Hoe word ik een DJ


Publicatie datum:

Hoe word ik een goede DJ ? Wat heb ik daarvoor nodig en wat moet ik kunnen.

Gesponsorde koppelingen

Hoe word ik een goede D J Dat is een vraag die je tegenwoordig vaak hoort. Iedereen wil D J worden maar niet iedereen kan dat, zo word gezegd in ieder geval. Mijn mening is dat iedereen DJ kan worden. Als je er maar genoeg moeite voor doet. Wat heb je hier voor nodig ?

Wat heb je nodig om een DJ te worden. Dat is een vraag die mij wel eens vaker gesteld word. Zelf ben ik 5 jaar geleden ongeveer begonnen. Ik had nog nooit een DJ CDspeler aangeraakt laat staan muziek gemixt. Een vriend van mij had een eigen bedrijf voor het verhuur van DJ's licht en geluid. Een avond was er een feest waarvoor hij geen DJ kon vinden en ik ben toen ingevallen. Het was geen ingewikkeld feest. Gewoon een standaag verjaardag. Mixen was dus niet nodig.
Nou laat ik je dit zeggen al heb je alle muziek van de wereld bij je.. makkelijk is je eerste keer niet. Het was een verdeeld publiek wat de leeftijd betreft dus om daar een goede balans in te vinden was moeilijk. Nou ik heb het die avond er niet slecht vanaf gebracht al zeg ik het zelf.

Het balletje was begonnen met rollen. Hierna kon ik eens komen draaien bij het dorpscafe. Hier hadden ze al een DJ met veel meer ervaring echter wilde i het wel eens proberen. Thuis van tevoren uiteraard CDtjes gemaakt en geoefend, in de praktijk is het moeilijk. Je moet veel kennis hebben van de muziek die je bij je hebt en ook weten hoe de muziek gaat. En dan komt nog het belangrijkste, de platen keuze. Welke muziek draai je bij welk publiek. Sommige mensen zeggen wel eens dat het heel makkelijk is. De pratkijk heeft me anders geleerd.

Platenkeuze.

Je platenkeuze is heel erg belangrijk en kan een avond breken of opbouwen. Je moet bij ouderen bijvoorbeeld geen house draaien. Ik zorg er dan ook altijd voor dat als ik ergens moet gaan draaien dat ik van tevoren weet qwelk publeik er komt en wat ik dus kan verwachten. Dit betekent trouwens niet dat ik dan alleen maar muziek meeneem voor die doelgroep. Ik zorg er altijd voor dat ik ook andere muziek bij me heb. Je weet namelijk nooit hoe een avond kan lopen. Zo heb ik al bruiloften gehad die aan het einde van de avond de muziek hard wilden hebben staan met house in plaats van standaard bruiloft muziek. Zorg dus dat je altijd overal op bent voobereidt. Dan is het ook belangrijk om tijdens je platen keuze goed op je publiek te letten. Je kunt aan de mensen zien of ze het leuk vinden of niet. Er zitten natuurlijk ook avonden bij dat je het gewoon niet aan de gang krijgt je kunt dan nog zo goed je best doen en de muziek zo varieren er is dan gewoon geen knoop aan vast te binden.

Mixen of niet mixen ?

Niet bij alle muziek moet je mixen, dat is mijn mening. Ook niet alle muziek is hier geschikt voor. Feestmuziek kun je bijvoorbeeld wel in elkaar laten overlopen maar je moet t niet echt mixen, tenminste niet bij alle nummers. House, Club RnB e.d. zijn darintegen wel weer uitermate geschikt om te mixen. House gaat mijn voorkeur ook naar uit dat draai ik zelf het liefste. Maar verder draai ik ook andere muziek, soms ook bruiloften 50 jarige verjaardagen, buurtfesten maar ook in discotheken, cafes e.d. Ik ben overal voor in!

Uitstraling.

Als DJ is het belangrijk dat je een goede uitstraling hebt ook wanneer je een avond geen zin hebt. Hoe jij je naar het publiek gedraagt is heel erg belangrijk. Ook daarmee kun je het publiek flink beinvloeden. Ik heb altijd plezier met draaien ook al is het feestje niet zo leuk ik maar ik maak er zelf wel een feestje van.

Muziek.

Het is belangrijk dat je je muziek collectie up-to-date houdt. Mensen willen namelijk vaak de nieuwste muziek horen. Ook dit is weer afhankelijk van waar je moet draaien. Bruiloften e.d. draai je ook vaak soul muziek van vroeger en knallers als Paradise by the dashboard light. Dat is muziek die het altijd goed doet op bruiloften. Zorg dat je verschillende muziek bij je hebt want je weet van te voren nooit wat voor avond het gaat worden. Hou je muziek bijgewerkt en probeer elke week minimaal 1 nieuwe CD toe te voegen.

Gevoel voor ritme.

Je moet ook gevoel voor ruitme hebben om DJ te kunnen zijn en je wil mixen. De beats moeten namelijk goed samen lopen en hiervoor moet je goed ritme gevoel hebben. Dit kun je natuurlijk ook zeker leren. Hier heb je gewoon handigheid voor nodig.  Alles wat ik hierboven heb beschreven kun je leren als je er maar genoeg tijd en moeite voor doet. Iedereen kan DJ worden. In welk niveau hangt helemaal van jezelf af als je er maar genoeg moeite voor doet!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Johannes Brahms (1833-1897)

Leven van Johannes Brahms, Duits componist

Muziek is onmisbaar

In dit artikel wordt uitgelegd waarom muziek vooral voor jongeren zo belangrijk is

What does the fox say?

Het dé internet hit van het moment en mocht u het nog niet gezien hebben, doe dat hier dan snel!

metallica .. vergane glorie of alive and kicking?

Metallica heeft de laatste jaren heel veel kritiek gehad betekent dit dat hun tijd voorbij is?

de Tango, een Argentijnse dans

Geschiedenis en betekenis van de Tango, de typische Argentijnse dans

Osker

Osker is een punkband die door liefhebbers van bands als Rancid en NOFX zeer zeker gewaardeerd zal worden.

De grote terts toonladder

Wil je je verdiepen in de algemene muziekleer, dan is het een goed begin van start te gaan met de toonladders.

Thibaut de Navarre (1201-1253)

Thibaut de Navarre was een Franse koning die bekend is geworden als troubadour.

Dubstep: Wat is dat?

Dubstep: wat is het, en hoe wordt het gemaakt? Hier de belangrijkste informatie.

Keyboard Yamaha PSR 2100

Beschrijving van de Yamaha PSR 2100

Hoe houd je je drumstokken vast?

Hoe houd je je drumstokken vast?

Sabrina Starke - Yellow Brick Road

Heerlijk stemgeluid en bij weg te zwijmelen.

Muziektheorie is makkelijker dan je denkt

De basis van muziektheorie; voor gitaristen en alle andere muzikanten

Beroemde cellobouwers

Over beroemde cellobouwers en waar ze vandaan komen.

De gitaar, Waar mee moet je beginnen?

Dit artikel gaat over de gitaar, met wat voor een soort je gitaar je het best kan beginnen.

De moshpit van binnenuit bekeken

Het ziet er enorm agressief uit, toch zit er ook nog een andere kant aan de moshpit.

Leidmotieven in de klassieke muziek - een inleiding

Wat zijn leidmotieven en welke rol spelen ze in de klassieke muziek?

Gratis muziek downloaden, download mp3

Download gratis mp3, download gratis muziek en deel ze legaal met anderen.

Snow Patrol: band van veranderingen en successen.

Informatie over de alternatieve rockband Snow Patrol.

The phantom of the opera

Korte beschrijving en informatie over de musical 'The phantom of the opera'

Blues muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de blues muziek besproken

Sziget

Op een eiland in het hartje van Boedapest wordt jaarlijks alles uit de kast getrokken voor een mooi weekje Sziget.

Rock & Roll

Rock & Roll versheen op een moment van Raciale Spanningen

Chester Bennington, Linkin Park's Frontman

Het leven en de zangcarrière van de frontman van Linkin Park

Biografie David Guetta

Iedereen kent de naam David Guetta. Deze beroemde dj heeft al vele goede hits gehad en in samenwerking met grote artiesten zullen er nog veel meer hits komen. In dit artikel krijg je een korte levensbeschrijving van deze wereldberoemde dj.