Zomaar zaterdag....


Publicatie datum:

prettig gezelschap of lastige baasspelertjes?

Gesponsorde koppelingen

Zomaar een zaterdag in januari. Tis koud hier in de stacaravan, zou ook eigenijk moeten wonen in een normaal huis, maar daar wordt aan gewerkt, hoop en verwacht dat dit op korte termijn gaat plaatsvinden. De kou wordt verdreven met een petroleumkachel en dat kan behelpen zijn, maar als de woonruimte eenmaal op temperatuur is, is het heerlijk toeven en gezellig, samen met de katten op zaterdagochtend een beetje kleumen voor de kachel. Mijn kattengezelschap bestaat uit vijf stuks, allemaal senioren en allemaal als kitten bij ons in komen wonen, misschien moet ik het zo vertellen: mijn zoon en ik zijn personeel van de katten.... euh... met nog twee honden in mijn leven klinkt dat niet helemaal goed, volgens mij. Zo heb ik af en toe een uurtje voor mijzelf, hoef ik niet te butlerren voor mijn harige vriendjes en vriendinnetjes.

Eerst maar weer een koppie thee maken, ben zo terug! Zal ik mijn kattengezelschap maar eens voorstellen? De oudste, geboren in Scheveningen, heet Catootje en is inmiddels alweer dik 16 lentes jong, ze is echt een oude dame, magertjes, af en toe zeurderig en ze vergeet veel tegenwoordig. Zij kwam als kitten bij ons, haar broertje had eigenlijk samen met haar geadopteerd moeten worden, maar wij hadden al een kat, Timmy en nog eentje erbij leek ons niet verstandig, voor je het weet, heb je een hele kattebende van ellende in je huis. Catootje kwam bij ons omdat we ons allerliefste schildpadpoesje kwijt waren geraakt, ze ging op een dag buiten spelen en kwam niet meer terug. Het broertje van Catootje had maar drie pootjes en ik heb er lang over nagedacht om het broertje alsnog erbij te halen, maar die was al snel naar een ander baasje. Catootje is een zogenaamde lapjespoes, erg eigenzinnig en eigenwijs, wil liever niets met andere katten te maken hebben en laat dat dan ook duidelijk merken door te blazen en te grommen.

Dan is er ons andere poesje, Nala alias Babypoes, ze luistert naar allebei de namen.  Haar vacht is heel mooi zwart, eigenlijk diep bruin als ze zoals nu, in het zonnetje zit. Het is een poes van goeie komaf, ze weet exact wat goeie manieren zijn en dat is erg leuk om mee te maken. Zij kwam bij ons als ernstig getraumatiseerd en veel te jong kitten, waarschijnlijk zou ze het niet halen, werd erbij verteld, maar of ze dan zolang bij ons mocht blijven, de dierenbescherming zou zich later weer over haar ontfermen. Ze kreeg een hechte  band met mijn zoon, socialiseerde langzaam maar zeker ook naar mij, heel voorzichtig en schrikkerig was ze,  vreemde mensen waren maar eng, doodeng. Nu is ze het moedertje van de kattenbende en ook voor mensen is ze inmiddels erg lief en niet meer bang. 

Jonesy is de lieve babykater van het stel, hij denkt regelmatig dat hij  nog een kitten is en dat wij misschien wel gekrompen zijn? Altijd kletsend en hij kan zelfs Oma zeggen op zijn kats, klinkt heel erg vreemd uit zo'n grote, rood-met-beetje-witte kater. Af en toe probeert hij de slaaptijd te bepalen voor zijn butlers (dat zijn mijn zoon en ik) en gaat dan miauwen en heen en weer lopen tussen de slaapkamer en de woonkamer, nogal bemoeierig hoor! Ach, hij is vooral erg lief en kan veel verdragen van de andere katten in huis en van ons, dat scheelt veel. Momenteel ligt hij te slapen bij mijn zoon, ze zijn samen erg moe geloof ik, lekker rustig!

Nummer vier luistert naar de naam Goten, ook een rood met witte kater, maar dan niet met zo'n zacht karakter als Jonesy, hij leek als kitten nergens op, was eigenlijk best wel lelijk en had een hele brutale attitude. Volgens mij was hij destijds meer een mix van een kat, een kikker en een rat. Hij had de achterpoten van een kikker, was toch echt een kat met de streken van een rat. Bovendien maakte hij een vreemd geluid, dat leek op het geluid van babykrokodillen die hun moeder roepen. Hij kan heel lief zijn en lekker met je knuffelen en dan opeens wordt hij evil, bijt en krabt-ie en moet hij tot de orde worden geroepen. Lief met streken, dat is Goten.

Benjamin van de kattenbende is Shady, de allermooiste Shady van de hele wereld, tenminste dat vind hij zelf en wil dat ook bevestigd hebben, liefst de hele dag door iedereen. Hij is de meest koele kater in de bende en dus is hij samen met zijn moeder van Alfa-niveau. Als er een kat is die van een persoon het allermeeste houdt, is Shady dat wel, zijn grote liefde is mijn zoon en dat is ook zijn vader-figuur, net als bij Jonesy, dat maakt mij tot Oma, vandaar het roepen van Jonesy als hij mij nodig heeft. 

Zou je als mens nog meer te wensen kunnen hebben dan het lieftallige, doch dwingende gezelschap van zo'n heerlijke bende van plezier?

Voor zover mijn eerste kleine artikel, niet te lang; ik wil eens zien of het leuk genoeg is om te lezen.

 

 

Tot later!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?

Depressie te lijf

Depressie en op een natuurlijke weg eruit

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student