Keyboard Yamaha PSR 2100


Publicatie datum:

Beschrijving van de Yamaha PSR 2100

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel beschrijf ik de Yamaha PSR 2100.
Veel leesplezier!

Gesponsorde koppelingen

De Yamaha PSR 2100 is een niet al te nieuw type keyboard. Een keyboard heeft minder toetsen dan een piano. Heel veel mensen denken dat een keyboard een elektrische piano is, maar dat is niet zo. Een keyboard heeft veel meer functies dan een elektrische piano. Bijvoorbeeld meer instrumenten, deuntjes, enzovoort. Keyboard spelen is ook makkelijk te leren. Je moet de tonen een beetje kennen, en welke toetsen er bij horen.

Er zijn in totaal 5 octaven. Octaven zijn een paar toetsen bij elkaar. De octaven beginnen altijd bij de C. Dan heb je C D E F G A B. De zwarte toetsen tussen C en B horen natuurlijk ook bij die octaaf.

Op de Yamaha PSR 2100 zijn er verschillende instrumenten die onder 'kopjes' verdeeld zijn. Zo heb je bijvoorbeeld:

- Piano

- E. Piano (elektrische piano's)

- Organ & Accordion (Orgel en Accordion)

- Percussion

En nog veel meer!

Bij de deuntjes (achtergrondmuziek zoals drum, bass enzovoort) is het ook zo gedaan:

- Pop & Rock

- Ballad

- Swing & Jazz

- March & Waltz

- Latin

- Ballroom

- Dance

- User (die ook bij de instrumenten staat).

Bij de User kun je je favoriete deuntje of instrument opslaan, en dan komt het bij User te staan. Dat is wel zo handig als je niet meer weet waar het staat!

Bij deze keyboard is er een nieuwe functie, namelijk muziek opnemen. Je kunt je eigen muziekstuk opnemen en opslaan. Dan kan je het altijd afspelen.

Aan de achterkant van je keyboard, zitten een aantal gleuven, zoals USB en een microfoon aansluiting. Met de microfoon aansluiting kun je een microfoon aansluiten, en dan kan je bij een muziekstuk zingen. En als je je nu afvraagt, kun je het dan ook opnemen? Ja, dat kan!

In de USB aansluiting kun je natuurlijk een USB kabel aansluiten en de uiteinde op je computer of laptop aansluiten. Zo heb je een aantal programma's waarbij je keyboard speelt en de noten die naar beneden 'vallen'. Erg handig als je een bekend lied wil spelen waarvan je de bladmuziek niet hebt.

Ook zijn er knopjes waarbij je bepaalde instrumenten vast kunt zetten. Je drukt op een van de knopjes, zoekt een instrument uit en dan weer op een knopje drukken. Klaar!

Als je bladmuziek zoekt voor keyboard of piano, ga dan eens naar de bibliotheek. Daar hebben ze bladmuziek boeken, genaamd PopSelections. In elk boek staan 4 nummers voor keyboard en piano.

 

Veel plezier met je nieuwe keyboard!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Béla Bartok (1881-1945)

Biografie van Béla Bartok, Hongaars componist

Het geheim van urenlang muziekplezier met Psalm 119

Psalm 119 staat met zijn 176 verzen bekend als de psalm met de meeste coupletten. Normaal gesproken wordt in een kerkdienst Psalm 119 nooit helemaal gezongen omdat dit een paar uur in beslag neemt.

The Killers

Het ontstaan van de post-punk band The Killers uit Las Vegas

Muziek en dans bij de indianen

Ontstaan en inhoud van muziek en dans bij de Indianen

De muziekbranche met zijn belangrijkste spelers.

In dit artikel leest u over de verschillende partijen uit de muziekindustrie.