Stoppen met roken


Publicatie datum:

Mijn ervaring over stoppen met roken.

Gesponsorde koppelingen

Hee mensen,

Ik wou hier graag mijn ervaring met stoppen met roken met jullie delen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Ik besloot te stoppen met roken nadat ik 6 weken erg ziek ben geweest vanwege longontsteking. Nou rookte ik tijdens die 6 weken ook al niet echt veel, want zoals mensen die ooit longontsteking hebben gehad wel weten, doet inademen erg zeer bij longontsteking, laat staan het inademen van rook. Dus ik was al deels gestopt en besloot dit voort te zetten ook al voelde ik me een stuk beter.

Dat ik ziek geweest was, was niet de enige reden om te stoppen. Ook de kosten van sigaretten was een goede reden voor mij. Roken wordt steeds duurder en als student heb je het al niet heel ruim. Dat pakje per dag begon echt te duur te worden voor mij, dus nog een stuk achter de deur. Verder was er ook nog het feit dat m'n vriend niet rookt en hij het erg vervelend vind dat ik rook, nou moet je niet denken dat ik voor hem stopte, want ik deed het echt voor mezelf, maar dat hij er blij van werd was voor mij een steun. Dus genoeg redenen.

Maar naaste genoeg redenen had ik ook vele angsten. Mijn eerste angst was dat ik gigantisch zou aankomen, want dit is wat ik vaak hoorde of las. Gelukkig kun je met zelfdiscipline en voldoende afleiding (zoals sport) ervoor zorgen dat je nadat je gestopt bent jezelf niet volpropt met eten. De behoefte om te snoepen was er zeker, maar ik was zo bang om aan te komen, dat die angst er juist voor zorgde dat ik alles deed om niet aan te komen.

Ten tweede was ik bang dat ik super chagrijnig zou worden en daarmee ruzie's en conflicten zou veroorzaken. Nou was ik tijdens mn stop periode wel minder vrolijk dan normaal, maar heb ik weer met zelfdiscipline gezorgt dat ik die frustratie niet op anderen richtte. Ik heb veel gesport en dit hielp enorm! Wat ook goed helpt is de eerste periode het geld dat je bespaart door niet te roken, te gebruiken om jezelf te belonen!

Mijn angsten vielen dus reuze mee en mijn redenen om te stoppen waren een goede steun, maar wat voor mij het beste hielp was mensen om me heen die me steunden. M'n vriend wilde graag dat ik stopte dus die steunde me en als ik het even moeilijk had begreep hij dat. Mijn moeder stopte samen met mij, wat natuurlijk een hele grote steun is. (maar soms ook een nadeel, want omdat je gewend bent samen te roken, is het lastig en raar om samen te zijn en niet aan roken te denken;) En zelfs vriendinnen van me die ik elke week zie, die wel roken hebben me goed gesteunt door opmerkingen zoals ik ben trots op je of dat zou ik nooit kunnen, want dan denk jij dat kan ik lekker wel! En dat geeft een erg goed gevoel!

Ik hoop dat ik met mijn ervaringen mensen die willen stoppen wat gerustgesteld heb en ik hoop dat ze wat aan mijn verhaal hebben! Ik hoop dat rokers die dit lezen nu ook denken, Ja ik kan wel stoppen! Zo ja suc6!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Doorwerken na je 65e wanneer wel en wanneer niet

Wanneer zou je nu eigenlijk langer moeten doorwerken?

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Dyslexie en Rechten samen?

Kan iemand met dyslexie de opleiding rechten volgen? Gaat dat goed?

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

worden we bedot op veilingsites

Worden we bedot op veilingsites en hoe kan je ermee omgaan

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Geloof en Wetenschap

Geloof en Wetenschap lijken twee verschillende werelden.maar dat is niet zo,.dat blijkt ook uit.de volgende uiteenzetting.

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Partijdig nieuws is een groot gevaar

Wie zich baseert op onvolledige of onjuiste informatie neemt een grote verantwoordelijkheid. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

Stemadvies van Johan Derksen

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

ongevraagde scheiding

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..