Verkiezingen


Publicatie datum:

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Gesponsorde koppelingen

Rutte en consorten spreken maar over vertrouwen. De burger is weer nodig om zoveel mogelijk te stemmen op lieden die reeds opgevoed zijn hoe zich te gedragen als ze eenmaal in de kamer zitten. Dan is de democratie weer over. Dat hebben we gezien met de Europese Grondwet.

VERTROUWEN

Rutte en Verhaegen zitten vol vuur te vertellen hoe onbetrouwbaar hun gedoogpartner wel was. Ze hebben 1,5 jaar zogezegd uitstekend met die partner kunnen werken. Dus ik begrijp het niet helemaal. Als ze vooraf weten dat ze niet op alle punten gelijk gestemd zijn dan is het toch wachten op een breuk. Maar de beide heren zijn zo gefixeerd op macht dat ze een paar zaken voor lief nemen. Landsbelang noemen ze dat. En dan beginnen over vertrouwen? Dat is een beetje laat. CDA en VVD hebben gekozen om met zo'n gedoog constructie toch hun macht te kunnen uitvoeren, en dat bleek een misrekening. Ik praat Wilders niet goed want dat is een stap te ver. Maar net doen of Wilders alleen niet te vertrouwen is, is eveneens een stap te ver. Ik weet nog wel hoe de overgrote meerderheid van Nederland tegen de Europese Grondwet stemde maar zie wat er gebeurd is. Onder andere titel hebben CDA, VVD, PvdA en D66 toch hetzelfde bereikt. Wie moet ik als burger nou vertrouwen?

COMPROMISSEN

In iedere Nederlandse regering zullen compromissen gesloten moeten worden want er is geen een partij die de absolute meerderheid krijgt of zal krijgen. Nu de verkiezingen voor de deur staan gaan ze allemaal hun programma aan ons verkopen als het beste van Nederland. En als de verkiezings uitslag er is dan hebben ze vooraf niemand uitgesloten en dus spreken ze met iedereen om toch wat van hun programma in het regeringsakkoord te krijgen. Ik zou zeggen dat het onderhand tijd wordt dat de kiezer VOORAF geinformeerd wordt welke partijen met wie willen regeren c.q samenwerken. Dan weten de kiezers vooraf met welke regering ze het verst komen met hun belangen. Als ik weet dat na de verkiezingen het CDA met de VVD en nu bijvoorbeeld met de PvdA gaat regeren dan weet ik dus zeker dat ik daar nooit op moet stemmen, want dan veranderd er niets.

Als de SP, PvdA, Groen Links met nog een aanvulling komen, dan weet ik dat er iets zal gaan veranderen en het beter zal gaan als met de zakkenvullers van heden.

Dan geven de partijen duidelijkheid aan de kiezer en dan kan de kiezer weer wat vertrouwen terug krijgen in het systeem. Nu weten we dat we voorgelogen worden. De baantjes jagers blijven op hun post en wij blijven achter de feiten aan lopen.

EUROPA

Een verenigd Europa s voor de bureaucraten het ideaal. Ik heb 25 jaar in de export gewerkt over de gehele wereld en nooit enige hinder ondervonden toen Nederland nog Nederland was. In mijn HBS tijd leerden we 3 talen: Frans , Duits en Engels. Nu hebben we bijna een verenigd Europa en je kunt geen HBO-er vinden die Duits of Frans spreekt. Allemaal zijn ze geschoold met een pretpakket en steenkolen-engels. Je ziet nota bene Nederlandse verslaggevers naar Duitsland gaan die onze grootste handels partner aanspreken in Engels.

Zo ook in Afrika waar in vele landen Frans gesproken wordt. Daar zie je de razende reporters de vragen stellen in het Engels omdat ze geen Frans spreken. Nederlanders, met de politici voorop, moeten weer trotse Nederlanders worden, die hun talen spreken en zich kunnen aanpassen en inleven in lokale omstandigheden. Dus eerst goed onderwijs, talen leren, en geen pretpakket met een nietszeggende diploma.

Een verenigd Europa duurt nog 100 jaar. Laten we goed samenwerken met onze Duitse buren. Maak daar weer een verplicht vak van. Een verenigd Europa heeft op dit moment alleen voordelen voor de toerist, de banken en de multinationals. De burger kost het alleen maar geld. De exporteurs die ik ken zijn allen kleinere of middelgrote ondernemers. Allen zonder uitzondering creatief. Die zoeken hun weg in de buurt en over de hele wereld. De Duitsers doen het nog steeds goed omdat ze over de hele wereld exporteren.

Doorgaan met geldverslindende bureaucratie in Brussel is goed voor de werkgelegenheid van de pluche zittende  bureaucraten en politici. Dat parlement gaat nog steeds iedere week op en neer van Brussel naar Straatsburg en geen van die lamballen lost het op. De burger betaalt wel.

Stop die onzin en ga eerst goed samenwerken.

CULTUURVERSCHILLEN

Iedere Nederlander is wel eens naar het buitenland op vakantie geweest. Dus heeft ook iedereen wel gezien dat het met name in Zuid Europa iets anders gaat als in Noord Europa. Mentaliteit, taal, religie, historie enz, daar zijn grote verschillen. Die kun je niet in een paar jaar opzijzetten. De regelgeving in Nederland is de meest idiote ter wereld dus laat staan dat een Duitser, Engelsman of Fransoos dit ook ooit zou willen. Ik heb ervaring met onze ambtenaren van EZ die gewoon zeggen als er in andere landen sprake is van corruptie of omkoperij, dat het niet overal even netjes gaat als in Nederland en dus doe maar mee. Zo zitten er 1000-den bureaucraten in Brussel ieder hun zegje te doen en tezelfdertijd hun riante salaris te incasseren. 

De pers erbij halen? Lees vorige week nog maar eens de krant: een wethouder die sekstapes kijkt, gaat weg met 3 ton, Amarantis directeur krijgt 2,5 ton me enz. enz. Dus al die lui moeten ook nog geld mee krijgen om te vertrekken.

Nee, er moet een pas op de plaats komen inzake een verenigd Europa. Als we zonodig verder moeten met de Euro, dan met die landen waar de minste cultuur verschillen mee zijn.

Laat dan ook maar eens iemand met visie het rotte financieel systeem reorganiseren. Wat roept Pechtoldje ook weer altijd? De overheid is er voor u, u niet voor de overheid? Nou ik weet wel hoeveel ik in de loop der jaren heb moeten bijdragen aan die overheid maar terug gekregen heb ik alleen een partij bureaucratie nog erger als in een communistisch systeem. Los eerst die bureaucratie maar eens op en kom dan maar weer bij  mij.

INZET BIJ DE VERKIEZINGEN.

Laat Europa maar inzet worden van de verkiezingen. Hopelijk worden die baantjesjagers afgestraft. Miljarden bezuinigen is nodig maar de kosten daarvan bij de burger neerleggen is diefstal. Haal dat geld maar bij de veroorzakers van de crisis, de bureaucraten en profiteurs van dat verenigd Europa. Daarmee wordt er weer vertrouwen gekweekt. Kom niet met verhalen over dat miljoenen mensen moeten inleveren. De 1% schatrijken vullen nog steeds hun zakken. Dus laat die maar ''lijden'', dan geven die ook eens een goed voorbeeld.

fredira 14 mei 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het basisonderwijs

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Basisonderwijs op de Comeniusschool

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

Eerste ervaring met muziek voor volwassenen

eerste ervaring en het resultaat hiervan

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

War Horse

Een aanrader of afrader?

Wat is Niburu en wat moet ik ermee?

Wat is Niburu en wat moet ik van Niburu.nl denken?

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Hebben holebi's ook recht op kinderen?

Laten we gewoon eens realistisch zijn, laten we de lijn eens gewoon doortrekken.

Lekkere trek

Ik heb lekkere trek.

De Rollercoaster

de droom van twee mensen om een wereldbedrijf te bouwen

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Pixiboekjes...Ken je ze nog?

Pixiboekjes, ik en mijn zus spaarden ze altijd vroeger. 1 boekje ken ik zelfs nog uit mijn hoofd, deze heb ik zo vaak voorgelezen.

De 'juiste mensen kennen'

Denken dat je de juiste mensen moet kennen om ergens een succes mee te worden is ouderwetse gedachte en onzin in 2013.

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

3FM Serious Request een zegen of een ramp?

Het succes van de 3FM Serious Request is dit jaar nog groter als vorig jaar, maar is dit een zegen of een ramp.

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek