Hoe maak je Headhunterz - Scrap Attack (Defqon Anthem 2009)


Publicatie datum:

Een artikel voor mensen die de Headhunterz geweldig vinden.

Gesponsorde koppelingen

De Headhunterz zijn geweldig, dat hoor je overal. De muziek die zij maken / hij maakt is buitengewoon vernieuwend en origineel en dat kan volgens vele Hardstyle fans niet worden geëvenaard. Dit artikel legt uit welke samples en instrumenten je moet downloaden om dat nummer na te maken in iets minder dan 15 minuten. Deze howto (tutorial, handleiding) is bijna volledig en een FLP is gratis te downloaden als voorbeeld van de complexiteit van dit nummer. Dit artikel is alleen maar bedoeld om van te leren en moedigt niet aan om illegale software te downloaden of de Headhunterz belachelijk te maken.

Presets

Presets zijn voor de gebruiker gemaakte instellingen die bij een product komen. In de muziekwereld kan je digitale instrumenten downloaden. Zo'n instrument heet een VST. Je kan met een dergelijk instrument vaak je eigen geluiden maken, sommigen gebruiken de voorbeelden die al in het programma zitten.

Korte kick en clap

Begin met een korte kick en clap en herhaal dat vier maten. Voeg aan het einde van de maat een vervormde vocal toe en pitch die een beetje naar beneden. Je kan "scrap attack" inspreken en dat een beetje glitchen met de gratis dblueglitch of Effectix.

Een korte kick kan zelf gemaakt worden maar mensen die een sample als kick gebruiken kunnen die in de Granulizer in FL studio korter maken door in de piano roll een klein blokje te maken.

Laat na 4 maten een extra bass geluidje erbij komen (een zachte, schone) en voeg na 4 maten een extra snare toe die precies met de kick en clap meedoet. Gebruik een zogeheten swoosh en dan een reverb kick om een leuke pauze te creëren.

Chants

Gebruik Heaviocity Evolve om op de eerste maat van je nieuwe loop een "HAZ" of "YO" te plaatsen. Deze van te voren gemaakte preset heet Vocal chants en zit alleen in de volledige versie van Evolve. Niet in Evolve Mutations, een demo versie van Evolve.

De drum die je door de vocal chants heenhoort is een van tevoren gemaakte preset (set van geluiden of instrumenten) die je kan vinden in de EWQL Stormdrum. Soortgelijke sample packs als de Collosus kunnen daar ook voor gebruikt worden.

Tuvan throat singer

De tuvan throat singer (de lage stem die gaat van woooaaaaaahhhhhhhh) zit al klaar in de Native Instruments Omnisphere. Deze 40GB synthesizer bevat allerlei presets waaronder een aantal tuvan singers. 

Hardstyle kick

Er zijn verschillende manieren om een hardstyle kick te maken, je kan een sample gebruiken en je kan een sample en een VST door elkaar gebruiken om de illusie te creeren dat je zelf een kick hebt bedacht.

Gebruik je korte kick en voeg daar de Nexus Dance Expansion 3 - Jump for joy aan toe en pitch die naar beneden waar nodig. Je kan beter in de piano roll een lagere noot aanslaan. De Dance expansion heeft meerdere kicks waar je in no time een hardstyle kick mee fixt.

Natuurlijk is het einde buitengewoon vernieuwend en lijkt het einde totaal niet op het stukje net na het begin van Scantraxx Reloaded. Je kan ze vergelijken om je eigen conclusies te trekken.

Ook voor dat effect zijn er verschillende manieren bij verschillende mensen, vaak is het snel gaten van een synthesizer met teveel chord al genoeg. 

Vragen

Vragen over hoe je bepaalde effecten in DIT NUMMER namaakt wil ik met alle plezier beantwoorden. Houd in gedachten dat de kick en de synthesizer lang niet altijd geidentificeerd kunnen worden omdat ze sterk op elkaar kunnen lijken. Weet wel dat je met de genoemde synthesizers en geen opleiding ruim voldoende in huis hebt om dit nummer na te maken.

Voor andere nummers in diverse genres zal ik zoveel mogelijk instrumenten benoemen in de toekomst.

Zie ook: LimeBooth, een community voor artiesten.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Observer

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

De Cajón

De Cajón is een percussie-instrument uit Peru

Bob marley discografie

Discografie van Bob Marley & The Wailers

Algemene tips voor gitaarhelden in de dop

Belangrijk om op te letten als je gitaar leert spelen

Frederic Chopin (1810-1849)

Het leven en werk van Frederic Chopin

Johann Joachim Quantz

Multicultureel... zo was Europa ook in de 18e eeuw al te definiëren. Quantz droeg daar actief een steentje aan bij.

Alecia Moore alias P!nk

Foobie - Foobie Artikelen - Muziek - Alecia Moore alias P!nk

La Malarazza, band die eenieder aan het dansen krijgt

La Malarazza, opkomende band in Madrid, heeft het, maar waarom?

De jaren 90 een keerpunt in de hardcorepunk scene

In de jaren 90 is er veel gebeurd binnen de hardcore scene volgens sommigen het einde volgens andere juist het begin.

Biografie Avicii

Veel mensen kennen de hits 'Hey Brother' en 'Wake me up!', maar wie is toch de bekende maker van deze hits? Je leest het hier!

Nick Cave and the Bad Seeds.

Recensie: Pusch the Sky Away.

Het geheim van urenlang muziekplezier met Psalm 119

Psalm 119 staat met zijn 176 verzen bekend als de psalm met de meeste coupletten. Normaal gesproken wordt in een kerkdienst Psalm 119 nooit helemaal gezongen omdat dit een paar uur in beslag neemt.

Keyboard Yamaha PSR 2100

Beschrijving van de Yamaha PSR 2100

Mumford and Sons

Mumford and Sons is een enorm goede folk/rock band. Echt een aanrader voor iedereen!

Thibaut de Navarre (1201-1253)

Thibaut de Navarre was een Franse koning die bekend is geworden als troubadour.

Moderne muziekstromingen

In dit artikel worden de kenmerken van verschillende moderne muziekstromingen besproken

Hector Berlioz (1803-1869)

Beschrijving van het leven van componist Hector Berlioz

Hoe word ik een DJ

Hoe word ik een goede DJ ? Wat heb ik daarvoor nodig en wat moet ik kunnen.

Technomusic: The Beginning

De opkomst van een nieuwe muziekstijl begin jaren 80. Beschrijving van de opkomst in Amerika en Duitsland.

Alles over guitar tabs

Leer guitar tabs lezen en speel gitaar

Over 101Barz: het centrum van de Nederlandse hiphop

101Barz: geen luchtdruk, maar hiphop

Trance

Trance is een muziekstijl die begin jaren '90 is voortgekomen uit de toen al bestaande techno- en housescene. Aanvankelijk was de stijl niet echt bekend bij het grote publiek, maar later brak de stijl definitief door bij het grote publiek en is sindsdien eigenlijk vrijwel niet in populariteit afgenomen.

Absence uit 'Les nuits d'été'

'Les nuits d'été' van Berlioz is een verzameling van zes liederen op teksten van Gautier. In 1841 werd dit werk uitgegeven voor mezzosopraan / tenor en pianoforte. In 1856 verscheen een orkestversie.

Muziek in de Barok

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek in de barok besproken

Linkin Park

De hybrid theory van Linkin Park

Beroemde cellobouwers

Over beroemde cellobouwers en waar ze vandaan komen.