Szigetfestival


Publicatie datum:

Het Szigetfestival is een muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Budapest, Hongarije.

Gesponsorde koppelingen

Het Szigetfestival is een muziekfestival dat plaatsvindt midden in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Het Obuda eiland, dat in de Donau ligt, is het decor voor dit festival dat jaarlijks vele internationale bezoekers trekt. Een week lang zijn er op vele podia allerlei soorten concerten te volgen, van heavy metal tot Hongaarse folk. Behalve concerten zijn er op het eiland ook allerlei andere dingen te doen.

Gesponsorde koppelingen

Bezoekers

Bezoekers Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1993. Het was toen nog een heel Hongaars festival en stukken kleinschaliger dan het nu is. Er kwamen veel minder mensen op af en er speelden enkel Hongaarse artiesten. In 1993 trok het 43.000 bezoekers, in 2010 waren dat er 382.000, waarvan velen niet Hongaars. Om toegang tot het festival te krijgen, moet je een polsbandje kopen. Er zijn verschillende polsbandjes te koop: bandjes die een hele week geldig zijn en zogenaamde 'dagbandjes'. Het is dus niet zo dat alle 382.000 bezoeker op hetzelfde moment op het eiland zijn.

Locatie

Locatie Het hele festival speelt zich af op het Obuda eiland. Het is het noordelijke van de twee eilanden die liggen in het deel van de Donau dat door Boedapest stroomt. Om toegang te krijgen tot het eiland moet je een brug over. Ook kun je tijdens het festival met een bootje vanaf Battany Ter gaan, dit kost echter wel een paar euro.

Bij veel muziekfestivals is het festival- en het kampeerterrein gescheiden, bij het Szigetfestival is dat echter niet het geval: het Obuda eiland, waarop het zich afspeelt, is één grote camping. Met uitzondering van recht voor de podia mag je overal gaan staan waar je wil.

Verspreid over het hele terrein zijn ongeveer 60 podia, variërend van hele grote tot kleine tentjes. Tussen de podia zijn allerlei eettentjes, kraampjes en tentjes van organisaties.

Concerten en meer

Vanaf 3 uur 's middags tot een uur of 5 's nachts zijn er op de grotere podia concerten, optredens en feesten. Een aantal artiesten die de afgelopen jaren op Sziget hebben opgetreden zijn: Bad Religion, Iron Maiden, The Wailers, Ska-P, Lily Allen, The Progidy, Snow Patrol, Billy Talent, The Specials, Infected Mushroom, The Killers, Manu Chao, The Kooks, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinant, Good Charlotte, Nightwish en Radiohead.

Behalve concerten zijn er op het eiland nog veel meer dingen te doen: je kunt paaldansen, chillen in een hangmat, waterpijp roken, je mobieltje opladen, je eerste woordjes Hongaars leren, de vele kraampjes op de markt bezoeken, je laten wassen door meisjes van Axe, schilderen, relaxen in de Ambient tent, cocktails drinken, bungeejumpen en nog veel meer.

Behalve dat je je op het festivalterrein niet snel zult vervelen, kun je natuurlijk ook nog een bezoekje brengen aan Boedapest.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie muziek

Muziektheorie is makkelijker dan je denkt

De basis van muziektheorie; voor gitaristen en alle andere muzikanten

Snow Patrol: band van veranderingen en successen.

Informatie over de alternatieve rockband Snow Patrol.

De juiste keuze voor de rockgitarist in wording.

gitaren en randapparatuur kopen

Rapper Lil Kleine, muziek voor zowel jong als oud publiek?

Lil kleine die uiteindelijk zijn droom heeft verwezenlijkt en de fans die zijn muziek beluisteren

Frederic Chopin (1810-1849)

Het leven en werk van Frederic Chopin