Wouter Bos


Publicatie datum:

Wouter Bos is ook salonsocialist geworden.

Gesponsorde koppelingen

Gisteren stond in de Volkskrant een artikel van Wouter Bos. Titel: volgend kabinet kan niet breed genoeg zijn. Hij zegt de hernieuwde toenadering tussen de CDA en PvdA leiders toe te juichen. Zou hij hiermee gelijk hebben?

Gesponsorde koppelingen

MIDDENPARTIJEN. 

Wouter begint met aanhalen van uitspraken in NRC van Buma en een paar dagen later een reactie van Samsom bij een interview met TROUW. Kort gezegd komt het er op neer dat PvdA en CDA het ''moeilijke pro Europa'' verhaal moeten vertellen. Samsom zegt verder dat de PvdA en CDA de enige partijen zijn die nog de ambitie hebben deze samenleving bij elkaar te houden. Ze zouden elkaar wel eens hard nodig kunnen hebben na de verkiezingen. Verder vertelt Wouter dat we nog maar aan het begin staan van een golf van wantrouwen richting compromisbereide en bestuurlijk georienteerde politici en een spiegelbeeldige golf van vertrouwen richting populistische flankpartijen.

Beste Wouter, hieruit blijkt dat je heel ver van je socialistische idealen af bent komen te staan. Als jij nu nog steeds niet ziet dat de afbraak van de verworvenheden van je voorgangers geheel en al te wijten is aan de nitwits van politici die wij de afgelopen 30 jaar gehad hebben dan sta je niet meer met beide benen op de grond. 30 Jaar opbouw werk van na de oorlog is in de daarop volgende 30 jaar afgebroken door compromis na compromis. Het resultaat is een maatschappij die geregeerd wordt door Goldman Sachs en consorten. Als we daaraan blijven meewerken gaan we terug in de tijd naar de slavernij.

EUROPA.

De miskleun van de Euro is niet veroorzaakt door een stel idealisten of de burgers. Die is ontstaan door de onkunde van een stel dromende machtspolitici. Als er nog 1 politicus is die denkt dat hij iets kan veranderen aan de maatschappij ten voordele van de burgers ZONDER HET GELDSYSTEEM aan te pakken dan hoort hij in het gekkenhuis. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw hebben Reagan en Thatcher alle vrijheden gegeven aan de rovers die maar denkbaar zijn. En beste Wouter, denk jij nu dat zij hun verworvenheden zullen afgeven? De rovers verdienen meer als ooit tevoren en wij belastingbetalers mogen de slecht gemanagede banken overeind houden zodat deze hun schulden aan de rovers met rente kunnen terugbetalen zodat zij nog meer verdienen.

In Europa gaan alle burgers er hard op achteruit. Hoe meer we doen om de Euro overeind te houden, hoe machtiger de rovers worden. En iedere politicus die denkt dat het midden iets zal oplossen die komt bedrogen uit. Er dient hard te worden ingegrepen in de geldwereld. Kei en keihard. Ja, het zal de burger ook sores geven en geld kosten. Maar dat is dan in ieder geval in algemeen belang. Europa is qua cultuur nog zo verschillend dat we slechts moeten streven naar betere samenwerking maar niet naar een Verenigd Europa. Ik moet er niet aan denken dat Nederland nog meer afhankelijk wordt van zo'n Goldman Sachs mannetjes, de veroorzakers van deze crisis. Dat zou jij als socialist ook niet moeten willen. Maar waarschijnlijk zit jij tegenwoordig zelf aan de goed kant van de streep met je inkomsten.

VERSTANDIGE POLITICI.

Verstandige politici past maar een ding zegt Wouter: alle redelijke krachten moeten elkaar opzoeken. Wel beste Wouter, de PvdA is zeteltjes aan het verliezen, het CDA ook. Een breed kabinet, waar moet dat uit bestaan? Aangevuld met wie? Pechtoldje natuurlijk want die loopt toch met alles mee. De VVD? Die redeneert niet in algemeen belang, eigen broek ophouden weet je nog? VVD en CDA hebben reeds 10-tallen jaren aan de leiband van het grootkapitaal gelopen. Voor Jan Kees ligt er al wel ergens een mooi baantje te wachten. Dus als er weer een kabinet komt VVD, CDA en PvdA, gaat er niets ten positieve veranderen. Nog erger, de afbraak gaat gewoon door. De prioriteiten liggen niet op de samenleving maar op het in stand houden van het geldsysteem.

Jou PvdA zou moeten doen waar jij jaren geleden al de kans voor had: een regering vormen waarin ook de S.P. zit. Op de eerste plaats is de S.P. veruit de grootste socialistische partij. Tweedens hebben ze zeer deskundige mensen. Derdens: wat iedereen kan zien is dat daar niemand het voor het geld of carriere doet. Echte socialisten dus. Geen baantjesjagers. Genoeg reden dus om de S.P per definitie bij een volgende regering te betrekken. Met de S.P. is er meer te veranderen dan met het CDA. En wil VVD niet meedoen, so what? Ga eens kijken hoe ver je komt met Pechtoldje en Sappie of de C.U. De afbraak van ''onze verworvenheden'' zal gestopt worden, geen marktwerking in de zorg, banken en geld wereld hard aanpakken. Of de Euro dan nog bestaat of dat we de D.Mark zullen krijgen of de gulden maakt geen Nederlander wat uit. De Duitsers hebben de afgelopen 60 jaar bewezen het meest constante en goed geleide land ter wereld te zijn. Verstandige politici werken voor de samenleving en NIET voor Goldman Sachs. Een breed kabinet Wouter is dus met de S.P.

WIM KOK.

Wouter Bos, je bent verworden tot een collega salonsocialist van Wim Kok. Idealen moet je voor strijden. Maar strijden voor een Verenigd Europa is het bankroet van Nederland. Verstandige politici heb ik de laatste 25 jaar niet meer in regeringen gezien. Alle gepensioneerden hebben jaren belasting betaald en wat nu? Inleveren omdat de overheid zo nodig een Euro moest? Europese grondwet zeiden we nee tegen en wat is het resultaat? Nou ga jij zeggen dat het midden elkaar moet opzoeken? Voor wat? Voor de 1 % rijken te beschermen? Wouter, een socialist gaat voor de 99 %, de samenleving. Dat is wat er nodig is. De zakkenvullers kunnen wel voor zichzelf zorgen. Nog meer banken overeind houden om het geldsysteem te handhaven? Stop ermee. Samenwerking begint in Nederland en NIET in Europa. In Europa speelt politiek en historie nog steeds een grote rol anders fietste dat geldverslindende circus niet op en neer tussen Brussel en Straatsburg. Dus Wouter, maak eerst Nederland sterk, laat ons onze eigen broek ophouden. Daar kan zelfs de VVD geen bezwaar tegen hebben.

fredira 13 juli 2012.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.