Snow Patrol: band van veranderingen en successen.


Publicatie datum:

Informatie over de alternatieve rockband Snow Patrol.

Gesponsorde koppelingen

De half Schotse en half Ierse alternatieve rockband Snow Patrol bestaat al ruim 15 jaar. In deze 15 jaar hebben ze veel veranderingen, maar vooral ook veel successen meegemaakt.

 

Veranderingen                                                                                                                                      De band is in 1994 opgericht door leadzanger Gary Lightbody en de toenmalige drummer Micheal Morrison en bassist Mark McClelland. De band begon onder de naam Shrug.                                                                     In de loop van de tijd zou de naam van de band nog enkele keren veranderen.                                             Van 1994 tot 1996 hield het de naam Shrug. Maar in 1996 veranderde de naam van de band in Polar Bear.        De naam Polar Bear is maar voor korte duur geweest. Want door een conflict over de naam met een andere band werden ze gedwongen het te veranderen.                                                                                            Toen ontstond de naam Snow Patrol.

Niet alleen veranderde de naam van de band regelmatig, ook veranderde de bandleden regelmatig. Alleen de leadzanger/ gitarist/ pianist Gary Lightbody is er vanaf het begin van de band.                                                De band begon met Gary Lightbody, Mark McClelland en Micheal Morrison.                                                       In 1995 verliet de drummer Micheal Morrison de band.                                                                                 In 1997 kwam er een nieuwe drummer in de band, Jonny Quinn.                                                               Tot 2002 bleef de bandformatie zo, maar in 2002 kwam er weer verandering in. Nathan Connolly kwam de band versterken als gitarist.                                                                                                                             In 2005 verliet basgitarist Mark McClelland de band. Maar vervanging voor hem was snel gevonden, namelijk Paul Wilson.                                                                                                                                               Tot slot werd in 2005 nog toetsenist Tom Simpson toegevoegd als bandlid. Hierna is er tot nu toe niets meer veranderd binnen de band.

Successen                                                                                                                                           De eerste drie albums, Starfighter Pilot, Song for Polarbears en When it’s all over we still have to clear up, zijn niet erg bekend geworden.                                                                                                                       Snow Patrol brak pas echt door met het album Final Straw in 2003, met de bekende single Run. Ze verkochten van dit album meer dan twee miljoen exemplaren.                                                                                      In 2006 kwam het album Eyes Open uit, dit werd een nog grotere hit dan het voorgaande album. De singles chasing cars en shut your eyes behaalde wereldwijd hoge noteringen in de hitlijsten.                                     Ook het album A Hunderd Million Suns, uit 2008, is een groot succes geworden.

In 2009 trad Snow Patrol op in het voorprogramma van de U2 tour in de Amsterdam Arena. Ook sloten ze dat jaar de 40e editie van Pinkpop af.

Inmiddels is het complicatiealbum Up to Now uitgekomen, met de nieuwe singel Just Say Yes dat een grote hit werd. Deze singel haalde de hoogste notering van de band in Nederland tot nu toe.                                   Begin 2011 verwacht de band een nieuw album uit te brengen. Met dit album willen ze een nieuwe richting ingaan, de singel Just Say Yes was daar een eerste stap van.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Het lied over de stad Jeruzalem in Israel

Uitleg van het lied: Jeruzalem van goud

Vincenzo Bellini (1801-1835)

Biografie van Vincenzo Bellini, Italiaans operacomponist

De cello

Eenvoudige beschrijving van alle onderdelen van de cello.

Gratis muziek downloaden, download mp3

Download gratis mp3, download gratis muziek en deel ze legaal met anderen.

Defqon 1 2012

De kaartverkoop van het evenementenfestival Defqon.1

Mumford and Sons

Mumford and Sons is een enorm goede folk/rock band. Echt een aanrader voor iedereen!

Claude Debussy (1862-1918)

Biografie van Claude Debussy, Frans impressionistische componist

Muziek in de 20e eeuw

In dit artikel worden de kenmerken van de muziek uit de 20e eeuw besproken

Michael Jackson, The King of Pop leeft en komt terug!

Leeft Michael Jackson nog?

De grote terts toonladder

Wil je je verdiepen in de algemene muziekleer, dan is het een goed begin van start te gaan met de toonladders.

Wat is muziekwetenschap?

Waar houdt muziekwetenschap zich mee bezig?

De progressieve rockband, Genesis

Genesis, een interessante progressieve rockband die is begonnen in de jaren '70.

Linkin Park

De hybrid theory van Linkin Park

Tosca - Puccini

Opera Tosca van Puccini, achtergrondinformatie

Barokmuziek

Wat is barokmuziek; hoe is deze opgebouwd en waar en wanneer is deze gesitueerd?

Muse

Het ontstaan en de groei van de Britse rockband Muse

19 dagen en 500 nachten - Joaquin Sabina

Een documentaire over de Spaanse volksheld Joaquin Sabina

Keyboard Yamaha PSR 2100

Beschrijving van de Yamaha PSR 2100

Claudio Monteverdi

wat de componis Monteverdi in de muziekgeschienis heeft bereikt

Elvis Presley, King of Rock & Roll

Korte samenvatting van het leven van Elvis Aaron Presley

Lady Gaga een nieuwe poplegende?

Alles wat je wilde weten over Lady Gaga

Mumford & Sons: ouderwets goede live-band veroverd de wereld

Mumford & Sons zijn een Londense Folk Rock Band, bekend van nummers 'Little Lion Man' en 'The Cave' en hun album 'Sigh No More'. In Nederland hebben ze vooral furore gemaakt met hun optreden op Lowlands 2010

Snow Patrol: band van veranderingen en successen.

Informatie over de alternatieve rockband Snow Patrol.

Straight edge.. wat is het en waar komt het vandaan?

Straight edge is een begrip in de hardcore en punk wereld maar waar komt het vandaan.

de Tango, een Argentijnse dans

Geschiedenis en betekenis van de Tango, de typische Argentijnse dans