Waar koop je de babyspullen?


Publicatie datum:

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Gesponsorde koppelingen

Het is heel wat, je bent net papa of mama geworden en dan? Krijgt je kind borstvoeding of flesvoeding? Koop je de Aldi-luiers of toch de Pampers? En welke billen-doekjes zijn het beste? 

Het beste is, is dat je verschillende merken probeert. Zelf heb ik mijn zoontje flesvoeding, Friso, gegeven. Hij krijgt de luiers van de AH en de billen-doekjes haal ik bij de Action. Het heeft even geduurt voor wij de ideale producten hadden gevonden, althans ideaal voor ons. 

Voeding.
In het begin wilde ik heel graag borstvoeding geven aan mijn zoontje, maar door de borstoperatie, zat die optie er niet meer in. Aanvankelijk kozen wij voor Nutrilon. Maar aangezien onze kleine man bleef spugen, zijn we na overleg met het consultatie bureau overgestapt op Friso Comfort. Die is speciaal voor tegen Spugen en Krampjes. Die werkte erg goed en hij gaf geen melk meer terug.We maakten zelfs zijn papje, met de Friso Comfort. Bovendien is de Friso, zelfs de "speciale"melk, goedkoper dan Nutrilon. Het vaakst kochten we deze bij de Kruidvat. Simpelweg omdat die daar goedkoper was dan bij AH of Etos. Plus de Kruidvat heeft vaak mooie aanbiedingen wat de voeding betreft.

Luiers.
 
De eerste luiers die onze zoon droeg, waren Pampers. Daar zijn we van begin af aan, niet erg enthousiast over geweest. Aangezien hij veel dronk, en nog steeds doet, plast hij ook veel. En onze ervaring was, dat hij erg snel doorlekte. Vooral als hij ook gepoept had. En het laatste waar je zin in hebt, is om midden in de nacht je kind te moeten omkleden. Dus stapten we al snel over naar de luiers van het Kruidvat. Deze luiers had ik al ervaring mee, doordat ik op verschillende kinderdag verblijven heb gewerkt. Deze lekte niet door, bleven netjes op hun plek zitten en het belangrijkste: ze irriteerden het huidje niet. Toen onze zoon geen flesvoeding meer kreeg, moesten we telkens de stad in naar het Kruidvat om luiers te halen. Het werd een beetje omslachtig. Dus onze volgende keuze, op dat moment een logische keuze, de luiers van de Aldi. Want daar gingen we toch onze wekelijkse boodschappen halen. Ook daar kwamen we snel achter, dat het niet de juiste luiers waren voor onze zoon. Hij kreeg zeer snel geïrriteerde billetjes en hij lekte ook weer regelmatig door. We gingen eens dichter bij huis kijken en kwamen uit bij AH. We dachten: We proberen het eens en anders lopen we wel weer telkens naar het Kruidvat. Over de luiers van het AH huismerk zijn we erg tevreden. Ze blijven mooi zitten, goede pasvorm en een goed absorberend vermogen. En qua prijs zijn ze even duur als bij het Kruidvat. Hij draagt inmiddels de Maxi Plus en we zijn nog steeds tevreden.

Billen-doekjes.
 
Om de billen-doekjes van de Action te kiezen, was in het begin geen bewuste keuze. Ik kwam ze toevallig tegen en dacht: laten we die maar eens proberen. Qua prijs-kwaliteit verhouding, zijn er ZEER te vreden. Je betaalt 96 cent voor 90 doekjes. Terwijl de billen-doekjes ergens anders, verkocht worden voor 1,79 per 68 doekjes. Ja we zijn best prijs bewust, als je kijkt naar de artikelen die we kopen, maar als blijkt dat het product niet voldoet, dat stappen er net zo makkelijk van af. De doekjes van de Action, zijn in de loop der tijd verbeterd. Waar eerst het pakje werd dicht gehouden met een plakkertje, zit er nu inmiddels een dekseltje op. Waardoor ze langer vochtig blijven en hoe vochtiger, des te makkelijker is het schoon te maken. Aangezien onze zoon ze kon verdragen en wij er erg tevreden over waren, hebben we eigenlijk nooit verder gekeken wat doekjes betreft. Een enkele keer, pakken we de iets duurdere billen-doekjes van de Action, maar dan enkel en alleen omdat de Teddy-Care ( zo heet het merk) uitverkocht is. Wat ik ook kan aanraden, zijn de geparfumeerde luierzakjes. Die zijn bij verschillende winkels te krijgen, maar wederom, bij de Action gewoon goedkoper.

 

Zoals je kunt lezen heeft het voor ons even geduurd, eer we wisten welke producten voor ons het beste en het fijnste waren. Wat dit alles betreft mogen we van geluk spreken, dat onze zoon geen gevoelig huidje heeft. 
Zoals ik al eerder zei: Je kunt het beste, verschillende merken uit proberen. Dan kom je er van zelf wel achter wat het beste bij jouw kindje past. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

toevoeging aan het nurture/nature-debat

betoog over de stelling “De sociale situatie is bepalend voor het gedrag en het oordeelsvermogen van een individu”

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Aandacht en Interesse.

Aandacht en Interesse zijn twee belangrijke activiteiten in ons leven.

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Psychose

Wat is een psychose?