als ik Johan Cruijff altijd begrijp en niet altijd met hem eens ben, ben ik dat ook niet met de S.P. Wel weet ik dat het de enige partij is die in 20 jaar gestructureerd en van de grond af is opgebouwd. Waar geen baantjes jagers en zakkenvullers zitten. Geen mensen met crimineel verleden. Dus al die mensen die daar voor werken staan achter een visie. Zoals Johan Cruijff dat dus ook wil. Vergelijk deze opzet eens met Pim Fortuin, Wilders, Groen Links, Brinkman of T.O.N.

KEUZE MAKEN.

Dus Johan, voor je onzin begint te kraaien over politiek denk dan eerst na. Kunduz was de S.P. niet bij. Maar als jij voor verandering bij Ajax bent en een visie wilt zien en niet wilt dat ons voetbal verziekt wordt door duur betaalde spelers uit het buitenland welke niet presteren, dan moet je ook eens kijken hoe dat in de samenleving anders kan en MOET. Ook de S.P. weet dat voetbal onze nationale sport nummer 1 is. Als er in oplossingen gedacht moet worden zal de S.P. dat net zo goed doen als jou Pechtoldje. Maar neem van mij aan dat jou Pechtoldje de rest van zijn carriere zal doorbrengen in de publieke sector met een riant salaris. Net als zijn voorgangers, net als bij CDA en VVD.

En wat is er dan veranderd? Dus Johan, nodig Emiel uit in je programma want dan kan die zich tenminste verweren tegen je onzinnige uitlatingen.

fredira 10 juli 2012.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Woningen worden geen 30 % goedkoper door zelfbouw.

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

De Emotie van een Bevalling

Hoe voelt en om een kind te krijgen?

U kent ze wel: drie typen treinreizigers waaraan ik me soms dooderger.

Dit artikel gaat over gedrag van mensen in de trein dat u waarschijnlijk bekend voorkomt.

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban