Snow Patrol: band van veranderingen en successen.


Publicatie datum:

Informatie over de alternatieve rockband Snow Patrol.

Gesponsorde koppelingen

De half Schotse en half Ierse alternatieve rockband Snow Patrol bestaat al ruim 15 jaar. In deze 15 jaar hebben ze veel veranderingen, maar vooral ook veel successen meegemaakt.

 

Veranderingen                                                                                                                                      De band is in 1994 opgericht door leadzanger Gary Lightbody en de toenmalige drummer Micheal Morrison en bassist Mark McClelland. De band begon onder de naam Shrug.                                                                     In de loop van de tijd zou de naam van de band nog enkele keren veranderen.                                             Van 1994 tot 1996 hield het de naam Shrug. Maar in 1996 veranderde de naam van de band in Polar Bear.        De naam Polar Bear is maar voor korte duur geweest. Want door een conflict over de naam met een andere band werden ze gedwongen het te veranderen.                                                                                            Toen ontstond de naam Snow Patrol.

Niet alleen veranderde de naam van de band regelmatig, ook veranderde de bandleden regelmatig. Alleen de leadzanger/ gitarist/ pianist Gary Lightbody is er vanaf het begin van de band.                                                De band begon met Gary Lightbody, Mark McClelland en Micheal Morrison.                                                       In 1995 verliet de drummer Micheal Morrison de band.                                                                                 In 1997 kwam er een nieuwe drummer in de band, Jonny Quinn.                                                               Tot 2002 bleef de bandformatie zo, maar in 2002 kwam er weer verandering in. Nathan Connolly kwam de band versterken als gitarist.                                                                                                                             In 2005 verliet basgitarist Mark McClelland de band. Maar vervanging voor hem was snel gevonden, namelijk Paul Wilson.                                                                                                                                               Tot slot werd in 2005 nog toetsenist Tom Simpson toegevoegd als bandlid. Hierna is er tot nu toe niets meer veranderd binnen de band.

Successen                                                                                                                                           De eerste drie albums, Starfighter Pilot, Song for Polarbears en When it’s all over we still have to clear up, zijn niet erg bekend geworden.                                                                                                                       Snow Patrol brak pas echt door met het album Final Straw in 2003, met de bekende single Run. Ze verkochten van dit album meer dan twee miljoen exemplaren.                                                                                      In 2006 kwam het album Eyes Open uit, dit werd een nog grotere hit dan het voorgaande album. De singles chasing cars en shut your eyes behaalde wereldwijd hoge noteringen in de hitlijsten.                                     Ook het album A Hunderd Million Suns, uit 2008, is een groot succes geworden.

In 2009 trad Snow Patrol op in het voorprogramma van de U2 tour in de Amsterdam Arena. Ook sloten ze dat jaar de 40e editie van Pinkpop af.

Inmiddels is het complicatiealbum Up to Now uitgekomen, met de nieuwe singel Just Say Yes dat een grote hit werd. Deze singel haalde de hoogste notering van de band in Nederland tot nu toe.                                   Begin 2011 verwacht de band een nieuw album uit te brengen. Met dit album willen ze een nieuwe richting ingaan, de singel Just Say Yes was daar een eerste stap van.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Muziek in de Renaissance

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek in de renaissance besproken

Hoe word ik een DJ

Hoe word ik een goede DJ ? Wat heb ik daarvoor nodig en wat moet ik kunnen.

Zouk, een sensuele muziek en dans

zoukdansen wordt steeds populairder. Waar komt deze muziek vandaan en hoe ziet de dans eruit?

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven ( Bonn, 15 december 1770 - Wenen, 26 maart 1827

Een carrière als DJ beginnen

Start vandaag nog een carrière als DJ door te voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Lees hoe jij de eerste stappen kunt zetten in het opstarten van een professionele DJ carrière.

Spot jouw muziek met Spotify!

Spotify: Een goed alternatief voor het downloaden van muziek!

Muziektheorie is makkelijker dan je denkt

De basis van muziektheorie; voor gitaristen en alle andere muzikanten

Hector Berlioz (1803-1869)

Beschrijving van het leven van componist Hector Berlioz

Muziek in de 20e eeuw

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek uit de 20e eeuw besproken

Prince - een muzikaal genie.

Prince is een superartiest, en een muzikaal genie.

Muziek is onmisbaar

In dit artikel wordt uitgelegd waarom muziek vooral voor jongeren zo belangrijk is

Zingen de 3JS Nederland wel naar de finale?

Dit jaar stuurt Nederland de 3JS naar het Eurovisiesongfestival. Tickets kopen kan helaas niet meer.

What does the fox say?

Het dé internet hit van het moment en mocht u het nog niet gezien hebben, doe dat hier dan snel!

19 dagen en 500 nachten - Joaquin Sabina

Een documentaire over de Spaanse volksheld Joaquin Sabina

Gratis muziek downloaden, download mp3

Download gratis mp3, download gratis muziek en deel ze legaal met anderen.

de zangkunst en je stem

In dit artikel vertel ik over de zangstem en mogelijke technieken.

Vincenzo Bellini (1801-1835)

Biografie van Vincenzo Bellini, Italiaans operacomponist

Linkin Park

De hybrid theory van Linkin Park

Muziekinstrumenten om zelf te maken

Muziek wordt leuk met muziekinstrumenten die je zelf kunt maken. Hoe maak je zelf muziekinstrumenten?

The Killers

Het ontstaan van de post-punk band The Killers uit Las Vegas

De juiste keuze voor de rockgitarist in wording.

gitaren en randapparatuur kopen

Tosca - Puccini

Opera Tosca van Puccini, achtergrondinformatie

Snoop Dogg goes Under Dogg

Hondjesgedrag!

Bouwmaterialen van de cello

Uit welke materialen is de cello gebouwd?

Muziek componeren en het schrijven van een hit

Muziek componeren en het schrijven van een hit