Een carrière als DJ beginnen


Publicatie datum:

Start vandaag nog een carrière als DJ door te voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Lees hoe jij de eerste stappen kunt zetten in het opstarten van een professionele DJ carrière.

Gesponsorde koppelingen

Nederland is goed vertegenwoordigd als het gaat om de beste DJ’s van over de hele wereld. Steeds vaker en op steeds jongeren leeftijd begint men met het uitspreken van de ambitie om professioneel DJ te worden. Een professioneel DJ worden lijkt nu dichterbij dan ooit. Zet de eerste stappen in de weg naar een professionele carrière als DJ door te beginnen vanuit een goede basis.

Armin van Buuren, DJ Tiësto en Hardwell zijn slechts enkele namen van Nederlands én ’s werelds beste DJ’s. Jaar op jaar staan Nederlandse DJ’s steevast in de top 10 van beste DJ’s van over de hele wereld. Kinderen van jonge leeftijd willen niet meer brandweerman of politieagent worden. Nee, DJ is het nieuwe spannende beroep dat aanspreekt.

Men wordt niet enkel gemotiveerd om DJ te worden door de voorbeelden van eerder beschreven goed presterende Nederlandse DJ’s. Ook bekende Nederlanders lijken steeds vaker de weg naar de draaitafel te vinden om zo naast hun werk te kunnen verdienen aan een carrière als DJ. Binnen een mum van tijd lijken deze sterren een professionele carrière als DJ te hebben opgebouwd. Waarom zou dit nu komen? En welke stappen dien jij te zetten om net zo’n carrière op te bouwen?

Om als DJ te starten dien je te beginnen bij een stabiele basis. Zonder een goede basis wordt het erg lastig om door te stromen naar een carrière als DJ. De belangrijkste basis is dat je de beschikking hebt over professionele apparatuur. En dit hoeft niet eens duur te zijn, want zonder dat je het weet heb je waarschijnlijk al een groot gedeelte daarvan in huis.

Om vanuit huis te starten met het maken van je eerste remixen is het aan te raden te beschikken over een computer. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een computer in huis, waardoor je al voldoet aan de eerste voorwaarde. Wens je ook eigen muziek te produceren en/of je stem toe te voegen aan geluiden, dan is het optioneel om daarvoor een microfoon aan je computer te koppelen. Met behulp van een goede kwaliteit microfoon kun je je eigen gespeelde muziek of zang registreren. Registreren, omdat voor het opnemen ervan je aan een laatste voorwaarde dient te voldoen.

Voor het opnemen van eigen muziek dien je namelijk nog te beschikken over professionele audio opname software. En als je na het opnemen van muziek ook de mogelijkheid wilt hebben om de muziek te bewerken, dan kun je het best kiezen voor opname- en bewerking software in één. Audio software is er in diverse soorten en kun je grofweg scheiden in betaalde varianten en niet betaalde varianten. Om de eerste stappen van jouw DJ loopbaan toegankelijk te maken richten we ons op de gratis software variant. Ook omdat veel gratis audio software pakketten niet onderdoen voor veel betaalde varianten.

Een veelgebruikt gratis audio software pakket is Audacity. Deze software stelt je in staat om via een computer en eventueel aansluitend een microfoon geluiden op te nemen en deze tot in detail te bewerken. Zo kun je van zelf opgenomen audio bestanden de geweldigste remixen maken. Door de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden kun je veel oefenen met het samenstellen van je eerste remixen, zodat je uiteindelijk een volleerd DJ kunt worden.

Al met al heb je dus niet veel nodig om te kunnen starten met een carrière als DJ. Veel heb je al in huis, als we kijken naar een computer en eventueel een microfoon. Alleen nog Audacity downloaden en je kunt starten met het samenstellen van je eerste remix. Zet vandaag nog de eerste stap in het starten van een carrière als DJ.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Defqon 1 2012

De kaartverkoop van het evenementenfestival Defqon.1

Bouwmaterialen van de cello

Uit welke materialen is de cello gebouwd?

Barok

Barok is een term voor een periode in de muziekgeschiedenis. Wat was dit voor een periode en welke muziek klonk er toen?

Hoe installeer je een VST in fruityloops

Uitleg bij het installeren van een VST in FL Studio

Blues muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de blues muziek besproken

Erlkönig (Goethe/Schubert)

Goethe was niet zo gecharmeerd van componisten die zijn gedichten gebruikten voor hun composities.

De Ring des Nibelungen van Richard Wagner

Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner

Muziek in de Barok

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek in de barok besproken

Muziek in de romantiek

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek uit de romantiek besproken

Muse

Het ontstaan en de groei van de Britse rockband Muse

Muziekinstrumenten om zelf te maken

Muziek wordt leuk met muziekinstrumenten die je zelf kunt maken. Hoe maak je zelf muziekinstrumenten?

Beyoncé

De Amerikaanse R&B zangeres Beyonce die de wereld wist te veroveren

Dubstep: Wat is dat?

Dubstep: wat is het, en hoe wordt het gemaakt? Hier de belangrijkste informatie.

Dubstep

Dubstep, de nieuwe muziekstijl.

Bon Jovi 1 van de grootste rockbands ter wereld

1 van de grootste rockbands ter wereld

Wacken

Informatie over wacken, leukigheid van een festival

Sabrina Sabrok

Sabrina Sabrok is een succesvolle zangeres, komt dit door haar stem of door iets anders?

De grote terts toonladder

Wil je je verdiepen in de algemene muziekleer, dan is het een goed begin van start te gaan met de toonladders.

Muziek is onmisbaar

In dit artikel wordt uitgelegd waarom muziek vooral voor jongeren zo belangrijk is

Rock & Roll

Rock & Roll versheen op een moment van Raciale Spanningen

Spot jouw muziek met Spotify!

Spotify: Een goed alternatief voor het downloaden van muziek!

Help! Muziek is aan het verdwijnen!

Over een aantal decennia zullen we geen nieuwe muziek meer hebben. Wat dan wel?

De jaren 90 een keerpunt in de hardcorepunk scene

In de jaren 90 is er veel gebeurd binnen de hardcore scene volgens sommigen het einde volgens andere juist het begin.

Luc De Vos

Luc De Vos is overleden op 29/11/2014. Hij was een succesvol zanger en gitarist van Gorki. Zijn bekendste nummers bij Gorki zijn Mia, Lieve kleine piranha en Anja.

vinyl revival

ineens is vinyl weer in. Een kleine opsomming van de voor en nadelen