Een carrière als DJ beginnen


Publicatie datum:

Start vandaag nog een carrière als DJ door te voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Lees hoe jij de eerste stappen kunt zetten in het opstarten van een professionele DJ carrière.

Gesponsorde koppelingen

Nederland is goed vertegenwoordigd als het gaat om de beste DJ’s van over de hele wereld. Steeds vaker en op steeds jongeren leeftijd begint men met het uitspreken van de ambitie om professioneel DJ te worden. Een professioneel DJ worden lijkt nu dichterbij dan ooit. Zet de eerste stappen in de weg naar een professionele carrière als DJ door te beginnen vanuit een goede basis.

Gesponsorde koppelingen

Armin van Buuren, DJ Tiësto en Hardwell zijn slechts enkele namen van Nederlands én ’s werelds beste DJ’s. Jaar op jaar staan Nederlandse DJ’s steevast in de top 10 van beste DJ’s van over de hele wereld. Kinderen van jonge leeftijd willen niet meer brandweerman of politieagent worden. Nee, DJ is het nieuwe spannende beroep dat aanspreekt.

Men wordt niet enkel gemotiveerd om DJ te worden door de voorbeelden van eerder beschreven goed presterende Nederlandse DJ’s. Ook bekende Nederlanders lijken steeds vaker de weg naar de draaitafel te vinden om zo naast hun werk te kunnen verdienen aan een carrière als DJ. Binnen een mum van tijd lijken deze sterren een professionele carrière als DJ te hebben opgebouwd. Waarom zou dit nu komen? En welke stappen dien jij te zetten om net zo’n carrière op te bouwen?

Om als DJ te starten dien je te beginnen bij een stabiele basis. Zonder een goede basis wordt het erg lastig om door te stromen naar een carrière als DJ. De belangrijkste basis is dat je de beschikking hebt over professionele apparatuur. En dit hoeft niet eens duur te zijn, want zonder dat je het weet heb je waarschijnlijk al een groot gedeelte daarvan in huis.

Om vanuit huis te starten met het maken van je eerste remixen is het aan te raden te beschikken over een computer. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een computer in huis, waardoor je al voldoet aan de eerste voorwaarde. Wens je ook eigen muziek te produceren en/of je stem toe te voegen aan geluiden, dan is het optioneel om daarvoor een microfoon aan je computer te koppelen. Met behulp van een goede kwaliteit microfoon kun je je eigen gespeelde muziek of zang registreren. Registreren, omdat voor het opnemen ervan je aan een laatste voorwaarde dient te voldoen.

Voor het opnemen van eigen muziek dien je namelijk nog te beschikken over professionele audio opname software. En als je na het opnemen van muziek ook de mogelijkheid wilt hebben om de muziek te bewerken, dan kun je het best kiezen voor opname- en bewerking software in één. Audio software is er in diverse soorten en kun je grofweg scheiden in betaalde varianten en niet betaalde varianten. Om de eerste stappen van jouw DJ loopbaan toegankelijk te maken richten we ons op de gratis software variant. Ook omdat veel gratis audio software pakketten niet onderdoen voor veel betaalde varianten.

Een veelgebruikt gratis audio software pakket is Audacity. Deze software stelt je in staat om via een computer en eventueel aansluitend een microfoon geluiden op te nemen en deze tot in detail te bewerken. Zo kun je van zelf opgenomen audio bestanden de geweldigste remixen maken. Door de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden kun je veel oefenen met het samenstellen van je eerste remixen, zodat je uiteindelijk een volleerd DJ kunt worden.

Al met al heb je dus niet veel nodig om te kunnen starten met een carrière als DJ. Veel heb je al in huis, als we kijken naar een computer en eventueel een microfoon. Alleen nog Audacity downloaden en je kunt starten met het samenstellen van je eerste remix. Zet vandaag nog de eerste stap in het starten van een carrière als DJ.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

metallica .. vergane glorie of alive and kicking?

Metallica heeft de laatste jaren heel veel kritiek gehad betekent dit dat hun tijd voorbij is?

Mumford and Sons

Mumford and Sons is een enorm goede folk/rock band. Echt een aanrader voor iedereen!

De stratocaster als instrument, niet als mythe

Een uitleg over de prijs kwaliteit verhouding bij stratocaster gitaren en de zin/onzin van het kopen van een duurder merk

Samen spelen met de boomwacker

Maak samen muziek met boomwackers. Eenvoudig, voor thuis, de club of voor op school

Zingen de 3JS Nederland wel naar de finale?

Dit jaar stuurt Nederland de 3JS naar het Eurovisiesongfestival. Tickets kopen kan helaas niet meer.