Zingen de 3JS Nederland wel naar de finale?


Publicatie datum:

Dit jaar stuurt Nederland de 3JS naar het Eurovisiesongfestival. Tickets kopen kan helaas niet meer.

Gesponsorde koppelingen

Het Eurovisiesongfestival zit er weer aan te komen. En hoewel Nederland al sinds 2005 de finale van deze Europese muziekwedstijd niet meer haalde, hebben we er dit jaar weer alle vertrouwen in. Dit jaar doen we het namelijk anders: we sturen de 3JS.

Gesponsorde koppelingen


Maandag 2 mei zijn de 3JS per cruiseschip vertrokken naar Düsseldorf, waar het songfestival dit jaar plaats vind. Het cruiseschip zal het hele verblijf in Düsseldorf als thuisbasis dienen voor de artiesten en de rest van de Nederlandse delegatie.

Met het nummer ‘Never Alone' zal het trio proberen de finale te bereiken. Dit nummer werd oorspronkelijk in het Nederlands geschreven onder de titel ‘Je vecht nooit alleen' en door de 3JS gepresenteerd op het nationaal songfestival. Zowel de vakjury als de thuiskijkers vonden dit het beste van de vijf kandidaat-nummers. Voor het Europese evenement werd het liedje vertaald naar het Engels.

De kaarten voor het songfestival zijn al behoorlijke tijd uitverkocht. Wel kan je nog tickets kopen voor een van de concerten van de 3JS in Nederland. Want ook ná het songfestival hebben de heren al een volle agenda met optredens door het hele land, waaronder een gezamenlijk concert met Jan Smit en Nick & Simon in het stadion van FC Volendam op 5 juni, en een groot concert met live band in de Heineken Music Hall op 29 oktober.

Eerdere Nederlandse deelnemers

Nederland heeft in totaal vier keer het songfestival gewonnen; de laatste keer was in 1975. Ook werd Nederland vier keer laatste; de laatste keer gelukkig al in 1968. Bekende deelnemers van de afgelopen jaren zijn Sieneke, de Toppers en Hind. Eerder stuurde Nederland ook al Edsilia Rombley, Ruth Jacoth en Willeke Alberti.

Geschiedenis van het songfestival

Het eerste songfestival vond plaats in 1956. Dit jaar waren er slechts zeven deelnemers (België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, West-Duitsland en Zwitserland). Het eerste nummer dat ooit op het songfesitval gespeeld werd was de Nederlandse inzending "De vogels van Holland", gezongen door Jetty Paerl.

In de volgende jaren groeide het deelnemersaantal snel en aan het eind van de jaren '60 deden er al 18 landen mee. Vanaf de jaren '70 besloten enkele landen echter om niet meer mee te doen, vanwege eerdere nederlagen of om politieke redenen. Het deelnemersaantal bleef echter groeien en toen in de jaren '90 een groot aantal Oost-Europese landen zich wouden aansluiten (waardoor het deelnemersaantal tot boven de dertig zou stijgen) werd besloten om voorrondes in te stellen. Het totale aantal deelnemers is inmiddels uitgegroeid tot 43 deelnemers in 2011. Hiervan zullen er achttien inde halve finales afvallen en 25 doorgaan naar de finale.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Lady Gaga een nieuwe poplegende?

Alles wat je wilde weten over Lady Gaga

Girl Talk

Girl Talk is een project van Gregg Gillis, een van de beste Mashup artiesten van dit moment

Mumford & Sons: ouderwets goede live-band veroverd de wereld

Mumford & Sons zijn een Londense Folk Rock Band, bekend van nummers 'Little Lion Man' en 'The Cave' en hun album 'Sigh No More'. In Nederland hebben ze vooral furore gemaakt met hun optreden op Lowlands 2010

Over 101Barz: het centrum van de Nederlandse hiphop

101Barz: geen luchtdruk, maar hiphop

Georges Bizet (1838-1875)

Het leven en werk van Georges Bizet