Zahra Bahrami een voorbeeld


Publicatie datum:

Zahra

Gesponsorde koppelingen

Iran een land wat de spot drijft met mensenrechten

Hoe verontwaardigd was ik, toen ik vernam dat deze vrouw is opgehangen. Een voorbeeld van wat wij kunnen verwachten als wij durven te tornen aan Iran als land en aan hun normen en waarden. Over dat laatste durf ik te beweren dat dit land geen normen maar ook geen waarden kent. Zing, vecht, huil en bid, lach zeker niet en bewonder het volgen van het klappen van de zweep.

Ik vraag mij af of ik nu gestenigd word met het schrijven van deze tekst - ach ja, zou ik overleven dan krijg ik alsnog een kogel door mijn kop.

Wat wil Iran nou bewerkstelligen met deze actie? Niks denk ik. Ze heeft immers volgens de Iraanse ambassade een "eerlijk" en "wettelijk" proces gehad. Ja zeker, natuurlijk Sinterklaas bestaat ook, en de paashaas zag ik ook zojuist op zijn brommobiel voorbij scheuren. De hele wereld keek toe en deed geen reet.

En wij als Nederlanders trekken het hele verhaal door naar de Islam. Lang leve de PVV. PVV groeit met dit soort acties, "zie je wel" . Nope, generaliseren mag niet maar is voor de PVV een behoorlijke voedingsstof. Zelfs de PvdA doet mee aan discriminatie met als PVV het grote slachtoffer -PvdA jullie zullen verliezen jullie zorgen er alleen voor dat ze nog meer steun krijgen en jullie vergeten dat dit een vrij land is en als Ik de PvdA mag geloven is de heksenjacht al begonnen. Het is allemaal één groot politiek spektakel. We hadden in kunnen grijpen net zoals Amerika dat deed in Irak, en daar hebben wij toch ook aan meegedaan? Weliswaar als spek en bonen maar toch...

We moeten dus invallen in Iran en hun meteen een wietrokende raket (ons cultureel erfgoed) op hun donder smijten, met een dikke napalm die zeker een jaar blijft hangen, en in gedachten word ik hier behoorlijk vrolijk van, Iran met één klap van de landkaart geveegd.

Hoe is het in godsnaam (of Allah) mogelijk dat anno 2011 dat dergelijke handelingen nog mogelijk zijn, en of dat nu in Iran is of Afghanistan of elders in de wereld is maakt niet uit. Iedereen is van de wereld en de wereld is toch van iedereen of niet dan? Nee, nee en nog eens nee, we hebben de aarde in bruikleen dat is het. En het z.g.n. contract loopt op zijn einde, we hebben al uitstel van "betaling"-al is dat een ander topic-.

Bevries de contacten werp ze een koude schouder toe en vergeet niet met je vinger te zwaaien, Foei Iran, dat mag niet! Stout zijn jullie! In de hoek met een rode puntmuts.

Voor Zahra komt alle hulp te laat en voor menig ander mens ook. Wat weten wij nu van de gruwel wat daar rond loopt? Ik stond erbij en ik keek erna gevoel krijg ik. Wat kan ik doen aan Iran? Of aan de situatie daar? Schrijven of praten verder kom ik niet. Negeren is ook wellicht ook een goede optie. "Ich habe es nicht gewust"..

Laten vooral met deze gebeurtenis ons medeleven betuigen aan familie en vrienden en de mensen die daar of elders in de verschrikking zitten. Laten wij iedereen in zijn eigen waarde, en of dat nu katholiek, islam of joods is. En laten we van de Iraanse ambassade een huis maken waar alle daklozen warmte vinden krijgt dat ook een mooie bestemming.

Zetteman


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Ziekteverzuim middels SMS accepteren?

Ziekmelding per sms is ongewenst

Daten is weten!!

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Eindexamen gehaald? WAT NU!??

Is studeren in het buitenland een en al pracht en praal, of kent het ook zijn donkere zijden?

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Kunnen honden denken?

Ja, honden kunnen denken, is mijn quasi-wetenschappelijke conclusie op basis van mijn persoonlijke waarnemingen.

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Oei, een gezicht op Mars, wat nu?

Overwegingen omtrent het bestaansrecht van het Gezicht op Mars.

Psychose

Wat is een psychose?

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Onbegrip, het leed en de obstructie van een angst stoornis

De onbevangen aandoening

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Dyslexie en Rechten samen?

Kan iemand met dyslexie de opleiding rechten volgen? Gaat dat goed?

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?