Death Metal een korte beschrijving van een van de meest extreme muzieksoorten


Publicatie datum:

Een korte geschiedenis en beschrijving van een van de meest extreme muzieksoorten

Gesponsorde koppelingen

Geschiedenis:

Dat is een heel discutabel punt aangezien er meer momenten zijn waaraan je het ontstaan van de death metal kunt linken. Uiteraard het ontstaan van de heavy metal. Daarna werd het eind jaren 70 zeker onder invloed van de punk beweging sneller en harder. Eerst in engeland met de NWOBHM, daarna begonnen in de USA diverse bands met trash metal zoals bijvoorbeeld Slayer en Metallica.

Gesponsorde koppelingen

Echter begin jaren 80 ging de ontwikkeling hard, zo kwam venom met de plaat black metal, tegelijkertijd kwam hellhammer (later celtic frost) in zwitserland voor de dag met extreem harde muziek. Terwijl in de Usa bands als  Death, Master/Deathstrike, Massacre en Possessed hetzelfde deden.

Op hun debuut had Possessed een nummer staan met de titel death metal. De meest voorkomende verklaring is ook dat dit de naamgever was. Al zijn er voldoende andere verklaringen te verzinnen.

Muziek:

Wanneer maak je nu eigenlijk death metal. Het gaat voornamelijk om een harde vorm van metal met zware laaggestemde gitaren, teksten gezongen met een diepe grom ook wel bekend als de death grunt. Uiteraard gaan de teksten ook over de duistere kant van het leven of over duistere zaken. Death metal kan zowel heel snel als tergend langzaam uitgevoerd worden. Maar zonder sterk vervomde gitaren en vooral zonder death grunt geen death metal.

Hoogtepunt:

Death metal beleefde haar hoogtepunt eind jaren 80 begin jaren 90. Toen had je veel goede bands in voornamelijk florida zoals: death en morbid angel. Een grote zweedse scene met onder ander entombed en dismember, En ook enkele super nederlandse bands met asphyx, gorefest en pestilence.

Tegenwoordig:

Het echte commerciële hoogtepunt is nu voorbij, maar er zijn nog gigantisch veel death metal bands en ook fans actief. Zowel de oude vertrouwde helden als nieuwe en jonge bandjes. Er zijn hele labels die tegenwoordig hun hele bestaan aan death metal wijden. En binnen de metal is het een grote stroming geworden. Niet slecht voor een genre dat 20 jaar geleden als een enorme bak herrie werd afgeschreven.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Frederic Chopin (1810-1849)

Het leven en werk van Frederic Chopin

Gregoriaanse muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de gregoriaanse muziek besproken

The phantom of the opera

Korte beschrijving en informatie over de musical 'The phantom of the opera'

De grote terts toonladder

Wil je je verdiepen in de algemene muziekleer, dan is het een goed begin van start te gaan met de toonladders.

Claudio Monteverdi

wat de componis Monteverdi in de muziekgeschienis heeft bereikt