Zwaar in dubio


Publicatie datum:

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen maakt wel eens wat mee in zijn leven, waardoor je tot het besluit komt, om afstand te nemen al dan niet tijdelijk, van zijn of haar familie, familieleden, vrienden, kennissen noem maar op. Maar voordat je tot dat besluit komt, is het misschien wel al behoorlijk ver gegaan, en zijn er nogal wat dingen gebeurt. Want laten we eerlijk wezen; zo'n besluit, en vooral als het dan over familie gaat, neem je niet zomaar in een fractie van een seconden. Daar gaat best wel een hoop tijd en wellicht energie in zitten. Maar het feit blijft wel, dat je ongeacht wat dan ook, altijd in eerste plaats aan jezelf moet denken, aan je gezin, aan je man of vrouw die eventueel naast je staat. Je bent uiteindelijk zelf de persoon die verder moet gaan in deze samenleving, met of zonder familie, vrienden of kennissen.

In welke familie, vriendenkringen, buren, waar dan ook, zijn er geen ruzies?? Nou, ik zou het niet weten. Volgens mij is er overal wel wat. En iedereen bemoeit zich maar met iedereen. Als iedereen zich nu eens gewoon bezig hield met hun eigen leventje, hun eigen adres, hun eigen dingetje, zouden er volgens mij veel minder ruzies en stress situaties zijn. Het is natuurlijk heel erg fijn als je in deze samenleving mensen om je heen hebt, die je dag en nacht kunt opbellen en vertrouwen met alles wat je lief is. Maar dan nog, is het eigenlijk uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid om bepaalde keuzes te maken. Afstand nemen van vrienden of buren is makkelijk. En ik denk dat iedereen wel eens op dat punt heeft gestaan. Respect hebben voor een ander is niet zo moeilijk. En het zou ook veel mooier zijn, als iedereen dat doet en heeft voor elkaar. Dan zou de wereld er ook veel rooskleuriger uit zien dan dat hij nu doet. Maar afstand nemen van je familie/familieleden, is niet zo makkelijk. En gaat ook absoluut niet over 1 nacht ijs. In je achterhoofd blijf je toch ten alle tijden denken van, "het is wel me familie". Maar dan nog, soms is het beter en verstandiger om de keus te maken om afstand te nemen van je familie, of misschien zelfs wel volledig contact verbreken. Contact verbreken is heel makkelijk, contact herstellen is een ander verhaal weer dan. Als je een vriend verliest, is minder erg. Die vindt je wel terug. Maar familie verliezen is gewoon anders. Familie heb je niet voor het oprapen. En kwijt is dan vaak ook gewoon kwijt. Als je eenmaal iets kwijt bent, kan het natuurlijk ook een hele opluchting zijn. Zodat je eindelijk het gevoel hebt en krijgt, dat je je eigen leventje kan lijden. Maar voordat je tot zo'n besluit komt, zit je echt in zwaar dubio.


Foobie gebruiker vlinder32

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..

Gezellig ruzie maken?

Hoe maken we ruzie

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

De Rollercoaster

de droom van twee mensen om een wereldbedrijf te bouwen

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

Aandacht en Interesse.

Aandacht en Interesse zijn twee belangrijke activiteiten in ons leven.

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Werk of hobby?!

Wat is er nou eigenlijk leuker, als je van je werk ook je hobby kan maken?