Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?


Publicatie datum:

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Gesponsorde koppelingen

Hoe lang moet je zitten voor een moord die je begaan hebt? Hoeveel boete moet je betalen voor die auto die je gestolen hebt? Hoelang krijg je verpleging in TBS voor een kind die je seksueel misbruikt hebt?

Het stoor mij regelmatig die woorden van veel mensen "Nederland is veel te soft...de straffen moeten veel hoger!!!"

Stel dat je je levenlang gigantisch getreiterd wordt door je ouders en nooit ook maar een complimentje gekregen hebt alleen maar straf. Dat je ouders je nooit verteld hebben dat je een lief kind bent en dat ze van je houden, dat ze je nooit eens een beloning geven voor die 8 die je op school hebt gekregen voor rekenen of wiskunde maar alleen maar hoort "Mwah...had beter gekund!" Dat je ouders op je 18e meedelen dat het tijd is om op jezelf te wonen want je hebt al genoeg gekost zowel financieel als hun tijd die ze in je hebben moeten steken. Dat je eigenlijk niet gewenst was want je vader was tijdens de seks vergeten zijn condoom om te doen of je moeder was dronken.

Tuurlijk is dit een rotleven die je achter de rug hebt en dat je het vertrouwen in je naaste familieleden kwijt bent geloof ik best en dat je niet weet wat echte liefde is kan ik ook begrijpen. Dat je met jezelf in de knoop zit en een hekel aan jezelf hebt ook maar wat heeft dit te maken met het feit dat je een meisje van haar fiets hebt getrokken en haar tegen haar wil in verkracht hebt en tenslotte maar voor dood hebt achtergelaten waarna ze sterft en dood gevonden wordt? (Om maar een voorbeeld te noemen).

Het gebeurd echt, als ouder van een verkracht en vermoord meisje zit je gespannen in de rechtszaal je eigen op te winden als je de advocaat de dader vragen over zijn ontwrichte jeugd, dat dit misschien de oorzaak is dat jouw kind door die persoon gewoon mishandeld en vermoord is. Wat moet je nu als ouder? Medelijden krijgen en verdriet dat hij/zij dit allemaal heeft moeten meemaken en dat het begrijpelijk is dat hij/zij je kind op brute wijze van je heeft afgenomen? Dat je genoegen neemt met 3 jaar TBS met dwangverpleging? Tenslotte ben jij als ouder wel je kind kwijt en die krijg je nooit meer terug. Een kind die je als moeder zelf gedragen hebt en borstvoeding gegeven hebt, die je hebt leren lopen en praten en naar school gebracht hebt en waar je die nog vrolijk ziet rondrennen in de tuin met speelgoed op die videoband die je nu regelmatig afspeelt. Goed dat je dat gedaan hebt vroeger want nu heb je tenminste nog het idee dat je kind er nog een beetje is.

Wat heeft vechten voor een langere gevangenisstraf nu voor zin? Het enige voordeel van levenslang is dat de dader geen gevaar meer voor anderen kan zijn maar voorlopig zit de dader veilig in een cel die bewaakt wordt en jij niet. De dader heeft gratis onderdak met gratis eten en gratis internet en gratis TV - DVD en jij niet. De dader is misschien geen familielid door een moord verloren en jij wel. De dader krijgt therapie cadeau en jij misschien.

Er is geen straf hoog genoeg voor deze mensen. Je kan ze levenslang opsluiten in een cel of isoleercel, levenslang therapie geven maar ooit als ze weer vrij zijn vallen deze mensen weer in herhaling is al zo vaak gebleken. Het is zelfs zo dat soortgelijke daders zelfs strafvermindering krijgen bij het blijken van spijt of goed gedrag. Waar hebben deze mensen spijt van? Van het feit dat ze een onschuldige op brute wijze van het leven hebben beroofd of van het feit dat ze herkent zijn en opgepakt zijn en straf krijgen? Is die slechte jeugd werkelijk de oorzaak van hun wandaad?


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Penoza II Spannend maar Juridisch Schaamteloos Onjuist

De problemen die leven in de maatschappij komen vroeg of laat via een of meer plegers in de rechtzaal terecht. De strafrechtelijke vervolgingspraktijk zoals die door Penoza II wordt geschilderd staat zo bol van onjuistheden dat bij deze serie niet meer geloofwaardig kan zijn aangehaakt bij welke maatschappelijke misdra

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Armoede - De Cirkel van Ellende

artikel over mijn ervaring als kansarme

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Rokers zijn gezellig

Mijn kijk op het rookbeleid

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Valentijnsdag

Valentijnsdag, commercieel gebeuren maar het hoort er toch een beetje bij.

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?