Snow Patrol: band van veranderingen en successen.


Publicatie datum:

Informatie over de alternatieve rockband Snow Patrol.

Gesponsorde koppelingen

De half Schotse en half Ierse alternatieve rockband Snow Patrol bestaat al ruim 15 jaar. In deze 15 jaar hebben ze veel veranderingen, maar vooral ook veel successen meegemaakt.

Gesponsorde koppelingen

 

Veranderingen                                                                                                                                      De band is in 1994 opgericht door leadzanger Gary Lightbody en de toenmalige drummer Micheal Morrison en bassist Mark McClelland. De band begon onder de naam Shrug.                                                                     In de loop van de tijd zou de naam van de band nog enkele keren veranderen.                                             Van 1994 tot 1996 hield het de naam Shrug. Maar in 1996 veranderde de naam van de band in Polar Bear.        De naam Polar Bear is maar voor korte duur geweest. Want door een conflict over de naam met een andere band werden ze gedwongen het te veranderen.                                                                                            Toen ontstond de naam Snow Patrol.

Niet alleen veranderde de naam van de band regelmatig, ook veranderde de bandleden regelmatig. Alleen de leadzanger/ gitarist/ pianist Gary Lightbody is er vanaf het begin van de band.                                                De band begon met Gary Lightbody, Mark McClelland en Micheal Morrison.                                                       In 1995 verliet de drummer Micheal Morrison de band.                                                                                 In 1997 kwam er een nieuwe drummer in de band, Jonny Quinn.                                                               Tot 2002 bleef de bandformatie zo, maar in 2002 kwam er weer verandering in. Nathan Connolly kwam de band versterken als gitarist.                                                                                                                             In 2005 verliet basgitarist Mark McClelland de band. Maar vervanging voor hem was snel gevonden, namelijk Paul Wilson.                                                                                                                                               Tot slot werd in 2005 nog toetsenist Tom Simpson toegevoegd als bandlid. Hierna is er tot nu toe niets meer veranderd binnen de band.

Successen                                                                                                                                           De eerste drie albums, Starfighter Pilot, Song for Polarbears en When it’s all over we still have to clear up, zijn niet erg bekend geworden.                                                                                                                       Snow Patrol brak pas echt door met het album Final Straw in 2003, met de bekende single Run. Ze verkochten van dit album meer dan twee miljoen exemplaren.                                                                                      In 2006 kwam het album Eyes Open uit, dit werd een nog grotere hit dan het voorgaande album. De singles chasing cars en shut your eyes behaalde wereldwijd hoge noteringen in de hitlijsten.                                     Ook het album A Hunderd Million Suns, uit 2008, is een groot succes geworden.

In 2009 trad Snow Patrol op in het voorprogramma van de U2 tour in de Amsterdam Arena. Ook sloten ze dat jaar de 40e editie van Pinkpop af.

Inmiddels is het complicatiealbum Up to Now uitgekomen, met de nieuwe singel Just Say Yes dat een grote hit werd. Deze singel haalde de hoogste notering van de band in Nederland tot nu toe.                                   Begin 2011 verwacht de band een nieuw album uit te brengen. Met dit album willen ze een nieuwe richting ingaan, de singel Just Say Yes was daar een eerste stap van.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Biografie Avicii

Veel mensen kennen de hits 'Hey Brother' en 'Wake me up!', maar wie is toch de bekende maker van deze hits? Je leest het hier!

Goed voorbereid op het podium stappen: zo doe je dat!

Handige tips voor muzikanten voordat ze gaan optreden.

Hoe word ik een DJ

Hoe word ik een goede DJ ? Wat heb ik daarvoor nodig en wat moet ik kunnen.

Hoe maak je Headhunterz - Scrap Attack (Defqon Anthem 2009)

Een artikel voor mensen die de Headhunterz geweldig vinden.

Mumford and Sons

Mumford and Sons is een enorm goede folk/rock band. Echt een aanrader voor iedereen!