Wachtgeldregeling


Publicatie datum:

Het kabinet wil haast maken met versobering va deze regeling.

Gesponsorde koppelingen

De regelmatige lezer van fredira artikelen weet inmiddels wel hoezeer ik deze verspilling haat. Al deze ''deskundige'' bestuurders die nog jarenlang teren op de samenleving, hetzij via deze regeling, hetzij via weer een baantje in de publieke sector.

RAAD VAN STATE.

De Raad van State vindt dat de voorgestelde versobering van de wachtgeldregeling moet worden heroverwogen. Hoe is het mogelijk? Die versobering wil al niets zeggen, laat staan dat de huidige regeling gehandhaafd moet worden. Weer een voorbeeld hoe de ''deskundigen'' en ''politici'' de burger minachten. Overal moet de burger de buikriem aanhalen en er moet bezuinigd en hervormd worden. En deze lieden die ons landje besturen mogen gewoon doorgaan met hun eigen belang. Wat een brutaliteit. Dit geeft weer aan welk soort mensen er in bestuurlijk Nederland ronddwalen. Dat is het volk wat ook weer terecht komt bij de publiek sector na hun ambtelijke carriere bij de overheid. Vrijwel geen van deze lamballen zal een baan kunnen krijgen in het bedrijfsleven want wat ''kunnen'' ze nou eigenlijk? Enkele uitzonderingen daargelaten blijven deze lieden in de publieke sector functioneren, bij voorkeur in een bestuursfunctie, tegen wederom een riante vergoeding. Dat is dan ook de reden dat het bij zorgcentra, vervoersbedrijven, ziekenhuizen, verzekeringsbedrijven, woningcorporaties allemaal fout loopt. Doordat die lieden nooit gepresteerd MOETEN hebben, en wel altijd zekerheid van inkomen, denken ze iets te kunnen maar in de praktijk blijken ze van toeten noch blazen te weten. Wel zeggen ze allemaal: we zoeken iets nieuws, een nieuwe uitdaging!

WACHTGELD REGELING

Het bekleden van een politiek ambt is een onzeker beroep. Dat is de reden waarom die wachtgeldregeling er is. Dezelfde heren die dit uitgevonden hebben staan te roepen dat de werknemer flexibel moet zijn: die moet zonder pardon ontslagen kunnen worden en nog maar 2 jaar WW uitkering krijgen. Hoezo onzeker beroep voor bureaucraten?

Hoeveel is die wachtgeldregeling eigenlijk? Voor elk jaar van zijn functie heeft hij recht op een minimum van 2 jaar en een maximum van 4 jaar. Het eerste jaar bedraagt het wachtgeld 80 % van het laatst verdiende salaris, daarna 70 %. Iemand van 55 jaar die de afgelopen 12 jaren meer als 10 jaar zijn ambt bekleed heeft, heeft recht op wachtgeld tot zijn pensioen. Accepteert hij toch een baan voor minder salais, wordt hij aangevuld.  Kortom: al deze lieden zijn voor de rest van hun leven per definitie onder de pannen met een uitstekend inkomen. Dat is nog eens wat anders als de gewone werknemer. Maar ja, verschil moet er zijn nietwaar? VVD Kamerlid Willebrord van Beek vindt dit geen riante regeling. Hoe zou het toch komen dat dit soort lieden een Bijstandsuitkering of WAO uitkering wel altijd riant vinden?

NIEUWE UITDAGING.

Van deze gegevens kunnen we allemaal aflezen waarom we in de praktijk met zo'n waterhoofd van een overheid zitten. Deze lieden vinden van zichzelf dat ze zo goed zijn dat ze elke uitdaging aankunnen. Ze hebben eerst jarenlang tussen dezelfde soort bureaucraten ''gewerkt'' en dan lopen ze naar een nieuwe uitdaging: bestuurder in de publieke sector. Dan kunnen ze daar weer op kosten van de belastingbetaler ergens iets ''opdoen'', terwijl ze tot op dat moment nul risico gehad hebben en hetzij door de wachtgeldregeling, ofwel weer een riant salaris voor hun toekomst ook weer gezekerd zijn. En die lieden weten zogezegd wat goed voor de burger is: een Verenigd Europa, de Euro, bezuinigingen enz.

WONING CORPORATIES.

Weer 2 woningcorporaties, Wooninvest in Leidschendam en Portaal in Baarn hebben onverantwoorde risico's genomen met derivaten = speculeren op de rente visie. Bij zo'n corporatie werkt gegarandeerd geen ondernemer. Dat zijn allemaal lieden als op wachtgeld staande bureaucraten, ex wethouders, hoge ambtenaren, accountants o.i.d. En allemaal vinden zij hun riante salaris verantwoord. Daar hoeft niet op bezuinigd te worden. Die mannen doen ook nooit iets fout. Er is voor hun gedrag of handelwijze altijd een excuus. Onze hele samenleving is verziekt door dit soort mensen. Mijn corporatie stuurt dure folders over goedkope energie kopen via hen, huren auto's via hen en ''opleuken'' van de buurt samen met hen. Maar een goede sociale huurwoning bouwen voor een prijs die Jan Modaal kan betalen lukt ze niet. Evenmin de juiste service te geven aan hun betalende klanten. Het blijkt dat 94 % van de corporaties dergelijke speculaties met derivaten heeft gedaan. Toch noemen die directies dat de corporaties goed gemanaged zijn. Och, gaat het fout, dan maar weer de hand ophouden bij de overheid, want de belastingbetaler zal de rekening wel weer betalen.

PARLEMENT.

Het Parlement zou een afspiegeling van de samenleving moeten zijn. Het enige wat ik wel eens hoor is dat er meer vrouwen in de Kamer moeten. Maar er zouden meer diverse mensen in moeten: studenten, middenstanders, werknemers, boeren, zelfstandig ondernemers, verpleegsters, leraren enz. Maar wat zit er nu? Allemaal door de partijen opgeleide mensen met een bepaalde studie, en mediatraining. Ze leren hoe te stemmen in belang van hun partij of fractie. Maar in de maatschappij hebben ze niet gestaan, enkel uitzonderingen daargelaten. Er moeten gewoon wat meer praktijkgerichte mensen in de Kamer komen, die met hun poten in de strond gestaan hebben. En die niet alleen geinteresseerd zijn in televisie optreden. Maar mannen die bereid zijn risico te lopen. Motivatie hebben en niet in eerste instantie aan hun eigen zak denken. Pas dan kan er iets positief veranderen. Ik heb genoeg van die zakkenvullers.

fredira  13 juni 2012.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Gratis openbaar vervoer

Waarom zou je niets eens nadenken wat de gevolgen zouden zijn als je het openbaar vervoer gratis zou maken?

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Discobollen

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

Eerste kamer; blok aan het been van snelle besluitvorming

Lees hier waarom de Eerste Kamer moet worden afgeschaft.

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

christelijk artikel hoe om te gaan met andermans verdriet

Dit artikel gaat over het omgaan met het verdriet van een ander. Wat te zeggen...of juist niet?

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Stoppen met roken

Mijn ervaring over stoppen met roken.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.