Bestaan zeemeerminnen echt?


Publicatie datum:

Zij heeft al menig mannenhart op hol gebracht, haar schoonheid is legendarisch, de zeemeermin.

Gesponsorde koppelingen

Een zeemeermin is een heel bijzonder wezen met het bovenlichaam van een vrouw en het onderlichaam van een vis. De eerste echte zeemeerminnen met een vissenstaart worden beschreven door de heilige Adelmus in het jaar 680. Ook in de dagboeken van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Christoffer Columbus staan beschrijvingen van zeemeerminnen die hij gedurende zijn eerste oversteek naar Amerika in de Atlantische Oceaan heeft waargenomen.

Columbus zijn eerste zeemeermin:
Christoffer Columbus beschrijft in zijn dagboek dat hij op een morgen bij zonsopgang gewekt werd door “a canção serena “ (het serene gezang) van een “bela mulher deslumbrante jovem “ (een oogverblindend mooie jonge vrouw), “com longos cabelos dourados “ (met lange gouden haren) die hem toezong door het patrijspoort naast het hoofdeinde van zijn bed. Met stomheid geslagen door haar schoonheid staarde hij minuten lang naar de oogverblindend mooie jonge vrouw. Toen zag hij haar handen, ze had hele lange zilverachtige handen met doorschijnende vliezen tussen haar vingers. Hij richtte zich op en keerde zich naar het patrijspoort om haar beter te kunnen zien. Vervolgens beschrijft hij zijn verdere waarnemingen als volgt. “Ela tem pechos enormes” (ze heeft enorme grote borsten), met enorme grote borsten of zoals Columbus het letterlijk schrijft “pechos tão grande quanto os polegares” (borsten zo groot als meloenen). Columbus werd “apreendidos pelo desejo” (bevangen door begeerte) en kreeg wat hij beschrijft als een “uma deseo enorme” (een enorme begeerte). Hij pakt de oogverblindende mooie jonge vrouw bij haar handen en tilt haar voorzichtig naar binnen om haar te beminnen. Hij legt haar op zijn bed en wil haar ontdoen van haar zilveren rokken om zijn verlangen te bevredigen. Maar hoe hij ook probeert, eerst voorzichtig en daarna, door zijn verlangen gedreven, steeds heftiger, hij krijgt haar zilveren rokken met geen mogelijkheid van haar onderlichaam verwijderd. Hij schrijft “As saias parecem estar fundidos perfeitamente com sua menor” (de rokken lijken wel naadloos vergroeid met haar onderlichaam). Dan pas ziet hij haar “caudal grande” (grote staartvin) en beseft dat hij is verleid door een echte Sereia* (het Portugese woord voor zeemeermin). Toen ontwaakte Columbus en bleek het een “sonho” (droom) te zijn.

Sirene

*Sereia:
Het woord dat de Portugezen gebruiken voor een zeemeermin is Sereia. Sereia is een afgeleide van het Griekse woord Sirenen. De Sirenen waren geen echte zeemeerminnen zoals wij ze kennen maar het waren mythische vrouwelijke zeedemonen. De Griekse Sirenen waren deels vogel en deels vrouw. Zijn woonden in de grotten en op de rotsen rond de Tyrreense zee. Met hun liefelijke gezang lokten ze voorbijkomende schepen die ze vervolgens op de klippen lieten lopen. Ze spelen een hoofdrol in één van de verhalen van Homerus. In dit verhaal, de “Odyssee”, beveelt Odysseus zijn bemanning hun oren dicht te stoppen met was en hem aan de mast vast te binden om zo voorbij de Sirenen te kunnen varen.

Zeemeer skelet

Columbus zijn tweede zeemeermin:
Later beschrijft Columbus ook een aantal echte ontmoetinggen met zeemeerminnen. Hij beschrijft ze als “sereias no mar turbilhão de espuma formas e feminina, com pechos grandes” (zeemeerminnen in het kolkende zeeschuim met vrouwelijke vormen en grote borsten). Ook nu blijkt bij nadere beschouwing dat zijn fantasie, na een aantal maanden onthouding, een beetje op hol sloeg. Hij had het niet gedroomd dit keer maar toen hij dichterbij kwam en de zeemeerminnen goed kon bekijken bleken het zeekoeien te zijn. De spitse vorm van hun gladde lijven met grote borsten had hij in eerste instantie aangezien voor natte vrouwenlijven. Hij was wel wat teleurgesteld maar uiteindelijk toch blij met zijn ontdekking en hij gaf ze als officiële  wetenschappelijke naam “Sirenia”. Wat letterlijk Sirene betekent en dus een verwijzing is naar wat hij in eerste instantie dacht te hebben gezien, namelijk zeemeerminnen.

Zeemeerhond

Conclusie:
Zeemeerminnen bestaan dus echt. Het zijn echter geen lieftallige mooie meisjes met blote borsten en een vissenstaart om hun slanke onderlichaam maar het zijn dikke logge zeekoeien die vroeger door zeemannen in hun begeerte aangezien werden voor naakte vrouwenlichamen in het zilte sop.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie natuur

Jachtluipaarden

Allerlei soorten jachtluipaarden, hun voedsel en jaagpatroon, hun jongen.

Tijdreizen is mogelijk

Door veel mensen wordt tijdreizen onmogelijk geacht. In dit artikel wordt het tegendeel bewezen.

Rode kool kweken

Korte begeleiding over het kweken van rode kolen.

De blauwe reiger in Nederland.

Het leven van de blauwe reiger in Nederland.

Reflexen, spieren en zenuwen

Beschrijving reflex: De route door het lichaam.

Goedkope botanische tulpen.

Uitgebreide informatie over Tulpen kopen, planten en kweken van botanische tulpen.

Yeti een Legende

Yeti een Legende

De Amazone

Informatie over de rivier de Amazone en het Amazonegebied

Koolhydraten in planten

Koolhydraten in planten, uitleg en transport.

De koolstofkringloop

Uitleg over de koolstofkringloop.

Energie en de Wereldbevolking

De mensheid heeft Duurzame energiebronnen nodig die niet uitgeput raken..

Het voordeel van bloemen in huis

Een huis zonder bloemen of planten is je haast niet voor te stellen. Maak het gezellig, haal bloemen in huis!

Klaprozen

Wat mag er niet ontbreken in een landelijke of boerentuin? Juist. Klaprozen!

Wateropname en transport in planten.

Uitleg wateropname en transport van water in planten.

Actieve wandelvakanties met van Paridon reisbureau

De leukste wandelvakanties boek je makkelijk via een reisbureau. Reisbureau van Paridon uit hengelo is gespecialiseerd in Wandelvakanties en natuurtochten.

Belangrijke cycli

Beschrijving van vier cycli

Afrikaantjes tegen allerlei kwalen en ziektes, Tagetes tegen allerlei kwalen en ziektes

In China gebruikt men de bekende tuinbloemetjes Tagetes of te wel Afrikaantjes tegen allerlei kwaaltjes en ziektes.

De rode zonnehoed (deel 1)

De plant bevat pijnstillende, infectiewerende en bloedzuiverende stoffen, doodt bacteriën en schimmels en verhoogt de algemene weerstand. Vandaar dat de plant nu veel wordt gebruikt.

Alles over fossielen

Alles over fossielen: definitie, ontstaan, weetjes, etc.

Natuurrampen en het ontstaan ervan

De uitleg over het ontstaan van verschillende natuurrampen.

Milieuproblemen door de scheepvaart

Milieuproblemen die veroorzaakt worden door de scheepvaart

Het leven verandert de aarde volgens de Gaia theorie of Gaia-hypothese.

Volgens de Gaia theorie Creëert het leven op aarde zijn eigen ideale levensomstandigheden.

Elysia chlorotica: Fotosynthese in een zeeslak

Elysia chlorotica: Fotosynthese in een zeeslak

Hoe maakt een koe melk?

In dit artikel kom je alles te weten over het spijsverteringsstelsel van de koe en de melkproductie!

De dood van een ster in een notendop

In een notendop hoe de verschillende soorten sterren tot hun einde komen.