Lente bloemen, welke bloemen brengen nu het zonnetje in huis


Publicatie datum:

Dit artikel gaat over lentebloemen en hun oorsprong

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel probeer ik mijn licht te laten schijnen over lente bloemen en hun herkomst.

Van alle seizoenen wordt de voorjaarstijd toch wel het meeste geassocieerd met bloemen. Hoewel bloemen het hele jaar door floreren, ook in de koude winter en de droge zomer, floreren er meer bloemen in het voorjaar. Veel van deze bloemen vindt u op onze site gedurende dit jaargetijde. Wij geven u nu een inzicht van populaire voorjaarsbloemen, met waar ze gedijen en wat ze beduiden.

Azalea
De Azalea plant behoort tot het geslacht van de Alpenroosje, tussen Rododendrons en azalea's zit dan ook maar minimaal verschil, ze verschillen alleen in formaat en ontwikkeling. Azalea planten vormen één bloem aan elke stengel. Azalea's heb je in verscheidene kleurtjes zoals karmozijn, geel, rood, wit en roze. Er zijn zowel groenblijvende als bladverliezende planten, alhoewel de eerste meer tekenend is voor de Rododendron en de laatste voor de Azalea plant.

Paradijsvogelbloem
Deze plant staat ook bekend als Strelitzia, en hij produceert een mysterieuze exotische bloem met prachtige levendige kleurtjes, zoals oranje, geel, azuur en wit. De komaf van de Strelitzia is Zuid-Afrika waar ze bloeien tussen september en mei. Het kreeg daar zijn naam 'Birds of Paradise' door zijn opvallende vertoon, zoals een vogel in vlucht. Vandaag de dag zijn de paradijsvogels ideaal om in tropische tuilen te verwerken.

Begonia
Door zijn brede bandbreedte aan tinten, is de begonia heel bekend als kamerplant. Er groeien grote bloemen aan deze plant met opzichtige bloemblaadjes, en is beschikbaar in rood, geel, roze of wit.

Krokussen
Als zijnde een typische lentebloem, is de krokus de voorloper onder de lente planten. Krokussen heb je in blauw, geel, wit en saffraan. Figuurlijk gezien vertegenwoordigt de crocus jeugd en vreugde. Het woord crocus betekent Saffraan in het Latijn, en wanneer gedroogd, wordt de stijl van deze plant als specerij gebruikt.

Narcissen
De narcis behoort tot de favoriet van vele mensen en is ruim beschikbaar tijdens de voorjaarstijd periode. Deze bloem heeft een speciale plaats in het Engels grondgebied, maar wordt gekweekt over de hele wereld. Narcissen worden ook wel aangeduid als Narcissus, de op zijn eigen spiegelbeeld verkikkerd geworden god uit de Griekse oudheid, wier lot werd bezegeld doordat de overige goden hem veranderde in een bloem.

Fresia
Ook een populaire voorjaarstijd plant en heeft een elegante vorm die langdurige mooi blijft in een bloemenvaas, en is daardoor de ideale keuze om te geven als cadeau. Deze bloem is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt wereldwijd geteeld als snijbloem en beschikbaar in een breed scala van tinten, waaronder rood, roze, oranje en vele andere mooie lentekleuren.

Frisse lente bloemen vrolijken zeker je dag op met hun kleuren en boodschap van hoop. Ze zijn boodschappers van warmte, blijdschap, liefde en aandacht. Jaargetijde bloemen bestellen kunt u als kado voor verjaardagen, diploma-uitreikingen, Moederdag viering, Pasen en huwelijken. Ze maken ook begeerenswaardig tafelstukken of bruidsboeketten. Bij bloementotaal.nl kunt u terecht om verse voorjaarstijd bloemen te bestellen, zo haalt u toch wat zon in huis.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie natuur

Minder dan vierentwintig uur per dag

In maart 2011 was er een beving in Japan die tot veel slachtoffers en schade heeft geleid. Deze tekst beschrijft het achterliggende mechanisme en het effect van de beving op de as van onze aarde.

De zon en onze aarde

energie van de zon en de ozonlaag

Het einde van het universum?

Een informatieve tekst met een korte uitleg van de theorieen over het einde van het universum.

Het voordeel van bloemen in huis

Een huis zonder bloemen of planten is je haast niet voor te stellen. Maak het gezellig, haal bloemen in huis!

Kamille

Wat is kamille en waar kunnen we het zoal voor gebruiken?

Wat is een biosfeer en hoe maak je er een?

Een uitleg wat een biosfeer is en wat je nodig hebt om er een te maken.

De aarde warmt niet meer op, einde van het broeikaseffect

Broeikaseffect, CO2 uitstoot, opwarming

Energie en de Wereldbevolking

De mensheid heeft Duurzame energiebronnen nodig die niet uitgeput raken..

UV-straling

Verschillende typen uv-straling

Ralstonia solanacearum

Ralstomia solanacearum in een pathogene becterie.

Indiase pijpen (Monotropa uniflora) als rustgevend middel en geneesmiddel.

Indiase pijpen zijn eetbare planten die voorkomen in de bossen van de gematigde streken van Azië, Noord-Amerika en noordelijk Zuid-Amerika, ze worden gebruikt als rustgevend middel en geneesmiddel.

Het cultuurlandschap

Hoe ziet een cultuurlandschap eruit?

Stars: live and death

In een notendop het leven van een ster.

Wat is gras en hoe maak je het beste grasveld.

Bij een mooie villa hoort een mooi grasveld lees hier hoe je het beste grasveld kunt maken.

De rode zonnehoed (deel 2)

De prairie Indianen van Noord-Amerika noemde het kruid slangenbeet en gebruikte het vooral om infecties te bestrijden en bij beten van slagen. Ze kneusden de plant tussen stenen en legden het op wonden.

Gras is overal - of toch niet?

De hoeveelheid zeegras in Nederland is de sinds de jaren dertig sterk afgenomen. Met behulp van verschillende maatregelen wordt er gestreeft naar herstel.

De fazant in Nederland.

Het leven van de fazant in Nederland.

Olieramp Mexicaanse Golf grootste ooit!

Olievlek grotere bedreiging voor milieu dan gedacht!

Waar komen wij vandaan?

Waar komen wij vandaan? Zijn we buitenaards? Hoe kwam het leven op aarde?

Aardbevingen voorspellen - Deel 1 - Geschiedenis

Deel 1: Hoe werd vroeger gedacht over het ontstaan en voorspellen van aardbevingen?

De meerkoet.

Het leven van de meerkoet in Nederland.

De eendenkooi

Een beschrijving van de eendenkooien door de jaren heen in Nederland en de werking ervan

De bermudadriehoek, natuurverschijnsel of meer?

Wat is er nu precies aan de hand met alle ophef rondom de Bermudadriehoek.

De patrijs

Het leven van de patrijs in Nederland.

Groei van een plant

Groei van een plant simpel uitgelegd.