Waar koop je de babyspullen?


Publicatie datum:

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Gesponsorde koppelingen

Het is heel wat, je bent net papa of mama geworden en dan? Krijgt je kind borstvoeding of flesvoeding? Koop je de Aldi-luiers of toch de Pampers? En welke billen-doekjes zijn het beste? 

Het beste is, is dat je verschillende merken probeert. Zelf heb ik mijn zoontje flesvoeding, Friso, gegeven. Hij krijgt de luiers van de AH en de billen-doekjes haal ik bij de Action. Het heeft even geduurt voor wij de ideale producten hadden gevonden, althans ideaal voor ons. 

Voeding.
In het begin wilde ik heel graag borstvoeding geven aan mijn zoontje, maar door de borstoperatie, zat die optie er niet meer in. Aanvankelijk kozen wij voor Nutrilon. Maar aangezien onze kleine man bleef spugen, zijn we na overleg met het consultatie bureau overgestapt op Friso Comfort. Die is speciaal voor tegen Spugen en Krampjes. Die werkte erg goed en hij gaf geen melk meer terug.We maakten zelfs zijn papje, met de Friso Comfort. Bovendien is de Friso, zelfs de "speciale"melk, goedkoper dan Nutrilon. Het vaakst kochten we deze bij de Kruidvat. Simpelweg omdat die daar goedkoper was dan bij AH of Etos. Plus de Kruidvat heeft vaak mooie aanbiedingen wat de voeding betreft.

Luiers.
 
De eerste luiers die onze zoon droeg, waren Pampers. Daar zijn we van begin af aan, niet erg enthousiast over geweest. Aangezien hij veel dronk, en nog steeds doet, plast hij ook veel. En onze ervaring was, dat hij erg snel doorlekte. Vooral als hij ook gepoept had. En het laatste waar je zin in hebt, is om midden in de nacht je kind te moeten omkleden. Dus stapten we al snel over naar de luiers van het Kruidvat. Deze luiers had ik al ervaring mee, doordat ik op verschillende kinderdag verblijven heb gewerkt. Deze lekte niet door, bleven netjes op hun plek zitten en het belangrijkste: ze irriteerden het huidje niet. Toen onze zoon geen flesvoeding meer kreeg, moesten we telkens de stad in naar het Kruidvat om luiers te halen. Het werd een beetje omslachtig. Dus onze volgende keuze, op dat moment een logische keuze, de luiers van de Aldi. Want daar gingen we toch onze wekelijkse boodschappen halen. Ook daar kwamen we snel achter, dat het niet de juiste luiers waren voor onze zoon. Hij kreeg zeer snel geïrriteerde billetjes en hij lekte ook weer regelmatig door. We gingen eens dichter bij huis kijken en kwamen uit bij AH. We dachten: We proberen het eens en anders lopen we wel weer telkens naar het Kruidvat. Over de luiers van het AH huismerk zijn we erg tevreden. Ze blijven mooi zitten, goede pasvorm en een goed absorberend vermogen. En qua prijs zijn ze even duur als bij het Kruidvat. Hij draagt inmiddels de Maxi Plus en we zijn nog steeds tevreden.

Billen-doekjes.
 
Om de billen-doekjes van de Action te kiezen, was in het begin geen bewuste keuze. Ik kwam ze toevallig tegen en dacht: laten we die maar eens proberen. Qua prijs-kwaliteit verhouding, zijn er ZEER te vreden. Je betaalt 96 cent voor 90 doekjes. Terwijl de billen-doekjes ergens anders, verkocht worden voor 1,79 per 68 doekjes. Ja we zijn best prijs bewust, als je kijkt naar de artikelen die we kopen, maar als blijkt dat het product niet voldoet, dat stappen er net zo makkelijk van af. De doekjes van de Action, zijn in de loop der tijd verbeterd. Waar eerst het pakje werd dicht gehouden met een plakkertje, zit er nu inmiddels een dekseltje op. Waardoor ze langer vochtig blijven en hoe vochtiger, des te makkelijker is het schoon te maken. Aangezien onze zoon ze kon verdragen en wij er erg tevreden over waren, hebben we eigenlijk nooit verder gekeken wat doekjes betreft. Een enkele keer, pakken we de iets duurdere billen-doekjes van de Action, maar dan enkel en alleen omdat de Teddy-Care ( zo heet het merk) uitverkocht is. Wat ik ook kan aanraden, zijn de geparfumeerde luierzakjes. Die zijn bij verschillende winkels te krijgen, maar wederom, bij de Action gewoon goedkoper.

 

Zoals je kunt lezen heeft het voor ons even geduurd, eer we wisten welke producten voor ons het beste en het fijnste waren. Wat dit alles betreft mogen we van geluk spreken, dat onze zoon geen gevoelig huidje heeft. 
Zoals ik al eerder zei: Je kunt het beste, verschillende merken uit proberen. Dan kom je er van zelf wel achter wat het beste bij jouw kindje past. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

De VDAB heeft moeite mensen in armoede te identificeren.

wat is er in ons landje loos met de armoede?

Wie zit er achter dat masker?

een betoog over het al dan niet invoeren van een boerkaverbod in Nederland.

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Uitzendbureau's: kunnen ze je écht aan werk helpen?

Lekker makkelijk: zij zoeken werk voor je, terwijl jij leuke dingen kan doen... Maar werkt dit systeem nog wel?

17 dagen rondtrekken door Thailand: prachtig!!!

Rondtrekkend door Thailand hebben we 17 dagen met de mond open gelopen van verbazing.

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

worden we bedot op veilingsites

Worden we bedot op veilingsites en hoe kan je ermee omgaan

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Doorgaan na overlijden door zelfmoord...

Als je iemand hebt verloren aan zelfmoord, lijkt alles donker en grauw....

Keuzes maken

Ik ga niet graag naar school, en dat heeft consequenties.

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Tussen wal en schip, hoera een uitkering...

Van een carrière en een goed inkomen naar een plaats in de rij bij de voedselbank

Werk of hobby?!

Wat is er nou eigenlijk leuker, als je van je werk ook je hobby kan maken?