Rapper Lil Kleine, muziek voor zowel jong als oud publiek?


Publicatie datum:

Lil kleine die uiteindelijk zijn droom heeft verwezenlijkt en de fans die zijn muziek beluisteren

Gesponsorde koppelingen

Na een paar optredens op tv van Lil Kleine gezien te hebben, werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar de persoon achter deze jonge man. Wat bewoog hem om een carrière als rapper te beginnen en wat voor publiek wil hij vandaag de dag aantrekken?

 

 

Bij mijn zoektocht naar antwoorden stuitte ik al gauw op diverse interviews in verschillende media. In één daarvan (bij het jeugdjournaal) was de 12-jarige Lil Kleine te zien die aangaf dat hij vooral bekend wilde worden en het hem leuk leek als iedereen hem zou kennen. Zijn motivatie om te rappen was erin gelegen dat hij het vooral erg leuk vond om te doen. Na een paar jaar werd zijn harde werken uiteindelijk beloond. In 2015 werd het nummer” Drank en Drugs” gelanceerd wat hem grote naamsbekendheid opleverde waar hij als kind zo van had gedroomd.

 

Dat was eigenlijk ook het moment dat ik voor het eerst kennis maakte met zijn muziek en op slag verliefd werd. Wat kan hij goed rappen en wat een karakter heeft deze boy!. Het kan mij voor de rest niet zoveel schelen wat andere mensen van hem vinden. Hij is wie hij is of hij nu een rol speelt of niet. En dan refereer ik o.a. naar het interview waarin zijn moeder reageert op de commotie rondom het middelvingersteek incident in Hilversum, maar ook een vechtpartij midden op straat en het uit het publiek laten verwijderen van een tiener die de sfeer tijdens zijn optreden ziekelijk komt verpesten.

 

In het begin van Lil Kleine’s Top-Down tour in februari was ik er vanaf het begin af aan bij. Enigszins gespannen liep ik naar het gebouw waar hij zou komen optreden. Bij aankomst bleek dat er een hele lange rij mensen stond om naar binnen te gaan. Veelal jonge tieners bestaande uit voornamelijk meidenclubjes die stonden te popelen een glimp op te vangen van hun idool. Nu moet ik bekennen dat ik allang geen tiener meer ben, maar stiekem toch ook wel kriebels in mijn buik had om hem “live”te zien optreden.

 

Na het optreden was er zelfs de mogelijkheid om zijn “Wop’ cd te kopen, die persoonlijk door Lil Kleine zou worden gesigneerd. Achteraf heb ik spijt dat ik niet ben gegaan, want ik had hem anders zo van dichtbij kunnen mee maken en kunnen weten hoe hij gereageerd zou hebben als ik hem in zijn oor had gefluisterd wat een geweldig optreden hij volgens mij had gegeven!. Zijn cd heb ik uiteindelijk een dag daarna gestreamd en beluister ik bijna dagelijks. Niks kan op tegen een persoonlijk contact met de rapper zelf en ik zal mij nu dus moeten troosten met de gedachte hoe het anders zou zijn verlopen als ik niet had toegegeven aan mijn verlegen kant.

 

Verder maakt het mij niet uit dat er voornamelijk tieners bij zijn optreden aanwezig waren. Daar kijk ik als 21+er toch gewoon door heen?. Ik kom daar voor mijzelf omdat ik zijn muziek erg mooi vind en de sfeer eens wilde proeven. Thuis kan ik helemaal los gaan op zijn muziek en op mijn manier. Zo schud ik mijn heupen losjes heen en weer en zing uit volle borst de schunnige tekst mee, welke ik niet al te serieus opvat en die volgens de rapper hem zelf  hem de mogelijkheid geven om door te gaan met deze muziek te maken die toegankelijk is voor iedereen die er naar luisteren wil, zowel jong als oud!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Kylie is back

Kylie Minogue's nieuwe album komt eraan.

Gangnam Style

Meer info over deze enorme hit!

Aardschok, een leven lang in dienst van hardrock en metal

Een korte wandeling door de geschiedenis van een van de meest invloedrijke metal en hardrock bladen ooit.

Meer tips voor gitaarhelden in de dop

Ontwikkelen van muzikaal gehoor. Muziek na leren spelen door ernaar te luisteren.

Wacken

Informatie over wacken, leukigheid van een festival

Mike Shinoda, de MC van LP

De zangcarrière van Mike Shinoda, de oprichter van Linkin Park

Biografie David Guetta

Iedereen kent de naam David Guetta. Deze beroemde dj heeft al vele goede hits gehad en in samenwerking met grote artiesten zullen er nog veel meer hits komen. In dit artikel krijg je een korte levensbeschrijving van deze wereldberoemde dj.

Gratis gitaarles voor beginners

simpele gitaarles voor beginners

Algemene tips voor gitaarhelden in de dop

Belangrijk om op te letten als je gitaar leert spelen

Richard Wagner (1813-1883)

Wagner en de invloeden van de Romantiek in zijn werken

Chester Bennington, Linkin Park's Frontman

Het leven en de zangcarrière van de frontman van Linkin Park

Gitaarspelen een kwestie van oefenen

gitaarspelen zoals je favoriete rockster, dat wil iedereen wel. Maar is het ook voor iedereen

Beyoncé

De Amerikaanse R&B zangeres Beyonce die de wereld wist te veroveren

Johannes Brahms (1833-1897)

Leven van Johannes Brahms, Duits componist

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Levensbeschrijving van componist Johann Sebastian Bach

Wat is muziekwetenschap?

Waar houdt muziekwetenschap zich mee bezig?

Impressionisme en Expressionisme in muziek

In dit artikel worden de stromingen impressionisme en expressionisme in de muziek besproken

Gregoriaanse muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de gregoriaanse muziek besproken

Metallica

De bekende metalband uit de Verenigde Staten.

Absence uit 'Les nuits d'été'

'Les nuits d'été' van Berlioz is een verzameling van zes liederen op teksten van Gautier. In 1841 werd dit werk uitgegeven voor mezzosopraan / tenor en pianoforte. In 1856 verscheen een orkestversie.

Salsadansen

Dit artikel gaat over de stijgende populariteit van salsadansen en geeft tevens een beknopte beschrijving van de oorsprong en ontwikkeling van salsamuziek.

Gitaren, snaren en stemmen

De gitaar is een populair instrument. Een gestemde gitaar is belangrijk, dus hoe werkt dat?

Ramses Shaffy

Vaarwel Ramses!

Vier tips om optredens voor je band te regelen

Meer optredens nodig voor je band?

Beroemde cellobouwers

Over beroemde cellobouwers en waar ze vandaan komen.