Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?


Publicatie datum:

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Gesponsorde koppelingen

Hoe lang moet je zitten voor een moord die je begaan hebt? Hoeveel boete moet je betalen voor die auto die je gestolen hebt? Hoelang krijg je verpleging in TBS voor een kind die je seksueel misbruikt hebt?

Het stoor mij regelmatig die woorden van veel mensen "Nederland is veel te soft...de straffen moeten veel hoger!!!"

Stel dat je je levenlang gigantisch getreiterd wordt door je ouders en nooit ook maar een complimentje gekregen hebt alleen maar straf. Dat je ouders je nooit verteld hebben dat je een lief kind bent en dat ze van je houden, dat ze je nooit eens een beloning geven voor die 8 die je op school hebt gekregen voor rekenen of wiskunde maar alleen maar hoort "Mwah...had beter gekund!" Dat je ouders op je 18e meedelen dat het tijd is om op jezelf te wonen want je hebt al genoeg gekost zowel financieel als hun tijd die ze in je hebben moeten steken. Dat je eigenlijk niet gewenst was want je vader was tijdens de seks vergeten zijn condoom om te doen of je moeder was dronken.

Tuurlijk is dit een rotleven die je achter de rug hebt en dat je het vertrouwen in je naaste familieleden kwijt bent geloof ik best en dat je niet weet wat echte liefde is kan ik ook begrijpen. Dat je met jezelf in de knoop zit en een hekel aan jezelf hebt ook maar wat heeft dit te maken met het feit dat je een meisje van haar fiets hebt getrokken en haar tegen haar wil in verkracht hebt en tenslotte maar voor dood hebt achtergelaten waarna ze sterft en dood gevonden wordt? (Om maar een voorbeeld te noemen).

Het gebeurd echt, als ouder van een verkracht en vermoord meisje zit je gespannen in de rechtszaal je eigen op te winden als je de advocaat de dader vragen over zijn ontwrichte jeugd, dat dit misschien de oorzaak is dat jouw kind door die persoon gewoon mishandeld en vermoord is. Wat moet je nu als ouder? Medelijden krijgen en verdriet dat hij/zij dit allemaal heeft moeten meemaken en dat het begrijpelijk is dat hij/zij je kind op brute wijze van je heeft afgenomen? Dat je genoegen neemt met 3 jaar TBS met dwangverpleging? Tenslotte ben jij als ouder wel je kind kwijt en die krijg je nooit meer terug. Een kind die je als moeder zelf gedragen hebt en borstvoeding gegeven hebt, die je hebt leren lopen en praten en naar school gebracht hebt en waar je die nog vrolijk ziet rondrennen in de tuin met speelgoed op die videoband die je nu regelmatig afspeelt. Goed dat je dat gedaan hebt vroeger want nu heb je tenminste nog het idee dat je kind er nog een beetje is.

Wat heeft vechten voor een langere gevangenisstraf nu voor zin? Het enige voordeel van levenslang is dat de dader geen gevaar meer voor anderen kan zijn maar voorlopig zit de dader veilig in een cel die bewaakt wordt en jij niet. De dader heeft gratis onderdak met gratis eten en gratis internet en gratis TV - DVD en jij niet. De dader is misschien geen familielid door een moord verloren en jij wel. De dader krijgt therapie cadeau en jij misschien.

Er is geen straf hoog genoeg voor deze mensen. Je kan ze levenslang opsluiten in een cel of isoleercel, levenslang therapie geven maar ooit als ze weer vrij zijn vallen deze mensen weer in herhaling is al zo vaak gebleken. Het is zelfs zo dat soortgelijke daders zelfs strafvermindering krijgen bij het blijken van spijt of goed gedrag. Waar hebben deze mensen spijt van? Van het feit dat ze een onschuldige op brute wijze van het leven hebben beroofd of van het feit dat ze herkent zijn en opgepakt zijn en straf krijgen? Is die slechte jeugd werkelijk de oorzaak van hun wandaad?

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Het OV en zijn reizigers

Iedereen klaagt over het ov, maar de reizigers zijn ook niet alles!

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Verbeter de wereld, begin bij de koffie

Het vergroten van de duurzaamheid in de productie van koffie.

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Wachtgeldregeling

Het kabinet wil haast maken met versobering va deze regeling.

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

Lessons in Love

Wat realiteit over romantiek