Defqon 1 2012


Publicatie datum:

De kaartverkoop van het evenementenfestival Defqon.1

Gesponsorde koppelingen

Wat een gekkenwerk is het ook eigenlijk, zo’n kaartverkoop. Ongelofelijk dat er werkelijk duizenden mensen uit heel Nederland om exact hetzelfde tijdstip gespannen naar hun beeldscherm van de computer of laptop zitten te kijken in de hoop dat ze de betaalsite van Paylogic kunnen bereiken. En dat allemaal in een poging om een ticket te bemachtigen voor het dancefestival Defqon.1.

Gesponsorde koppelingen

Al vanaf 2003 vindt het festival plaats op het evenemententerrein Biddinghuizen naast Walibi Holland, dat georganiseerd wordt door Q-Dance. 
Ook dit jaar verwachtte Q-Dance weer een stormloop op tickets, vooral nu er een aanpassing heeft plaatsgevonden. Normaliter was Defqon.1 namelijk altijd een one day festival, maar dit jaar kunnen de echte diehards voor slechts 140euro maar liefst drie dagen fulltime genieten van het festival en zelfs de zondag na het festival nog een dagje uitbrakken op het campingterrein. 
Deze extended tickets gingen eerder deze week al in de verkoop, waarvan er momenteel nog 5000 beschikbaar zijn. 
De kaartverkoop voor the one day tickey on Saturday begon om stipt één uur in de middag. Een uurtje eerder was de kaartverkoop al begonnen voor een combiticket: een ticket voor de zaterdag met een busreis in één. Echter tijdens deze verkoop bleef het nog relatief rustig, want om één uur begon de hectiek pas echt. 
Velen kregen al direct te zien dat ze in de wachtrij werden geplaatst: de één zag dat hij of zij in een wachtrij van maar liefst 60 minuten zat, de ander, die net iets meer geluk had, moest 45 minuten wachten. Maar voor al deze Defqon.1 liefhebbers was het het wachten dubbel en dwars waard als je het tegenover twaalf uur lang uit je dak gaan en genieten van de hardstylehardcore, jumphardtrance en techno beats zet. 
En degenen die een ticket, die overigens 70 euro per stuk kosten, hebben weten te bemachtigen, mogen ook van geluk spreken dat ze er één of meerdere hebben weten op te strijken, want na ongeveer een halfuur tot driekwartier waren alle tickets die beschikbaar waren voor enkel de zaterdag al uitverkocht.

Zelf ben ik er dit jaar ook bij, en ben enorm benieuwd of dit festival ook aan al mijn verwachtingen gaat voldoen. Een echte diehard ben ik niet, maar ik denk dat dit zeker weten wel een festival is dat je minimaal één keer in je leven meegemaakt moet hebben.

We zullen zien, het aftellen kan in ieder geval beginnen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

De moshpit van binnenuit bekeken

Het ziet er enorm agressief uit, toch zit er ook nog een andere kant aan de moshpit.

Beroemde cellobouwers

Over beroemde cellobouwers en waar ze vandaan komen.

De juiste keuze voor de rockgitarist in wording.

gitaren en randapparatuur kopen

Moderne muziekstromingen

In dit artikel worden de kenmerken van verschillende moderne muziekstromingen besproken

Osker

Osker is een punkband die door liefhebbers van bands als Rancid en NOFX zeer zeker gewaardeerd zal worden.