Zwaar in dubio


Publicatie datum:

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen maakt wel eens wat mee in zijn leven, waardoor je tot het besluit komt, om afstand te nemen al dan niet tijdelijk, van zijn of haar familie, familieleden, vrienden, kennissen noem maar op. Maar voordat je tot dat besluit komt, is het misschien wel al behoorlijk ver gegaan, en zijn er nogal wat dingen gebeurt. Want laten we eerlijk wezen; zo'n besluit, en vooral als het dan over familie gaat, neem je niet zomaar in een fractie van een seconden. Daar gaat best wel een hoop tijd en wellicht energie in zitten. Maar het feit blijft wel, dat je ongeacht wat dan ook, altijd in eerste plaats aan jezelf moet denken, aan je gezin, aan je man of vrouw die eventueel naast je staat. Je bent uiteindelijk zelf de persoon die verder moet gaan in deze samenleving, met of zonder familie, vrienden of kennissen.

In welke familie, vriendenkringen, buren, waar dan ook, zijn er geen ruzies?? Nou, ik zou het niet weten. Volgens mij is er overal wel wat. En iedereen bemoeit zich maar met iedereen. Als iedereen zich nu eens gewoon bezig hield met hun eigen leventje, hun eigen adres, hun eigen dingetje, zouden er volgens mij veel minder ruzies en stress situaties zijn. Het is natuurlijk heel erg fijn als je in deze samenleving mensen om je heen hebt, die je dag en nacht kunt opbellen en vertrouwen met alles wat je lief is. Maar dan nog, is het eigenlijk uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid om bepaalde keuzes te maken. Afstand nemen van vrienden of buren is makkelijk. En ik denk dat iedereen wel eens op dat punt heeft gestaan. Respect hebben voor een ander is niet zo moeilijk. En het zou ook veel mooier zijn, als iedereen dat doet en heeft voor elkaar. Dan zou de wereld er ook veel rooskleuriger uit zien dan dat hij nu doet. Maar afstand nemen van je familie/familieleden, is niet zo makkelijk. En gaat ook absoluut niet over 1 nacht ijs. In je achterhoofd blijf je toch ten alle tijden denken van, "het is wel me familie". Maar dan nog, soms is het beter en verstandiger om de keus te maken om afstand te nemen van je familie, of misschien zelfs wel volledig contact verbreken. Contact verbreken is heel makkelijk, contact herstellen is een ander verhaal weer dan. Als je een vriend verliest, is minder erg. Die vindt je wel terug. Maar familie verliezen is gewoon anders. Familie heb je niet voor het oprapen. En kwijt is dan vaak ook gewoon kwijt. Als je eenmaal iets kwijt bent, kan het natuurlijk ook een hele opluchting zijn. Zodat je eindelijk het gevoel hebt en krijgt, dat je je eigen leventje kan lijden. Maar voordat je tot zo'n besluit komt, zit je echt in zwaar dubio.


Foobie gebruiker vlinder32

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Het Nedelandse leger

Nederland heeft een groot leger met de volgende vier krijgsmachtsdelen: Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee.

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

De moderne lopend band medewerkers

De moderne lopende band medewerkers

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.

Zoal het klokje thuis tikt ….. tikt het bij de buren ook.

Over het snakken naar rust en stilte na een lawaaierige werkweek.

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

Autistische broer, hoe werkt dat in een gezin?

wat gebeurt er nou eigenlijk in zo'n gezin???

Bezoek aan Teatro La fenice in VENETIE

Het bezoeken van de Opera Il Trovatore van Verdi in Teatro La Fenice in Venetie voerde me een spectaculaire wereld binnen van muziek en spektakel in de beste Italiaanse volkstraditie.

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Wie zit er achter dat masker?

een betoog over het al dan niet invoeren van een boerkaverbod in Nederland.

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Stemadvies van Johan Derksen

Het Kunduz akkoord zou een bom gelegd hebben onder de eredivisie volgens Johan Derksen

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

een callcenter van de andere kant bekeken

Ondanks dat iedereen wel negatieve ervaringen met een callcenter heeft,zit er toch een heel andere kant aan deze wereld die vaak over het hoofd wordt gezien.

vakantie in Groot-Brittannië

Samen met een vriendin ben ik op vakantie geweest in Groot-Brittannië. Ik wil deze ervaring graag delen met jullie.

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Opgelicht op Marktplaats

Kijk uit voor oplichters op Marktplaats!