Waar koop je de babyspullen?


Publicatie datum:

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Gesponsorde koppelingen

Het is heel wat, je bent net papa of mama geworden en dan? Krijgt je kind borstvoeding of flesvoeding? Koop je de Aldi-luiers of toch de Pampers? En welke billen-doekjes zijn het beste? 

Het beste is, is dat je verschillende merken probeert. Zelf heb ik mijn zoontje flesvoeding, Friso, gegeven. Hij krijgt de luiers van de AH en de billen-doekjes haal ik bij de Action. Het heeft even geduurt voor wij de ideale producten hadden gevonden, althans ideaal voor ons. 

Voeding.
In het begin wilde ik heel graag borstvoeding geven aan mijn zoontje, maar door de borstoperatie, zat die optie er niet meer in. Aanvankelijk kozen wij voor Nutrilon. Maar aangezien onze kleine man bleef spugen, zijn we na overleg met het consultatie bureau overgestapt op Friso Comfort. Die is speciaal voor tegen Spugen en Krampjes. Die werkte erg goed en hij gaf geen melk meer terug.We maakten zelfs zijn papje, met de Friso Comfort. Bovendien is de Friso, zelfs de "speciale"melk, goedkoper dan Nutrilon. Het vaakst kochten we deze bij de Kruidvat. Simpelweg omdat die daar goedkoper was dan bij AH of Etos. Plus de Kruidvat heeft vaak mooie aanbiedingen wat de voeding betreft.

Luiers.
 
De eerste luiers die onze zoon droeg, waren Pampers. Daar zijn we van begin af aan, niet erg enthousiast over geweest. Aangezien hij veel dronk, en nog steeds doet, plast hij ook veel. En onze ervaring was, dat hij erg snel doorlekte. Vooral als hij ook gepoept had. En het laatste waar je zin in hebt, is om midden in de nacht je kind te moeten omkleden. Dus stapten we al snel over naar de luiers van het Kruidvat. Deze luiers had ik al ervaring mee, doordat ik op verschillende kinderdag verblijven heb gewerkt. Deze lekte niet door, bleven netjes op hun plek zitten en het belangrijkste: ze irriteerden het huidje niet. Toen onze zoon geen flesvoeding meer kreeg, moesten we telkens de stad in naar het Kruidvat om luiers te halen. Het werd een beetje omslachtig. Dus onze volgende keuze, op dat moment een logische keuze, de luiers van de Aldi. Want daar gingen we toch onze wekelijkse boodschappen halen. Ook daar kwamen we snel achter, dat het niet de juiste luiers waren voor onze zoon. Hij kreeg zeer snel geïrriteerde billetjes en hij lekte ook weer regelmatig door. We gingen eens dichter bij huis kijken en kwamen uit bij AH. We dachten: We proberen het eens en anders lopen we wel weer telkens naar het Kruidvat. Over de luiers van het AH huismerk zijn we erg tevreden. Ze blijven mooi zitten, goede pasvorm en een goed absorberend vermogen. En qua prijs zijn ze even duur als bij het Kruidvat. Hij draagt inmiddels de Maxi Plus en we zijn nog steeds tevreden.

Billen-doekjes.
 
Om de billen-doekjes van de Action te kiezen, was in het begin geen bewuste keuze. Ik kwam ze toevallig tegen en dacht: laten we die maar eens proberen. Qua prijs-kwaliteit verhouding, zijn er ZEER te vreden. Je betaalt 96 cent voor 90 doekjes. Terwijl de billen-doekjes ergens anders, verkocht worden voor 1,79 per 68 doekjes. Ja we zijn best prijs bewust, als je kijkt naar de artikelen die we kopen, maar als blijkt dat het product niet voldoet, dat stappen er net zo makkelijk van af. De doekjes van de Action, zijn in de loop der tijd verbeterd. Waar eerst het pakje werd dicht gehouden met een plakkertje, zit er nu inmiddels een dekseltje op. Waardoor ze langer vochtig blijven en hoe vochtiger, des te makkelijker is het schoon te maken. Aangezien onze zoon ze kon verdragen en wij er erg tevreden over waren, hebben we eigenlijk nooit verder gekeken wat doekjes betreft. Een enkele keer, pakken we de iets duurdere billen-doekjes van de Action, maar dan enkel en alleen omdat de Teddy-Care ( zo heet het merk) uitverkocht is. Wat ik ook kan aanraden, zijn de geparfumeerde luierzakjes. Die zijn bij verschillende winkels te krijgen, maar wederom, bij de Action gewoon goedkoper.

 

Zoals je kunt lezen heeft het voor ons even geduurd, eer we wisten welke producten voor ons het beste en het fijnste waren. Wat dit alles betreft mogen we van geluk spreken, dat onze zoon geen gevoelig huidje heeft. 
Zoals ik al eerder zei: Je kunt het beste, verschillende merken uit proberen. Dan kom je er van zelf wel achter wat het beste bij jouw kindje past. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Partner van een diabeet

Leven met een Diabeet, een vergeten groep.

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Tussen wal en schip, hoera een uitkering...

Van een carrière en een goed inkomen naar een plaats in de rij bij de voedselbank

De Joden in de Johannes Passion

Een onderzoek naar anti- Semitisme in de vertaalde Nieuwe Testament boeken

Cataract op mijn 39ste.

In mei dit jaar werd bij mij catarat vastgesteld op links. Dit was het gevolg van eeen eerdere netvliesloslating.

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Dyslexie en Rechten samen?

Kan iemand met dyslexie de opleiding rechten volgen? Gaat dat goed?

Leven in angst of leven in liefde?

Een artikel over hoe angst ons van de naastenliefde afhoud, en de liefde juist alle angst overwint.

Nalatigheid ziekenhuizen/zorginstellingen wegens crisis (bezuinigingen)

Het vertrouwen in ziekenhuizen en/of ander zorg instellingen wordt op de proef gesteld

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

Broer & Zus

De broer-zus relatie is een levenslange relatie die we niet kunnen kiezen en ons gegeven wordt.

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.