What does the fox say?


Publicatie datum:

Het dé internet hit van het moment en mocht u het nog niet gezien hebben, doe dat hier dan snel!

Gesponsorde koppelingen

What does te fox say?

Is een electronic dance lied en tevens ook een viral video op Youtube. Het lied is geüpload door een komedies duo namelijk Ylvis uit Noorwegen. De video was geüpload op 3 september 2013 en was op 22 november 2013 al meer dan 240 miljoen keer bekeken. ''The Fox'' heeft tot nu toe de 6e plaats behaald in de Billboard hot 100 en is daarmee het hoogst geplaatste lied van een Noorse artiest sinds het nummer ''Take on Me'' van de a-ha's in 1985.

Gesponsorde koppelingen

Muziekvideo

De muziekvideo was oorspronkelijk gemaakt om het nieuwe seizoen van de talkshow kveld med Ylvis op TVNorge te promoten, maar ging dus viral. De video is geregisseerd door Ole Martin Hafsmo en de geografie is gedaan door Thea Bay. De scènes in het bos zijn gefilmd in het plaatsje Nittedal wat ongeveer 22 kilometer van Oslo afligt.

De video start met Bård zingend bij een verkleed feest en waar de andere mensen verkleed zijn als dieren. Bård geeft bij ieder dier wat voorbij komt aan wat voor geluid het maakt. Bijvoorbeeld het eendje doet ''kwak'' en de poes doet ''miauw'', eigenlijk gewoon wat we kleine kinderen aanleren. Vervolgens vraagt hij: ''Wat zegt de vos nu eigenlijk?'' en dan springen we naar een scene in het bos waar ze een gezamenlijke dans uitvoeren waarin Bård in een berenkostuum staat en Vegard in een eekhoorn kostuum staat. De reden hiervoor was dat ze geen vossenkostuum konden vinden de dag voordat het filmen begon.

Bij ieder refrein komt er een ander geluid voorbij over hoe een vos kan communiceren. Denk dan niet aan een serieuze poging maar aan geluiden als:''gering-ding-ding-ding-dingeringeding!'' of ''fraka-kaka-kaka-kaka-kow!''. Verder zit er tussen de dansers een oude man die een klein kind op zijn schoot aan het voorlezen is. Daarna beschrijft de zanger zijn passie voor het mysterieuze dier en wil er heel erg graag weten hoe een vos communiceert bijvoorbeeld met een paard in morse code? Aan het einde stijgen de zangers op in de lucht en komt er een geanimeerde vos die vervolgens aan scat singing doet en daarna is het lied afgelopen.

U zult nu vast wel nieuwsgierig geworden zijn naar deze hit, daarom heb ik de link naar de video toegevoegd en wens ik u nog heel veel kijkplezier!

Conclusie

Een lied wat gaat over wat voor geluid een vos maakt. Het is zeer gewoon dat we het van eenden, varkens, koeien en andere dieren weten, terwijl we dat van een vos niet zo makkelijk kunnen zeggen. Persoonlijk denk ik dat het nummer zijn bekendheid te danken heeft aan de hilariteit die het bevat en dan met name de voorgestelde krankzinnigen geluiden wat een vos zou maken.


Foobie gebruiker flappie16

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie muziek

Hoe word ik een DJ

Hoe word ik een goede DJ ? Wat heb ik daarvoor nodig en wat moet ik kunnen.

Zouk, een sensuele muziek en dans

zoukdansen wordt steeds populairder. Waar komt deze muziek vandaan en hoe ziet de dans eruit?

Trance

Trance is een muziekstijl die begin jaren '90 is voortgekomen uit de toen al bestaande techno- en housescene. Aanvankelijk was de stijl niet echt bekend bij het grote publiek, maar later brak de stijl definitief door bij het grote publiek en is sindsdien eigenlijk vrijwel niet in populariteit afgenomen.

Absence uit 'Les nuits d'été'

'Les nuits d'été' van Berlioz is een verzameling van zes liederen op teksten van Gautier. In 1841 werd dit werk uitgegeven voor mezzosopraan / tenor en pianoforte. In 1856 verscheen een orkestversie.

19 dagen en 500 nachten - Joaquin Sabina

Een documentaire over de Spaanse volksheld Joaquin Sabina