De gitaar, Waar mee moet je beginnen?


Publicatie datum:

Dit artikel gaat over de gitaar, met wat voor een soort je gitaar je het best kan beginnen.

Gesponsorde koppelingen

De gitaar.

Zie je wel eens gitaristen op youtube, tmf, of ene andere site? denk je dan.. dat wil ik ook kunnen! Dat kan, maar je moet je er wel enorm voor inzetten en dat is niet altijd even leuk. Het beste is om te beginnen met akoestisch gitaar.

Gesponsorde koppelingen

Het verschil tussen elektrisch en akoestisch.

Het verschil van de beide gitaren is in veel dingen te zien. Alleen het woord al. De elektrische gitaar wordt via een stroomkabel naar een speaker geleid. De speaker versterkt het geluid. Er zit geen klankkast op. De akoestische gitaar krijgt het mooie zuivere geluid juist van de klankkast. Hierin worden de trillingen van de snaar weerkaatst en krijg je een goede sound. 
De electrische gitaar is een massief blok hout en de akoestische gitaar is vrij licht, omdat de klankkast hol is.
Ook in prijs is het verschil te merken. Electrische gitaren zijn heel erg duur. Omdat je een versterker erbij moet kopen. Een goeie versterker is snel €100,- en de gitaar zelf ook. Een akoestische gitaar is rond de €75,-.

gitaar (spaans)

Waarom beginnen met akoestisch?

Ook is de hals van de gitaar verschillend. Bij de ene zitten de fretten dicht op ekaar en is de hals kein. Bij de andere zitten de fretten verder uit elkaar en is de hals breed. Hierdoor is het moeilijker. Akoestisch is in tegenstelling tot wat jullie denken, diegene die het moeiijkst is door de hals. Maar toch moet je daar mee beginnen. Dat komt door wenning van je vingers. Als je vingers de moeiijke hals beheersen, beheersen ze ook de makkelijke hals. Andersom niet, en dat is ook zeer moeilijk om nog aan te leren dan!
Je hebt spaanse gitaren en western gitaren (van de akoestische soorten) western gitaren lijken meer op electrische gitaren. Ze zijn te versterken. Maar ze hebben wel een klankkast. Ook zijn de snaren van ijzer netzoals bij de electrice gitaar en ook zitten de fretten dicht bij elkaar. Hierom kan je dus beter beginnen met de spaanse gitaar. Als je dat goed beheerst--->volgende stap wordt dan electrisch.

Have fun met gitaarspelen(H)rOck thEm!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

De progressieve rockband, Genesis

Genesis, een interessante progressieve rockband die is begonnen in de jaren '70.

De jaren 90 een keerpunt in de hardcorepunk scene

In de jaren 90 is er veel gebeurd binnen de hardcore scene volgens sommigen het einde volgens andere juist het begin.

Middeleeuwse muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek de middeleeuwen besproken

Dynamo open air HET metal festival

Een korte beschrijving van het grootste en waarschijnlijk ook beste metal festival dat ooit bestaan heeft.

Soorten muziek.

Alles over de verschillende soorten muziekgenres.