World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1


Publicatie datum:

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Gesponsorde koppelingen

We zijn met veel.  Mannen die vroeger al bijna bestempeld werden als "middle-aged" maar die toch nog het interne kind levendig houden.  Het tijdperk van de gamer..... of de man die nooit volwassen wil worden

Bompa punk

Ik ben bijna veertig.  4 Decennia. 
In de ogen van menig klein grut ben ik een opa, geboren in een vorig tijdperk. Een afstammeling van vreemd uitgedoste holbewoners die luisterden naar disco en niet afgeschrikt waren van zich onsterfelijk belachelijk te maken met nog vreemdere kapsels.
Ik kom ook uit de tijd voor de cd, voor de mp3.  Probeer dat maar eens uit te leggen.  Je had geen digitale tv, hoogstens een kanaal of 10.  Er waren ook geen thema zenders zoals een muziek of een kinder-kanaal.  Wij speelden buiten met een bal of deden dat we soldaatje waren.

Bleh..je hebt gelijk.  Je bent pas oud als je begint te zeuren over de "goede" oude tijd.  Elke generatie maakt mee wat ik meemaak.  Ergens in de oudheid was er waarschijnlijk een voorvader die begon te zaniken over de tijd toen er nog geen van die moderne wielen bestonden.

Van Bliep Bliep naar Tadaaaaaaaa

Ik ben de eerste telg van een game generatie.  Ik was daar aan de wieg zo te spreken.  De echte eerste kennismaking met een echt "computerspel" herinner ik me nog heel klaar en duidelijk.  Ik was 5 en ging met mijn moeder naar de kermis.  Naast de gebruikelijke draaimolens en ballenkramen was er daar ook een kraam waar de muziek net iets luider stond, waar er een vreemd soort gebliep en getuut uit kwam.  Het was er ook relatief donker.  Ik voelde me er bijna magisch tot aangetrokken.  Mijn moeder voelde dezelfde aantrekking maar dan naar een machine waar je een teddybeer kon grijpen.  Ik werd naar de achterkant van het kraam getrokken waar een grote kast stond met knopjes op.  Een soort tv maar dan hoger.  Hij gaf een vreemd groen licht af en maakte een vreemd hypnotisch geluid.  Op de zijkant stond: Space invaders.

Ik had een bankje nodig om te kunnen zien wat er zich op het scherm bevond. In monochroom groen was er een klein blokje dat nog kleinere blokjes afvuurde naar een hoop andere blokjes die langzaam naar beneden bewogen en ook blokjes afvuurden.....de grafieken waren fabelachtig.  Het duurde even voor ik door had dat je een stuk van 5 frank in de gleuf moest gooien om te mogen spelen.  Ik dacht dat het gewoon een filmpje was maar neen..het bleek interactief.  20 seconden later kreeg ik toen mijn allereerste game over te zien. Het was kort en best wel teleurstellend maar het kwaad was geschied.  Ik was een gamer.

Digitale havermout.

Het was begonnen.  In de meeste tavernes en drankgelegenheden werden de oude flipperkasten vervangen door "arcade" machines.  Wij noemden het toen nog gewoon een kast of een "spelleke"  Ik weet nog dat ik niets liever deed dan meegaan naar het stamcafé van mijn vader omdat daar iedere maand een nieuwe "kast" stond.  Ik was dan gekluisterd voor uren aan het ding. Ik kreeg een goede 100 frank om te spelen en ik was gelukkig.  (Opvoeders aller landen springen nu recht over de juiste opvoeding geven...) 
Asteroids, Moon Cresta, Galaxian, Wonder Boy, Gyruss... Al de klassiekers heb ik daar gespeeld.  Ik werd goed en mijn oog hand coördinatie verbeterde zienderogen. Het was echter nog veel te vroeg voor consoles of computers thuis. Die waren onbetaalbaar bijna.....tot de Atari 2600.  Wat waarschijnlijk voor velen onder ons hun eerste console was.  De verslaving was de woonkamer binnengedrongen.

Deel 2.....Uren in de slaapkamer achter de Commodore


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Op koemelkvrij dieet tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Is het mogelijk om een relatief zwaar dieet vol te houden tijdens een toch al zware periode.

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Ouders en schoolregels

Hoe zouden ouders met schoolregels om moeten gaan.

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Keuzes maken

Ik ga niet graag naar school, en dat heeft consequenties.

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Armoede - De Cirkel van Ellende

artikel over mijn ervaring als kansarme

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

plooitjes en rimpeltjes

HELP we worden oud(er).

Sprookjes voor volwassenen

Games van nu of sprookjes van vroeger?

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Kunnen honden denken?

Ja, honden kunnen denken, is mijn quasi-wetenschappelijke conclusie op basis van mijn persoonlijke waarnemingen.

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Ziekteverzuim middels SMS accepteren?

Ziekmelding per sms is ongewenst

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Recht in Nederland

We worden allemaal geacht de wet te kennen.