Verkiezingen, waar gaat het over?


Publicatie datum:

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Gesponsorde koppelingen

Gaat Wilders succes halen met anti Europa standpunt? Zal hij het onderwerp immigratie nog aanroeren? Of gaat het over de economie? Een ding is zeker: de economie komt niet op gang als er niet iets grondig gaat veranderen in de hele maatschappij.

EUROPA

Een blind paard kan inmiddels zien dat die E.U strijd is verloren. Na Griekenland, Portugal komen nu Spanje en daarna Italie. Pappen en nathouden helpt niet meer. Hoe kan de Europese burger nou nog vertrouwen hebben in dat gedrocht?  De politici kunnen blijven roepen dat Europa zo belangrijk is maar als de burger aan de bedelstaf gebracht wordt om banken overeind te houden dan zegt die burger, bekijk het maar.

Hij pakt zijn Euro's van de bank en wacht af. Er is nog geen politicus geweest die durft te zeggen dat als er een bankrun komt in Spanje de hele zaak ploft.

En die komt er. De Spanjaarden weten het niet meer, en hebben allemaal gezien hoe de rijke Grieken reeds vanaf dag 1 hun geld veilig gesteld hebben in het buitenland. De gewone Griek is dus de klos. Dat weet nu dus ook de gewone Spanjaard. Ook in Duitsland begint het te rommelen. Niet iedere Duitser wil nog meer betalen aan Europa. En ook als Duitsland een pas op de plaats maakt is het gebeurd met de Euro.

De S.P. had dus gelijk: eerst onderlinge verschillen oplossen, goed samenwerken en pas dan aan een munt denken. Maar nee, we moesten zonodig het grootkapitaal volgen.

IMMIGRATIE

Wilders gooide het altijd op de Islam en hoofddoekjes. En de economische vluchtelingen. Ik denk dat het onderwerp moet zijn'' immigratie in zijn totaliteit''. Ik weet nog dat in de 60-er jaren van de vorige eeuw de Spanjaarden kwamen, daarna de Italianen.In de 70-er jaren kwamen de Turken en Marokkanen. Maar die mensen kwamen niet uit zichzelf. Nee, de grote bedrijven konden moeilijk aan ''goedkope arbeiders'' komen. Veel lager betaalde Nederlanders wilden geen rotwerk doen voor een paar centen. Dus kwamen de ''gastarbeiders''.

Zelfs Den Uyl wilde als socialist hier regels aan verbinden. Maar i.p.v. die zaken goed te regelen werd het belang van het bedrijfsleven voorop gesteld. Maar het vervelende is dat we nu na 35 jaar 1.000.000 moslims hier hebben, waarvan de samenleving de kosten mag dragen. En dat blijft doorgaan: nu halen we de Oost Europeanen binnen om dezelfde redenen als we toen de Spanjaarden en de Turken haalden. En in een Verenigd Europa krijgen we dat nog erger. Die interne migratie is misschien goed voor die tuinder in het Westland, maar als zijn tomaten geplukt zijn, is hij van een probleem verlost en de maatschappij heeft er een bij. De Oost Europeanen die hier al dan niet werkloos zijn, moeten toch wonen en proberen toch een uitkering te krijgen.

Kijk, als we weer slavenarbeid toestaan kunnen we weer concurreren met China, maar dat willen we niet meer.

Zo'n tuinder denkt niet na. Hij investeert miljoenen in zijn bedrijf terwijl hij weet dat hij geen mensen kan krijgen, dat is sluitpost. Als hij mensen goed betaalt ka hij weer wel volk krijgen, maar dan kan hij niks verdienen. Waarom gaat hij niet in Polen kweken?  Waarom wil hij Nederlanders VERPLICHTEN om zijn tomaten te plukken?  Als we die tuinder VERPLICHTEN naar Polen te vertrekken dan heeft hij een hoop commentaar. Toch voordelen voor hem: grond goedkoop, bouw goedkoop, arbeid goedkoop, belasting lager, subsidie enz. Waarom bouwt hij hier nog zo'n bedrijf als hij er de mensen niet voor kan krijgen?

Waarom kijkt Europa niet naar welk product waar het goedkoopst te produceren is, en het beste. Waarom varkens vertransporteren over 1000-den kilometers? Zolang onze bedrijven spreken over loonkosten, begrijp ik niet hoe het dan zit met andere kosten. Zolang we dit soort arbeid hier houden, krijgen we meer immigranten met alle gevolgen van dien.

Ook de socialistische partijen en vakbonden zouden hier veel meer naar moeten kijken. Morgen gaan de Afrikanen de Polen weer vervangen, of de Albanezen de Bulgaren, en we hebben er weer utikeringstrekkers bij.

Strikt immigratie beleid is niet vreemd in de wereld. Kijk maar eens naar Australie. Lokale industrie opbouwen helpt ook lokale economie opbouwen.

Het voorkomt ook dat mensen gaan vluchten naar het westen.

KOSTEN

Ik denk dat de kosten van arbeidsimmigranten heel hoog zijn. De overheid gaat ook hier niet vrijuit. Strikt beleid is niet moeilijk. Als een tuinder zo nodig Polen of Bulgaren wil halen en je staat dat toe, simpel, maak hem dan ook verantwoordelijk voor de tijd dat die Pool of Bulgaar in Nederland is. Dus voor huisvesting volgens de regels, loonbelasting volgens de regels, EN RETOUR VOLGENS DE REGELS.

Blijft de Pool of Bulgaar hier, en komt in de criminaliteit, tuinder betalen.Blijft hij zwart werken en wordt gesnapt, tuinder betalen. Verkeersboete? Tuinder betalen. Kosten landuitzetten? Tuinder betalen. Dan ligt het probleem kosten waar het hoort: bij de veroorzaker.

Klaar. Probleem opgelost. Dan kijkt die tuinder wel uit wie hij hierheen haalt. Dan kan hij beter de lonen wat optrekken zodat hij gemotiveerde Nederlanders krijgt. Zoals de bankiers zeggen: marktconforme salarissen betalen anders zijn we weg. Dat zal dan ook in de tuinbouw moeten.

Er kan overigens ook aannemer staan i.p.v. tuinder hoor. Wettelijk moeilijk zegt u?  Wel toen de identiteits kaart na een juridische uitspraak gratis kon worden afgehaald, was er binnen 1 week nieuwe wetgeving dus het kan wel in tempo.

WILDERS

Ik denk dat Wilders niet gaat stoppen met zijn anti immigratie politiek. Ik denk dat de S.P. en de P.v.d.A zowel als de vakbonden eens goed moeten kijken hoe hier verantwoord mee om te gaan. Wilders zal zijn verhaal goed verkopen. Maar niet hij moet garen spinnen bij dit onderwerp. Hij heeft geen deskundige mensen in zijn partij en krijg net als Fortuin te maken met geluk zoekers. Brinkman was de eerste, er zullen er meer volgen. Voor de socialistische partijen en de vakbonden ligt hier een duidelijke taak, in belang van hun leden. Goede ondernemers willen goed personeel en die willen ook geen geld verdienen over de rug van hun werknemers. Goede ondernemers moeten we zuinig op zijn. En die moeten ook niet opdraaien voor die extra kosten.

fredira 29 mei 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

De voorspellende waarde van de astrologie

Wat zegt een horoscoop

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Kanker een ziekte die gezinnen het heel moeilijk maakt

Het verhaal van een gezin dat vecht tegen die verschikkelijke ziekte (kanker)

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Onbegrip, het leed en de obstructie van een angst stoornis

De onbevangen aandoening

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

Is Jonge onschuldige maagd patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe een jonge onschuldige maagd door een zwangerschap zonder vader veranderde in de patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika.

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Cataract op mijn 39ste.

In mei dit jaar werd bij mij catarat vastgesteld op links. Dit was het gevolg van eeen eerdere netvliesloslating.

Laparoscopisch steriliseren van een teef

Mijn ervaring over het steriliseren van mijn teef.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

Diabetes

Mijn ervaring met diabetes