Rapper Lil Kleine, muziek voor zowel jong als oud publiek?


Publicatie datum:

Lil kleine die uiteindelijk zijn droom heeft verwezenlijkt en de fans die zijn muziek beluisteren

Gesponsorde koppelingen

Na een paar optredens op tv van Lil Kleine gezien te hebben, werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar de persoon achter deze jonge man. Wat bewoog hem om een carrière als rapper te beginnen en wat voor publiek wil hij vandaag de dag aantrekken?

 

 

Bij mijn zoektocht naar antwoorden stuitte ik al gauw op diverse interviews in verschillende media. In één daarvan (bij het jeugdjournaal) was de 12-jarige Lil Kleine te zien die aangaf dat hij vooral bekend wilde worden en het hem leuk leek als iedereen hem zou kennen. Zijn motivatie om te rappen was erin gelegen dat hij het vooral erg leuk vond om te doen. Na een paar jaar werd zijn harde werken uiteindelijk beloond. In 2015 werd het nummer” Drank en Drugs” gelanceerd wat hem grote naamsbekendheid opleverde waar hij als kind zo van had gedroomd.

 

Dat was eigenlijk ook het moment dat ik voor het eerst kennis maakte met zijn muziek en op slag verliefd werd. Wat kan hij goed rappen en wat een karakter heeft deze boy!. Het kan mij voor de rest niet zoveel schelen wat andere mensen van hem vinden. Hij is wie hij is of hij nu een rol speelt of niet. En dan refereer ik o.a. naar het interview waarin zijn moeder reageert op de commotie rondom het middelvingersteek incident in Hilversum, maar ook een vechtpartij midden op straat en het uit het publiek laten verwijderen van een tiener die de sfeer tijdens zijn optreden ziekelijk komt verpesten.

 

In het begin van Lil Kleine’s Top-Down tour in februari was ik er vanaf het begin af aan bij. Enigszins gespannen liep ik naar het gebouw waar hij zou komen optreden. Bij aankomst bleek dat er een hele lange rij mensen stond om naar binnen te gaan. Veelal jonge tieners bestaande uit voornamelijk meidenclubjes die stonden te popelen een glimp op te vangen van hun idool. Nu moet ik bekennen dat ik allang geen tiener meer ben, maar stiekem toch ook wel kriebels in mijn buik had om hem “live”te zien optreden.

 

Na het optreden was er zelfs de mogelijkheid om zijn “Wop’ cd te kopen, die persoonlijk door Lil Kleine zou worden gesigneerd. Achteraf heb ik spijt dat ik niet ben gegaan, want ik had hem anders zo van dichtbij kunnen mee maken en kunnen weten hoe hij gereageerd zou hebben als ik hem in zijn oor had gefluisterd wat een geweldig optreden hij volgens mij had gegeven!. Zijn cd heb ik uiteindelijk een dag daarna gestreamd en beluister ik bijna dagelijks. Niks kan op tegen een persoonlijk contact met de rapper zelf en ik zal mij nu dus moeten troosten met de gedachte hoe het anders zou zijn verlopen als ik niet had toegegeven aan mijn verlegen kant.

 

Verder maakt het mij niet uit dat er voornamelijk tieners bij zijn optreden aanwezig waren. Daar kijk ik als 21+er toch gewoon door heen?. Ik kom daar voor mijzelf omdat ik zijn muziek erg mooi vind en de sfeer eens wilde proeven. Thuis kan ik helemaal los gaan op zijn muziek en op mijn manier. Zo schud ik mijn heupen losjes heen en weer en zing uit volle borst de schunnige tekst mee, welke ik niet al te serieus opvat en die volgens de rapper hem zelf  hem de mogelijkheid geven om door te gaan met deze muziek te maken die toegankelijk is voor iedereen die er naar luisteren wil, zowel jong als oud!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

La Malarazza, band die eenieder aan het dansen krijgt

La Malarazza, opkomende band in Madrid, heeft het, maar waarom?

Straight edge.. wat is het en waar komt het vandaan?

Straight edge is een begrip in de hardcore en punk wereld maar waar komt het vandaan.

Nick Cave and the Bad Seeds.

Recensie: Pusch the Sky Away.

Linkin Park

De hybrid theory van Linkin Park

Michael Jackson, The King of Pop leeft en komt terug!

Leeft Michael Jackson nog?

Muziekinstrumenten om zelf te maken

Muziek wordt leuk met muziekinstrumenten die je zelf kunt maken. Hoe maak je zelf muziekinstrumenten?

Dubstep

Dubstep, de nieuwe muziekstijl.

Lady Gaga een nieuwe poplegende?

Alles wat je wilde weten over Lady Gaga

Rapper Lil Kleine, muziek voor zowel jong als oud publiek?

Lil kleine die uiteindelijk zijn droom heeft verwezenlijkt en de fans die zijn muziek beluisteren

Chester Bennington, Linkin Park's Frontman

Het leven en de zangcarrière van de frontman van Linkin Park

Benjamin Britten (1913-1976)

Biografie over Benjamin Britten, Brits componist

Sabrina Starke - Yellow Brick Road

Heerlijk stemgeluid en bij weg te zwijmelen.

Invloed Lady Gaga

De invloed van Lady Gaga op onze jeugd

Vier tips om optredens voor je band te regelen

Meer optredens nodig voor je band?

Gregoriaanse muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de gregoriaanse muziek besproken

Girl Talk

Girl Talk is een project van Gregg Gillis, een van de beste Mashup artiesten van dit moment

Biografie David Guetta

Iedereen kent de naam David Guetta. Deze beroemde dj heeft al vele goede hits gehad en in samenwerking met grote artiesten zullen er nog veel meer hits komen. In dit artikel krijg je een korte levensbeschrijving van deze wereldberoemde dj.

Soorten muziek.

Alles over de verschillende soorten muziekgenres.

Muziek in de 20e eeuw

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek uit de 20e eeuw besproken

Beyoncé

De Amerikaanse R&B zangeres Beyonce die de wereld wist te veroveren

Keyboard Yamaha PSR 2100

Beschrijving van de Yamaha PSR 2100

Het geheim van urenlang muziekplezier met Psalm 119

Psalm 119 staat met zijn 176 verzen bekend als de psalm met de meeste coupletten. Normaal gesproken wordt in een kerkdienst Psalm 119 nooit helemaal gezongen omdat dit een paar uur in beslag neemt.

Defqon 1 2012

De kaartverkoop van het evenementenfestival Defqon.1

Trance

Trance is een muziekstijl die begin jaren '90 is voortgekomen uit de toen al bestaande techno- en housescene. Aanvankelijk was de stijl niet echt bekend bij het grote publiek, maar later brak de stijl definitief door bij het grote publiek en is sindsdien eigenlijk vrijwel niet in populariteit afgenomen.

Mbeyeline - Total Control

MBeyeline is de eerste en enige vrouwelijke Europeaanse rapper die internationaal een succes is geworden.