Zwaar in dubio


Publicatie datum:

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen maakt wel eens wat mee in zijn leven, waardoor je tot het besluit komt, om afstand te nemen al dan niet tijdelijk, van zijn of haar familie, familieleden, vrienden, kennissen noem maar op. Maar voordat je tot dat besluit komt, is het misschien wel al behoorlijk ver gegaan, en zijn er nogal wat dingen gebeurt. Want laten we eerlijk wezen; zo'n besluit, en vooral als het dan over familie gaat, neem je niet zomaar in een fractie van een seconden. Daar gaat best wel een hoop tijd en wellicht energie in zitten. Maar het feit blijft wel, dat je ongeacht wat dan ook, altijd in eerste plaats aan jezelf moet denken, aan je gezin, aan je man of vrouw die eventueel naast je staat. Je bent uiteindelijk zelf de persoon die verder moet gaan in deze samenleving, met of zonder familie, vrienden of kennissen.

In welke familie, vriendenkringen, buren, waar dan ook, zijn er geen ruzies?? Nou, ik zou het niet weten. Volgens mij is er overal wel wat. En iedereen bemoeit zich maar met iedereen. Als iedereen zich nu eens gewoon bezig hield met hun eigen leventje, hun eigen adres, hun eigen dingetje, zouden er volgens mij veel minder ruzies en stress situaties zijn. Het is natuurlijk heel erg fijn als je in deze samenleving mensen om je heen hebt, die je dag en nacht kunt opbellen en vertrouwen met alles wat je lief is. Maar dan nog, is het eigenlijk uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid om bepaalde keuzes te maken. Afstand nemen van vrienden of buren is makkelijk. En ik denk dat iedereen wel eens op dat punt heeft gestaan. Respect hebben voor een ander is niet zo moeilijk. En het zou ook veel mooier zijn, als iedereen dat doet en heeft voor elkaar. Dan zou de wereld er ook veel rooskleuriger uit zien dan dat hij nu doet. Maar afstand nemen van je familie/familieleden, is niet zo makkelijk. En gaat ook absoluut niet over 1 nacht ijs. In je achterhoofd blijf je toch ten alle tijden denken van, "het is wel me familie". Maar dan nog, soms is het beter en verstandiger om de keus te maken om afstand te nemen van je familie, of misschien zelfs wel volledig contact verbreken. Contact verbreken is heel makkelijk, contact herstellen is een ander verhaal weer dan. Als je een vriend verliest, is minder erg. Die vindt je wel terug. Maar familie verliezen is gewoon anders. Familie heb je niet voor het oprapen. En kwijt is dan vaak ook gewoon kwijt. Als je eenmaal iets kwijt bent, kan het natuurlijk ook een hele opluchting zijn. Zodat je eindelijk het gevoel hebt en krijgt, dat je je eigen leventje kan lijden. Maar voordat je tot zo'n besluit komt, zit je echt in zwaar dubio.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker vlinder32

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Discobollen

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

Penoza II Spannend maar Juridisch Schaamteloos Onjuist

De problemen die leven in de maatschappij komen vroeg of laat via een of meer plegers in de rechtzaal terecht. De strafrechtelijke vervolgingspraktijk zoals die door Penoza II wordt geschilderd staat zo bol van onjuistheden dat bij deze serie niet meer geloofwaardig kan zijn aangehaakt bij welke maatschappelijke misdra

Zoal het klokje thuis tikt ….. tikt het bij de buren ook.

Over het snakken naar rust en stilte na een lawaaierige werkweek.

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Psychose

Wat is een psychose?

Je zwakte als sterkte: HUH?

Een artikel over hoe we onze zwaktes kunnen gebruiken om juist STERK te zijn..

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

De hoe-is-het-vraag..

Waarom vragen veel mensen hoe het met iemand gaat, hoewel diegene dat niets interesseert?

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie