Wij houden van Oranje of toch niet?


Publicatie datum:

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Gesponsorde koppelingen

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt. Natuurlijk hoort er ook een reisje naar het buitenland bij zo af en toe. Wat een leven zou je denken! Maar is dit wel echt het geval? Is het leven van de koningin alleen maar een feestje en een reisje zo nu en dan? Zal Nederland het ook zonder een koning of koningin kunnen? Brengt het koningshuis ons meer voordelen of meer nadelen?

Hoe zal jij het vinden als je vanaf je geboorte bestemd bent om koning of koningin te worden? Of prins of prinses? Je houdt deze titel voor je leven en je komt er niet zo gemakkelijk vanaf. Wat dacht je van je eerste vriendje of vriendinnetje, heel Nederland zal weten dat de prins of prinses een eerste liefde heeft. Je studieloopbaan en je carrière worden onder een vergrootglas gelegd en elke blunder wordt door de media uitvergroot. Als koningin heb je ook veel verplichtingen. Zo ben je verplicht tot het voeren van vele gesprekken, het afleggen van bezoeken en het lezen van vele beleidsnota’s. Ook moet de koningin jaarlijks ruim driehonderd wetten, bijna vierhonderd algemene maatregelen van bestuur, circa zestig verdragen en ruim vijfduizend koninklijke besluiten tekenen. Lijkt het leven als koning of koningin nu nog steeds zo leuk?

Natuurlijk zijn er ook wel voordelen te noemen voor het koningschap en het geboren worden in een koninklijke familie. De koninklijke familie is, laten we het netjes uitdrukken, nogal welvarend en de kinderen zullen niet snel iets te kort komen. Voor dit geld werkt de koningin ook zeker wel. Als de koningin op staatsbezoek gaat dan zorgt ze ervoor dat buitenlandse bedrijven meer handel gaan drijven met Nederland en op deze manier komt er waarschijnlijk  meer geld binnen dan dat de koningin en het koningshuis ons land kost. De politieke macht van de koningin kan ook zo zijn voordelen hebben, zo kan zij bijvoorbeeld druk uit oefenen op een buitenlandse regering om een Nederlandse gevangen vrij te krijgen. Ook heeft de koningin een symbolische waarde, want zo zijn veel mensen van mening dat de koningin voor verbintenis zorgt onder het Nederlandse volk en zij is natuurlijk het nationale symbool voor het buitenland.

 

 

Zo blijkt maar dat het leven van een koning of koningin niet altijd gemakkelijk is en dat het zeker hard werken is. Ook is gebleken dat de koninklijke familie veel macht heeft en een welvarend leven leidt. Onze koningin krijgt steeds minder taken en steeds meer een symbolische betekenis voor ons land. Denk hierbij aan de recente beslissing om de koningin het recht te ontnemen om een formateur te benoemen bij een kabinetsformatie. Hierbij is haar een stukje politieke macht ontnomen en blijven de meer symbolische taken zoals het knippen van lintjes over. Het koningshuis brengt ons land dus zowel voordelen als nadelen. Zal het Nederlandse volk het ook zonder koningin kunnen? Dat weten we natuurlijk niet, maar of het koningshuis ook volledig zal worden afgeschaft zal de toekomst uitwijzen. In ieder geval staat de koningin voor Oranje en toch kun je zeggen dat het Nederlandse volk zeker nog van Oranje houdt!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Broer & Zus

De broer-zus relatie is een levenslange relatie die we niet kunnen kiezen en ons gegeven wordt.

Sluimercampagnes tijdens herdenking

Een analyse van de presidentsverkiezingen in 2008

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Pixiboekjes...Ken je ze nog?

Pixiboekjes, ik en mijn zus spaarden ze altijd vroeger. 1 boekje ken ik zelfs nog uit mijn hoofd, deze heb ik zo vaak voorgelezen.

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Asiel zoekers. Hun verhaal. Wat wij zouden moeten weten.

Met een stuk of tien andere moslims kwamen zij aan in Nederland. Er was maar een half uur per dag elektra in het dorp. De taliban kwam altijd s,nachts.

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

Discobollen

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

De kwetsbaarheid van ieder mens opent de mogelijkheid voor liefde en geluk

Een artikel over het wonderlijke gegeven dat de meest kwetsbare plek van ieder mens de toegang is tot dat wat we het meest verlangen; liefde en geluk.

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?