Wouter Bos


Publicatie datum:

Wouter Bos is ook salonsocialist geworden.

Gesponsorde koppelingen

Gisteren stond in de Volkskrant een artikel van Wouter Bos. Titel: volgend kabinet kan niet breed genoeg zijn. Hij zegt de hernieuwde toenadering tussen de CDA en PvdA leiders toe te juichen. Zou hij hiermee gelijk hebben?

MIDDENPARTIJEN. 

Wouter begint met aanhalen van uitspraken in NRC van Buma en een paar dagen later een reactie van Samsom bij een interview met TROUW. Kort gezegd komt het er op neer dat PvdA en CDA het ''moeilijke pro Europa'' verhaal moeten vertellen. Samsom zegt verder dat de PvdA en CDA de enige partijen zijn die nog de ambitie hebben deze samenleving bij elkaar te houden. Ze zouden elkaar wel eens hard nodig kunnen hebben na de verkiezingen. Verder vertelt Wouter dat we nog maar aan het begin staan van een golf van wantrouwen richting compromisbereide en bestuurlijk georienteerde politici en een spiegelbeeldige golf van vertrouwen richting populistische flankpartijen.

Beste Wouter, hieruit blijkt dat je heel ver van je socialistische idealen af bent komen te staan. Als jij nu nog steeds niet ziet dat de afbraak van de verworvenheden van je voorgangers geheel en al te wijten is aan de nitwits van politici die wij de afgelopen 30 jaar gehad hebben dan sta je niet meer met beide benen op de grond. 30 Jaar opbouw werk van na de oorlog is in de daarop volgende 30 jaar afgebroken door compromis na compromis. Het resultaat is een maatschappij die geregeerd wordt door Goldman Sachs en consorten. Als we daaraan blijven meewerken gaan we terug in de tijd naar de slavernij.

EUROPA.

De miskleun van de Euro is niet veroorzaakt door een stel idealisten of de burgers. Die is ontstaan door de onkunde van een stel dromende machtspolitici. Als er nog 1 politicus is die denkt dat hij iets kan veranderen aan de maatschappij ten voordele van de burgers ZONDER HET GELDSYSTEEM aan te pakken dan hoort hij in het gekkenhuis. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw hebben Reagan en Thatcher alle vrijheden gegeven aan de rovers die maar denkbaar zijn. En beste Wouter, denk jij nu dat zij hun verworvenheden zullen afgeven? De rovers verdienen meer als ooit tevoren en wij belastingbetalers mogen de slecht gemanagede banken overeind houden zodat deze hun schulden aan de rovers met rente kunnen terugbetalen zodat zij nog meer verdienen.

In Europa gaan alle burgers er hard op achteruit. Hoe meer we doen om de Euro overeind te houden, hoe machtiger de rovers worden. En iedere politicus die denkt dat het midden iets zal oplossen die komt bedrogen uit. Er dient hard te worden ingegrepen in de geldwereld. Kei en keihard. Ja, het zal de burger ook sores geven en geld kosten. Maar dat is dan in ieder geval in algemeen belang. Europa is qua cultuur nog zo verschillend dat we slechts moeten streven naar betere samenwerking maar niet naar een Verenigd Europa. Ik moet er niet aan denken dat Nederland nog meer afhankelijk wordt van zo'n Goldman Sachs mannetjes, de veroorzakers van deze crisis. Dat zou jij als socialist ook niet moeten willen. Maar waarschijnlijk zit jij tegenwoordig zelf aan de goed kant van de streep met je inkomsten.

VERSTANDIGE POLITICI.

Verstandige politici past maar een ding zegt Wouter: alle redelijke krachten moeten elkaar opzoeken. Wel beste Wouter, de PvdA is zeteltjes aan het verliezen, het CDA ook. Een breed kabinet, waar moet dat uit bestaan? Aangevuld met wie? Pechtoldje natuurlijk want die loopt toch met alles mee. De VVD? Die redeneert niet in algemeen belang, eigen broek ophouden weet je nog? VVD en CDA hebben reeds 10-tallen jaren aan de leiband van het grootkapitaal gelopen. Voor Jan Kees ligt er al wel ergens een mooi baantje te wachten. Dus als er weer een kabinet komt VVD, CDA en PvdA, gaat er niets ten positieve veranderen. Nog erger, de afbraak gaat gewoon door. De prioriteiten liggen niet op de samenleving maar op het in stand houden van het geldsysteem.

Jou PvdA zou moeten doen waar jij jaren geleden al de kans voor had: een regering vormen waarin ook de S.P. zit. Op de eerste plaats is de S.P. veruit de grootste socialistische partij. Tweedens hebben ze zeer deskundige mensen. Derdens: wat iedereen kan zien is dat daar niemand het voor het geld of carriere doet. Echte socialisten dus. Geen baantjesjagers. Genoeg reden dus om de S.P per definitie bij een volgende regering te betrekken. Met de S.P. is er meer te veranderen dan met het CDA. En wil VVD niet meedoen, so what? Ga eens kijken hoe ver je komt met Pechtoldje en Sappie of de C.U. De afbraak van ''onze verworvenheden'' zal gestopt worden, geen marktwerking in de zorg, banken en geld wereld hard aanpakken. Of de Euro dan nog bestaat of dat we de D.Mark zullen krijgen of de gulden maakt geen Nederlander wat uit. De Duitsers hebben de afgelopen 60 jaar bewezen het meest constante en goed geleide land ter wereld te zijn. Verstandige politici werken voor de samenleving en NIET voor Goldman Sachs. Een breed kabinet Wouter is dus met de S.P.

WIM KOK.

Wouter Bos, je bent verworden tot een collega salonsocialist van Wim Kok. Idealen moet je voor strijden. Maar strijden voor een Verenigd Europa is het bankroet van Nederland. Verstandige politici heb ik de laatste 25 jaar niet meer in regeringen gezien. Alle gepensioneerden hebben jaren belasting betaald en wat nu? Inleveren omdat de overheid zo nodig een Euro moest? Europese grondwet zeiden we nee tegen en wat is het resultaat? Nou ga jij zeggen dat het midden elkaar moet opzoeken? Voor wat? Voor de 1 % rijken te beschermen? Wouter, een socialist gaat voor de 99 %, de samenleving. Dat is wat er nodig is. De zakkenvullers kunnen wel voor zichzelf zorgen. Nog meer banken overeind houden om het geldsysteem te handhaven? Stop ermee. Samenwerking begint in Nederland en NIET in Europa. In Europa speelt politiek en historie nog steeds een grote rol anders fietste dat geldverslindende circus niet op en neer tussen Brussel en Straatsburg. Dus Wouter, maak eerst Nederland sterk, laat ons onze eigen broek ophouden. Daar kan zelfs de VVD geen bezwaar tegen hebben.

fredira 13 juli 2012.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Gezellig ruzie maken?

Hoe maken we ruzie

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Lekkere trek

Ik heb lekkere trek.

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Bezoek aan Teatro La fenice in VENETIE

Het bezoeken van de Opera Il Trovatore van Verdi in Teatro La Fenice in Venetie voerde me een spectaculaire wereld binnen van muziek en spektakel in de beste Italiaanse volkstraditie.

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

De kwetsbaarheid van ieder mens opent de mogelijkheid voor liefde en geluk

Een artikel over het wonderlijke gegeven dat de meest kwetsbare plek van ieder mens de toegang is tot dat wat we het meest verlangen; liefde en geluk.

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Gelukkig worden of gelukkig zijn?

Gelukkig worden is een reis die het hele leven duurt. Maar tijdens deze reis: vergeten we dan niet gelukkig te zijn?

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

Wie zit er achter dat masker?

een betoog over het al dan niet invoeren van een boerkaverbod in Nederland.

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar