World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1


Publicatie datum:

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Gesponsorde koppelingen

We zijn met veel.  Mannen die vroeger al bijna bestempeld werden als "middle-aged" maar die toch nog het interne kind levendig houden.  Het tijdperk van de gamer..... of de man die nooit volwassen wil worden

Bompa punk

Ik ben bijna veertig.  4 Decennia. 
In de ogen van menig klein grut ben ik een opa, geboren in een vorig tijdperk. Een afstammeling van vreemd uitgedoste holbewoners die luisterden naar disco en niet afgeschrikt waren van zich onsterfelijk belachelijk te maken met nog vreemdere kapsels.
Ik kom ook uit de tijd voor de cd, voor de mp3.  Probeer dat maar eens uit te leggen.  Je had geen digitale tv, hoogstens een kanaal of 10.  Er waren ook geen thema zenders zoals een muziek of een kinder-kanaal.  Wij speelden buiten met een bal of deden dat we soldaatje waren.

Bleh..je hebt gelijk.  Je bent pas oud als je begint te zeuren over de "goede" oude tijd.  Elke generatie maakt mee wat ik meemaak.  Ergens in de oudheid was er waarschijnlijk een voorvader die begon te zaniken over de tijd toen er nog geen van die moderne wielen bestonden.

Van Bliep Bliep naar Tadaaaaaaaa

Ik ben de eerste telg van een game generatie.  Ik was daar aan de wieg zo te spreken.  De echte eerste kennismaking met een echt "computerspel" herinner ik me nog heel klaar en duidelijk.  Ik was 5 en ging met mijn moeder naar de kermis.  Naast de gebruikelijke draaimolens en ballenkramen was er daar ook een kraam waar de muziek net iets luider stond, waar er een vreemd soort gebliep en getuut uit kwam.  Het was er ook relatief donker.  Ik voelde me er bijna magisch tot aangetrokken.  Mijn moeder voelde dezelfde aantrekking maar dan naar een machine waar je een teddybeer kon grijpen.  Ik werd naar de achterkant van het kraam getrokken waar een grote kast stond met knopjes op.  Een soort tv maar dan hoger.  Hij gaf een vreemd groen licht af en maakte een vreemd hypnotisch geluid.  Op de zijkant stond: Space invaders.

Ik had een bankje nodig om te kunnen zien wat er zich op het scherm bevond. In monochroom groen was er een klein blokje dat nog kleinere blokjes afvuurde naar een hoop andere blokjes die langzaam naar beneden bewogen en ook blokjes afvuurden.....de grafieken waren fabelachtig.  Het duurde even voor ik door had dat je een stuk van 5 frank in de gleuf moest gooien om te mogen spelen.  Ik dacht dat het gewoon een filmpje was maar neen..het bleek interactief.  20 seconden later kreeg ik toen mijn allereerste game over te zien. Het was kort en best wel teleurstellend maar het kwaad was geschied.  Ik was een gamer.

Digitale havermout.

Het was begonnen.  In de meeste tavernes en drankgelegenheden werden de oude flipperkasten vervangen door "arcade" machines.  Wij noemden het toen nog gewoon een kast of een "spelleke"  Ik weet nog dat ik niets liever deed dan meegaan naar het stamcafé van mijn vader omdat daar iedere maand een nieuwe "kast" stond.  Ik was dan gekluisterd voor uren aan het ding. Ik kreeg een goede 100 frank om te spelen en ik was gelukkig.  (Opvoeders aller landen springen nu recht over de juiste opvoeding geven...) 
Asteroids, Moon Cresta, Galaxian, Wonder Boy, Gyruss... Al de klassiekers heb ik daar gespeeld.  Ik werd goed en mijn oog hand coördinatie verbeterde zienderogen. Het was echter nog veel te vroeg voor consoles of computers thuis. Die waren onbetaalbaar bijna.....tot de Atari 2600.  Wat waarschijnlijk voor velen onder ons hun eerste console was.  De verslaving was de woonkamer binnengedrongen.

Deel 2.....Uren in de slaapkamer achter de Commodore

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Asiel zoekers. Hun verhaal. Wat wij zouden moeten weten.

Met een stuk of tien andere moslims kwamen zij aan in Nederland. Er was maar een half uur per dag elektra in het dorp. De taliban kwam altijd s,nachts.

Leven met/na de ziekte van Pfeiffer.

Hoe verder leven met de diagnose Pfeiffer. Mijn mening en ervaringen die verschillende huisarsten niet delen

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

De Joden in de Johannes Passion

Een onderzoek naar anti- Semitisme in de vertaalde Nieuwe Testament boeken

Armoede - De Cirkel van Ellende

artikel over mijn ervaring als kansarme

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Bezoek aan Teatro La fenice in VENETIE

Het bezoeken van de Opera Il Trovatore van Verdi in Teatro La Fenice in Venetie voerde me een spectaculaire wereld binnen van muziek en spektakel in de beste Italiaanse volkstraditie.

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Onbegrip, het leed en de obstructie van een angst stoornis

De onbevangen aandoening

‘Leven met fibromyalgie’

Je hebt veel pijn vooral spierpijn en stijfheid die uitstraalt naar je benen, armen en rug. Eerst denk je dat het wel over zal gaan, maar als het na een paar weken nog niet over is ga je toch maar een keer naar de dokter.

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Werk of hobby?!

Wat is er nou eigenlijk leuker, als je van je werk ook je hobby kan maken?