Verkiezingen, waar gaat het over?


Publicatie datum:

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Gesponsorde koppelingen

Gaat Wilders succes halen met anti Europa standpunt? Zal hij het onderwerp immigratie nog aanroeren? Of gaat het over de economie? Een ding is zeker: de economie komt niet op gang als er niet iets grondig gaat veranderen in de hele maatschappij.

EUROPA

Een blind paard kan inmiddels zien dat die E.U strijd is verloren. Na Griekenland, Portugal komen nu Spanje en daarna Italie. Pappen en nathouden helpt niet meer. Hoe kan de Europese burger nou nog vertrouwen hebben in dat gedrocht?  De politici kunnen blijven roepen dat Europa zo belangrijk is maar als de burger aan de bedelstaf gebracht wordt om banken overeind te houden dan zegt die burger, bekijk het maar.

Hij pakt zijn Euro's van de bank en wacht af. Er is nog geen politicus geweest die durft te zeggen dat als er een bankrun komt in Spanje de hele zaak ploft.

En die komt er. De Spanjaarden weten het niet meer, en hebben allemaal gezien hoe de rijke Grieken reeds vanaf dag 1 hun geld veilig gesteld hebben in het buitenland. De gewone Griek is dus de klos. Dat weet nu dus ook de gewone Spanjaard. Ook in Duitsland begint het te rommelen. Niet iedere Duitser wil nog meer betalen aan Europa. En ook als Duitsland een pas op de plaats maakt is het gebeurd met de Euro.

De S.P. had dus gelijk: eerst onderlinge verschillen oplossen, goed samenwerken en pas dan aan een munt denken. Maar nee, we moesten zonodig het grootkapitaal volgen.

IMMIGRATIE

Wilders gooide het altijd op de Islam en hoofddoekjes. En de economische vluchtelingen. Ik denk dat het onderwerp moet zijn'' immigratie in zijn totaliteit''. Ik weet nog dat in de 60-er jaren van de vorige eeuw de Spanjaarden kwamen, daarna de Italianen.In de 70-er jaren kwamen de Turken en Marokkanen. Maar die mensen kwamen niet uit zichzelf. Nee, de grote bedrijven konden moeilijk aan ''goedkope arbeiders'' komen. Veel lager betaalde Nederlanders wilden geen rotwerk doen voor een paar centen. Dus kwamen de ''gastarbeiders''.

Zelfs Den Uyl wilde als socialist hier regels aan verbinden. Maar i.p.v. die zaken goed te regelen werd het belang van het bedrijfsleven voorop gesteld. Maar het vervelende is dat we nu na 35 jaar 1.000.000 moslims hier hebben, waarvan de samenleving de kosten mag dragen. En dat blijft doorgaan: nu halen we de Oost Europeanen binnen om dezelfde redenen als we toen de Spanjaarden en de Turken haalden. En in een Verenigd Europa krijgen we dat nog erger. Die interne migratie is misschien goed voor die tuinder in het Westland, maar als zijn tomaten geplukt zijn, is hij van een probleem verlost en de maatschappij heeft er een bij. De Oost Europeanen die hier al dan niet werkloos zijn, moeten toch wonen en proberen toch een uitkering te krijgen.

Kijk, als we weer slavenarbeid toestaan kunnen we weer concurreren met China, maar dat willen we niet meer.

Zo'n tuinder denkt niet na. Hij investeert miljoenen in zijn bedrijf terwijl hij weet dat hij geen mensen kan krijgen, dat is sluitpost. Als hij mensen goed betaalt ka hij weer wel volk krijgen, maar dan kan hij niks verdienen. Waarom gaat hij niet in Polen kweken?  Waarom wil hij Nederlanders VERPLICHTEN om zijn tomaten te plukken?  Als we die tuinder VERPLICHTEN naar Polen te vertrekken dan heeft hij een hoop commentaar. Toch voordelen voor hem: grond goedkoop, bouw goedkoop, arbeid goedkoop, belasting lager, subsidie enz. Waarom bouwt hij hier nog zo'n bedrijf als hij er de mensen niet voor kan krijgen?

Waarom kijkt Europa niet naar welk product waar het goedkoopst te produceren is, en het beste. Waarom varkens vertransporteren over 1000-den kilometers? Zolang onze bedrijven spreken over loonkosten, begrijp ik niet hoe het dan zit met andere kosten. Zolang we dit soort arbeid hier houden, krijgen we meer immigranten met alle gevolgen van dien.

Ook de socialistische partijen en vakbonden zouden hier veel meer naar moeten kijken. Morgen gaan de Afrikanen de Polen weer vervangen, of de Albanezen de Bulgaren, en we hebben er weer utikeringstrekkers bij.

Strikt immigratie beleid is niet vreemd in de wereld. Kijk maar eens naar Australie. Lokale industrie opbouwen helpt ook lokale economie opbouwen.

Het voorkomt ook dat mensen gaan vluchten naar het westen.

KOSTEN

Ik denk dat de kosten van arbeidsimmigranten heel hoog zijn. De overheid gaat ook hier niet vrijuit. Strikt beleid is niet moeilijk. Als een tuinder zo nodig Polen of Bulgaren wil halen en je staat dat toe, simpel, maak hem dan ook verantwoordelijk voor de tijd dat die Pool of Bulgaar in Nederland is. Dus voor huisvesting volgens de regels, loonbelasting volgens de regels, EN RETOUR VOLGENS DE REGELS.

Blijft de Pool of Bulgaar hier, en komt in de criminaliteit, tuinder betalen.Blijft hij zwart werken en wordt gesnapt, tuinder betalen. Verkeersboete? Tuinder betalen. Kosten landuitzetten? Tuinder betalen. Dan ligt het probleem kosten waar het hoort: bij de veroorzaker.

Klaar. Probleem opgelost. Dan kijkt die tuinder wel uit wie hij hierheen haalt. Dan kan hij beter de lonen wat optrekken zodat hij gemotiveerde Nederlanders krijgt. Zoals de bankiers zeggen: marktconforme salarissen betalen anders zijn we weg. Dat zal dan ook in de tuinbouw moeten.

Er kan overigens ook aannemer staan i.p.v. tuinder hoor. Wettelijk moeilijk zegt u?  Wel toen de identiteits kaart na een juridische uitspraak gratis kon worden afgehaald, was er binnen 1 week nieuwe wetgeving dus het kan wel in tempo.

WILDERS

Ik denk dat Wilders niet gaat stoppen met zijn anti immigratie politiek. Ik denk dat de S.P. en de P.v.d.A zowel als de vakbonden eens goed moeten kijken hoe hier verantwoord mee om te gaan. Wilders zal zijn verhaal goed verkopen. Maar niet hij moet garen spinnen bij dit onderwerp. Hij heeft geen deskundige mensen in zijn partij en krijg net als Fortuin te maken met geluk zoekers. Brinkman was de eerste, er zullen er meer volgen. Voor de socialistische partijen en de vakbonden ligt hier een duidelijke taak, in belang van hun leden. Goede ondernemers willen goed personeel en die willen ook geen geld verdienen over de rug van hun werknemers. Goede ondernemers moeten we zuinig op zijn. En die moeten ook niet opdraaien voor die extra kosten.

fredira 29 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Case Wilders

Een korte beschouwing van de rechtszaak tegen Wilders.

Stemadvies van Johan Derksen

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

De voorspellende waarde van de astrologie

Wat zegt een horoscoop

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..