Wij houden van Oranje of toch niet?


Publicatie datum:

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Gesponsorde koppelingen

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt. Natuurlijk hoort er ook een reisje naar het buitenland bij zo af en toe. Wat een leven zou je denken! Maar is dit wel echt het geval? Is het leven van de koningin alleen maar een feestje en een reisje zo nu en dan? Zal Nederland het ook zonder een koning of koningin kunnen? Brengt het koningshuis ons meer voordelen of meer nadelen?

Hoe zal jij het vinden als je vanaf je geboorte bestemd bent om koning of koningin te worden? Of prins of prinses? Je houdt deze titel voor je leven en je komt er niet zo gemakkelijk vanaf. Wat dacht je van je eerste vriendje of vriendinnetje, heel Nederland zal weten dat de prins of prinses een eerste liefde heeft. Je studieloopbaan en je carrière worden onder een vergrootglas gelegd en elke blunder wordt door de media uitvergroot. Als koningin heb je ook veel verplichtingen. Zo ben je verplicht tot het voeren van vele gesprekken, het afleggen van bezoeken en het lezen van vele beleidsnota’s. Ook moet de koningin jaarlijks ruim driehonderd wetten, bijna vierhonderd algemene maatregelen van bestuur, circa zestig verdragen en ruim vijfduizend koninklijke besluiten tekenen. Lijkt het leven als koning of koningin nu nog steeds zo leuk?

Natuurlijk zijn er ook wel voordelen te noemen voor het koningschap en het geboren worden in een koninklijke familie. De koninklijke familie is, laten we het netjes uitdrukken, nogal welvarend en de kinderen zullen niet snel iets te kort komen. Voor dit geld werkt de koningin ook zeker wel. Als de koningin op staatsbezoek gaat dan zorgt ze ervoor dat buitenlandse bedrijven meer handel gaan drijven met Nederland en op deze manier komt er waarschijnlijk  meer geld binnen dan dat de koningin en het koningshuis ons land kost. De politieke macht van de koningin kan ook zo zijn voordelen hebben, zo kan zij bijvoorbeeld druk uit oefenen op een buitenlandse regering om een Nederlandse gevangen vrij te krijgen. Ook heeft de koningin een symbolische waarde, want zo zijn veel mensen van mening dat de koningin voor verbintenis zorgt onder het Nederlandse volk en zij is natuurlijk het nationale symbool voor het buitenland.

 

 

Zo blijkt maar dat het leven van een koning of koningin niet altijd gemakkelijk is en dat het zeker hard werken is. Ook is gebleken dat de koninklijke familie veel macht heeft en een welvarend leven leidt. Onze koningin krijgt steeds minder taken en steeds meer een symbolische betekenis voor ons land. Denk hierbij aan de recente beslissing om de koningin het recht te ontnemen om een formateur te benoemen bij een kabinetsformatie. Hierbij is haar een stukje politieke macht ontnomen en blijven de meer symbolische taken zoals het knippen van lintjes over. Het koningshuis brengt ons land dus zowel voordelen als nadelen. Zal het Nederlandse volk het ook zonder koningin kunnen? Dat weten we natuurlijk niet, maar of het koningshuis ook volledig zal worden afgeschaft zal de toekomst uitwijzen. In ieder geval staat de koningin voor Oranje en toch kun je zeggen dat het Nederlandse volk zeker nog van Oranje houdt!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

christelijk artikel hoe om te gaan met andermans verdriet

Dit artikel gaat over het omgaan met het verdriet van een ander. Wat te zeggen...of juist niet?

Ziekteverzuim middels SMS accepteren?

Ziekmelding per sms is ongewenst

De Emotie van een Bevalling

Hoe voelt en om een kind te krijgen?

Sprookjes voor volwassenen

Games van nu of sprookjes van vroeger?

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie is best wel anders dan in Nederland. Benieuwd hoe het er bij de zuiderburen aan toe gaat?

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Overwin je depressie!

Iedereen kent ze: de absolute rotdagen. Lees hier wat je kunt doen!

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Opgelicht op Marktplaats

Kijk uit voor oplichters op Marktplaats!

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Autistische broer, hoe werkt dat in een gezin?

wat gebeurt er nou eigenlijk in zo'n gezin???

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring