Whitney Houston


Publicatie datum:

herrineringen die iedereen wel heeft en deelt

Gesponsorde koppelingen

Het grote nieuws vanmorgen dat Whitney Houston is overleden op 48-jarige leeftijd is voor iedereen wel, denk ik, ingeslagen als een bom. Je slaat de krant open of je opent je app op je smartphone en daar staat het: "Whitney Houston overleden".

Wie had dat nou kunnen denken dat vandaag "the Voice", zoals zij ook wel genoemd werd, overleden is. Menig mens zal zeggen: "Dat hadden we aan zien komen". Want niet alleen stond Whitney bekend als een vrouw met een enorm prachtige en zuivere hoge stem, maar haar negatieve invloeden die op haar leven zijn neergedaald, telden ook zwaar mee. Iedereen weet over haar ex-man Bobby Brown die haar regelmatig tot appelmoes heeft geslagen. Iedereen weet wel over haar veelbelovende carriere die zo bergafwaarts is gegaan. En iedereen weet over haar omstreden drugs- en drankgebruik.

Ondanks mijn relatieve jonge leeftijd, gezien het feit dat zij halverwege jaren 90 al bergafwaarts ging met haar cariere en ik geboren ben in 1987, heb ik toch vaak haar liedjes gedraaid. "I will always love you" en "Simply the best" roepen mooie en zielige herinneringen bij mij naar boven. Wat heeft of had die vrouw een prachtige stem! Bij het ten gehoren brengen van 1 van haar liedjes, krijg ik standaard kippevel over mijn hele lijf. En dan mag het niet uitmaken waar ik mij bevind.

Elke keer als ik 1 van haar liedjes zou draaien, dan merk ik aan het einde van het liedje dat ik er helemaal in heb gezeten. Mijn omgeving heeft er dan even niet toe gedaan. Ik luister naar de woorden en voel de woorden ook. In elke liedje van haar is er iemand die zich erin mee kan vinden. En als ik eerlijk ben, denk ik dat echt iedereen dat wel heeft. Het hoeven geen grote dingen te zijn die een heel mensenleven heeft verandert, hoe diep een dal van dat leven ook is geweest of hoe hoog de top. Een pieterpeuterig dingetje is al genoeg. In 'I will always love you" kan iedereen zich bevinden. Ieder mens op aarde heeft ooit van iemand gehouden en zal dat ook blijven doen. Sommige woorden van een liedje doen er dan ook niet meer toe en sommige juist weer wel.

Net als bij iedere overleden artiest, is het denkbaar dat de liedjes van die artiest weer terug in de top40 komen, volop worden gedownload en gedraaid, en volop in het nieuws. Vaak de laatste wens van die artiest, want vaak zijn ze met een comeback bezig. Whitney ook. Michael Jackson ook. Allebei waren het grootheden in de muziekwereld en allebei wilden ze een comeback maken. Helaas zijn ze ook allebei overleden voordat die comeback er überhaupt is geweest. Maar aan de andere kant, zijn we wel weer volop in het nieuws, verkopen ze meer platen dus hebben ze in feite ook een comeback gemaakt. Alleen ze maken het niet meer mee. En dat is jammer, vind ik. Ik had mij verheugd op de nieuwe reeks liedjes van Whitney. Of ze het alsnog met die zuivere, prachtige en krachtige stem gezongen zou hebben, dat was dan nog te betwijfelen maar daar zullen we dan ook helaas nooit meer achterkomen.

Het is een enorm gemis in de artiestenwereld. Vele hadden haar als voorbeeld qua stem. Bijna niemand kan aan 'the Voice' tippen. Ik wens dan ook iedereen sterkte en kracht. Voor het rouwen om Whitney en voor de toekomst. En ik weet zeker: de herinneringen zullen blijven bestaan. Althans bij mij altijd. Rust in vrede

 

 

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

3FM Serious Request een zegen of een ramp?

Het succes van de 3FM Serious Request is dit jaar nog groter als vorig jaar, maar is dit een zegen of een ramp.

Autistische broer, hoe werkt dat in een gezin?

wat gebeurt er nou eigenlijk in zo'n gezin???

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

War Horse

Een aanrader of afrader?

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Zoal het klokje thuis tikt ….. tikt het bij de buren ook.

Over het snakken naar rust en stilte na een lawaaierige werkweek.

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

Je kunt alles verkopen aan iedereen.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Partijdig nieuws is een groot gevaar

Wie zich baseert op onvolledige of onjuiste informatie neemt een grote verantwoordelijkheid. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

‘Leven met fibromyalgie’

Je hebt veel pijn vooral spierpijn en stijfheid die uitstraalt naar je benen, armen en rug. Eerst denk je dat het wel over zal gaan, maar als het na een paar weken nog niet over is ga je toch maar een keer naar de dokter.

Ziekteverzuim middels SMS accepteren?

Ziekmelding per sms is ongewenst

Birds, een dag als Hitchcock

Mijn ervaringen van de film

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek