Waar koop je de babyspullen?


Publicatie datum:

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Gesponsorde koppelingen

Het is heel wat, je bent net papa of mama geworden en dan? Krijgt je kind borstvoeding of flesvoeding? Koop je de Aldi-luiers of toch de Pampers? En welke billen-doekjes zijn het beste? 

Het beste is, is dat je verschillende merken probeert. Zelf heb ik mijn zoontje flesvoeding, Friso, gegeven. Hij krijgt de luiers van de AH en de billen-doekjes haal ik bij de Action. Het heeft even geduurt voor wij de ideale producten hadden gevonden, althans ideaal voor ons. 

Voeding.
In het begin wilde ik heel graag borstvoeding geven aan mijn zoontje, maar door de borstoperatie, zat die optie er niet meer in. Aanvankelijk kozen wij voor Nutrilon. Maar aangezien onze kleine man bleef spugen, zijn we na overleg met het consultatie bureau overgestapt op Friso Comfort. Die is speciaal voor tegen Spugen en Krampjes. Die werkte erg goed en hij gaf geen melk meer terug.We maakten zelfs zijn papje, met de Friso Comfort. Bovendien is de Friso, zelfs de "speciale"melk, goedkoper dan Nutrilon. Het vaakst kochten we deze bij de Kruidvat. Simpelweg omdat die daar goedkoper was dan bij AH of Etos. Plus de Kruidvat heeft vaak mooie aanbiedingen wat de voeding betreft.

Luiers.
 
De eerste luiers die onze zoon droeg, waren Pampers. Daar zijn we van begin af aan, niet erg enthousiast over geweest. Aangezien hij veel dronk, en nog steeds doet, plast hij ook veel. En onze ervaring was, dat hij erg snel doorlekte. Vooral als hij ook gepoept had. En het laatste waar je zin in hebt, is om midden in de nacht je kind te moeten omkleden. Dus stapten we al snel over naar de luiers van het Kruidvat. Deze luiers had ik al ervaring mee, doordat ik op verschillende kinderdag verblijven heb gewerkt. Deze lekte niet door, bleven netjes op hun plek zitten en het belangrijkste: ze irriteerden het huidje niet. Toen onze zoon geen flesvoeding meer kreeg, moesten we telkens de stad in naar het Kruidvat om luiers te halen. Het werd een beetje omslachtig. Dus onze volgende keuze, op dat moment een logische keuze, de luiers van de Aldi. Want daar gingen we toch onze wekelijkse boodschappen halen. Ook daar kwamen we snel achter, dat het niet de juiste luiers waren voor onze zoon. Hij kreeg zeer snel geïrriteerde billetjes en hij lekte ook weer regelmatig door. We gingen eens dichter bij huis kijken en kwamen uit bij AH. We dachten: We proberen het eens en anders lopen we wel weer telkens naar het Kruidvat. Over de luiers van het AH huismerk zijn we erg tevreden. Ze blijven mooi zitten, goede pasvorm en een goed absorberend vermogen. En qua prijs zijn ze even duur als bij het Kruidvat. Hij draagt inmiddels de Maxi Plus en we zijn nog steeds tevreden.

Billen-doekjes.
 
Om de billen-doekjes van de Action te kiezen, was in het begin geen bewuste keuze. Ik kwam ze toevallig tegen en dacht: laten we die maar eens proberen. Qua prijs-kwaliteit verhouding, zijn er ZEER te vreden. Je betaalt 96 cent voor 90 doekjes. Terwijl de billen-doekjes ergens anders, verkocht worden voor 1,79 per 68 doekjes. Ja we zijn best prijs bewust, als je kijkt naar de artikelen die we kopen, maar als blijkt dat het product niet voldoet, dat stappen er net zo makkelijk van af. De doekjes van de Action, zijn in de loop der tijd verbeterd. Waar eerst het pakje werd dicht gehouden met een plakkertje, zit er nu inmiddels een dekseltje op. Waardoor ze langer vochtig blijven en hoe vochtiger, des te makkelijker is het schoon te maken. Aangezien onze zoon ze kon verdragen en wij er erg tevreden over waren, hebben we eigenlijk nooit verder gekeken wat doekjes betreft. Een enkele keer, pakken we de iets duurdere billen-doekjes van de Action, maar dan enkel en alleen omdat de Teddy-Care ( zo heet het merk) uitverkocht is. Wat ik ook kan aanraden, zijn de geparfumeerde luierzakjes. Die zijn bij verschillende winkels te krijgen, maar wederom, bij de Action gewoon goedkoper.

 

Zoals je kunt lezen heeft het voor ons even geduurd, eer we wisten welke producten voor ons het beste en het fijnste waren. Wat dit alles betreft mogen we van geluk spreken, dat onze zoon geen gevoelig huidje heeft. 
Zoals ik al eerder zei: Je kunt het beste, verschillende merken uit proberen. Dan kom je er van zelf wel achter wat het beste bij jouw kindje past. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Verkeerd zelfbeeld door schoonheidsideaal?

Als kind begint het al, je wordt doodgegooid met allerlei afbeeldingen en foto’s van perfecte mensen.

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

Gratis openbaar vervoer

Waarom zou je niets eens nadenken wat de gevolgen zouden zijn als je het openbaar vervoer gratis zou maken?

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Hormonen of ongewenst gedrag?!

Als je zwanger bent spreekt ineens iedereen zijn mening over je uit. Moeten we dit maar standaard leuk vinden?

Ouders en schoolregels

Hoe zouden ouders met schoolregels om moeten gaan.

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

plooitjes en rimpeltjes

HELP we worden oud(er).

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Onbegrip, het leed en de obstructie van een angst stoornis

De onbevangen aandoening

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

Dommer dankzij technologie

Voor alles heb je tegenwoordig een electronisch hulpmidddel. Maar is dat nu wel zo handig?

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Leven met/na de ziekte van Pfeiffer.

Hoe verder leven met de diagnose Pfeiffer. Mijn mening en ervaringen die verschillende huisarsten niet delen