Verkiezingen


Publicatie datum:

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Gesponsorde koppelingen

Rutte en consorten spreken maar over vertrouwen. De burger is weer nodig om zoveel mogelijk te stemmen op lieden die reeds opgevoed zijn hoe zich te gedragen als ze eenmaal in de kamer zitten. Dan is de democratie weer over. Dat hebben we gezien met de Europese Grondwet.

VERTROUWEN

Rutte en Verhaegen zitten vol vuur te vertellen hoe onbetrouwbaar hun gedoogpartner wel was. Ze hebben 1,5 jaar zogezegd uitstekend met die partner kunnen werken. Dus ik begrijp het niet helemaal. Als ze vooraf weten dat ze niet op alle punten gelijk gestemd zijn dan is het toch wachten op een breuk. Maar de beide heren zijn zo gefixeerd op macht dat ze een paar zaken voor lief nemen. Landsbelang noemen ze dat. En dan beginnen over vertrouwen? Dat is een beetje laat. CDA en VVD hebben gekozen om met zo'n gedoog constructie toch hun macht te kunnen uitvoeren, en dat bleek een misrekening. Ik praat Wilders niet goed want dat is een stap te ver. Maar net doen of Wilders alleen niet te vertrouwen is, is eveneens een stap te ver. Ik weet nog wel hoe de overgrote meerderheid van Nederland tegen de Europese Grondwet stemde maar zie wat er gebeurd is. Onder andere titel hebben CDA, VVD, PvdA en D66 toch hetzelfde bereikt. Wie moet ik als burger nou vertrouwen?

COMPROMISSEN

In iedere Nederlandse regering zullen compromissen gesloten moeten worden want er is geen een partij die de absolute meerderheid krijgt of zal krijgen. Nu de verkiezingen voor de deur staan gaan ze allemaal hun programma aan ons verkopen als het beste van Nederland. En als de verkiezings uitslag er is dan hebben ze vooraf niemand uitgesloten en dus spreken ze met iedereen om toch wat van hun programma in het regeringsakkoord te krijgen. Ik zou zeggen dat het onderhand tijd wordt dat de kiezer VOORAF geinformeerd wordt welke partijen met wie willen regeren c.q samenwerken. Dan weten de kiezers vooraf met welke regering ze het verst komen met hun belangen. Als ik weet dat na de verkiezingen het CDA met de VVD en nu bijvoorbeeld met de PvdA gaat regeren dan weet ik dus zeker dat ik daar nooit op moet stemmen, want dan veranderd er niets.

Als de SP, PvdA, Groen Links met nog een aanvulling komen, dan weet ik dat er iets zal gaan veranderen en het beter zal gaan als met de zakkenvullers van heden.

Dan geven de partijen duidelijkheid aan de kiezer en dan kan de kiezer weer wat vertrouwen terug krijgen in het systeem. Nu weten we dat we voorgelogen worden. De baantjes jagers blijven op hun post en wij blijven achter de feiten aan lopen.

EUROPA

Een verenigd Europa s voor de bureaucraten het ideaal. Ik heb 25 jaar in de export gewerkt over de gehele wereld en nooit enige hinder ondervonden toen Nederland nog Nederland was. In mijn HBS tijd leerden we 3 talen: Frans , Duits en Engels. Nu hebben we bijna een verenigd Europa en je kunt geen HBO-er vinden die Duits of Frans spreekt. Allemaal zijn ze geschoold met een pretpakket en steenkolen-engels. Je ziet nota bene Nederlandse verslaggevers naar Duitsland gaan die onze grootste handels partner aanspreken in Engels.

Zo ook in Afrika waar in vele landen Frans gesproken wordt. Daar zie je de razende reporters de vragen stellen in het Engels omdat ze geen Frans spreken. Nederlanders, met de politici voorop, moeten weer trotse Nederlanders worden, die hun talen spreken en zich kunnen aanpassen en inleven in lokale omstandigheden. Dus eerst goed onderwijs, talen leren, en geen pretpakket met een nietszeggende diploma.

Een verenigd Europa duurt nog 100 jaar. Laten we goed samenwerken met onze Duitse buren. Maak daar weer een verplicht vak van. Een verenigd Europa heeft op dit moment alleen voordelen voor de toerist, de banken en de multinationals. De burger kost het alleen maar geld. De exporteurs die ik ken zijn allen kleinere of middelgrote ondernemers. Allen zonder uitzondering creatief. Die zoeken hun weg in de buurt en over de hele wereld. De Duitsers doen het nog steeds goed omdat ze over de hele wereld exporteren.

Doorgaan met geldverslindende bureaucratie in Brussel is goed voor de werkgelegenheid van de pluche zittende  bureaucraten en politici. Dat parlement gaat nog steeds iedere week op en neer van Brussel naar Straatsburg en geen van die lamballen lost het op. De burger betaalt wel.

Stop die onzin en ga eerst goed samenwerken.

CULTUURVERSCHILLEN

Iedere Nederlander is wel eens naar het buitenland op vakantie geweest. Dus heeft ook iedereen wel gezien dat het met name in Zuid Europa iets anders gaat als in Noord Europa. Mentaliteit, taal, religie, historie enz, daar zijn grote verschillen. Die kun je niet in een paar jaar opzijzetten. De regelgeving in Nederland is de meest idiote ter wereld dus laat staan dat een Duitser, Engelsman of Fransoos dit ook ooit zou willen. Ik heb ervaring met onze ambtenaren van EZ die gewoon zeggen als er in andere landen sprake is van corruptie of omkoperij, dat het niet overal even netjes gaat als in Nederland en dus doe maar mee. Zo zitten er 1000-den bureaucraten in Brussel ieder hun zegje te doen en tezelfdertijd hun riante salaris te incasseren. 

De pers erbij halen? Lees vorige week nog maar eens de krant: een wethouder die sekstapes kijkt, gaat weg met 3 ton, Amarantis directeur krijgt 2,5 ton me enz. enz. Dus al die lui moeten ook nog geld mee krijgen om te vertrekken.

Nee, er moet een pas op de plaats komen inzake een verenigd Europa. Als we zonodig verder moeten met de Euro, dan met die landen waar de minste cultuur verschillen mee zijn.

Laat dan ook maar eens iemand met visie het rotte financieel systeem reorganiseren. Wat roept Pechtoldje ook weer altijd? De overheid is er voor u, u niet voor de overheid? Nou ik weet wel hoeveel ik in de loop der jaren heb moeten bijdragen aan die overheid maar terug gekregen heb ik alleen een partij bureaucratie nog erger als in een communistisch systeem. Los eerst die bureaucratie maar eens op en kom dan maar weer bij  mij.

INZET BIJ DE VERKIEZINGEN.

Laat Europa maar inzet worden van de verkiezingen. Hopelijk worden die baantjesjagers afgestraft. Miljarden bezuinigen is nodig maar de kosten daarvan bij de burger neerleggen is diefstal. Haal dat geld maar bij de veroorzakers van de crisis, de bureaucraten en profiteurs van dat verenigd Europa. Daarmee wordt er weer vertrouwen gekweekt. Kom niet met verhalen over dat miljoenen mensen moeten inleveren. De 1% schatrijken vullen nog steeds hun zakken. Dus laat die maar ''lijden'', dan geven die ook eens een goed voorbeeld.

fredira 14 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

De VDAB heeft moeite mensen in armoede te identificeren.

wat is er in ons landje loos met de armoede?

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Negatief vs. Positief

Het verschil tussen negatieve en positieve mensen

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Nalatigheid ziekenhuizen/zorginstellingen wegens crisis (bezuinigingen)

Het vertrouwen in ziekenhuizen en/of ander zorg instellingen wordt op de proef gesteld

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Het OV en zijn reizigers

Iedereen klaagt over het ov, maar de reizigers zijn ook niet alles!

De 'juiste mensen kennen'

Denken dat je de juiste mensen moet kennen om ergens een succes mee te worden is ouderwetse gedachte en onzin in 2013.

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..