De mooiste visstekken van Nederland volgens Gerard van der Horst


Publicatie datum:

Artikel over mooie visstekken van Nederland volgens Gerard van der Horst

Gesponsorde koppelingen

Nederland is door haar vele waters een echt visland. Het is dan ook niet gek dat er in Nederland veel mooie plekken zijn om te vissen. Gerard van der Horst is een fanatieke visser (klik hier voor meer informatie over Van der Horst), en hij weet wel wat de mooiste visstekken zijn van Nederland. In dit artikel zal hij een paar van deze mooie visplekken noemen.

Gesponsorde koppelingen

De Kagerplassen

De Kagerplassen is een stelsel van veenplassen. Deze vispassen vind u tussen Oegstgeest, Sassenheim en Oud Ade in Zuid-Holland. In de Kagerplassen zal u qua vissen met name De Brasem aantreffen. Ook is er baars, snoek en karper te vinden in de Kagerplassen. Ook zal u in mindere mate paling, blankvoorn en pos tegenkomen. De Kagerplassen zijn ideaal omdat het met de auto erg goed te bereiken is. Toch heb je als visser erg veel voordeel als je niet met de auto, maar met de boot bij de Kagerplassen bent.

Oude Maasje Waspik, Noord-Brabant

Het Oude Maasje is een oude Maasbedding die overgebleven is nadat de maas afgedamd werd bij Enikhuiszen. Het Oude Maasje bij Waspik is ongeveer 5 kilometer lang. Het is er vrij rustig, omdat er vrijwel geen scheepvaart voorkomt op het Oude Maasje bij Waspik. Dat is natuurlijk ideaal voor vissen. Er zijn op het Oude Maasje erg grote brasems te vangen. Naast Brasem vindt u er ook snoek, baars en snoekbaars.

Borrekeen, Oude Kreek Zuid-Beijerland

De Borrekeen is onderdel van het vlietproject. Het is een oude kreek dat in ere hersteld is. Het nadeel van de Borrekeen is het feit dat het niet langs alle kanten van het water te bevissen is, door de begroeiing. De Borrekeen heeft een groot visbestand. Hierdoor zijn dit de vissen die u eventueel zou kunnen vinden: brasem, karper, winde, paling, kolblei, giebel, snoek, snoekbaars en baars.

Nog meer vragen over vissen? Neem dan contact op met Gerard van der Horst via deze link: http://profile.computable.nl/profile/GerardvanderHorst 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie natuur

Rudimentaire organen bij de mens, hebben ze werkelijk geen functie?

Rudimentaire organen worden beschreven als organen die in de loop der tijd hun functie zijn verloren of bijna door het evolueren van een organisme. In dit artikel gaan we dieper in op de rudimentaire organen die wij als mens bezitten; hebben ze nou werkelijk geen functie?

Aardbevingen voorspellen - Deel 2 - Dieren

Hoe dieren in staat zijn aardbevingen te voorspellen.

Voortplanting kat

Een artikel over de voortplanting van katten met toevoeging van medische termen.

Processierups

De eikenprocessierups zorgt op steeds meer plaatsen voor steeds meer overlast. Hoe herken je de rups, een nest en de symptomen?

Milieuproblemen door de scheepvaart

Milieuproblemen die veroorzaakt worden door de scheepvaart