Invloed Lady Gaga


Publicatie datum:

De invloed van Lady Gaga op onze jeugd

Gesponsorde koppelingen

Lady Gaga, wie heeft nog niet van haar gehoord? Ze heeft de wereld veroverd met haar liedjes en vooral met haar bizarre en shockerende verschijningen.

Lady Gaga,

wereldberoemd geworden met liedjes als: Just Dance, Pokerface, Papparazzi, Love Game, Bad Romance. Nu staat ze samen met de felbegeerde Beyonce met hun nieuwste hit 'Telephone', weer bovenaan in de hitlijsten.

Stefani Joanne Angelina Germanotta is haar echte naam. Haar artiestennaam is 'Lady Gaga'. Wereldwijd een begrip, maar begrijpen we het ook?                                                                                                     

Om te beginnen gedraagt ze zich niet als een 'Lady'.

Definitie voor 'Lady' is o.a.: een nette dame of een beschaafde vrouw: (http://www.encyclo.nl/begrip/Lady) Definitie voor 'Gaga' is o.a.: niet goed snik, zwakzinnig...: (http://www.encyclo.nl/begrip/GaGa)                       Dus als we goed lezen, dan staat 'Lady Gaga' voor een 'beschaafde vrouw, die niet goed snik is'... als dat elkaar niet tegenspreekt in twee woorden?

Ze heeft zeker een prachtige, draagkrachtige stem en ook piano spelen is één van haar vele talenten. Ze kan écht wel wat. Maar... haar doelgroep zijn de tieners en ze heeft die groep inmiddels helemaal voor zich gewonnen. Fans gaan helemaal uit hun dak voor haar. Gaga doet echter de bizarste uitspraken en roept zowaar duivelse dingen naar de fans tijdens haar concerten. Is dat niet iets om je zorgen over te maken als ouder, terwijl je al zorgen genoeg hebt, als het om je kinderen gaat in deze maatschappij? Als je kinderen als tieners, maar ook als kleinere ukkies hier al zo in opgaan en zij in de shockerende, bizar geschminkte en geklede Lady Gaga hun voorbeeld zien, wat voor gevolgen heeft dit dan voor deze generatie nu en later? Waarschijnlijk niet te onderschatten gevolgen.

De liedjes, songteksten en videoclips van Gaga zijn zeer seksueel getint, zoals bij veel artiesten op vandaag trouwens. Neem bv. Britney Spears, die van onschuldig meisje naar 'ondeugende vrouw' is getransformeerd en hetzelfde is gebeurd met Rihanna. 'Good girl(s) gone bad'. Zijn zij het voorbeeld voor onze jeugd? Fans hangen hun idool zo aan, dat de transformatie hen niet uitmaakt. Ze blijven tóch fan van hun idool. Het idool dat nog steeds hun voorbeeld is...

In dit artikel gaat het nu over 'Lady Gaga', die seks promoot, moorden pleegt in haar videoclips en geen kleren meer draagt, maar zich amper bedekt met tape in haar laatste clip. Het wordt toch gewoon uitgezonden op de muziekzenders en hoeveel kleine kindertjes worden niet door hun ouders achteloos alleen voor deTV gelaten? Kindertjes die gaan zappen, omdat ze al láng weten hoe die afstandbediening werkt. Kindertjes die zo terecht komen op zenders, die voor hen niet geschikt zijn, of bv. naar onze 'Lady Gaga' zitten te kijken... Want alles mag en alles kan op vandaag?! Wat doet dit met de perceptie van een kind, dat hier nog veel te jong voor is? Ach: "Just Dance, gonna be okay..." En wat doet dit met onze tieners, die nog zoveel moeten ontdekken over zichzelf, over respect voor anderen, maar ook over respect voor zichzelf, over de liefde en het bedrijven van de liefde. Deze begrippen komen al bijna niet meer voor in de liedjes van vandaag. De liefde en het respect, dat ook bij 'Lady Gaga' ver te zoeken is, of beter gezegd helemaal niet voorkomt.

Men trekt de grens gelijk, voor kinderen en volwassenen. Hoe kan dit nu goed zijn? Hoe komt het dat dit niveau van muziek en videoclips zo wordt geaccepteerd? En waar is het verstand van programmamakers en omroepen? Als dit nú zo gemakkelijk wordt geaccepteerd, waar leidt het dan uiteindelijk helemaal naar toe? Tien jaar geleden was dit nog 'not done' op TV. Wat als we tien jaar verder in de toekomst zitten? Wat wordt er dán vanzelfsprekend gevonden op het gebied van normen en waarden voor onze kinderen en onze maatschappij? Misschien zijn er dan helemaal geen normen en waarden meer...

Food for thought?  

Laat het vraagteken maar weg.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Bob marley discografie

Discografie van Bob Marley & The Wailers

Anouk mag van TROS niet naar het songfestival

Tros ziet rechstreekse inzending Anouk niet zitten.

Soorten muziek.

Alles over de verschillende soorten muziekgenres.

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Levensverhaal van componist Ludwig van Beethoven

Girl Talk

Girl Talk is een project van Gregg Gillis, een van de beste Mashup artiesten van dit moment

Straight edge.. wat is het en waar komt het vandaan?

Straight edge is een begrip in de hardcore en punk wereld maar waar komt het vandaan.

Over 101Barz: het centrum van de Nederlandse hiphop

101Barz: geen luchtdruk, maar hiphop

Absence uit 'Les nuits d'été'

'Les nuits d'été' van Berlioz is een verzameling van zes liederen op teksten van Gautier. In 1841 werd dit werk uitgegeven voor mezzosopraan / tenor en pianoforte. In 1856 verscheen een orkestversie.

Ilse DeLange

De Nederlandse zangeres Ilse DeLange

Moderne muziekstromingen

In dit artikel worden de kenmerken van verschillende moderne muziekstromingen besproken

Thibaut de Navarre (1201-1253)

Thibaut de Navarre was een Franse koning die bekend is geworden als troubadour.

Gregoriaanse muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de gregoriaanse muziek besproken

Claudio Monteverdi

wat de componis Monteverdi in de muziekgeschienis heeft bereikt

The Killers

Het ontstaan van de post-punk band The Killers uit Las Vegas

Biografie Avicii

Veel mensen kennen de hits 'Hey Brother' en 'Wake me up!', maar wie is toch de bekende maker van deze hits? Je leest het hier!

Rapper Lil Kleine, muziek voor zowel jong als oud publiek?

Lil kleine die uiteindelijk zijn droom heeft verwezenlijkt en de fans die zijn muziek beluisteren

Barokmuziek

Wat is barokmuziek; hoe is deze opgebouwd en waar en wanneer is deze gesitueerd?

De cello

Eenvoudige beschrijving van alle onderdelen van de cello.

Gratis gitaarles voor beginners

simpele gitaarles voor beginners

Gitaarspelen een kwestie van oefenen

gitaarspelen zoals je favoriete rockster, dat wil iedereen wel. Maar is het ook voor iedereen

Szigetfestival

Het Szigetfestival is een muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Budapest, Hongarije.

Middeleeuwse muziek

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek de middeleeuwen besproken

vinyl revival

ineens is vinyl weer in. Een kleine opsomming van de voor en nadelen

metallica .. vergane glorie of alive and kicking?

Metallica heeft de laatste jaren heel veel kritiek gehad betekent dit dat hun tijd voorbij is?

De Cajón

De Cajón is een percussie-instrument uit Peru