Zwarte dag voor Nederland


Publicatie datum:

regeringsakkoord van 26 april 2012

Gesponsorde koppelingen

Hoe bestaat het dat er juichende stemmen opgaan over het feit, dat er een briefje met intenties naar Brussel moet. Politici staan niet meer in de samenleving.

Met verbijstering heb ik donderdagavond het nieuws gezien: na het debacle van Rutte met de PVV, gaat Jan Kees de Jager bij een aantal partijtjes langs  om te proberen een intentie verklaring naar Brussel te krijgen inzake de broodnodige bezuinigingen. En natuurlijk is Alexandertje Pechtold, Sapje, en Slob bereid om hieraan medewerking te verlenen.

Wat bezield die mensen? Ze presenteren het alsof ze het vaderland gered hebben. Deze politici zijn maar met 1 ding bezig, en dat is hun eigen baantje: wel of geen crisis, er is altijd de wachtgeld regeling ofwel een baantje als bestuurden van een corporatie,  verzekeringsmaatschappij voor hen beschikbaar. Ik heb geen van deze lieden horen zeggen dat de Overheid  eerst bij haarzelf moet gaan kijken. Neen, het moet komen van de burger.

Begrijpen deze mensen nu helemaal niet meer dat als het vertrouwen van de burger in politiek en financiele wereld  hersteld moet  worden, dat die mensen die daar ''actief'' zijn zelf eens eenvoorbeeld dienen te geven?

Hoe kun je van de burger vragen in te leveren, als Brusselse ambtenaren na 30 jaar nog steeds iedere week op en neer gaan met hun hele hebben en houwen tussen Brussel en Straatsburg en hetgeen klauwen met geld kost en zeer inefficient is?

Dat de bonus cultuur in de financiele wereld nog erger is als voor de crisis. Dat wachtgeldregelingen voor bestuurders, ambtenaren en politici onaangetast blijven. De bestuurslagen bij de overheid blijven gewoon gehandhaafd.

Wat we nodig hebben is niet meer en minder als goed ondernemerschap. We hebben geen graaiers meer nodig, geen snelle jongens, geen Amerikaans voorbeeld. We hebben aanpakkers nodig die hun medewerkers met respect behandelen en hun winsten niet in boten of exhorbitante feestjes stoppen, maar in hun bedrijf. Er is geen burger te vinden, die een hard werkende ondernemer zijn vermogen misgunt. De burger is zijn vertrouwen kwijtgeraakt aan die mensen die hun eigen zakken vullen ten koste van anderen c.q de maatschappij. Om een kompleet rot financieel systeem overeind te houden moet de burger bloeden.

Natuurlijk, in dit idiote landje moet er altijd een compromis komen om regeren mogelijk te maken. Maar als meneer Rutte de ene dag staat voor zijn gedoogcoalitie en de andere dag voor Pechtoltje, hoe geloofwaardig is dit voor de burger? Andersom exact hetzelfde: Pechtoltje loopt anderhalf jaar te bekritiseren en nu help hij diezelfde premier? In wiens belang is dat nu allemaal? Worden er weer baantjes geregeld voor de VN, of de E.U, of bij financiele instellingen?

Nederland is echt niet gered door briefjes naar Brussel van de politiek. Nederland moet gered worden door de hard werkende burgers, ondernemers, boeren en middenstanders. Die moeten weer vertrouwen krijgen in de samenleving.  Die moeten gewaardeerd worden, en niet gestraft met meer inleveren.

Inleveren moeten die mensen doen die uit de ruif eten van wat die harde werkers opbrengen. Niet beginnen te zeggen nu dat dit dus ook uitkeringstrekkers zijn: we betalen met zijn allen graag belasting om mensen die in moeilijke omstandigheden terecht komen, AOWers, enz. toch een redelijk normaalleven te kunnen laten hebben en houden.

Maar we hebben allen bezwaren tegen de graaiers die zogezegd marktconforme salarissen willen hebben terwijl de onkunde er van af straalt. Voorbeelden genoeg bij de corporaties, schoolbesturen, ziekenhuisbesturen en ga zo maar door. En vrijwel al deze graaiers zijn lid van de ene of de andere politieke partij of ex wethouder, o.i.d. Op 26 april 2012 is dus Nederland echt niet gered.

Dat zal pas gebeuren als de politiek zich realiseert dat kosten betaald kunnen worden uit opbrengsten, en dat dus die opbrengsten opgebracht worden door de hard werkende burger en niet door de bankier, de burgemeester, het lid van de Provinciale Staten, de directeur van de corporatie. Nee, die geven belasting centen uit en die kosten dus geld. Spreken over loonmatiging, flexcontracten, geeft de harde werker onzekerheid. Maar de gouden handdruk en de wachtgeld regeling etc. dat blijft bestaan. Hoe krom kun je als politicus denken?

Laten we hopen dat al deze redders in september zwaar afgestraft zullen worden. Maar hoe in tempo van de zakkenvullers af te komen, daar weet ik helaas ook geen antwoord op. En dat is toch echt nodig om vertrouwen bij de burger te herstellen. Alleen dan kan dit land nog gered worden.

fredira   


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Doorgaan na overlijden door zelfmoord...

Als je iemand hebt verloren aan zelfmoord, lijkt alles donker en grauw....

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Kanker een ziekte die gezinnen het heel moeilijk maakt

Het verhaal van een gezin dat vecht tegen die verschikkelijke ziekte (kanker)

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

KitchenAid Artisan, de ideale keukenrobot?

De Artisan van KitchenAid is de ideale keukenrobot als je van bakken houdt.

Partijdig nieuws is een groot gevaar

Wie zich baseert op onvolledige of onjuiste informatie neemt een grote verantwoordelijkheid. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Is Jonge onschuldige maagd patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe een jonge onschuldige maagd door een zwangerschap zonder vader veranderde in de patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika.

vakantie in Groot-Brittannië

Samen met een vriendin ben ik op vakantie geweest in Groot-Brittannië. Ik wil deze ervaring graag delen met jullie.

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012