Biografie David Guetta


Publicatie datum:

Iedereen kent de naam David Guetta. Deze beroemde dj heeft al vele goede hits gehad en in samenwerking met grote artiesten zullen er nog veel meer hits komen. In dit artikel krijg je een korte levensbeschrijving van deze wereldberoemde dj.

Gesponsorde koppelingen

David Guetta is geboren en opgegroeid in Parijs. Hij komt uit een Marokkaan-Sefardische familie. Zijn vader was eigenaar van een restaurant en zijn moeder is een Belgische. Toen hij dertien was begon Guetta zijn eerste vinyls thuis te mixen en toen hij veertien werd organiseerde hij al feesten in zijn kelder.

Gesponsorde koppelingen

Toen hij zestien werd begon hij als mixer en dj in de plaatselijke clubs en discotheken. Uit de opbrengsten van enkele mix-cd’s werd hij eigenaar van een nachtclub in Parijs. Na een tijdje begon hij zelf ook weer muziek te maken en samen met Chris Willis schreef hij Just a Little More Love. Dit werd ook zijn eerste album dat in 2002 uitkwam en in 2004 werd opgevolgd door Guetta Blaster.

David Guatta

In 2007 komt zijn derde album Pop Life uit. De singles in dit album zijn een groot succes in Nederland en België en worden dan ook snel Dancesmash. In Nederland halen deze singles ook de top 15 in de Nederlandse top 40.  Zijn vierde album kwam uit in augustus 2009 en dit was One Love, ook dit nummer eindige de hoog namelijk twee in de Nederlandse Top 40 en Ultratop 50.

Inmiddels is ook al zijn vijfde album uit genaamd Nothing But the Beat met onder andere de hits Titanium (Feat. Sia) en de nieuwste hit Without you.(Feat. Usher)


Foobie gebruiker flappie16

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie muziek

Muziek en dans bij de indianen

Ontstaan en inhoud van muziek en dans bij de Indianen

Dubstep

Dubstep, de nieuwe muziekstijl.

Leidmotieven in de klassieke muziek - een inleiding

Wat zijn leidmotieven en welke rol spelen ze in de klassieke muziek?

De cello

Eenvoudige beschrijving van alle onderdelen van de cello.

La Malarazza, band die eenieder aan het dansen krijgt

La Malarazza, opkomende band in Madrid, heeft het, maar waarom?