Spot jouw muziek met Spotify!


Publicatie datum:

Spotify: Een goed alternatief voor het downloaden van muziek!

Gesponsorde koppelingen

Je hebt vast wel eens van Spotify gehoord en wat deze dienst je allemaal te bieden heeft. Spotify is een Zweeds bedrijf en bestaat inmiddels alweer 8 jaar (opgericht in 2006 door Daniel Ek en Martin Lorentzon) maar heeft de afgelopen jaren pas veel bekendheid gekregen bij het Nederlandse publiek. De applicatie is namelijk in Nederland pas beschikbaar sinds mei 2010 en in België sinds 2011. Spotify biedt muziek als stream aan vanuit een enorme database boordevol nummers van duizenden artiesten. De dienst wordt gezien als alternatief voor iTunes.

Spotify heeft vele voordelen, die in dit artikel aan bod komen. Voordelen die het downloaden van muziek misschien wel overbodig maakt.

Eén van de vele voordelen is bijvoorbeeld de gratis toegang tot miljoenen nummers die per artiest of afspeellijst staan gerangschikt in Spotify’s muziekbibliotheek. Je vindt er zowel populaire muziek als muziek van iets minder bekende artiesten. In alle genres is er wel iets te vinden. Kortom, Spotify biedt muziek aan voor iedereen!

Daarnaast is Spotify gratis te downloaden via de website van het bedrijf. Je kan echter ook betalen voor Spotify zodat je ook van de andere voordelen gebruik kan maken. Dit wordt Spotify Premium genoemd en kost iets van 10 euro per maand. Op de extra voordelen die Spotify Premium met zich meebrengt kom ik zo meteen terug.

Spotify is erg overzichtelijk. Je kan makkelijk nummers en artiesten vinden met de zoekfunctie en deze naar eigen wens samenstellen tot een afspeellijst. Een groot nadeel van muziek downloaden is dat je moet wachten. Je downloadt, importeert, sorteert en dan pas kun je gaan luisteren. Spotify heeft dat allemaal al voor je gedaan. Je vindt de muziek die jij zoekt en je kunt meteen beginnen met luisteren.

De muziek die Spotify voor je aanbiedt kun je in hoge geluidskwaliteit beluisteren. Deze geluidskwaliteit is echter nog een tikkeltje beter wanneer je Spotify Premium neemt.

Een nadeel van het niet betalen voor Spotify is de regelmatige reclame-onderbreking. Na elke 2 of 3 nummers flitst er even een reclamemoment voorbij van enkele seconden. Om deze onderbrekingen zoveel mogelijk te vermijden zou je aan het einde van een bepaald nummer alvast een nieuw nummer kunnen aanklikken. Maar je zou je ook gewoon op Spotify Premium kunnen abonneren zodat je helemaal geen last meer hebt van reclame.

Het is mogelijk om in Spotify meer dan 3.000 nummers op te slaan. Wanneer je nummers hebt opgezocht hoef je deze alleen maar te selecteren waarna je ze toevoegt aan één van je afspeellijsten. De muziek die je opslaat kun je eventueel ook delen met je vrienden. Je kan ook de afspeellijsten van je vrienden volgen zodat je op de hoogte blijft van hun muziek.

Om nog maar een voordeel te noemen kun je Spotify ook nog eens koppelen aan je Facebook account (als je deze hebt). Je kan dan inloggen bij Spotify met je Facebook gegevens in plaats van dat je een apart account aanmaakt.

Daarnaast kun je Spotify zowel voor je smartphone, laptop of tablet gebruiken. Je kan je Spotify muziek dus overal mee naartoe nemen.

Spotify brengt ook voordelen met zich mee voor de muziekindustrie. De artiesten verdienen namelijk indirect aan de muziek die Spotify voor ons publiceert. Dit is bij het (illegaal) downloaden niet het geval.

Maar Spotify Premium brengt nog meer voordelen met zich mee, naast alle bovengenoemde. Zoals ik al heb gezegd heb je bij een Premium abonnement geen reclame onderbrekingen en is de geluidskwaliteit beter. Bij Spotify Open (de gratis versie) kun je niet zonder internet naar nummers luisteren. Met Premium kun je offline muziek beluisteren. Dus zonder dat je internetverbinding nodig hebt.

Momenteel is de muziekdienst in vele (westerse) landen beschikbaar en krijgt langzaam maar zeker steeds meer naamsbekendheid.

Ben jij al overgehaald om Spotify te nemen?

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Nathanja

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie muziek

Tosca - Puccini

Opera Tosca van Puccini, achtergrondinformatie

Barok

Barok is een term voor een periode in de muziekgeschiedenis. Wat was dit voor een periode en welke muziek klonk er toen?

Mumford & Sons: ouderwets goede live-band veroverd de wereld

Mumford & Sons zijn een Londense Folk Rock Band, bekend van nummers 'Little Lion Man' en 'The Cave' en hun album 'Sigh No More'. In Nederland hebben ze vooral furore gemaakt met hun optreden op Lowlands 2010

Muziek in de 20e eeuw

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek uit de 20e eeuw besproken

Nick Cave and the Bad Seeds.

Recensie: Pusch the Sky Away.

de Tango, een Argentijnse dans

Geschiedenis en betekenis van de Tango, de typische Argentijnse dans

Ramses Shaffy

Vaarwel Ramses!

De jaren 90 een keerpunt in de hardcorepunk scene

In de jaren 90 is er veel gebeurd binnen de hardcore scene volgens sommigen het einde volgens andere juist het begin.

Biografie David Guetta

Iedereen kent de naam David Guetta. Deze beroemde dj heeft al vele goede hits gehad en in samenwerking met grote artiesten zullen er nog veel meer hits komen. In dit artikel krijg je een korte levensbeschrijving van deze wereldberoemde dj.

Muziek is onmisbaar

In dit artikel wordt uitgelegd waarom muziek vooral voor jongeren zo belangrijk is

Gangnam Style

Meer info over deze enorme hit!

Béla Bartok (1881-1945)

Biografie van Béla Bartok, Hongaars componist

Hoe word ik een DJ

Hoe word ik een goede DJ ? Wat heb ik daarvoor nodig en wat moet ik kunnen.

19 dagen en 500 nachten - Joaquin Sabina

Een documentaire over de Spaanse volksheld Joaquin Sabina

Biografie Avicii

Veel mensen kennen de hits 'Hey Brother' en 'Wake me up!', maar wie is toch de bekende maker van deze hits? Je leest het hier!

Bouwmaterialen van de cello

Uit welke materialen is de cello gebouwd?

The phantom of the opera

Korte beschrijving en informatie over de musical 'The phantom of the opera'

Wacken

Informatie over wacken, leukigheid van een festival

Metallica

De bekende metalband uit de Verenigde Staten.

Johann Joachim Quantz

Multicultureel... zo was Europa ook in de 18e eeuw al te definiëren. Quantz droeg daar actief een steentje aan bij.

Sziget

Op een eiland in het hartje van Boedapest wordt jaarlijks alles uit de kast getrokken voor een mooi weekje Sziget.

Muziektheorie is makkelijker dan je denkt

De basis van muziektheorie; voor gitaristen en alle andere muzikanten

Luc De Vos

Luc De Vos is overleden op 29/11/2014. Hij was een succesvol zanger en gitarist van Gorki. Zijn bekendste nummers bij Gorki zijn Mia, Lieve kleine piranha en Anja.

Erlkönig (Goethe/Schubert)

Goethe was niet zo gecharmeerd van componisten die zijn gedichten gebruikten voor hun composities.

Popmuziek door de jaren heen.

De ontwikkeling van de popmuziek van de jaren 40 tot nu.