Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?


Publicatie datum:

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Gesponsorde koppelingen

Hoe lang moet je zitten voor een moord die je begaan hebt? Hoeveel boete moet je betalen voor die auto die je gestolen hebt? Hoelang krijg je verpleging in TBS voor een kind die je seksueel misbruikt hebt?

Het stoor mij regelmatig die woorden van veel mensen "Nederland is veel te soft...de straffen moeten veel hoger!!!"

Stel dat je je levenlang gigantisch getreiterd wordt door je ouders en nooit ook maar een complimentje gekregen hebt alleen maar straf. Dat je ouders je nooit verteld hebben dat je een lief kind bent en dat ze van je houden, dat ze je nooit eens een beloning geven voor die 8 die je op school hebt gekregen voor rekenen of wiskunde maar alleen maar hoort "Mwah...had beter gekund!" Dat je ouders op je 18e meedelen dat het tijd is om op jezelf te wonen want je hebt al genoeg gekost zowel financieel als hun tijd die ze in je hebben moeten steken. Dat je eigenlijk niet gewenst was want je vader was tijdens de seks vergeten zijn condoom om te doen of je moeder was dronken.

Tuurlijk is dit een rotleven die je achter de rug hebt en dat je het vertrouwen in je naaste familieleden kwijt bent geloof ik best en dat je niet weet wat echte liefde is kan ik ook begrijpen. Dat je met jezelf in de knoop zit en een hekel aan jezelf hebt ook maar wat heeft dit te maken met het feit dat je een meisje van haar fiets hebt getrokken en haar tegen haar wil in verkracht hebt en tenslotte maar voor dood hebt achtergelaten waarna ze sterft en dood gevonden wordt? (Om maar een voorbeeld te noemen).

Het gebeurd echt, als ouder van een verkracht en vermoord meisje zit je gespannen in de rechtszaal je eigen op te winden als je de advocaat de dader vragen over zijn ontwrichte jeugd, dat dit misschien de oorzaak is dat jouw kind door die persoon gewoon mishandeld en vermoord is. Wat moet je nu als ouder? Medelijden krijgen en verdriet dat hij/zij dit allemaal heeft moeten meemaken en dat het begrijpelijk is dat hij/zij je kind op brute wijze van je heeft afgenomen? Dat je genoegen neemt met 3 jaar TBS met dwangverpleging? Tenslotte ben jij als ouder wel je kind kwijt en die krijg je nooit meer terug. Een kind die je als moeder zelf gedragen hebt en borstvoeding gegeven hebt, die je hebt leren lopen en praten en naar school gebracht hebt en waar je die nog vrolijk ziet rondrennen in de tuin met speelgoed op die videoband die je nu regelmatig afspeelt. Goed dat je dat gedaan hebt vroeger want nu heb je tenminste nog het idee dat je kind er nog een beetje is.

Wat heeft vechten voor een langere gevangenisstraf nu voor zin? Het enige voordeel van levenslang is dat de dader geen gevaar meer voor anderen kan zijn maar voorlopig zit de dader veilig in een cel die bewaakt wordt en jij niet. De dader heeft gratis onderdak met gratis eten en gratis internet en gratis TV - DVD en jij niet. De dader is misschien geen familielid door een moord verloren en jij wel. De dader krijgt therapie cadeau en jij misschien.

Er is geen straf hoog genoeg voor deze mensen. Je kan ze levenslang opsluiten in een cel of isoleercel, levenslang therapie geven maar ooit als ze weer vrij zijn vallen deze mensen weer in herhaling is al zo vaak gebleken. Het is zelfs zo dat soortgelijke daders zelfs strafvermindering krijgen bij het blijken van spijt of goed gedrag. Waar hebben deze mensen spijt van? Van het feit dat ze een onschuldige op brute wijze van het leven hebben beroofd of van het feit dat ze herkent zijn en opgepakt zijn en straf krijgen? Is die slechte jeugd werkelijk de oorzaak van hun wandaad?

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

worden we bedot op veilingsites

Worden we bedot op veilingsites en hoe kan je ermee omgaan

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Diabetes

Mijn ervaring met diabetes

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie is best wel anders dan in Nederland. Benieuwd hoe het er bij de zuiderburen aan toe gaat?

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Wat is Geluk?

Mensen gaan in hun leven op zoek naar geluk of iets wat hun gelukkig kan maken.

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Discobollen

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?